Bilmiyorum ne iş yapıyorsunuz ya da mesleğiniz nedir ama,
İnsan bir anda 7 yaşında başladığı ve yaklaşık 23-24 yaşında bitirdiği okul hayatını, emeklerini silemiyor. O diploma için hayatından min 15-16 yıl veriyorsun ki bu yıllar hayatının en güzel yılları. Ailenin emekleri, geceler süren ders çalışmaları vs. bir anda bırakamıyorsun. Evet kokoca mühendis bey o çünkü bu kadar emek var arkasında. Dolayısıyla, bir anda bırakırım, şunu yaparım demek dünyanın en zor işi çünkü okumaktan baka bir iş yapamamış oluyorsunzu ve tek bildiğini zkonu o oluyor.
Konu da tam şurd abaşlıyor, ben İTÜ mezunuyum. Bölümüm ülkedeki en yüksek ikinci mimarlık fakültesi. Oraya girmek için 1.5 m kişi arasından ilk 3000 e girdim. 90 sayısal sorudan 86 doğru yaptım, 90 sözel sorudan, 87 doğru yaptım üç saat içinde. Ailemin ve benim amacımız, çocuklarının mesleksiz kalmamasıydı. Dershaneler, okullar hep bunun için ödemeler yapıldı. Ama bir gün birileri anlamsız şekilde, her kente fakülte açacağım dedi ve açtı. 1.5 m kişi içinde 500 000. olan da benle aynı meslektne oldu ve benim çalışacağım işe ortak oldu. Mesleki yeterliliği de yoktu , çünkü okula bile gitmemişti üni zamanında. İşte de sadece imzasını kullandılar. Bundan dolayı ben insan gibi maaş isterken o benim yarım ücrete imza attı.
Bu sadece mğhendislikte değil, bugün doktorlar da aynı şeyden müzdarip, her yerde tıp fakültesi var...
Şimdi siz bu emeği vs. bırakın hiç bilmediğiniz ulsara igrin diyorsunuz. Kusura bakmayın da sözünüz çok ucuz kalıyor.