Evlilikten korkmak

Ben nişanlınizin sizden az maaş aldığı kısma takıldım. Benim için o maaş olayı sorun . Dikkat edin sizin için de sorun olmasın ileride

1500tl maaş farkina takilip pişman olacaklar hiç kimseyle evlenmesin bence, hayat bu kimin ne olacaği, nereye gelecegi ya da nereden düşecegi belli olmuyor.

Cocukta daha yeni mezun olmuş zaten.
Biri univeriste mezunu öteki ilkokul mezunu değil ikisi de muhendis maaş dengeleri değisebilir.
Evlenirken eşit maaş alip evlendikten sonra kadinin maaşi artsaydi boşanip yenisini mi arayacakti hemen. 😬
Cok yanlis fikirler.

nikahta keramet vardir derler. esya konularina gelirsek herseyi direk almaniza gerek yok zaten yavas yavas alirsiniz tamamlanir hersey. ayrica o 20 bin birikimini kimseye anlatma cebinde dursun her daim

Ülkemizdeki adetleri düşünüyorum da gerçekten de insanlar evlenmesin diye mi bu adetler var? Ev eşyası işin kolay tarafı..yok çeyiz yok alışveriş yok bohça yok takı vs vs. ...yurtdışında evlilikler nasıl yapılıyor acaba?daha evlenmeden bu kadar borca giriyorlar mi?

Emekleriniz için teşekkür ederim. Paylaşmışsınız .
Bu dyson konusuna takılmak garip geldi doğrusu. Aldığım süpürge 3 bin TL . Ve iki ay da öderim diye aldım. Ben uzun süreli ev işi yapamıyorum. Temizlik yaptığım günler şiddetli bir şekilde belim ağrıyor. Kedimiz olacağından dolayı da süpürge benim için çok önemli. Kedi tüyünden çok rahatsız oluyorum. Neredeyse her gün süpüreceğim kedimizin kullandığı alanları.Bu yüzden süpürgeyi iyi birşey almak istedim. Onu da dyson tercih ettim çünkü uzun süreli gitsin istiyorum.
Çeyizinin geri kalan herşeyi uygun fiyatlı . Kavanoz mu alınacak 30 TL şekilli bir model yerine 10 TL lik düz bir model tercih ettim gibi gibi . Nevresimlerim zamanında 75 100 liraya aldığımız Karaca.
Açık konuşmak gerekirse ütümü de sağlam birşey almak istiyorum. Çalışıyorum. Çabuk açan , uzun süre idare edecek bir ütü olsun istiyorum.
Geri kalan beyaz eşya da en iyisi olsun değil iyi birşey olsun istiyorum.
Hem dyson hem robot süpürge kullanıcısı olarak az temizlik yapan biriyseniz kesinlikle robot öneriyorum. Ben dyson’ı ayda bir anca kullanıyorum robot süpürge zaten sabit temiz düzenli tutuyor.

1500tl maaş farkina takilip pişman olacaklar hiç kimseyle evlenmesin bence, hayat bu kimin ne olacaği, nereye gelecegi ya da nereden düşecegi belli olmuyor.

Cocukta daha yeni mezun olmuş zaten.
Biri univeriste mezunu öteki ilkokul mezunu değil ikisi de muhendis maaş dengeleri değisebilir.
Evlenirken eşit maaş alip evlendikten sonra kadinin maaşi artsaydi boşanip yenisini mi arayacakti hemen. 😬
Cok yanlis fikirler.
Boşanıp yenisini almasa da, sorun çıkıyor o evliliklerde de ilişkilerde de genellikle. Ben öyle gördüm ve ben istemem tabi herkesin kendi düşüncesi

Rica ederim Dyson11 kullanan arkadaşım çok ağır olduğunu yorduğunu söylemişti. Pratik olması adına robot süpürge almanız o fiyata daha mantıklı olurdu. İşteyken bile çalıştırırdınız 3.000’e güncel durumda dyson bulmanız şoke etti önceden aldıysanız bilemem 🤷🏼‍♀️ Buzdolabına bile 10.000 dediniz ben de bu yüzden güzel ve uygun fiyatlı alternatifleri olduğunu söyledim. Online’dan almaya çalışın daha uyguna geliyor.
Diyorum ya eski bir modelini aldım. V8 animal + indirime girdi 3e aldım direk. Ve iyi birşey almak elzemdi benim için . Beyaz eşyaya baktık. Arçelik olsun dedik.
Öyle çok uçan kaçan bi tip değilim :)

Ülkemizdeki adetleri düşünüyorum da gerçekten de insanlar evlenmesin diye mi bu adetler var? Ev eşyası işin kolay tarafı..yok çeyiz yok alışveriş yok bohça yok takı vs vs. ...yurtdışında evlilikler nasıl yapılıyor acaba?daha evlenmeden bu kadar borca giriyorlar mi?
Çok haklısınız
İsteme
Kına
Nikah yeterli. Kına da eğlenmek için. O da elzem değil.

merhaba. ben mutfak içi olan herşeyi 1 yıl onceden almıştım. kolileri dizmiştim odaya hepsını ceyız setlerınden almıştım daha uygun olanlardan. evlenmeye 6 ay kala da kucuk ev esyalarını aletlerini almıştım. taksıt yapıp kendımı çok zora sokmamıştım açıkçası. yatak odasına babacım yardım ettı.Allah cıdden yardım edıyor tavsiyem acele etmeyin. evlendıkten sonra sankı hıç bişey yapılamazmış gıbı dıkte edılıyor gayet alırsınız, gıdersınız gezersınız. taksıt yapın kendınızı kasmayın. hayırlısı olsun ınşallah herşeyin hakkınızda❤️

Ben yurtdisinda yasayan bir turk olarak yazayim.
70 kisiydik restoran kapattik. Sadece yakinlarimizi cagirdik
Nikah sonrasi restoranda 3saat kutlama yaptik muzikli yemekli tatlisi vs..
Benimde esiminde esyamiz vardi hangisi en kullanirsa onla kaldik. Mesela 10 yillik koltuk takimim buzdolabim vs yenilemedik. Taki meselesini esime biraktim kendisi 12bin euro degerinde taki yapti, kenarda birikmis parasiyla. Tabak canak koltuk yenileyecegimize taki alalim kenarda dursun dedik. Tatile gittik

Kardesim yakin zamanda yabanci birisiyle nisanlanacak. Annesiyle ben birebir konustum. Bohcaydi altindi felan istemediler zaten bu adet onlarda yok. Dugun kucuk bi salonda olacak. Ne alabiliyosa ne yapabiliyosa yapsin yetmedigi yerde onlar yapacak veya annem ben destek cikacaz.
Kiz tarafi sunu alsin oglan tarafi bunu versin konusmasi gecmedi
Hatta bizde oncz erkek tarafi kiz tarafinin evine gider tanisma amacli demi. Onlar benim evime geldiler konustuk, bizi buyur ettiler. Soz oncesi gidip yapilacak seyleri konusucaz sonra soz yani nisan olacak.

Diyorum ya eski bir modelini aldım. V8 animal + indirime girdi 3e aldım direk. Ve iyi birşey almak elzemdi benim için . Beyaz eşyaya baktık. Arçelik olsun dedik.
Öyle çok uçan kaçan bi tip değilim :)
Arçelik ‘uçuk’ kaçıyor ne yazık ki mevcut bir durumda, kaldı ki Arçelik iyi bir marka. Bosch, Siemens ile fiyatları aynı neredeyse. Uygun sayılan markalar ise genelde Regal, indesit vs. Beni yanlış anlamayın ama evlenirken 17-18k aylık gelire biz şu marka olsun bu marka olsun diye seçmedik. Çünkü etrafta evlenip yüklü borcun altına giren, 5 yıl bunu ödemek zorunda kalan, bu yüzden evlilikleri çıkmaza giren arkadaşları gördük. Ama siz hayır ben yine istediklerimi alacağım diyorsanız keyfiniz bilir tabi ki. Umardım evlendikten sonra sıkıntı yaşamazsınız, zira ödenebilecekten fazla borç herkesi bunaltır 🤷🏼‍♀ Hayırlısı olsun hakkınızda.

Arçelik ‘uçuk’ kaçıyor ne yazık ki mevcut bir durumda, kaldı ki Arçelik iyi bir marka. Bosch, Siemens ile fiyatları aynı neredeyse. Uygun sayılan markalar ise genelde Regal, indesit vs. Beni yanlış anlamayın ama evlenirken 17-18k aylık gelire biz şu marka olsun bu marka olsun diye seçmedik. Çünkü etrafta evlenip yüklü borcun altına giren, 5 yıl bunu ödemek zorunda kalan, bu yüzden evlilikleri çıkmaza giren arkadaşları gördük. Ama siz hayır ben yine istediklerimi alacağım diyorsanız keyfiniz bilir tabi ki. Umardım evlendikten sonra sıkıntı yaşamazsınız, zira ödenebilecekten fazla borç herkesi bunaltır 🤷🏼‍♀ Hayırlısı olsun hakkınızda.
Ben seçiyorum :) ayrıca anlaşmalı personel indirimi %12 olacağından Arçelik tercih ediyorum. Bunları erkek arkadaşımın ailesi karşılayacak ve bize böyle bir imkan sundular. İçine sinmezse diğer markalara bak dediler ama ben ortalama birşey almak istiyorum.
Teşekkür ederim

Köşede 20 bin TL param var. Ona dokunmamaya gayret ediyorum .
Bu stresle nasıl başa çıktınız ?

Ve bu çok sinir bozucu . Şöyle 15 bin TL kredi çeksem diyorum. Yettiği kadarını onunla halletsem kalanı da birikimimi harcasam
20 bın paranız var nıye kredı cekıp bırde faız odemek zorunda kalasınız kı ?
maddı sıkıntılar her zaman oluyor bız evlenırkende vardı sımdı de var ... ıkınızde calısan ınsanlarsınız gelırlerınız kenarda bırıkmısınız evlenebılecegınız sekılde
eger ıyı de anlasıyorsanız ustune cok dusunecek bırsey kalmıyor 1-2 sene bekleyeyım fıyatlar ıner dıye beklemeyın her sene her zaman hersey daha pahalı olur

Bilmiyorum ne iş yapıyorsunuz ya da mesleğiniz nedir ama,

İnsan bir anda 7 yaşında başladığı ve yaklaşık 23-24 yaşında bitirdiği okul hayatını, emeklerini silemiyor. O diploma için hayatından min 15-16 yıl veriyorsun ki bu yıllar hayatının en güzel yılları. Ailenin emekleri, geceler süren ders çalışmaları vs. bir anda bırakamıyorsun. Evet kokoca mühendis bey o çünkü bu kadar emek var arkasında. Dolayısıyla, bir anda bırakırım, şunu yaparım demek dünyanın en zor işi çünkü okumaktan baka bir iş yapamamış oluyorsunzu ve tek bildiğini zkonu o oluyor.
Konu da tam şurd abaşlıyor, ben İTÜ mezunuyum. Bölümüm ülkedeki en yüksek ikinci mimarlık fakültesi. Oraya girmek için 1.5 m kişi arasından ilk 3000 e girdim. 90 sayısal sorudan 86 doğru yaptım, 90 sözel sorudan, 87 doğru yaptım üç saat içinde. Ailemin ve benim amacımız, çocuklarının mesleksiz kalmamasıydı. Dershaneler, okullar hep bunun için ödemeler yapıldı. Ama bir gün birileri anlamsız şekilde, her kente fakülte açacağım dedi ve açtı. 1.5 m kişi içinde 500 000. olan da benle aynı meslektne oldu ve benim çalışacağım işe ortak oldu. Mesleki yeterliliği de yoktu , çünkü okula bile gitmemişti üni zamanında. İşte de sadece imzasını kullandılar. Bundan dolayı ben insan gibi maaş isterken o benim yarım ücrete imza attı.
Bu sadece mğhendislikte değil, bugün doktorlar da aynı şeyden müzdarip, her yerde tıp fakültesi var...
Şimdi siz bu emeği vs. bırakın hiç bilmediğiniz ulsara igrin diyorsunuz. Kusura bakmayın da sözünüz çok ucuz kalıyor.
Konu sahibesinin kaygılarını çok iyi anlıyor ve ona katılıyorum. Bu devirde evlenmeyi bırakın karnımızı doyurmaktan başka bir şey yapamıyoruz.
Sizi de çok iyi anlıyorum. Ben de eşim de İstanbul'da çok iyi denilebilecek, insanların üst üste sınavlara girip kazanamadığı bölümlerden birinde okuduk. O erken davranıp memurluğa kaçtı. Ben de yıllarımı verdikten sonra bir şey çıkmayacağını anlayıp kaçtım. İşverenime her ay bir ev parasına yakın para kazandırırdım. Bana 4.000.- TL verirdi. Sigortamı eksik yatırırdı. Benden küçük kızına her sene son model yeni araba alırdı gözümün önünde. Bu memleketin mis gibi gençlerine reva gördüğü hayat bu işte.
Bu yüzden hiç emeklerime eğitimime acımadım. Her gün buna maruz kalacağıma bırakıp başka bir işe yöneldim. Ben de başka işlere yönelin derim. 3.000ler 4.000ler nedir Allah aşkına. Beyaz eşya satış temsilcisi lise mezunları 8.000.- TL alırken.

Konu sahibesinin kaygılarını çok iyi anlıyor ve ona katılıyorum. Bu devirde evlenmeyi bırakın karnımızı doyurmaktan başka bir şey yapamıyoruz.
Sizi de çok iyi anlıyorum. Ben de eşim de İstanbul'da çok iyi denilebilecek, insanların üst üste sınavlara girip kazanamadığı bölümlerden birinde okuduk. O erken davranıp memurluğa kaçtı. Ben de yıllarımı verdikten sonra bir şey çıkmayacağını anlayıp kaçtım. İşverenime her ay bir ev parasına yakın para kazandırırdım. Bana 4.000.- TL verirdi. Sigortamı eksik yatırırdı. Benden küçük kızına her sene son model yeni araba alırdı gözümün önünde. Bu memleketin mis gibi gençlerine reva gördüğü hayat bu işte.
Bu yüzden hiç emeklerime eğitimime acımadım. Her gün buna maruz kalacağıma bırakıp başka bir işe yöneldim. Ben de başka işlere yönelin derim. 3.000ler 4.000ler nedir Allah aşkına. Beyaz eşya satış temsilcisi lise mezunları 8.000.- TL alırken.
he ayrıca İTÜ mezunu (sanırım endüstri müh.) lise arkadaşım bir şirkette çalıştı, sonra bu şartlarda çalışacağıma çalışmam daha iyi deyip bıraktı. uygulama/ oyun üretiyorlar arkadaşıyla birlikte. tam ne olduğunu bilmemekle daha mutlu olduğunu söyleyebilirim.

he ayrıca İTÜ mezunu (sanırım endüstri müh.) lise arkadaşım bir şirkette çalıştı, sonra bu şartlarda çalışacağıma çalışmam daha iyi deyip bıraktı. uygulama/ oyun üretiyorlar arkadaşıyla birlikte. tam ne olduğunu bilmemekle daha mutlu olduğunu söyleyebilirim.
Herkesin çalışmama lüksü yok.
Tabiki bir üstteki mesajınızda haklı olaiblirsiniz herkesin değerlendirmesi farklı. Ben de İTÜ mezunuyum. Mesleğim haricinde bir şey yapmak istemiyorum ne yazık ki. Bu da benim değerlendirmem.

Bilmiyorum ne iş yapıyorsunuz ya da mesleğiniz nedir ama,

İnsan bir anda 7 yaşında başladığı ve yaklaşık 23-24 yaşında bitirdiği okul hayatını, emeklerini silemiyor. O diploma için hayatından min 15-16 yıl veriyorsun ki bu yıllar hayatının en güzel yılları. Ailenin emekleri, geceler süren ders çalışmaları vs. bir anda bırakamıyorsun. Evet kokoca mühendis bey o çünkü bu kadar emek var arkasında. Dolayısıyla, bir anda bırakırım, şunu yaparım demek dünyanın en zor işi çünkü okumaktan baka bir iş yapamamış oluyorsunzu ve tek bildiğini zkonu o oluyor.
Konu da tam şurd abaşlıyor, ben İTÜ mezunuyum. Bölümüm ülkedeki en yüksek ikinci mimarlık fakültesi. Oraya girmek için 1.5 m kişi arasından ilk 3000 e girdim. 90 sayısal sorudan 86 doğru yaptım, 90 sözel sorudan, 87 doğru yaptım üç saat içinde. Ailemin ve benim amacımız, çocuklarının mesleksiz kalmamasıydı. Dershaneler, okullar hep bunun için ödemeler yapıldı. Ama bir gün birileri anlamsız şekilde, her kente fakülte açacağım dedi ve açtı. 1.5 m kişi içinde 500 000. olan da benle aynı meslektne oldu ve benim çalışacağım işe ortak oldu. Mesleki yeterliliği de yoktu , çünkü okula bile gitmemişti üni zamanında. İşte de sadece imzasını kullandılar. Bundan dolayı ben insan gibi maaş isterken o benim yarım ücrete imza attı.
Bu sadece mğhendislikte değil, bugün doktorlar da aynı şeyden müzdarip, her yerde tıp fakültesi var...
Şimdi siz bu emeği vs. bırakın hiç bilmediğiniz ulsara igrin diyorsunuz. Kusura bakmayın da sözünüz çok ucuz kalıyor.
peki tüm elmaları tek bir sepete koymak mantıklı mı?
sizin o 3000 dediğiniz derecenin 2 sıfır atılmışı var bende :) üstelik sadece tr'de değil yurtdışında da tıp dahil ne okul isterseniz var bende.

yani tamam okursun edersin de para kazanamıyorsan, hayatın istediğin düzeyde değilse "ama ben okudum" ile gün geçmiyor ki.
sadece okumak ve hayatını idame ettirecek başka hiç bir yetenek edinmemek mantıklı mı?

kaldı ki ben hiç parayla kursa mursa gitmedim hep hep hep burslu okudum hep çalıştım yani aileme de bir masrafım olmadı olmadığı gibi üstüne para vermişimdir yaşım 15ken bile yani en kötü derim ki "size ne kendim kazandım kendim okudum"
ama bu bile mantıklı değil bence çünkü hayata 1 kere geliyoruz. eğer bu ülkede istediğimiz gibi bir gelir/yaşam düzeyimiz yoksa ya çeker yurtdışına gideriz ya sektör değiştiririz ya ticaret yaparız, bunların hepsi için de insanın kafasını kitaplardan kaldırabilmesi biraz etrafa ve dünyaya bakabilmesi lazım... yurtdışına gidip de "ama ben mühendisim" diyen tipler de genelde bu yüzden mutsuz oluyor bu arada. hiç başka bir şey bilmiyorlar sadece kitaptan soru çözsün...

derece yapmak diploma almak...en fazla 25 yaşına kadar. sonrasında dışarıda koca bir hayat var.

evet mühendis/mimar/doktor bir insan belli bi ücret almalı. evet şu anda rezil durumdayız. bunlara asla yok demiyorum ama bu kadar "zeki" insanların böyle basit hayat pratiklerinde yoksun olması da bana inanılmaz geliyor. 3bin lira maaşla çalaşan mühendis mi olur Allah aşkına?

Her şey pahalı kesinlikle ama Üşenmedim netten buzdolabı tost makinesi süpürge fiyatlarına baktım. Gayette daha uygun fiyata var. Siz ayağınızı yorganıniza gire uzatın 5 bine buzdolabı 200 300 e tost mak var. Biz 3vlenirken 5 bine de 7 bine de 10 bine de koltuk takımı vardı biz 4 bine aldık hala da kullanıyoruz.. o zamnalar bi zuccaciyeden 6li yemek tskimi 12li çatak kasik kepçe tencere tak vs vs almıştım bekarken kullandıklarını hala daha kullanıyorum öyle sunumlu şeylerin yok benim mesela gerek de yok..
Ev kurmak zor o evin tuvalet terligine de askiliga da ayakkabiliga dacop kovsima da ihtiyacı olacak ve bu ivir zivirksr dahi çok tutuyor hesapta olmayan şeyler yanı biz bin lira da ivir zivira vermiştik
Maaslariniz çok dusuk kiraniz coo yüksek olacak. Zor gecinirsiniz. Biz her şeyi ortalama olarak almıştık 1 yıldaödedik. Y3ni evliyken biraz gezip dolsamya da paranız kalsın. Arada bikac günlük tatiller sinema tiyatro dışarıda yemekler gezi vs vs..Evliligin ilk yılları borç ödemekle heba olmasın. Paranıza da dokunmayın altın vs yapın.

peki tüm elmaları tek bir sepete koymak mantıklı mı?
sizin o 3000 dediğiniz derecenin 2 sıfır atılmışı var bende :) üstelik sadece tr'de değil yurtdışında da tıp dahil ne okul isterseniz var bende.

yani tamam okursun edersin de para kazanamıyorsan, hayatın istediğin düzeyde değilse "ama ben okudum" ile gün geçmiyor ki.
sadece okumak ve hayatını idame ettirecek başka hiç bir yetenek edinmemek mantıklı mı?

kaldı ki ben hiç parayla kursa mursa gitmedim hep hep hep burslu okudum hep çalıştım yani aileme de bir masrafım olmadı olmadığı gibi üstüne para vermişimdir yaşım 15ken bile yani en kötü derim ki "size ne kendim kazandım kendim okudum"
ama bu bile mantıklı değil bence çünkü hayata 1 kere geliyoruz. eğer bu ülkede istediğimiz gibi bir gelir/yaşam düzeyimiz yoksa ya çeker yurtdışına gideriz ya sektör değiştiririz ya ticaret yaparız, bunların hepsi için de insanın kafasını kitaplardan kaldırabilmesi biraz etrafa ve dünyaya bakabilmesi lazım... yurtdışına gidip de "ama ben mühendisim" diyen tipler de genelde bu yüzden mutsuz oluyor bu arada. hiç başka bir şey bilmiyorlar sadece kitaptan soru çözsün...

derece yapmak diploma almak...en fazla 25 yaşına kadar. sonrasında dışarıda koca bir hayat var.

evet mühendis/mimar/doktor bir insan belli bi ücret almalı. evet şu anda rezil durumdayız. bunlara asla yok demiyorum ama bu kadar "zeki" insanların böyle basit hayat pratiklerinde yoksun olması da bana inanılmaz geliyor. 3bin lira maaşla çalaşan mühendis mi olur Allah aşkına?
Mantıklı değil evet ama dediğim gibi herkes o şeyleri yapamıyor. Yurtdışına gidemiyor herkes aynı durumda değil ben bu ülkede iyi bir üniden mezunsam kusura bakmayın da en azından hayatımı idame ettirebileyim. Dışarıda koca bir hayat var evet, sond ediğiniz cümledeki gibi de mühendis miamr belli bir ücret almalı. Nokta.

Herkese merhaba
6 yıllık ilişkimde çok güzel bir evlilik teklifi aldım. Şimdi aileler tanışacak ama hiç hevesim kalmadı. Zaten korkularım vardı. Ama işler ciddiye binince iyice şiddetlendi.
Sevgilimi çok seviyorum. Efendi, düzgün, sevgisini belli eden, romantik sayılabilecek biri. Benim derdim maddi kaygılar..
Ben 4500 TL alıyorum kendisi ise 3000 TL alıyor . Bu ay maaşına iyileştirme yapılacak. Yılbaşı zammı gelmeden eşyalara bakalım dedik. Ama benim modum fiyatları görür görmez düştü. Bir buzdolabı 10 bin TL olabilir mi ? Bir tv 5-6 bin TL den başlıyor . Kiralar istediğim muhitte 2500 TL den başlıyor . Ailesinin durumu iyi yardım ederler evlenme konusunda. Ama evlensek dahi şu koşullarda nasıl geçineceğiz ?
Bir insanın evlenirken düşünmesi gereken şeyler bunlar olmamalı. Bir tost makinesi 500 600 TL.
Düğün olmasın nikah olsun, 2+1 evim olsun salona bir L koltuk bir sehpa tv ünitesi, masa 6 sandalye olsun. Az eşya olsun. Herşey ortalama ama yarı yolda bırakmayacak kalitede olsun. Aslında bu kadar minimal düzeyde beklentilerim varken bu kadar düşünmek zorunda kalmak koyuyor bana artık bu ülkede . İki mühendis insan bir şeyi yüz kez düşünerek almamalı.
Bir evlilik kararı verdik dolar 13 TL dahi oldu.
Herşey bu kadar pahalı iken bir de üzerine zam geleceğini duymak hepten moral bozuyor. En son kendimizi haftada bir kaç kez buluşacak isek evden yeyip gelelim derken bulduk.
Psikolojimi sağlan tutamıyorum artık. Eylül de düğün olsun bari bir nebze toparlayalım diyorum. Ivır zıvır, küçük ev aleti , yatak odası, vs vs bunlar kaldı alacağım bir tek . Ama endişeme engel olamıyorum.
Bir süpürge aldım iki ay onu ödeyeceğim. Kedimiz olacak diye dyson aldım. Onu iki ay ödemek dahi öyle koyuyor ki bana. Acaba bir miktar kredi çekip hepsini halletsem mi diyorum. Faiz ödemek zamdan daha mı uyguna gelir diye. Köşede 20 bin TL param var. Ona dokunmamaya gayret ediyorum .
Bu stresle nasıl başa çıktınız ?
Korkmakta haklısın. Ekonomi berbat. Batiyoruz resmen. Ne evliliği, açıkta kalmazsak iyi. Dolar 17 bin oldu bir ay içinde. Sonumuz bellu değil. Mutsuz olursunuz.

Korkmakta haklısın. Ekonomi berbat. Batiyoruz resmen. Ne evliliği, açıkta kalmazsak iyi. Dolar 17 bin oldu bir ay içinde. Sonumuz bellu değil. Mutsuz olursunuz.
Yani ne diyeyim ki .
Ekonomi çok kötü herkes mutsuz. Geçim çok zor ve stresli Allah herkesin yardımcısı olsun.
Ama cidden gördüğünüz her evlenecek çifte mutsuz olursunuz mu diyorsunuz merak ettim

X