Evliyim ama sanki tek başıma

ftszr

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
53
10
7 yıldır evliyim. Severek evlendik. Aynı evin içine girince herşey farklı oluyormuş tabi. Eşim oyun bağımlısı aynı evin içinde tek başıma yaşıyorum sanki. Aslında iyi birisi ama insan konuşmaya aç olur mu ben evlendiğimden beri konuşmaya açım iki üç konuşup konu kapanıp tek başıma uyuyorum. Birliktelik olduğu zaman oluyor sonrası tekrardan oyun başı. Dışarı çıkalım nereye mı diyorum nereye napıcaz ki dediğinde tüm hevesim gidiyor. Çok konuştum ayrılmak bile istedim istediğim zamanın ertesi günü bilgisayarını sattı aradan bi kaç ay geçti tekrardan aldı. Kendimi sığdıramıyorum sanki bu eve tek başıma yaşamak yordu sanki beni 7 yılda...

Tedavi olmayı teklif ettiniz mi ?

Ertesi gun bilgisayari sattigina gore evliliginize onem vermiyor degil her ne kadar yeterince deger veriyor gozukmesede. Ama buna engel oyun bagimliligi sanirim. Keske daha onceden uyarsaydiniz. Bagimlilik tedavisi gorebilir. Yurtdisinda var burada varmi bilmiyorum.

Anlaşma yapın. Aynı cocuklara yaptığımız gibi 22.00-23.00 saatleri arasında oyun oyna öncesi ve sonrası ikimizin saati olsun. Bir pazar ben tek çıkayım diğer pazar ya sen tek çık ya birlikte bir şey yapalım vs vs. Çözüm odaklı. Anlatabildim mi bilmiyorum.

Benim eşimde oyun bağımlısı yapacak birsey yok gerçekten ben onu seviyorum o da beni nasıl mutlu oluyosa öyle yapsın diyorum artık konuşmak istersen ben burdayım

Yani amacim dediginize karsi cikmak degil kesinlikle ama konu sahibinin anlattigi daha bagimlilik boyutunda bi durum gibi onu saatle filan kontrol altina alamaz yani esi uyuduktan sonra kalkar yine oynar gibi

Bu da pek işlemez bence. Oyun oynamadığı saatlerde aklı oyunda olacaktır kesinlikle. Kadının yüzüne boş boş bakıp oyun oynamadığı her anı zaman kaybı olarak görecektir. Çünkü bağımlı

Eşiniz iyi değil pasif bir insan olur ancak. Biz iyilikle pasifliği karıştırıyoruz genel olarak.
Evli olduğunu farkında olmayan, sorumsuz bir insanla ömür çürütmek, konuşmaya hasret kalmak. Ayrılmayı koz olarak kullanmayın ya tedavi olsun ya da gerçekten ayrılın. Yoksa dön dolaş aynı şeyleri yaşarken bir yedi yılınız daha gider.

7 yıl uzun bir süre.boşanmayı düşünebilirsiniz.ya da önden bir evi terk etme falan yapın belki korkar.

Hiç yok ki arkadaşı neredeyse iş arkadaşları ile arada maç yapıyor o kadar
Yani şöyle söyleyeyim bazı erkekler de evcimendir tüm gün evde oturur televizyon izler. Sizinki de oyun oynuyor. Size vakit ayırması için onunla konuşun öyle alışmış öyle gider yoksa.

Koz olarak değildi inanın ailemden sevdiğim birinin kayıp haberini verip ben ağlarken o tekrardan oyun başına dönmüştü ertesi gün baktım aynı durum dedim yapamıyoruz kötü günümde yoksan hiç olma ayrılalım demiştim bunun üzerine sattmıştı. çok konuştum 2 gün normal olmaya çalışıp 3. Günü herşey aynı oluyor yeniden

Yani şöyle söyleyeyim bazı erkekler de evcimendir tüm gün evde oturur televizyon izler. Sizinki de oyun oynuyor. Size vakit ayırması için onunla konuşun öyle alışmış öyle gider yoksa.
Çok denedim çabalayacak gücüm yok sanki

Tüm hayatı oyun olmuş baya bağımlı o zaman... Kendini dış dünyadan soyutlamış oyun harici gözü bir şey görmüyor. Ben de oyun oynarım da sevdiklerime vakit ayırdıktan sonra oynarım yani her şeyin sırası vardır. Öyle bağımlılar bekar kalsın ya da dengeyi korusun. Neden evlenip de eşini üzerler ki yani.

Değer mi böyle biriyle evli kalmaya?
Geçen zamanınıza yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…