evleneli 6,5 yıl oldu.4 yaşında ve 5 aylık 2 oğlum var.ben 2 yıllık ünv.mezunuyum eşim ise ilkokul mezunu.annem çok dedi eğitim seviyeniz bile anlalamamanız için sebep iyi düşün diye.ama dinlemedim.nişanlıyken çok ilgisiz biriydi.sev sevgisini göstermezdi.kaba saba biriydi işte.ama evlendik.ilk evlilik yıldönümümüz çok kötü geçti.hiç anlaşamadık.beni çok dövdü zamanında.sırf kafa tutuyorum diye.hep maddi açıdan tartıştık.benim çalıştığımı alırdı elimden.üstelik içinden harcama vermek istemezdi.ha çarçurda etmez ama bende para bırakmazdı.senin ailen benim ailem diye çok tartışırdık.6 kardeşler ve çok huzursuz bir aileden geliyor eşim.dayak evden kovma birsürü sorun olmuş evlerinde.bütün kardeşleri sorunlu,karısını aldatan,kocasını aldatan,3 defa evlenmiş,daha ne sorunlarla uğraşanlar var içlerini ben biliyorum ama hiç böyle böyleyiz demez biride...
evliliğin ilk yıllarında kavgalarda bana vurduğunda annem ayrıl dedi.dinlemedim.tabi bir defa olan devam etti.içkisi kumarı karı kızı hiç olmaz ama sinirine hakim olamayan biri,en ufak tartışamya gelemz,oturup iki konu konuşulmaz,hemen kavgaya döner iş...
hamile olduğumu tesadüf öğrendim birinci oğlumda,biz birbirimize alıştık zaman içinde..kavgalardan sonra hiç özür dilemez..allahtan ailesi uzakta,her gelmelerinde aramız bozulur,bir tuhaf halleri var.kv ara bozmaya pek heveslidir,ağzı bozuktur,bende saygı gösteremiyorum artık halleri yüzünden...
ben çocuktan sonra çalışamayınca mali durumlarımızda kötüye gitmeye başladı,arabamız çalındı vs borçlar arttı.ikinci çocukta olsu istedik.ama hata hata üstüne işte.büyük oğlumdan çok çekiyoruz.çok hareketli çok kavgacı bir çocuk.evde eşimle bile olunca acaip şımarıyor,annemlere gidemiyorum,arkadaşım olamıyor,ya evini dağıtır birinin ya çocuğunu döver,çok gürültücü.kimseyle arkadaşlık bile edemem.bir gün iyi geçmez kalabalıksak.illaki sorun çıkarır..
küçük oğlum doğduğunda 1 aylıkken kv geldi.bebek kucağımda uyudu.büyüğünün uyması lazım.huysuz o da.eşime yatır dedim.götürdü ama sinirlendi çocuğu dövdü ben gidince odaya baktım yanağı kızarmış bende kızdım .niye vurdun diye.hemen sinirlenip banada vurdu kucağımda minicik bebekle..kv oh demiştir içerde.
en büyük destekçimiz benim ailem.para verirler,yiyecek ordan gelir,çocuyklarıma çok masraf ederler.sırf ben mutlu olayım diye.ama eşim allah razı olsun demez bir kere.onun ailesi dahada sömürmeye çalışır.aielsinden kardeşlerinden komple nefret ediyorum yani o kadar.hiç paramızın omadığını bildikleri halde faizdeki parasını bozmak istemeyip bizden para isteyen abisi var yani o kadar..
eşim ailemin olduğu ilçeye işyeri açtı.benim annemlerde kalıyor.biz huzursuz olduğumuzdan ben evde çocuklarla kalıyorum.şehir merkezindeyiz biz ..geçen temmuzda büyük oğlanın doğumgünüydü.gündüzden pasta aldı filan eşim.kutlayalım dedik.sürekli sorun çıkardı çocuk.bişeyleri kırmaya çalışıyor,kıyafetini çıkarıp ortada sallıyor,bağırıyor,yemek yemek istedi.getirdik,yağlı tarafına elini batırıyor,gıcıklık yapıyor yani.tükürüyor yerlere.anladıkki gene şımarıklığı tavanda.kızmak ta çözüm dediği.asla durmuyor huzur tamamen bozulana kadar.eşim çocuğa vurdu gene.bende neden vuruyorsun diye kızınca dahada büyüdü herşey ve kucağımda küçük oğlum vardı banada vurdu.kumandayı yere attı parçalandı,bağırdı tüm komşular duydu filan.
çocuğun doğumgününün mahfolduğunamı üzüleyim,bana vurduğuna mı çocuğuma vurduğunamı,hepsinden kötüsü artık oğlum büyüdü ve bunlara şahit oluyor,ama duru durağı yok.
fiks 15 güne bir bu tür arızayı çıkarıyor çocuk ama karşısındaki sabırlı olamadığı için en büyük hata onda..
günlerdir üzüntülüyüm.kardeşim anlattım sonunda dayanamıyorum diye.kardeşimde boşan diyor..ben ev tutar sana bakarım diyor.kız kardeşim çalışıyor.4 yaşında bir çocuk ve 5 aylık bir çocuk.boşanmak eşime bir hediye diyorum bende içimden.çocuklara kardeşimmi bakacak.bakarım diyor.kimseye yük olmak istemiyorum.eşimle konuşmak çözüm olmuyor..hep aynı,kendine hakim olamıyor bir türlü.güçlü olan kazanır hesabında.
annemin yanında oğluma vurdu annemde kızdı ona.elini ittirdi.ona kızmış eşim bide .lafını ediyor .annen zaten böyle yaptı filan diye.benim çocuğum bunlar diyor..çok kızıyorum ama boşanmakta acaip zor geliyor.kardeşim kendine yediremiyor bene vurmasını.bende yediremiyorum tabiki,ama işte en büyük en yapılmaması gereken şey düşünmeden evlenmek,çocuk yapmak ve maddi güçsüzlük..
fikirlerinizi çok önemsiyorum.neler düşünüyorsunuz..