- 15 Aralık 2019
- 13.897
- 51.412
- 26
-
- Konu Sahibi benjaminder
Bence de problemli de. Hep diyorum toplumum çok cahil bir toplum çok kadın var böyle maalesef. İmkanım olsa terk edecemBu kadın bence direk psikolojik problemli bazen erkek olmayı çok istiyorum
Ben kesin kavga ederdim bu tiplerle yine iyi dayanıyorsunuz vallaBence de problemli de. Hep diyorum toplumum çok cahil bir toplum çok kadın var böyle maalesef. İmkanım olsa terk edecem
Aynen katılıyorum. Biz bu şekilde yetiştiriyoruz ama yetiştirilmeyenler bile kendine bu haksızlığı yaptırmaz artık ileride. Ben kızıma desem ki temizliği kızlar yapar, çatışır benimleAma ben inanıyorum zamanla bir şeyler değişecek yeni nesil bizden akıllı
Adım çıkmış zaten çok kavgacıymışım ben damarıma basıyorlar amaBen kesin kavga ederdim bu tiplerle yine iyi dayanıyorsunuz valla
Yani şimdi yalan söyleyemem bende tek başıma hiçbir sorumluluk almıyorum evin içinde ama zihinsel yorgunluk oluyor Z kuşağında o yok . Onlar farklı bir bilinçle doğmuşlar kaynana problemi falan kalmayacak benceAynen katılıyorum. Biz bu şekilde yetiştiriyoruz ama yetiştirilmeyenler bile kendine bu haksızlığı yaptırmaz artık ileride. Ben kızıma desem ki temizliği kızlar yapar, çatışır benimle
Ayyy çok kötü ya böyle akraba insanı daha çok yorar . Nasıl bir geri kafalılık en iyisi uzak durmak bence deAdım çıkmış zaten çok kavgacıymışım ben damarıma basıyorlar ama
Yani bir kadın öldürülse bir şey yapmıştır herhalde diyen tipler bunlar, çok da beyin aramıyorum artık. Uzak duruyorum sadece. Mecbur kalmadıkça konuşmam, bayramda anneme gittim. Evden çıkmadım bile sırf kimseyi görmemek için.
Ben çok yoruldum. Cehaletin en üst seviye olduğu bir toplum resmen. Erkek egemen toplumu işte. Erkek her halti yer ama bakire kızla evlenmeli diyenlerin toplumuAyyy çok kötü ya böyle akraba insanı daha çok yorar . Nasıl bir geri kafalılık en iyisi uzak durmak bence de
Sofrayı toplar ama boş tencereler öylece ocakta kalır sanki onları periler temizleyecekTuvalet banyoya çamaşır suyu döker sifonu çeker (kapakları uzaylılar siliyor bizde).. çamaşırları serer (kuruyunca kelebekler katlayıp yerleştirir).. Bulaşık makinesini kaldırır, yerlerini bilmediği şeyleri tezgahın üstüne dizer,makinenin yarısı tezgaha
Bulaşık makinesinde bıraksa yine iyi, tezgahın üstüne diziyor, istersen kaldırma erteleBu yarım iş yapmak bende de var biraz. Mesela bulaşik makinasini doldurup calistirdiysam bitince kapagini acip gidiyorum eşim yerleştiriyor yerine.
Çamasir birimiz serdiyse oburu kuruyanlari toplayip koyar, yine ikimizden biri katlar.
Ama sorun olan kisim sizin eşiniz biraz fazla yarim birakiyor işleri bulasik makinasini boşaltmaya giriştiyse hepsini boşaltip yerleştirecek yarisi makinada birakilmaz tabi. Her şeyin yeri belli degil bizde mesela bulasiklari ben topladiysam farkli biyere koyabiliyorum, eşim topladiysa farkli biyere koyabiliyor.Ben de bir şey demiyorum, yarim birakmaktan iyidir.
Yok canım onların dna sına biz işlemedik öyle şeyleri. Zaten yeni nesil kaynanalarda şu anki gibi olmayacak.Yani şimdi yalan söyleyemem bende tek başıma hiçbir sorumluluk almıyorum evin içinde ama zihinsel yorgunluk oluyor Z kuşağında o yok . Onlar farklı bir bilinçle doğmuşlar kaynana problemi falan kalmayacak bence
Maalesef genel sorunumuz azalarak biter insallah bu mantıkBen çok yoruldum. Cehaletin en üst seviye olduğu bir toplum resmen. Erkek egemen toplumu işte. Erkek her halti yer ama bakire kızla evlenmeli diyenlerin toplumu
Yok ya cidden insanla alakalı duzenli olmak falan erkek ya da kadınla ilgisi yok benim erkek kuzenlerim var softa toplarken koşa koşa yardıma gelirler on yedi yaşında kız kardeşim var ohoo o kalkicakta bir kaşık getirecekYok canım onların dna sına biz işlemedik öyle şeyleri. Zaten yeni nesil kaynanalarda şu anki gibi olmayacak.
Oğlumda var benim. Kızıma haksızlık yaptırır mıyım şimdi? Bana kimse yaradılış demesin inanmam. Bir kız bir erkek çocuk yetiştiriyorum. Kızım düzeni sever evet ama oğlumda çok titiz. Heryeri siliyor. Temizlik yapar. Bulaşık mak boşaltır. Hatta her sabah yüzünü yıkar, dişini de fırçalar (2 yaşında) Kızım yüzüne su değdirmez, dişlerini fırçalatmazdı o yaşlarda. Eşim çekmeceyi kapatır dışarı poşet çıkar. Oğlum arkadan hemen düzeltir
Bulaşık makinesinde bıraksa yine iyi, tezgahın üstüne diziyor, istersen kaldırma erteleHayır bir de bir insan 6 yıldır yaşadığı bir evde nasıl tenhcerenin yerini bilmez mesela beni en çok şaşırtan bu Çocuk 2 yaşına geldi bir atlet getir derim 6 çekmecenin hepsini açıp kıapatır sesini duyarım, insan nasıl bilmez Çamaşır serer ama hiç katladığını görmedim, bilerek bikaç gün bırakıyorum mesela ne yapacak diye, ordan alıp alıp giyiyor bitene kadar Geçen annem katlamış yerleştirmiş kıyafetlerini, bir kıyafetini bulamamış bütün dolabını indirdi, bir de bana diyor ki benim kıyafetlerimi annem veya sen kaldırmayın sonra bulamıyorum diyo, e bıraksak 1 hafta askıdan alıp giyiyosun diyorum, bundan sonra kaldırıcam diyo, hadi inşallah dedim Ne diyim artık yani
Benim eşim çoğu işe ortaktır ama dün oğlana kıyafet ararken dolabın askılığını indirdi aşağı kıyafetlerin hepsi karıştı birbirineBulaşık makinesinde bıraksa yine iyi, tezgahın üstüne diziyor, istersen kaldırma erteleHayır bir de bir insan 6 yıldır yaşadığı bir evde nasıl tenhcerenin yerini bilmez mesela beni en çok şaşırtan bu Çocuk 2 yaşına geldi bir atlet getir derim 6 çekmecenin hepsini açıp kıapatır sesini duyarım, insan nasıl bilmez Çamaşır serer ama hiç katladığını görmedim, bilerek bikaç gün bırakıyorum mesela ne yapacak diye, ordan alıp alıp giyiyor bitene kadar Geçen annem katlamış yerleştirmiş kıyafetlerini, bir kıyafetini bulamamış bütün dolabını indirdi, bir de bana diyor ki benim kıyafetlerimi annem veya sen kaldırmayın sonra bulamıyorum diyo, e bıraksak 1 hafta askıdan alıp giyiyosun diyorum, bundan sonra kaldırıcam diyo, hadi inşallah dedim Ne diyim artık yani
Ya beceremez olur mu en iyisini becerir makeup artist kendisi en ince işi yapıyor kusursuz kırmızı dudak, kusursuz eyeliner çıkaran adamdan bahsediyorum, istese deveye hendek atlatır yani de işine gelmiyor işte.. Zaten öyle yemek yapayım vs.gibi bir derdim olmuyor açıkçası, çocuğa yapıyorum işte ya oturup onu yiyor ya da yemiyor, her gün dışardan yese niye yapmadın demez, diyemez, asla ona o hakkı vermedim.. Bazen tost yapar, yumurta kırar işte, kahvaltı hazırlar falan, yemekle ilgili maksimum yaptığı bu. Ama genel olarak düzenlidir. Evi toparlar falan, eşyalarını sağa sola atmaz, çocuğu yıkar, arada altını falan açar, bazen yemeğini yedirir. Yine de bir şekilde çekilebilir kılıyor onu bunlar. Ama böyle olmamalı dediğim şeyler daha fazla tabikiAma makarna bile yapmayan birinin tencere yerini bilmemesi çok normal, eşim bildigi halde cani istedigi şekilde başka yere yerlestiriyor.
Yani o eşyalari devamli kullanmiyorsa yerini unutur, önemsememekte var tabi işin içinde.
Ama makarna yapamayan adami cidden aç birakirdim bakalim ne kadar süre disardan yiyebilecek.Ben de yemek yapmayi evlenince ögrendim bekarken hayatimda bir defa sofra kurmuslugum yoktu, ana yemek yapmisligim yoktu. Bunlar kimseye doguştan yüklenmiyor, ilk yapişimda harikalar yaratmadim ben de. Beceremiyorum diye bir şey olamaz yani.
Ay evet bi de o var bi iş yapacak ön hazırlığını biz yapalım istiyorlar. Yerleri silecekken bunun içine ne koyucaz ne kadar koyucaz varBenim eşim çoğu işe ortaktır ama dün oğlana kıyafet ararken dolabın askılığını indirdi aşağı kıyafetlerin hepsi karıştı birbirinesonra kendi düzeltti. Nasıl becerdiyse.. Çocuk çekti diyor ama inanmadım.
Sonra ben duştayken oğlum mutfakta herşeyi yere atmış. Şehriyeler sular böyle yerler buz pateni gibi. Bana birde mop nerede diye soruyorSırf yapalım diye soruyorlar bak emin ol. Bilmediklerinden değil. Sen kalkıp getir istiyor. Ay ben pasta yicem dedim. Bu kadar da döktürmicen o zaman çocuğa bende olmuyor böyle şeyler. Gitti aldı sildi sonra.
Kıyafet konusunda da bir sepet daha alın içinden alıp alıp giysin bence. Ya da dolabında siz bir düzen oluşturun ona uymasını söyleyin.
"Köleliğe en şiddetli karşı çıkanlar kölelikten kurtulamayacağını bilenlerdir" derler. Bu arkadaş içine sindirmiş 2.sınıf insan muamelesi görmeyi. "Kadın hakları diye diye bu noktaya gelinmiş" tarzı şuursuz cümleler kurduğu an; bir büyükbaş hayvan karşılığı mal gibi alınıp satıldığı dönemden şu anki konuma gelmesini, o verilen mücadelelere borçlu olduğu hatırlatılmalı.Ben bir kızla konuştum bunları.
Bana yazdığı şey şunlar:
Kadın ne ise yarıyor ki erkek bir de gelip iş mi yapacak.
Ben eşime hizmet etmeyi seviyorum yaparım da, vicdanım kabul etmez iş yaptırmayı.
Yardım etmesi güzel olur ama yap diye kavga gürültü olmaz.
Kadın hakları diye diye bu noktaya gelinmiş zaten, hangi kadın evde isini yapmıyor ki dedi. Böyle yaratılmısız diyor, dedim yaratılmadık yetiştirildik. Sinirlerim çok bozuldu, kısa kestim.
Aslında algılamıyor, cidden tek hücreli galiba."Köleliğe en şiddetli karşı çıkanlar kölelikten kurtulamayacağını bilenlerdir" derler. Bu arkadaş içine sindirmiş 2.sınıf insan muamelesi görmeyi. "Kadın hakları diye diye bu noktaya gelinmiş" tarzı şuursuz cümleler kurduğu an; bir büyükbaş hayvan karşılığı mal gibi alınıp satıldığı dönemden şu anki konuma gelmesini, o verilen mücadelelere borçlu olduğu hatırlatılmalı.
Amip. Tek hücreli.
O tür insanlarla tartışıp kendini yorma , açıklamaya çalışma. Bazı ruhlar köle olmaya muktedirdir.Aslında algılamıyor, cidden tek hücreli galiba.
Israrla eşin yardımcı olmazsa kavga çıkarırsın herhalde diyor.
Ben ne anlatıyorum o ne anlıyor.
Erkeklerin hizmetçisi değiliz diyorum, onların sorumluluklarını yüklenip onlara hizmet etmek zorunda değiliz diyorum. Bana sen eşine desen aslaaa der diyo. Konu benim eşim de değil. Yukarıda yazdım eşim de konu sahibi ve diğer çoğu kadının eşiyle aynı kafada bir şeye el atsa çok iyi kocayım diye gezer ortalıkta. Bu beni rahatsız ediyor ama, ben ona hizmet etmek zorundayım demiyorum.
En azından evliliğimi sorguluyorum, köle gibi yaşamaya razı değilim.
Bu kişi eşim dünya iyisi, çok aşığım da diyor gerçi, ay neyse nasıl sinirlendim anlatamam
Ne güzel anlatıp satırlara içini dökmüş sün.Ağzına saglik.Hosgoru anlayış orta yolu bulmak çok önemli elbette evliliklerde. Zıtlık sonuçlara neden yer veriliyor.Neyi paylaşamıyoruz. işte v.s v.s rabbim bizleri ve herkesi doğru yoldan ayırmasın inşallah.Musmutlu sevgi saygı çerçevesinde olumlu yönlere yol açsın allahım inşallah.Küfür etmesi ve sizi yardım (!) etmemekle tehdit etmesi, diğer kötü erkeklere göre (!) iyi olması zaten sizi mutlu etmez. Çok haklısınız.
Paşamız madem ataerkil takılacakmış çalışmayan bağyaan alsaymış.