Evlilikten korkuyorum...

_Evin_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2015
35
9
1
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 1 senedir nişanlıyım. Ve nişanlımla 2.5 senedir beraberim. Çok seviyorum ama aramızda son aylarda ciddi sorunlar olmaya başladı. O diyarbakırlı. Bense istanbulluyum. Burda İstanbul'da çalışıyor ama ilerde ne olur bilinmez evlendikten sonra Diyarbakir'a yerlesebiliriz hayat şartlarına bağlı diyor. Benim bütün ailem İstanbul'da. İstanbul dışında bir hayatı düşünemiyorum bile. Bunu ona söyledigimde ciddi anlamda tartışmalar oluyor aramızda. Ben ömür boyu burda yaşamak istiyorum, çocuklarımı burda büyütmek istiyorum. Ama o hayatın ne getireceği bilinmez deyip, inanilmaz bir belirsizliğe sürüklüyor beni. Ciddi kültürel farkliliklarimiz da var. Çok endişeli ve mutsuzum. Yardiminiza ihtiyacım var.

Son düzenleme:
memnun değilsen ayrıl canım..Ne kendini ne de nişanlını yakma
Ama gerçekten çok seviyorum. Bu mevzular dışında da gerçek bir sorunumuz yok. Ama işte evlendikten bir iki yıl sonra bana kalkip, hadi Diyarbakir'a gidelim derse diye şüphe ediyorum.

diyebilir zaten tartısıyormuşsunuz bu konuda, burdan ble anlasılıyr

oyle ki sen ıstanbullusun ben bursalı senle aramızda bile sorunlar olur kaldı ki sen ıstanbulda dogup buyumüşsün fark buyuyor.

Ama gerçekten çok seviyorum. Bu mevzular dışında da gerçek bir sorunumuz yok. Ama işte evlendikten bir iki yıl sonra bana kalkip, hadi Diyarbakir'a gidelim derse diye şüphe ediyorum.
TE="_Evin_, post: 44015487, member: 722329"]Ama gerçekten çok seviyorum. Bu mevzular dışında da gerçek bir sorunumuz yok. Ama işte evlendikten bir iki yıl sonra bana kalkip, hadi Diyarbakir'a gidelim derse diye şüphe ediyorum.[/QUOTE]
Sevmek keşke tüm sorunları çözse ama yok öyle bir dünya mutlaka bir çekişme yaşarsınız.Diyarbakıra gitmek orda da yaşamak istemesi,sizin İstanbulda kalma isteğiniz kadar onunda hakkı..Kendi çevresi ve ailesini bırakmak istemeyebilir.

Onların aile yapıları farklı, çok değişikler. Benim diğer kuzenim de Diyarbakır'lı birisi ile nişanlandı ama ayrıldı hemen. Çok iyi bir çocuk ama yetiştirilme tarzları farklı, anlaşamadılar. Diğer kuzenimde doğu kökenli biri ile evli oraya gitti depresyona girdi, ailesi buradan ev aldı hala aynı bin pişman. Çünkü o çok rahat bir ailede büyüdü. Ailelerin uyumu, kültürel farklılıklar, gelenekler önemli şeyler.

Lütfen yanlış anlamayın. Asla olumsuz bir anlam yükleyerek yazmadım onu. Ayrımcı bir ifadeyle yazılmadı. Sadece etnik kokenlerimizin farklı olduğunu vurgulamak istedim.

Kültürel farklarımız var demek daha doğru olabilirdi,böyle ayrımcılık yapıyormuş gibi oldu neyse konuya dönelim..
Seviyorsan güveniyorsan beraber yürüyün diyorum ,başka bir yere gitmek zorunda olsanda oranın şartlarınada alışırsın zamanla yeterki sevgi saygı olsun

sen simdı ayrılmaya kalkınca o vazgecmıs gıbı de yapar bellı olmaz emın olamazsın

bır de bebegın olsa göstermek ıcın,
olsa olmasa bayramlarda

hep gıtmıycek mısınız dedelerı anneaane babanne zıyaretıne

Sevmek keşke tüm sorunları çözse ama yok öyle bir dünya mutlaka bir çekişme yaşarsınız.Diyarbakıra gitmek orda da yaşamak istemesi,sizin İstanbulda kalma isteğiniz kadar onunda hakkı..Kendi çevresi ve ailesini bırakmak istemeyebilir.[/QUOTE]
Aynen.

Tabi ki. Bunu mesele dahi etmiyorum. Ama burda bir hayat kurmak istiyorum ben. O da omur boyu burda kalacagimizdan nasıl emin olabiliyorsun diyor.

bayram zıyaretı 4 günler 10 güne tamamlanabilir , ıstanbulda kalmak ıcın de ıyı bır gecım lazım var mı sızde? ikinızde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…