Evliyim ailemle dargının ve aynı evde yaşamak zorundayım

Eşimin ailesi Sen istedikten sonra sorun yok diyor eşime ve Zaten onlar memlekette yaşıyor yanıma hiç gelip gitmezler bir kere sadece bebeğim olduğunda geldiler yani çok önemli bir şey olunca geliyorlar

Tek yapacaginiz ortak alinan evi satmak..dahasi yok.Kendi ailene de acimiyorum ne halleri varsa görsünler annen de bu adami yillarca cektigi icin suçlu.Zamaninda tekmeyi basmasi gerekiyordu.

Ben yerinde olsam huzur bulmak icin ailemle görüşmezdim okudukca şok oldum o nasil bir aile ya ..

Bir şekilde aynı eve girilmiş böyle bir olay yaşanmış ben okurken sinirden kendimi yedim ve seni çok hatalı buluyorum. Annen hadi yıllarca ezilmiş pasif koruyanı yok korkuyor. Ama sen de çok pasifsin. Baban (ki ben artık babam demezdim) o sofradan kalktığı anda kalk hadi şimdi s...r git annem burda kalıyo giden gitsin git oğlunun k.çına gir diyip eşine arka çıkman lazımdı. Eşin bile dayanamamış artık yahu. Bi de hala eve dönünce sanki normal bi konuda parlamış gibi adama keşke bağırmasaydın falan demişsin.

Eşinin arkasında dur arka çıkmaya bak ben sana diyim. Bu hayatta bi eşinin hayrını görürsün. Bu aileyle bi cacık olmaz bu aile için eşini karşına alma.

Hatanın büyüğü sizde... Hatta tamamı... Hangi akla hizmetle ortak ev almaya karar veriyorsunuz?
Sen babanın kardeşinin huyunu bilmiyor musun? Ne cesaret?
Ayrıcada eşinle sorunlarınız varmış, siz o sorunları aşamadan nasıl aileyle aynı evde yaşamaya cesaret edersiniz?
Karı koca ilişkiniz biter..
Bu hatadan dönün, evide satın, zararına da olsa. Yoksa çokkkk başınız ağrır. En sonunda eşinde ailenden bıkar, çeker gider..

Cok uzun ve cok gereksiz bir suru detay yazmissin. Neyse aynı eve taşınmayı nasıl düşünmussunuz, olay göz göre göre gelmiş Evi satmayın. Siz eve yerleşin. Annen de kabul ederse gelsin sizle yaşasın. Yok kabul etmez ise annene kira verirsiniz.

Keşke böyle bir ailem olmasaydı ailemden nefret ediyorum ama atılmıyor da işte insanın içinden atamıyorsun.. En çok anneme üzülüyorum ama annem de beni düşünmüyor oğlunu düşünüyor hep.. Şu anda eve taşınıyorlar eşim de ne yaparlarsa yapsınlar diyor nasıl olacak aynı evin içerisinde bilmiyorum ama ben bu işe girmeden önce eşimo uyardım aynı evde olmaz dedim kaç kez söyledim o sıra Yeni doğum yapmıştım fazla ilgilenemedim bu ev meselesiyle ama beni dinlemedi eşim söylediklerimi önemsemedi şimdi hakverdi

ben bu işe girmeden önce eşime söyledim Onlarla aynı evde yapamayız dedim kardeşim huyları hiç iyi değildir dedim geçinemez dedim adım gibi söylüyorum bak içime sıkıntı girdi dedim bu işe girmeyin dedim ama ben o sıra Yeni doğum yapmıştım bebekle ilgileniyordum gecem gündüzüme karışmış durumdaydı olayla çok fazla ilgilenemedim ama birçok şeyi söyledim Benim söylediklerimi önemsemedi eşim

annenlere evden gitmelerini soyle. ilk once yuvana sahip cik sonunda sen zararli cikarsin. esimde benim annem babam icin ayni seyleri soyledi ayni evde yasasak diyo ama ben kabul etmiyorum. ki bizim asla boyle sorunlarimiz olmadi. babam sorunluluk sahibi bir insandir hala bize maddi manevi yardimci olur. ona ragmen istemiyorum herkesin evi yolu ayri olmali.

Aile atılmaz satılmaz diye bir şey yok hayatım. Bu düşünceden vazgeç. Sana azami derecede zarar veren hayatını köküden kötü etkileyen kişi anne de olsa baba da olsa atılır. Ben de bir baba attım zamanında şimdi peşimden koşuyor oradan biliyorum. Hayatta sana zarar veren kişi seni düşünmüyorsa aile olması bi önem derecesi değil. Hatta aileyle daha kötü asıl onların sana zarar vermemesi lazım. Önce eşinle konuşuyosun o evi satıp hakkını veriyosun babanın çenesi kapanıyo. Sonra nispeten daha küçük para olarak sıkıntıya girmeyeceğiniz bi eve geçin. Annene de söyle ne zaman istersen yerin var diye en azından bunu bilsin senin bu pasifliğe karşı tek yapabileceğin bu. Çünkü sen zaten ta bekarken atman gereken aileye şans vermişsin çok bile tutmuşsun.

Eşinizden gizlemeyip en başından anlatsaydn herşeyi hala mutlu mesut yasio olurdun hata sende

eşime Ben de söyledim aynı evde olmaz diye hatta evlerimiz yakın bile olmasın uzakta olursa daha iyi olur dedim.akşamlari birlikte yiyip içmek istiyordu her zaman yiyip içmeyelm dedim annem de aynısını söylüyordu Çok muhabbet tez ayrılık getirir diyordu ama eşim ailemin hep iyi taraflarını gördü O yüzden onlarla anlaşılabilecek diye düşündü ve biz gurbetteyiz burada kimsemiz yok o yüzden ailemle Çok içli dışlı oldu bu yüzden de evi birlikte almak istedi ve şu anda Tabii ki de benim söylediklerime hakverdi pişman kendisi..
Ev alındığı sırada Ben yeni doğum yapmıştım Çok fazla konuya kendimi veremedim bu ev konusunda doğum acısı bebek bakımı çok yıpratıcı günlerdi İlk günler sadece aynı evde yaşamayalım almayalım dedim ama eşim benim sözüme çok fazla bakmadı Onun derdi ev sahibi olmakti. o evi çok beğenmişti o eve sahip olmak istiyordu bir yıldır sadece yatmak için ayrı evlere gidiyorduk anlaşıyorduk şimdi aynı evde gayet iyi olacağını düşündü Sanırım kendisi.. Ayrıca eşim farklı birisi biraz nasıl anlatayım Mesela benle hiç evde özel bir an yaşamak istemez Mesela bir sofra kuralım başbaşa yemek yiyelim ya da romantik bir dakika yaşayalım ya da sarılıp televizyon izleyelim farklı şeyler yapalım gibi düşüncelere sahip bir insan değildir Çok düz bir insandır.. Bu huylarını evlenince Fark ettim zaten evliliğimin de çok fazla tadı tuzu yok açıkçası ailemle yaşamışım ha onunla En azından ailemden biraz daha konforlu bir hayat sürüyorum diye düşünerek yaşıyorum.. Kendi evimdeyken ailem okumama fırsat vermedi hep Sıkıntılı günler yaşadım ama eşim Bu saatten sonra üniversite okumamı bile destekliyor KPSS çalışmam için bana fırsat veriyor Annem bebeğe bakar Ben de KPSS'ye çalışırm ya da yeniden üniversite okumak istersem okuyabilirim bunları düşündüm.. Nasıl olsa evliliğimin tadı tuzu yok ayrılmak istedim eşimden Ailem beni öldürmekle ölümle tehdit etti yani böyle insanlar hayatım hep başkaları yönetti geçmişimde de o kadar sıkıntılı şeyler yaşadım ki anlatsam Roman olur artık yoruldum.. Bebeğimin büyütüp meslek sahibi olmak istiyorum Tek istediğim bu ne aşk ne sevgi ne evlilik ne aile... Geçmişte de mutsuz oldum yine mutsuzum..

Çok büyük hata. Aynı evde yaşamak kocan için zor olacak. Evin parasını tamamen ödedikten sonra satın ve parayı ikiye bölün. Anlayacağın ayrılacaksın ailenle. Yoksa hergün kavga edeceksin. Kocanla aran da bozulabilir.

Çok haklısın İnan ki hep Ailemden dolayı sıkıntı yaşadım zeki bir çocuktum Ama onların yüzünden okuyamadım meslek sahibi olamadım hep önüme taş koydular hep taş koydular her zaman.. artık yoruldum sıkıldım.. evliliğimde bile ailemin etkisi var... Eskiden görüştüğüm biri vardı Onunla ayrılmamız sebebi de ailemin huylari... başka insanlar müdahale etti nişandan ayrıldı diye Herkes dedikodu etti ailem zorla de evlenmem için bana baskı yaptı söylemedikleri hakaret kalmadı Hayatı bana zehir ettiler evden kaçmak istedim beni öldürmek istediler Üzerime geldiler hep.... ben de karşıma esim çıkmıştı ailemden kurtulup başka şehre gitmek istedim onunla fazla tanımadan evlendim sırf ailemden kurtulmak için.. Eşimi de çok fazla tanımadan evlendiğim için onunla da mutlu değilim ailemde yanıma geldi artık sıkıldım Herşeyden... Ev meselesine gelince ev için 200 bin lira kredi çektik yüz bin lirasını Biz 100 bin lirasını annemler ödeyecek ayda 1600 1600 annemler ödeyecek 8 yılda bitecek Evin borcu bu şekilde ayarlamışlar... Peşinat içinde biz 25.000 annemler 25.000 koyup alindi... Ev için 200 bin lira kredi çekildi 100 bin liraya yakında faizli var verdiğimiz peşinatla birlikte 350 bin lira ediyor... Bankaya kredi borcu olan bir evi kolay satabileceğiniz zannetmiyorum ileriye dönük yatırım amacıyla alınmıştı buradan Marmaray geçecek ileride fiyatı yükselecek kar edeğiz umuduyla... Ama her şey benim tahmin ettiğim gibi oldu daha en başından patlak verdi... Şu an evde tek biz otursak ikimizin ödeyeceği aylık parayı sadece biz ödemek zorunda kalacağız ve eşimin 4 bin lira geliri var bende şu an Bebekten dolayı çalışmıyorum nasıl ödeyeceğiz ödeyemeyiz evi annemlerin tek basina ödeme durumları da yok Mecbur ortak ödenmesi gerekiyor çok sıkıntılı bir durum... Evi şuan satmış olsak diyelim bankaya faiz parasının hepsini de mi ödemek zorundayız...?

zaten evi alırken ilerde satıp yani borcu bitince satıp parayı ortadan ikiye bölüşmek niyetleri vardı ama ev 8 yılda bitecek borcu

Anneniz bu kadar kefil oluyor yani kardeşinize

Anneniz bu kadar kefil oluyor yani kardeşinize
Bizimkiler çok farklı insanlar ben bile anlayamıyorum bazen kendilerine her türlü kötülüğü eden birisini çabuk affediyorlar ama arkasından dedikodusunu yapıyorlar bu kardeşim içinde başkaları için de aynı bu durum

anneniz bana birazcik bencil geldi kusura bakmayin kocasının oglunun huyunu biliyor Niye böyle şeylere kalkışıyor annen niye boyle bir duruma izin veriyor.

anneniz bana birazcik bencil geldi kusura bakmayin kocasının oglunun huyunu biliyor Niye böyle şeylere kalkışıyor annen niye boyle bir duruma izin veriyor.
Evet çok haklısın... Annem düşünce sistemi çok tuhafıma gidiyor o daha çocuk diyor kardeşim için yaptıklarını normal görüyor ben anlayamıyorum onları başka insanlar gibi çalışmıyor kafaları

Kendi güven problemini ve eksik yanlarını hep ailene yüklemişsin ama senin yetiştirdiğin çocukta da öz güven patlaması olmayacak belli ki. Bu nasıl bir pasiflik? Ağzını açıp hayır demekten aciz olduğun için hem kocanı hem çocuğunu önceki hayatının dramına mahkum etmişsin.

Hatalısın.

Yalan üzerine evlilik kurulmaz. Ailenin gerçek rengini sonsuza kadar saklayabileceğini mi sanmıştın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…