• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyken başkasından etkilenmek normal mi?

Muhtemelen bulundugunuz psikolojik durumdan kaynakli bir his diye dusundum, dusukler yasamaniz, tup bebek sureci yasayacak olmaniz sizde psikolojik bir gerilim yaratmis olabilir,siz de boyle bir duyguyla kafanizi dagitiyor olabilirsiniz farkinda olmadan ,belki cok normal degil ama anlasilabilir bir durum.

Seanslari birakmak yerine bence esinizle gidin,umarim tez zamanda bebek sahibi olursunuz.

Ben de hayranlık olduğuna inanmak istiyorum.. doktor değişimini seçeneklerim arasından çıkarmak için çok önemli bi sebebim var tüp bebek doktorumun önerisiyle nerdeyse olmayan yumurtalarımı biraz olsun geliştirebilmek ve tedavi için 16-17 gün zamanım var.. bu süreçte de 3 veya 4 kez görüşmem lazım akupunktur doktoruyla..bu tedavi yarim kalırsa benim için pek iyi olmaz ve alternatif tipta her doktorun tedavi sekli farkli olabilir yani kisacasi başka biri bu kaldigim yerden devam etmeyebilir sil bastan olmasi gerekebilir :KK43: o yüzden devam etmem gerektiğini dusunuyorum bikac seans bu durumu görmezden gelmem gerektiğini düşünüyorum..buradan bi arkadaşın önerisiyle eşimle birlikte gitmeyi planlıyorum su anda..

Eşinizle gitmek bana pek olur gelmedi. Siz tedavi olurken içeri girebilecekmi?
Sizin kendinizin halletmesi gereken birsey bence.
Bu seferde ikisini karsilastirmaya falan gitmesin olay.
Beyninizde kabul edin. Esinizle güzel anilarinizi gidiste geliste aklinizda tekrar edin. Yani cokta bunu atlatmaliyim mantığına girmeyin .
Sizin zaten güzel bir evliliginiz varmış. Güzellikleri eşinize olan sevginizi aklinizdan cikarmayin.
Mantıklı bir insan olarak gördüm. Isterseniz yaparsınız diye düşünüyorum...

Nasıl zaman yok anlayamadım. Bence en değerli varlığınız aileniz. Eşin de senin ailenin büyük bir üyesi. Onu kaybedersen hic bir sey eskisi gibi olmayacak. Emin ol ki O doktor da seninle bir iliski yasamak istese bile esinden ayrilip senle evlenmeyecektir. Yani bu bence gercekten aşırı büyük bir sorun. Ve doktorunun yuzune baka baka bunu aşman çok zor
Siz beni çok yanlış anlamışsınız sanirim.. bisey yaşama gibi bi hayalim falan yok
.asla da olmaz. Esimle mutluyum bu sacma durum en ufak bi kafa karisikligi yaratmadi aklimda bu durumla ilgili.. O kişi eşim hayatımda olmasa bile benim için olabilirliği mümkün olan bi insan degil. Adam evli ve çocukları var boyu kadar.

Yani arkadaşlar kadin ben hocayi beğendim kocami aldatacagim demiyor ki , normallestirmeyin demissiniz de.
Git kendini bir yerden at igrenc insan mi diyelim? Bu isin oluru bumu yani?
Ha ne bicim insansin bu normal degil desek bile kadinda degisen birsey olmayacak.
Cnku hissettiği bir duygu.
Asabiliyorsan asar evliliğine devam edersin. Yoksa esine durumu anlatır ayrilirsin.
Bence bunun çözümü budur.
Ayrica herkes esinin dostunun icinde ne yaşadığını nereden biliyorki
Konu sahibi takdir ettim. Ayrıca cokta güçlü bir kadinsin bende dahil su konu icin cogumuz üyelik alirdik. Bunları söyleme cesareti olan insanin zaten birşeyleri duzeltme eğilimi vardır .

Eşinizle gitmek bana pek olur gelmedi. Siz tedavi olurken içeri girebilecekmi?
Sizin kendinizin halletmesi gereken birsey bence.
Bu seferde ikisini karsilastirmaya falan gitmesin olay.
Beyninizde kabul edin. Esinizle güzel anilarinizi gidiste geliste aklinizda tekrar edin. Yani cokta bunu atlatmaliyim mantığına girmeyin .
Sizin zaten güzel bir evliliginiz varmış. Güzellikleri eşinize olan sevginizi aklinizdan cikarmayin.
Mantıklı bir insan olarak gördüm. Isterseniz yaparsınız diye düşünüyorum...
Hakli olabilirsiniz ama eşim giremez ama bi tanışmış olunur.. benim zaten aşmaya çalıştığım durumu yani o aptalca heyecani belki engellemez bu karşılarıma ama adamın bana bi meyli falan varsa buna engel olur diye dusunuyorum.. ya da durumu anladıysa belki yanlış anladığını düşündürür ona ve aramızda saçma diyaloglar geçmez en azından önümüzdeki bikac seansta

bence etkilenme falan değil bu ya, basbaya hayranlık, ilgi boşluğu falan filan.
ben de böyle adamlara hatta kadınlara ilgi duyuyorum, konuşurken heyecanlanıyorum falan, ama aşk mı değil, sadece beğeni, hayranlık, ergenlikte sevdiğin şarkıcıyı/oyuncuyu görünce gözlerinin yerinden fırlaması, kalbinin küt küt atması ama ona değil başkasına aşık olman gibi...
bilmem anlatabildim mi :işsiz:

Normal değil tabiki. Eşinizde olmayan bişey vardır doktorunuzda. Fakat bu demek değil ki her farklı olana ilgi duyalım. Ortam değiştirin başka bi doktor tercih edin

Boşluktandır. Herkesin başına gelebilir. İlişkiler monotonlaşır. Lütfen yanlış anlamayın ama ben yıllardır eşinizle her gün tutkuyla sevişiyor olmanızı, başka bir adamdan etkilenmenize kıyasla daha enteresan buldum :) Tutku bu adı üstünde, raf ömrü olan bir şey. Ben hayatımda hiç bu denli uzununu yaşamadım. Belki sorun bendedir.

Öncelikle bunun normal olduğunu kabul edip kendinizi “eyvah aşık oluyorum” diye şartlandırmayın. Meseleyi “çekici bir adamdan etkilendim” olarak rafa kaldırın. Doktorunuzu değiştirmeseniz bile şu anki panik halinizi ortadan kaldırsanız yeter. Kimsenin kimseye aşık olduğu falan yok.

Yani arkadaşlar kadin ben hocayi beğendim kocami aldatacagim demiyor ki , normallestirmeyin demissiniz de.
Git kendini bir yerden at igrenc insan mi diyelim? Bu isin oluru bumu yani?
Ha ne bicim insansin bu normal degil desek bile kadinda degisen birsey olmayacak.
Cnku hissettiği bir duygu.
Asabiliyorsan asar evliliğine devam edersin. Yoksa esine durumu anlatır ayrilirsin.
Bence bunun çözümü budur.
Ayrica herkes esinin dostunun icinde ne yaşadığını nereden biliyorki
Konu sahibi takdir ettim. Ayrıca cokta güçlü bir kadinsin bende dahil su konu icin cogumuz üyelik alirdik. Bunları söyleme cesareti olan insanin zaten birşeyleri duzeltme eğilimi vardır .
Teşekkürler beni anladiginiz için öncelikle.. zaten kuvvetli bi duygunum esiri olmuş gibi de hissetmiyorum kendimi.. eşim e karşı herhangi bi his veya temas kaybı da yaşamadım bunun sonrasında.. sadece yan-yana gelindiğinde ve yakın temas esnasında engel olamadığım bi çarpıntı yaşıyorum ama düşünüp hayaller kurma ya da bişey yasama isteği düşüncesi yok kafamda.. eşime karşı da suçlu hissediyorum o sırada tabiki

Kendi fikrinizi beyan ederken neden zıt görüşlere laf sokma ihtiyacı hissediyorsunuz ? Evet normal diyenler de var. Hatta çoğunluk normal ama yanlış buluyor. Aksini düşünenler de var ama kimse kendi gibi düşünmeyene laf sokmak zorunda değil. Ben de size sorayım o halde yapısal kuram; id, ego ve superego hakkında ne biliyorsunuz ? İnsan bilincinin sadece irade ile yönetildiği kanısına nasıl vardınız ? "Ben asla yapmam" hadi neyse de "ben asla hissetmem" iddiasını neye dayanarak ileri sürmeliyiz ?

Ben laf sokmadım ki, sizi tanımıyorum bile... bizler çok şükür Jung'u da Otto'yu da Freud'u da okumuş, okuyup sindirdikten sonra numinosuma varmışlardanız... Size de tavsiye ederim, huzur bulursunuz... Bir de bilgi mi yarıştırıyoruz Allah aşkına, hemen iddir egodur sıralamışsınız, komik duruma düşmeyin Allah aşkına... şu hayatta bir de maneviyat vardır, ki Jung'da da İbn-i Arabi'nin Ayan-ı Sabitesi ile benzer etkiler vardır. Bilgileri ezbere değil de, üzerinde düşünerek, hayata güzel yönler katacak şekilde sindirmenizi dilerim...

Hayir yani, kalbim atiyor..o bunu dedi bende bunu dedim ama ne manada dedik diye kafanizda yorum olusturmaya baslamissiniz. Aska yoruyorsunuz vs. En sagliklisi doktoru degistirmek olacak. Bunun farkinda misiniz?
Icinizdeki sevgiyi doktorunuza baglamayin
:KK51:
Tamam adam karizmatik dir yakisiklidir vs ama bircok adam oyle yani.
Vicdanizin sesi bosuna uyari vermiyor.
Terapilerim iyi gidiyor vs bahaneyle doktorumu degistiremem demeyin..
Icten ice onu gormek mi istiyorsunuz? Kendinize karsi durust davranin. Sonra cozum bulun.

Biliyormusunuz, ünlü bir psikolog var, Sigmund Freud, tedavi ettigi hastalari, hep ona asik olurmus. Neden? Cünkü hastalarina sorular sorarken, hastanin cocuklugu hakkinda konusurken, hastalari, o güzel cocukluk anilarini, Freud'e yansitirlarmis ve duygusal bir bag kurarlarmis.

Yani kisaca: Sizin doktorunuza birseyler hisetmeniz cok abuk sabuk bir durum degil. Ayrica mevkisi yüksek, yani insan ister istemez profesör olunca, bir hayranlik ile bakiyor. Size tavsiyem: Mantikli düsünün. Adam evli barkli. Yani en fazla ne olabilir? Sizin icin evliligini biterecek degil. Baska doktora gidin olsun bitsin, veya düsünceleriniz cocukca bir duygu oldugunun farkina varin.

Biliyormusunuz, ünlü bir psikolog var, Sigmund Freud, tedavi ettigi hastalari, hep ona asik olurmus. Neden? Cünkü hastalarina sorular sorarken, hastanin cocuklugu hakkinda konusurken, hastalari, o güzel cocukluk anilarini, Freud'e yansitirlarmis ve duygusal bir bag kurarlarmis.

Yani kisaca: Sizin doktorunuza birseyler hisetmeniz cok abuk sabuk bir durum degil. Ayrica mevkisi yüksek, yani insan ister istemez profesör olunca, bir hayranlik ile bakiyor. Size tavsiyem: Mantikli düsünün. Adam evli barkli. Yani en fazla ne olabilir? Sizin icin evliligini biterecek degil. Baska doktora gidin olsun bitsin, veya düsünceleriniz cocukca bir duygu oldugunun farkina varin.
Siz beni çok yanlış anlamışsınız sanirim.. bisey yaşama gibi bi hayalim falan yok
.asla da olmaz. Esimle mutluyum bu sacma durum en ufak bi kafa karisikligi yaratmadi aklimda bu durumla ilgili.. O kişi eşimhayatımda olmasa bile benim için olabilirliği mümkün olan bi insan degil. Adam evli ve çocukları var boyu kadar. Yorumumu bi kez daha tekrar etmek durumundayım sanirim

:KK9: İşte bu. Bir bilgiyi bilmek başka bir şey, onu hayatına nasıl yansıttığın başka bir şey... Birkaç mesaj önce ben de benzer bir yorum yapınca buradaki üyelerden biri id / ego / superego bilgimi kendince :) sorgulamaya çabaladı ama tam da bu dediğinize imzamı atarım, bu bilgileri biliyoruz diye bu duyguları derinleştirmek ya da en azından derin sorgular yapmak yetişkin bir bireye çok da denk düşmüyor bence de.

.asla da olmaz. Esimle mutluyum bu sacma durum en ufak bi kafa karisikligi yaratmadi aklimda bu durumla ilgili.. O kişi eşimhayatımda olmasa bile benim için olabilirliği mümkün olan bi insan degil. Adam evli ve çocukları var boyu kadar. Yorumumu bi kez daha tekrar etmek durumundayım sanirim

Ama ilk yorumlarınızdan yapılan çıkarım bu oluyor, biz yanlış anladıysak affola ama madem eşinizle mutlusunuz, tam olarak neyi sorguluyorsunuz? Gerçekten anlamak istediğimden soruyorum, yermek ya da yüceltmek gibi bir eğilimim yok, sadece biz neyi konuşuyoruz bu durumda?

Doktorun size pek ilgili oldugunu yazinizda goremedim ama sizjm bu ilginizlede pek ilgilenmez yazik yuvanizi bi heves için yikacaksiniz ben olsam eger böyle bi hise kapilsam direk doktorumu degisirim zamanlada aklimdan cikar

Doktorun size pek ilgili oldugunu yazinizda goremedim ama sizjm bu ilginizlede pek ilgilenmez yazik yuvanizi bi heves için yikacaksiniz ben olsam eger böyle bi hise kapilsam direk doktorumu degisirim zamanlada aklimdan cikar

Ben de göremedim, hatta bazı yorumlar da onun da size ilgisi varmış yorumlarını okuyunca çok şaşırdım, kaçırdığım bir şey var mı diye konu sahibinin ilk mesajını bir daha okudum ama yine o şekilde algılayamadım :110:

Ama ilk yorumlarınızdan yapılan çıkarım bu oluyor, biz yanlış anladıysak affola ama madem eşinizle mutlusunuz, tam olarak neyi sorguluyorsunuz? Gerçekten anlamak istediğimden soruyorum, yermek ya da yüceltmek gibi bir eğilimim yok, sadece biz neyi konuşuyoruz bu durumda?
Bastan beri tüm konumda ve yorumlarımda eşimle mutlu ve aşk dolu bi evliliğim olduğundan bahsettim ve de yanlış bi niyette olmadigimi da en kötü ikinci üyeliksiz konu açmamdan cikarilabilicegini tahmin ediyorum iyi kötü.. bizim çözmeye çalıştığımız şey aslında gayet acıktı herkes anladı hemen hemen ve herkes bi şekilde yol göstermeye çalıştı hepinize teşekkür ederim.. Ben de yorumlardan yola çıkarak ve ozel durumumu goz onune alarak kendimce bi cozume kavusturdum.. son yorumlarimda da bahsettigim gibi esimle birlikte gidip en azindan doktorun varsa farklı bi yaklaşımı onun önüne geçmek ve bikac seans sonra bi daha görmemek üzere ordan ayrilmak

Bastan beri tüm konumda ve yorumlarımda eşimle mutlu ve aşk dolu bi evliliğim olduğundan bahsettim ve de yanlış bi niyette olmadigimi da en kötü ikinci üyeliksiz konu açmamdan cikarilabilicegini tahmin ediyorum iyi kötü.. bizim çözmeye çalıştığımız şey aslında gayet acıktı herkes anladı hemen hemen ve herkes bi şekilde yol göstermeye çalıştı hepinize teşekkür ederim.. Ben de yorumlardan yola çıkarak ve ozel durumumu goz onune alarak kendimce bi cozume kavusturdum.. son yorumlarimda da bahsettigim gibi esimle birlikte gidip en azindan doktorun varsa farklı bi yaklaşımı onun önüne geçmek ve bikac seans sonra bi daha görmemek üzere ordan ayrilmak

Ama doktoru neden böyle bir itham altında bırakıyorsunuz :( gerçekten somut olarak adam hiç ama hiç bir eğilim göstermemiş... umarım biz yanılıyoruzdur ama adamcağıza da üzüldüm... Neyse çok kolay gelsin size, umarım bir an önce doktorla ilgili emin olup/karar verip, iç dünyanızdaki bu karmaşadan kurtulabilirsiniz :(

Back