Evliyim ama Eşim Çocuk İstemiyor

Valla senden cocuk istemeyen adamı hala ikna etmek peşinde olman bana biraz tuhaf geldi.. bunu nasıl kabul edebiliyorsunuz hayret..

Öyle tabi, bitmez toplumun özellikle kadınlardan beklediği. Ortak hedeflere sahip insanların mutlu olabileceğine inanıyorum zaten. Tek taraflı istekler ile karşındakinin hayatını yönetme lüksümüz zaten olmamalı. Ben kişisel olarak başkaları ne der konusunu hiç sıkıntı etmedim benim derdim içimdeki durdurulamaz çocuk özlemi oldu hep.

Valla senden cocuk istemeyen adamı hala ikna etmek peşinde olman bana biraz tuhaf geldi.. bunu nasıl kabul edebiliyorsunuz hayret..

Adam benden çocuk yapmayı istemiyor değil, genel olarak çocuk konusunda istekli değil. Dahası çocukları da sevmiyor değil. Kaldı ki beni çocuğunun annesi yerine koymayacak insanı zaten ben hayatımda tutmam. Çocuk konusu haricinde bir uyumsuzluğumuz yok çünkü çift olarak. Yıkıcı değil yapıcı olmak adına ben çözüm üretmeye, fikir almaya çalışıyorum. Yoksa ben bu kadar isterken hala diretecekse hayır diye, ömür boyu bu sinir harbine gelecek hiç değilim.

Merhaba;

Bir süredir buradan konuları takip ediyordum bugün üyelik açmak istedim çünkü benim de bir derdim var

Ben 2 senedir evliyim eşim 34 yaşında ve çocuk istemiyor, onu nasıl ikna edebilirim
Neden istemiyoreşiniz çocuk

Ayni benm durumum benmde esim 37 ben 27 yasindayim daha borcu harcu bitirelm biraz daha gecsin diye beni oyaliyo 1bucuk yillik evliyiz

İnşallah...Hayat işte kimse kusursuz değil...Herkes için hakkında hayırlısı olur inşallah.

Bakın eşiniz istemiyorsa, istemiyordur. Kendimden yola çıkarak yazıyorum. Yani bu "istemiyorum ama hatırın için bir haftalığına şuraya gidelim, bunu yiyelim" gibi bir şey değil, ömrü ipotek etmek. Bunu yazma sebebim sizi üzmek değil, bir an önce eşinizle konuşmanızı sağlamak.
Zaten sizden çocuk istemiyor değil dediğiniz gibi, çocuk istemiyor. Bu kadar.

Eskiden böyle düşünmüyordum ama artık düşünüyorum ki bir insan hayatım boyunca kesinlikle çocuk istemiyorum diye cümle kuruyorsa mutlaka bir sebebi vardır. Ya çocuk sahibi olamıyordur ama istemiyorum diye bunu örtbas etmeye çalışıyordur ya da çocukluktan gelen bir travması vardır. Ha bir iki istisna dışında. Mesela bizim bir tanıdığımız kadın vardı yüksek rütbeli bir iş kadınıydı dedi ki ben hayatımı bu işe adayacağım. Bu yüzden çocukla ilgilenecek vaktim olmaz dedi. Ama bunun haricindekiler bence yukarıda saydığım iki nedenden ötürü. Yani bu benim kendi görüşüm. Toplumun dayatmasıyla vs. ilgisi yok bunun. Bu görüşü ben kafamdan uydurarak elde etmedim. Psikiyatristlerin düşüncelerini dinledim.

Haklı olabilirsiniz. Çocuk sahibi olamama durumu varsa tıbbi olarak çözümlere başvurmalı ve bundan gocunmamalı, buna rağmen olmuyorsa da razı gelmeli evet. Travmatik bir durum varsa da yine terapi gibi yollar denemeli. Tabi bunlar özellikle erkekler için kabullenmesi, kabullense bile çözmeye çalışması zor şeyler. Her türlü zorlu bir imtihan..

C Chikilota konunun sahibi siz misiniz?
Şimdi nasıl anlatıyım bilmiyorum okuduğuma göre dinen erkek kadının rızası olmadan menisini dışarı akıtamaz. Benim bu cümleden anladığım erkek kadının anne olma hakkını elinden alamaz

Benimde fikrim bu yönde zaten. Çocuk isteyene haksızlık bu. Yazık değil mi kadının içi anne olmayla aşkıyla yanıyor demek ki

Konuyu açan arkadaş başkasıymış ama benim de aynı derdim olduğu için buradan yazdım. Birçok farklı yorum geldi. Annelik isteyen her kadın için gerçekten derin bir tutku ve mahrum edilmemeli yönünde oldu çoğu yorum. Bazı arkadaşlar da erkeğin de baba olmama hakkı olduğunu, zorla olmayacağını ifade etti. Bence evlenmeden bu konuda anlaşılmalı. Ki biz de evlilikten bir süre sonra çocuk olur diye düşünmüştük. Bunun üzerinden fazlasıyla zaman geçmesine rağmen eşimin tedaviye (sperm ile ilgili değer düşüklüğü var) hala yanaşmaması, ertelemesi canımı çok sıkmıştı. Arkadaşlar bu konuyu net bir şekilde eşimle konuşmam yönünde tavsiyede bulundular. Konuştum. Çok şükür önümüzdeki adet döneminde doktora gidelim tekrar dedi ama inşallah başka birşeyler çıkmaz ya da bişileri bahane ederek ertelemez

Evlilik öncesi anlaşma çok doğru bence de.
İnşallah allah hayırlı bir evlat nasip eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…