Aileniz haklıymış ta en başından.eğer ki bir bayan eşinden eğitim,kültür,maddiyat vb durumlarda eşinden daha alt düzeydeyse bunu asla sorun etmiyor.Hatta eşi onun için daha değerli olabiliyor,kadın erkeğe daha çok destek olmaya çalışıyor.Ama erkeklerde durum bambaşka.Eğer ki kadın kocasından bir çok açıdan yukarıdaysa erkekler bunu içine sindiremiyor,hazmedemiyor.Şiddet, hakaret vb. yollarla bu duyduğu ezikliğin acısını çıkarmaya çalışıyor. Üstünlüğünü fiziksel olarak kanıtlama çabasına giriyor. Beni en çok düşündüren büyük oğlunuz oldu. Davranışlarının sebebi tamamen babası ve evde yaşanan şiddet ve huzursuzluk diye düşünüyorum. (Psikolog değilim yanlış anlamayın ama okul öncesi öğretmeniyim, çocukları az çok tanıyorum)Bu ortamda kalmaya devam ederse davranış bozuklukları artacak, ergenlik döneminde ve yetişkinlikte önünü alamayabilirsiniz.Üstelik babasını örnek alıp aynı davranışları o da eşine yaparsa bu çok daha acı olmaz mı?Küçük oğlunuz henüz çok küçük ama sizdeki en ufak huzursuzluğu sezecek durumda.Sizin mutsuzluğunuz doğrudan ona yansıyor.Keşke mutsuz bir evliliğin içine ikinci bir çocuğu getirmemiş olsaydınız.Ama geçmişi sorgulamanın şu an için yararı yok, önünüze bakın ve bu hayattan kendinizi ve çocuklarınızı kurtarın lütfen.Madem kardeşinizin durumu müsait, bir süre onunla idare edersiniz.Sonra belki siz de çalışmaya başlayabilirsiniz.Çalışmak, yaşama yeniden sarılmak için atabileceğiniz güzel bir adım olur,maddi manevi rahatlatır sizi.Çocuklarınızın evde sürekli dayak yiyen mutsuz bir anneye ve onu döven sinirli bir babaya değil,kendileriyle günde 1 saat bile olsa verimli zaman geçirebilecek mutlu ve ayakları yere sağlam basan ebeveynlere ihtiyaçları var,bunu unutmayın.Bazı insanların baba ve eş olmanın ne demek olduğunu hiç anlayamadıklarını ve de hak etmediklerini düşünüyorum.Tabi eşiniz aşırı sinirli bir insansa boşanma kararınızı duyunca daha büyük olay çıkarabilir,mahkeme süreciniz sıkıntılı geçebilir.Ailenizi arkanıza alın, savcılık, karakol nereye gidilmesi gerekiyorsa gidip kendiniz ve çocuklarınız için koruma talep edin.Umarım bundan sonra daha mutlu bir yaşamınız olur,Allah yardımcınız olsun.