- 27 Temmuz 2019
- 2.693
- 9.189
- 158
- Konu Sahibi benjaminder
-
Ah üzümlü kekim, seni nerelere attılar öyle.Ya ben şeye çok gülmüştüm; bu arkadaş bizim adetlerimize çok meraklıydı. Tutturdu kıza kına gecesi yap diye. Kız da kırmamak için tamam dedi ama ikisi de bin pişman oldu. Özellikle kadınlar dönüyorlar ya; onu asla anlayamadı. Bir de gelini ağlatmaya çalışıyorlarya ona da çok kızmıştıKibar çocuk bir şey demedi ama biz anladık arkadaşımla.
Onların bakış açısı çok farklı. Geçenlerde ekşi de bir başlık açılmış. Bazı yorumlar korku filmi gibiydi. Erkeklerin çok anneci olması kendi bilecekleri iş. Yeter ki evlenmesinlerAh üzümlü kekim, seni nerelere attılar öyle.
Benim tanıdığım ailesiyle senede bir görüşüyordu ve öyle sohbet arasında işte bu kaynana vs şeylerini anlattığımda, adam anlayamıyordu neden sürekli onlara gitmemiz gerektiğini. Garibim kendince nasıl kendi kendimize vakit ayırdığımızı, tatil yaptığımızı falan soruyordu.
İşte kadınlar olarak biz de bunları soruyoruz ülke erkeklerine demiştim djjddk
Ayrıca da çok dedik adama yapma, etme bak yanarsın. Yetmez bizi de yakarsınAh üzümlü kekim, seni nerelere attılar öyle.
Benim tanıdığım ailesiyle senede bir görüşüyordu ve öyle sohbet arasında işte bu kaynana vs şeylerini anlattığımda, adam anlayamıyordu neden sürekli onlara gitmemiz gerektiğini. Garibim kendince nasıl kendi kendimize vakit ayırdığımızı, tatil yaptığımızı falan soruyordu.
İşte kadınlar olarak biz de bunları soruyoruz ülke erkeklerine demiştim djjddk
Ekşi sözlük, bizim ülke erkeklerinin "bağırsak" diye tabir ettiğimiz leş kısmını barındıran nadide bir yer. Sadece o sözlüğü okuyan biri, anakuzusu paşazadelerimizden selam verdiğinde üzerine zemzem atıp nas felak okuyabilir. O yüzden hiç ciddiye almıyorum. Çok düzgün yetişmiş adamlara haksızlık jdjdjdOnların bakış açısı çok farklı. Geçenlerde ekşi de bir başlık açılmış. Bazı yorumlar korku filmi gibiydi. Erkeklerin çok anneci olması kendi bilecekleri iş. Yeter ki evlenmesinlerZaten öyle tipler artık evli de kalamıyor. Bakalım değişimi ne zaman ve nasıl kabul edecekler.
Ay yediler başını değil mi?Ayrıca da çok dedik adama yapma, etme bak yanarsın. Yetmez bizi de yakarsınYok dinletemedik. Aldı boyunun ölçüsünü
Bu da mutluyum diye kendini kandıran kadın direnişi... Anladım ben sizi aşırı mutlusunuz hatta en mutlu sizsinizBuda bana evliliğini mükemmel görmeyen kadınların kendini kandırması geliyor. Sizin gibi. Herkes aynı durumda değil çok farklı evlilikler de var. Kendi evliliğimden örnek vermeyeyim 5 yıla yakın oldu ama Dersiniz ki daha yeniymiş. Anne babamın 30 yıllık evliliği var. Öyle güzeller ki yani her gören maşallah der hala daha. Sonradan yaş ilerledikçe böyle olmadılar. Hep böylelerdi en baştan beri. Demem o ki herkesi mutlu olarak görmemek gerek tabii ama herkesi mutsuz olarak görüp iç rahatlatma da yapmamak gerek. Çünkü insan herkes böyle dediğinde daha iyi bir evliliğe sahip olmak için çaba göstermez bence. Ben annemle babamı gördükçe az da olsa var olan tüm sıkıntılarımız için büyümeden çözümler ürettim. Eşimde bende üstüne düştük. Annemle babamı örnek aldık çünkü. 30 yıl sonra bile öyle olmak için bugünden çabaladık ve 5 yıllık evlilikte kendimizi her anlamda değiştirerek büyük bir uyum yakaladık. Asla rutin bir hayat diyemem hala daha.
Yani biz hazırlamaya çalıştık enişteyi ama tabii kendisi yaşayınca daha farklı oldu. Biz söyledik, söyledik ama dinletemedik. Kına gecesinden sonra iyi ki nikah yaparak evleniyoruz demiştiEkşi sözlük, bizim ülke erkeklerinin "bağırsak" diye tabir ettiğimiz leş kısmını barındıran nadide bir yer. Sadece o sözlüğü okuyan biri, anakuzusu paşazadelerimizden selam verdiğinde üzerine zemzem atıp nas felak okuyabilir. O yüzden hiç ciddiye almıyorum. Çok düzgün yetişmiş adamlara haksızlık jdjdjd
Ay yediler başını değil mi?
Ben içinde büyüdüm kültürün benim bile kafam kaldırmıyor düğün vs. Çok haklı hahahahYani biz hazırlamaya çalıştık enişteyi ama tabii kendisi yaşayınca daha farklı oldu. Biz söyledik, söyledik ama dinletemedik. Kına gecesinden sonra iyi ki nikah yaparak evleniyoruz demiştiDüğünü kaldıramazdı bence.
ben siyah kusak bekliyodum kirmizi bagladilar ona bozuldum kardes
Bana genel olarak aile olmak da saçma geliyor. Sırf aile bireyin diye sacma sapan biri de olsa o kişiyi sevmek zorunda olmak bile bi yük. Annem bi keresinde bana kızım olmasan senin gibi dan dun biriyle konuşmazdim bile demişti. E ben de annem olmasa o kadar sabit fikirli oğulcu boş biriyle konusmam ona bakilirsa. Akraba kismina hiç girmiorum çoğunu yolda görsem karşı kaldirima gecerim dangalagin biri gelio diye. Evlenince bunlar x2 oluyor hatta etkisi x3 x4. Bana gore evlilik bürokrasileri ortadan kaldirmak icin var hafif de bi romantik tarafi var 'ben bunu valla billa seviyorum' un etrafa ilani gibi. Ama dediğin gibi kadina yük olan bisey olmasa evlenirken once guzelleme yapilir miydi?.. kadinin yollarina guller dokme ellerine pirlantalar alma havai fisekli sazli sözlü telli duvakli derken onlara kanıp giriosun cehennemin içine :) zaten ertesi günden anliosun ne tuhaf bi bok yedigini kapilar kapaninca cindirellaliktan kül kediligine sert düşüşes seçimi çok önemli benimki de cok yardımcıdır bulasik makinesine degdigim olmamistir mesela 4 senedir. Bazi gorevler hep ondadir. Ama kafasinin altinda bana yardimci olduğunu düşünür senin dedigin gibi. Gerci ben susmam soylerim ben olmasam kahvalti etmicen mi makineye koymican mi vidi vidi hep bi silmeye calisirim. Ama iste bazi seyler kemiklesmis. Senin de sorunun eşinle degil Türk aile toplum yapısıyla benim olduğu gibi. Hıncını eşine yoneltiosun icten ice çünkü somut olarak muhatabın o karşında.
Senin de sorunun eşinle degil Türk aile toplum yapısıyla benim olduğu gibi.
yörüğüm bizde de gayret kuşağı ve bekaretle bir ilişkisi yokAllah başka dert vermesin.
Kırmızı kuşağa sonradan yüklenen anlam sebebiyle bu denli sinir oluyorsanız ; üzerine inceleme ve araştırmalar yapılmış olan kuşak adetinin ( gayret kuşağı da denir ) gerçek anlamına ve çıkışına bakarsanız bu kadar sinir olmayabileceğinizi düşünüyorum.
Bir kadın, eşinin kahvaltıda yumurtasına kadar soymuş, üstelik çalışıyor , maddi anlamda da yükü olmamış eşine, bu kadın kanser olmuş eşi kötü davranmış, kadın acı içinde kıvranırken yorgan döşek yatarken doktorlara taşınırken adam avmlerde orda burda gt gezdirmiş arkadaşları ile. Benim kafamı açan acı hikayelerden biridir.En büyük ve ataerkil düzeni destekleyen durumu yazıyorum.
Erkeklerin iyisi kötüsü demeden evlenmek. Arz talep gibi düşünelim.
Şu an dışarı çıkın tüm kızlar şıkır şıkır, güzel, bakımlı. Çünkü erkekler bunu talep etti ve yapmayanlar da yavaş yavaş piyasadan silindi. Ama biz erkeklerden bir şey talep etmiyoruz bu adamlar da aynı devam ediyor. Sonuçta ona hizmet etmeye sıralanacak kız çok.
Aynı şekilde örnek verecek olursam eskiden bakire kız olsun hatta hiç sevgilisi olmasın diyebiliyordu erkekler. Çoğu kızın cinsel hayatı yoktu ve illa birini bulacaklardı. Şu an sevgilisi olmamış olsun kalktı ve cinsel özgürlük kazanıldıkça kadınlar da bu kriter de yavaş yavaş günümüzden kalkar oldu.
Tamamen arz talep piyasadaki sayı vb. durumları geçerli. Kendine bakmayan, eşine yardımcı olmayan erkekler tercih edilmese hepsi bunları yapmaya başlar. Suçun birazı da kadınlarda. Şu an öyle adam bulamam zaten diyip eldekiyle yetinirseniz öyle adamlar artmayacak.
Gerekirse hizmetçi olacağıma ömür boyu yalnız kalmayı evlenmeye tercih edecek kadınlar artınca da bu düzen de değişir. Ama daha yolumuz çok uzun gibi. Maalesef bu tip kadınlar da azınlıkta.
yörüğüm bizde de gayret kuşağı ve bekaretle bir ilişkisi yok
ama şu anda tüm toplum onu bekaret simgesi, paket edilmiş kadın vs. olarak algılıyor o yüzden ben de olsam istemem taktırmak. asıl anlamını bilsem de bizde de gayret kuşağı dense de....
Çocuk yapma ehliyeti gelsin var bir deBu nasıl olacak mesela?İnsanlarin yatak odasina girip cocuk yapmasi nasil engellenebilir, puanlamadan önce veya kotu puanla cocuk yapildi diyelim ne olacak zorla ellerinden mi alinacak ki cocuk?
Cocuk yapmak için psikolojik test yapilsin vs bu tarz hayali şeyler çok goruyorum da yani insanin ureme sistemine nasil bir kilit takilir ve sadece uygun gorulurse acilir bilemedim.
Evet gece gece yine aklima sorular
Ayakta alkışlıyorumEn çok ataerkil düzeni destekleyen durumu yazıyorum.
Erkeklerin iyisi kötüsü demeden evlenmek. Arz talep gibi düşünelim.
Şu an dışarı çıkın tüm kızlar şıkır şıkır, güzel, bakımlı. Çünkü erkekler bunu talep etti ve yapmayanlar da yavaş yavaş piyasadan silindi. Ama biz erkeklerden bir şey talep etmiyoruz bu adamlar da aynı devam ediyor. Sonuçta ona hizmet etmeye sıralanacak kız çok.
Aynı şekilde örnek verecek olursam eskiden bakire kız olsun hatta hiç sevgilisi olmasın diyebiliyordu erkekler. Çoğu kızın cinsel hayatı yoktu ve illa birini bulacaklardı. Şu an sevgilisi olmamış olsun kalktı ve cinsel özgürlük kazanıldıkça bakire kriteri de ister istemez yavaş yavaş kalkar oldu.
Tamamen arz talep piyasadaki sayı vb. durumları geçerli. Kendine bakmayan, eşine yardımcı olmayan erkekler tercih edilmese hepsi bunları yapmaya başlar. Suçun birazı da kadınlarda. Şu an öyle adam bulamam zaten diyip eldekiyle yetinirseniz öyle adamlar artmayacak.
Gerekirse hizmetçi olacağıma ömür boyu yalnız kalmayı tercih ederim diyecek kadınlar artınca da bu düzen de değişir. Ama daha yolumuz çok uzun. Maalesef bu tip kadınlar da azınlıkta.
Merhaba, az önce actigim konuma beklerim. Tavsiyem yok dertlesmek için buyrunEkleme: Bazı mesajlara gerçekten bayıldım. Düşündüğüm şeyleri benden daha güzel ifade etmişsiniz. Hatta bazı konularda ufkumu genişlettiniz. Ben bu kadar derin düşünmemiştim. Çok teşekkür ediyorum.
“Rahat battı”cılara gelince mutsuz evliliğinizin ya da gördüğünüz psikolojik ya da fiziksel şiddetin sebebi ben değilim. Ama yazdığınız saldırgan üsluplu mesajlarla bir nebze olsun rahatlıyorsanız problem değil. Canınız sağolsun :)))
Bugün birden bire evlilikten sıkıldığımı fark ettim. 10 yıllık evliyim. Öyle çok büyük problemimiz de olmadı. İki çocuğum var. Eşim çocuklarla ilgilenir, benimle ilgilenir, çok merhametlidir, iyiyken iyidir.
Sinirlendiğinde ise saman alevi gibi parlar. Anlamsız şeylere sinirlenir. Yanlış park eden bir arabaya, sokağa çöp atan adama... tamam ben de sinirlenirim ama küfretmem.
Yıllardır bu sinirin beni yorduğunu fark ettim. Sinirlendiğinde bir daha sana yardım etmeyeceğim cümlesini kurduğunda deli oluyorum. Yaptığı işi aslında benim görevim olarak görüyor ve yardım ederek lütfettiğini düşünüyor. İkimiz de çalışıyoruz. Benim daha yorucu bir işim var. Sabah çocukların birini ben hazırlayıp götürüyorum diğerini o hazırlayıp götürüyor. Yemek bende. Bulaşık çoğunlukla bende. Aslında tüm sorumluluk bende. Ve devamlı yapmasını istediğim şeyleri söylemem gerekiyor. Ne desem yapıyor ama bunu yaparak bilinç altında hep lütfettiğini düşünüyor galiba.
Geleneksel ataerkil kültürle, görevlerin herhangi bir kişiye ait olmadığı birlikte yapmanın esas olduğu görüş arasında sıkışmış kalmış.
Babam bile eşini versen yerine daha iyisini dünyada bulamazsın diyor. Ailemle de arası iyi. Ama 10 yıldır içimi rahatsız eden bir şey var bulamıyorum. Çok severek evlendim o da mesele değil.
Bugün evliliğin bana uygun olmadığına karar verdim en son. Yalnız yaşamayı çok seviyorum. Ve iki kişinin özel alanının olmadığı, kendilerini ilgilendiren kararları bile tek başına alamadığı, bu kültürde yaşanan buram buram ataerkillik kokan bu evlilik anlayışından nefret ettiğimi anladım.
Burada her gün dehşet verici konular açılıyor. Erkekler adeta kadınlara eziyet ediyor ve kadın evliliğimi nasıl kurtarabilirim diye soruyor!
Bizi öldürmediği sürece evliliklerimizi kurtarmayı(!) neden kendimize görev edindik? Kendimize neden saygı duymayı öğrenemedik? Bu erkekleri de biz yetiştirdik. Biz nasıl bir kısır döngü içindeyiz? İki insanın birbirine saygı duyması, kompleks yapmadan olaylara yaklaşması, intikamdan, kinden uzak bir ilişki yaşaması neden bu kadar zor? İnsanların farklı görüşlerinin olabileciğini kabul etmek ve karşımızdakini olduğu gibi kabul etmek neden mümkün olmuyor? Kimse kimsenin hizmetçisi değil! Her insan önce kendisi için var. Neden benliklerimizi hiçe sayarak, kendimizi üzerek, görmezden gelerek yaşıyoruz? Aile olmak bu mudur?
Canım sıkkın. Görünürde hiçbir problemim yok ama satır aralarına baktığımda, bu kültüre baktığımda moralim bozuluyor. Kimsenin kimseye saygısı yok. Nasıl bir ülkeyiz bilmiyorum.
Böyle rahatlayacaksanız öyle diyelim. Heerrrkes mutsuz hepimiz kendimizi kandırıyoruz tamam. Kimse mutlu değil anladığım kadarıyla mutsuzluğunuzu ancak böyle dizginliyorsunuz. Halbuki ne kadar güzelce açıklamıştım. Bu hırçınlığınız bile gösteriyor her şeyi zaten.Bu da mutluyum diye kendini kandıran kadın direnişi... Anladım ben sizi aşırı mutlusunuz hatta en mutlu sizsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?