• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyken aileye borç

northernlight

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2015
1.184
2.168
133
39
Herkese iyi akşamlar.
Henüz hayatımda biri yokken, anne babamdan 50 bin kadar borç alıp ev almıştım.
O parada kardeşimin de hakkının olduğunu, geri ödeyeceğimi, borç olarak aldığımı belirterek aldım, onlar da kabul etti.
Birkaç ay sonra evleneceğim. Düğün çeyiz hazırlıkları derken aileme geri ödemek üzere biriktirdiğim paranın bir kısmı gitti. Şimdi aileme kenardaki tüm paramı verirsem ben zorlanacağım. Ama evlendikten sonra ödesem eşimle aramda soruna sebep olur mu bilmiyorum. Yani sanki ben tüm aldığımı aileme versem sadece onun parasıyla geçinsek bu bana çok ağır gelir. Hep çalıştım kendi annem de çalışan kadındı, diğer türlüsü nasıl olur bilemiyorum. Düğün takılarımla karşılasam, müstakbel eşim benim yerimde olsa ve böyle bir teklifle gelse çok bozulurdum.

Sizce kimseyi mağdur etmeyecek en iyi çözüm ne?

Bence ailesiniz sonucta ailenizin kizim dugun yapacaksin deyip 25 bin odeseydiniz gerisini kendine harca demeni beklerim demedi diyelim. Esinizle evlenirken bir eviniz olarak evleniyorsunuz ve onunda evi sonucta ya da cocugunuz icin yatirim yapmissiniz evlenince esinizle parca parca odebilirsiniz. Ama kurusuna kurus ailenize odemeniz bana degisik geldi.

Evi evlenmeden önce aldığınız için eşinizin evde bi hakkı yok o yüzden keşke borcu da evlenmeden önce verebilseniz. Yani evlendikten sonra sizin maaş borca gitse eşiniz sizı kendi maaşından gecindirecek . Borç evlendikten sonraya sarkacaksa da esinize durumu söyleyin kabul eder mi

Herkese iyi akşamlar.
Henüz hayatımda biri yokken, anne babamdan 50 bin kadar borç alıp ev almıştım.
O parada kardeşimin de hakkının olduğunu, geri ödeyeceğimi, borç olarak aldığımı belirterek aldım, onlar da kabul etti.
Birkaç ay sonra evleneceğim. Düğün çeyiz hazırlıkları derken aileme geri ödemek üzere biriktirdiğim paranın bir kısmı gitti. Şimdi aileme kenardaki tüm paramı verirsem ben zorlanacağım. Ama evlendikten sonra ödesem eşimle aramda soruna sebep olur mu bilmiyorum. Yani sanki ben tüm aldığımı aileme versem sadece onun parasıyla geçinsek bu bana çok ağır gelir. Hep çalıştım kendi annem de çalışan kadındı, diğer türlüsü nasıl olur bilemiyorum. Düğün takılarımla karşılasam, müstakbel eşim benim yerimde olsa ve böyle bir teklifle gelse çok bozulurdum.

Sizce kimseyi mağdur etmeyecek en iyi çözüm ne?
Eşinize söyleyin taksit taksit ödeyin.. Sonuçta aldığınız ev eşinizin de işine yarayacak bi durum.. Hiç olmadı onun da çocuklarına kalacak..

Ailene borcunu öde.
Ama kesinlikle öde.

Müstakbel eşin farzetsin ki işe daha yeni başladın birikimin yok.
Birikim yapamadım dersin.
Evlendikten sonra borç ödersin.
Bu arada eşitlik olsun diye eşin de alacaklarını, mesela düğünü borçla yapsın onu da birlikte ödeyin.

Sunu anlamıyorum erkegin evi olsa evlenirken kadina onda senin hakkin var derler. Kadin evleniyor esinin hakki yok diyorsunuz. Esinin hakki yoksa ortak cocuklarınin hakki olur.

Chickennova Chickennova eşim borç aldığımı ve ödeyeceğimi biliyor ama detaylı konuşmadık. Yani ne şekilde ödeyeceksin evlenince mi öncesinde mi diye sormadı.
benlacivert benlacivert aldığım evde oturmayacağız onda kiracı var zaten. Nişanlımın evinde oturacağız. Kiramı aileme vermeyi düşündüm de parça parça bereketi kalır mı bilmiyorum kira 4 yılda anca çıkarıyor borcumu.

Chickennova Chickennova eşim borç aldığımı ve ödeyeceğimi biliyor ama detaylı konuşmadık. Yani ne şekilde ödeyeceksin evlenince mi öncesinde mi diye sormadı.
benlacivert benlacivert aldığım evde oturmayacağız onda kiracı var zaten. Nişanlımın evinde oturacağız. Kiramı aileme vermeyi düşündüm de parça parça bereketi kalır mı bilmiyorum kira 4 yılda anca çıkarıyor borcumu.
Ben size doğruyu söyleyeyim.
Bir ev sahibi olarak evleniyorsunuz ve 50 bin TL borcu var. Ve size bu borcun evlendikten sonra ödeme şeklini konusmayan müstakbel eşiniz var ise.
Siz eliniz de olan para ile büyük kısmını kapatın bence.
Evlendikten sonra baya bı stres yaşarsınız.
Hiç bu strese girmeden büyük kısmını kapatın ki kalan küçük miktar sizi az strese soksun.
Ayrıca ailenize karşı adaletli tutumunuz çok güzel.

Evlenince aldığınız evde oturacaksanız eşiniz de elini koysun taşın altına.

Ev gökyüzünden düşmedi sizin hesabınıza daha. Eşiniz bunu bilmiyor mi.

Bu ev nedir. Nasıl alindı?nasil ödendi?hiç sormadı mi.

Hic merak etmedi mi.

Cok ilginc

Kredi cekip ailenw borcunu odesen, kredi taksitini de kira ile odeyebiliyor musun?

beni yanlıs anlamayın ama bu nasıl bir aile kavramı ya
aile icinde borc mu olur
ev almıssın destek olmuslar ne borcu
yok artık.
evde annenin yaptıgı yemeğe de para öde madem.
yazık günah
para pul borc olmus artık aile kavramı denen sey kalmamıs yazık cok yazık hem de..

Ailem hiç dile getirmedi ama ben rahat edemem ki.
Yetişkin bir kardeşim var üstelik o daha öğrenci. Sizin aileniz emekli ikramiyesinin bir kısmını ablanıza/abinize verse, size de bir bardak soğuk su içmek düşse, neler hissedersiniz?
Hiç kardeşinizin hakkına girdiğinizi düşünmez misiniz?

Back