Evlilikten korkan sözlüm

Hikayelerimiz çok benziyor ben de burada çok benzer bir konu açmıştım: https://www.kadinlarkulubu.com/foru...k-ne-dusunmem-gerektigini-bilmiyorum.1083413/

Biz de birlikte yaşıyorduk, benim de hiç hovarda olmayan erkek arkadaşım garip garip triplere girmişti. Onun da annesi babası ayrı ve üvey babayla sorun yaşamış. En azından benim sevgilimi sakinleştiren kendi annesiyle ve konuşmak ve terapiye gitmek oldu. Sizin sevgiliniz daha sakin geçiriyor sanırım.

Ben evlenme fikrini ertelemiştim. 1 seneden fazla oldu yeni evleniyoruz. Ne zaman düğün dernek düşünüyordunuz bunlar olmasa?

Kendi babasının davranışlardan rahatsız oluyor olabilir mi ? Babanıza karşı küçük düşürücü bi davranış sergileyecek biri mi ? Sanki babasına söylediği şey bahane gibi geldi bana. Hani görüşmelerini istemiyor da babasının bakış açısıyla bi bahane üretmek istemiş gibi. Malum çapkın adammış inandırıcı bulabilir bu özgürlük bahanesini.
Bak bu olabilir. Çünkü kendisi babasıyla baya mesafeli. Babam da aldatma olaylarını sağdan soldan duydu. Erkek arkadaşım da mahcup oldu sanki biraz. Bir de babası yeni eşini getirmek istiyor, sözlüm görüşmüyor onunla. Babama yol yapacak diye korkmuş olabilir

Hikayelerimiz çok benziyor ben de burada çok benzer bir konu açmıştım: https://www.kadinlarkulubu.com/foru...k-ne-dusunmem-gerektigini-bilmiyorum.1083413/

Biz de birlikte yaşıyorduk, benim de hiç hovarda olmayan erkek arkadaşım garip garip triplere girmişti. Onun da annesi babası ayrı ve üvey babayla sorun yaşamış. En azından benim sevgilimi sakinleştiren kendi annesiyle ve konuşmak ve terapiye gitmek oldu. Sizin sevgiliniz daha sakin geçiriyor sanırım.

Ben evlenme fikrini ertelemiştim. 1 seneden fazla oldu yeni evleniyoruz. Ne zaman düğün dernek düşünüyordunuz bunlar olmasa?
Önümüzdeki şubat diyordu. Ben de seneye yaza demiştim. Şimdi seneye yaz olması yönünde karar kıldık

Bu kadar endişeliyken evlilik yoluna, nikah masasina gidilmemeli gibi geliyor bana nedense. Son ana kadar acaba derken bir insan nasil evet diyebiliyor??? Boyle yapan insanlar boş trip peşinde bence birşey oldugu yok.
O kadar endiselenen, kafasinda soru olan insan nikah masasina gitmez, giderse mutsuz olma olasiligi yuksek.

Biz evlenirken ikimizde de heyecan disinda bir gerginlik, korku yoktu. Nikahta asla aklimdan acaba gecmedi. Boyle sacma sapan dusuncelerle olmaz o iş.

Bu kadar endişeliyken evlilik yoluna, nikah masasina gidilmemeli gibi geliyor bana nedense. Son ana kadar acaba derken bir insan nasil evet diyebiliyor??? Boyle yapan insanlar boş trip peşinde bence birşey oldugu yok.
O kadar endiselenen, kafasinda soru olan insan nikah masasina gitmez, giderse mutsuz olma olasiligi yuksek.

Biz evlenirken ikimizde de heyecan disinda bir gerginlik, korku yoktu. Nikahta asla aklimdan acaba gecmedi. Boyle sacma sapan dusuncelerle olmaz o iş.

Bana da çok saçma gelmiş ve samimiyetine inanmakta çok zorlanmıştım erkek arkadaşımın ama insanlar değişik şeylere değişik tepkiler veriyor. Yaşanmışlıklarla da ilgisi var.

Biz evlilik konuştuğumuz zaman çok gerilen erkek arkadaşım, nikahta mutluluktan ağlıyordu. Hala da ne kadar güzel bir gündü diyip duruyor. O karar aşaması (nikahtan çok önce konuştuğumuz kısım) bittikten sonra aşırı bir rahatlık geldi. Oluyor yani.

Bana da çok saçma gelmiş ve samimiyetine inanmakta çok zorlanmıştım erkek arkadaşımın ama insanlar değişik şeylere değişik tepkiler veriyor. Yaşanmışlıklarla da ilgisi var.

Biz evlilik konuştuğumuz zaman çok gerilen erkek arkadaşım, nikahta mutluluktan ağlıyordu. Hala da ne kadar güzel bir gündü diyip duruyor. O karar aşaması (nikahtan çok önce konuştuğumuz kısım) bittikten sonra aşırı bir rahatlık geldi. Oluyor yani.

Karar aşamasinda gerginlik olabilir, sorular olabilir adi ustunde karar aşamasi ama artik karar verilmişse, evet tamamim dedikten sonra neyin tribi?

Bazisi nikah masasina oturmadan once hala "acaba" diyordum diyir. Boyle birsey olur mu? Tamam heyecanlanirsin bazilarina heyecan gerginlik yapar ama "acaba evlenmesem mi, ozgurlugun gidecek" gibi seyler baska

Karar aşamasinda gerginlik olabilir, sorular olabilir adi ustunde karar aşamasi ama artik karar verilmişse, evet tamamim dedikten sonra neyin tribi?

Bazisi nikah masasina oturmadan once hala "acaba" diyordum diyir. Boyle birsey olur mu? Tamam heyecanlanirsin bazilarina heyecan gerginlik yapar ama "acaba evlenmesem mi, ozgurlugun gidecek" gibi seyler baska

Evet, anladım şimdi. Ama konu sahibinin erkek arkadaşı daha nikah bile yok. Aileler arasında tanışma söz öncesi gerilmiş.

Merhaba hanımlar, iyi bayramlar dilerim.

Sözlüm kız isteme ve söz töreninden önce 1 hafta boyunca aşırı gergindi. Bana dokunma, beni yalnız bırak, çok stresliyim diyordu. Bu arada evlenelim diye ısrar eden oydu. Defalarca böyle iyi, ne gerek var diye reddettim. Sonunda ikna etti beni. Sözden önce de bu kadar stresliysen demek ki istemiyorsun, pişman olduysan iptal edelim dedim kaç kere. Kabul etmedi. Seninle ve ailenle alakası yok, böyle bir törene daha önce şahit olmadım, o sebeple stresliyim dedi.

Neyse hakkaten yüzükler takıldığı an adam 180 derece pozitif yönde değişti. Çok çok iyi yani. O ana kadar neredeyse yaşamıyor gibiydi, bembeyazdı. Bir de annesi babası ayrı, kendi isteği üzerine bizim törende bir araya geldiler ama annesi hep babasına saldıracak gibiydi ve öncesinde bu mevzu özelinde sorun çıkardı. Stresi bununla da bağlantılı olabilir diye düşünüyorum.

Neyse yüzük takıldı sorun bitti amaaa ben geçen gün evde biraz alkol aldık sonrasında lavaboya girdim. Telefonunu orada unutmuş, normalde hiç huyum değildir telefonunu hiç karıştırmamıştım. Alkolden midir nedir mesajlara bakıverdim. Bide gidip babasıyla mesajlarını okudum, arkadaş vs de değil🙈

Sözden 1 hafta evvel babası babamla görüşeckelerini yazmış. O da demiş ki baba ya niye, ben geriliyorum böyle şeylerden. Babası da niye diye sormuş. Cevap: gidişattan memnun değilim, özgürlüğüm gidiyor gibi. Babası oğlum sen zaten evcimensin vs vs. Sözlüm ben 3 aşağı 5 yukarı görebiliyorum böyle falan demiş.

Şimdi bunun söz nişan bilmemekle alakası yok. Burada başka çeşit bir korku sezdim.

Kendisinden önce telefonunu karıştırdığım için özür diledim. Daha sonrasında sordum ben özgürlüğünü kısıtlayan ne yaptım diye? Kendisi sokağa çıkmaz, arkadaşlarını ben davet ederim eve vs vs. Zorla gönderirim. Çok evcimendir. Ben çık gez derim. Ailesiyle aram harikadır. Teşvik ederim, kısıtlamam. Cevaben hiç bir şey, o an stresten öyle hissettim dedi şuan sorsan öyle değil vs vs. Özür diledi falan filan.

Evlilikten emin değilsen çıkaralım bu yüzükleri dedim. Hayır asla dedi. Eminim dedi. Ama çok kötü hissettim, kafam karıştı siz ne düşünürdünüz? Takıntı haline getirdim kafamdan atamıyorum. İçim çok huzursuz.
Icinizi ferah ve rahat tutun. Evlilik öncesi böyle seyler gayet normaldir.. yeni bir hayat, yeni bir düzen, yeni yeni sorumluluklar yani bir günden öbür güne hayatiniz cok degisiYor o yüzden bazi insanlar vardir kafalarinda kurdukca daha da kurarlar hele bide evlilik yaklasdigi sürece. Onu kendi halina birakin kendi kendine sakinlesecktir nekadar az soru sorarsaniz okadar iyi olur. Ve lnaniyorumki yazdiklarknizdan ötürü evlendikten sonra dolu olan su kabu bosalacaktir ve yeni hayata bembeyaz bir saYfayla baslangic yapacaksiniz😂

Icinizi ferah ve rahat tutun. Evlilik öncesi böyle seyler gayet normaldir.. yeni bir hayat, yeni bir düzen, yeni yeni sorumluluklar yani bir günden öbür güne hayatiniz cok degisiYor o yüzden bazi insanlar vardir kafalarinda kurdukca daha da kurarlar hele bide evlilik yaklasdigi sürece. Onu kendi halina birakin kendi kendine sakinlesecktir nekadar az soru sorarsaniz okadar iyi olur. Ve lnaniyorumki yazdiklarknizdan ötürü evlendikten sonra dolu olan su kabu bosalacaktir ve yeni hayata bembeyaz bir saYfayla baslangic yapacaksiniz😂
❤️ Bu emoji olacktı

O zaman evlenmesin ne bu tripler.Sanirsin silah zoruyla imza attiriyorlar.
Ha gerginlik,stres elbet olur.Ama yok gidisatimiz bu yönde,özgürlüğüm gidecek vs. vs. diye korkularini bana değil baskasina anlatirsa ben de istemiyorum derdim heralde Bana gurur kırıcı geliyor böyle şeyler.
Evliliği,sorumluluklari az çok tahmin ediyorsun,tüm bunlari kabul edip teklifini yapiyorsun,yola girince diyorsun ki ay cok korkuyorum.Hiç çekemem heralde ne istedigini bilmeyen birini.

Bir de insanlar nasil bir bekar hayati yasiyorda evlilik sorumluluk yüklemesi olarak algilaniyor anlamiyorum.Ben bir bekar olarak kac senedir sorumluluklar sırtimda yük valla.
Çalıstık,çalisirken okuduk,kendi yemegimizi kendimiz yaptik,temizledik,evi cekip cevirdik,faturalari takipledik,ailemizle zit düştük yeri geldi.Evlilikte bunlardan extra ne var merak ediyorum çocuk hariç.
Evlenme meraklisi gibi algilanmis olabilirim ama insanlarin böyle evlenmek zorundaymis gibi davranmasina,sorumluluk almaktan kacinmasına,isin içine girdikten sonra sorumluluklardan korkulmasina kılım.Evlenme kardes hazir degilsen.Ne diye her iki aileyi oyaliyorsun.Kim zorluyor sizi.
Öff çok mu dağittim ne konuyu.

O zaman evlenmesin ne bu tripler.Sanirsin silah zoruyla imza attiriyorlar.
Ha gerginlik,stres elbet olur.Ama yok gidisatimiz bu yönde,özgürlüğüm gidecek vs. vs. diye korkularini bana değil baskasina anlatirsa ben de istemiyorum derdim heralde Bana gurur kırıcı geliyor böyle şeyler.
Evliliği,sorumluluklari az çok tahmin ediyorsun,tüm bunlari kabul edip teklifini yapiyorsun,yola girince diyorsun ki ay cok korkuyorum.Hiç çekemem heralde ne istedigini bilmeyen birini.

Bir de insanlar nasil bir bekar hayati yasiyorda evlilik sorumluluk yüklemesi olarak algilaniyor anlamiyorum.Ben bir bekar olarak kac senedir sorumluluklar sırtimda yük valla.
Çalıstık,çalisirken okuduk,kendi yemegimizi kendimiz yaptik,temizledik,evi cekip cevirdik,faturalari takipledik,ailemizle zit düştük yeri geldi.Evlilikte bunlardan extra ne var merak ediyorum çocuk hariç.
Evlenme meraklisi gibi algilanmis olabilirim ama insanlarin böyle evlenmek zorundaymis gibi davranmasina,sorumluluk almaktan kacinmasına,isin içine girdikten sonra sorumluluklardan korkulmasina kılım.Evlenme kardes hazir degilsen.Ne diye her iki aileyi oyaliyorsun.Kim zorluyor sizi.
Öff çok mu dağittim ne konuyu.
O kadar haklısın ki ben 18 yaşından beri bunları yapıyorum zaten.
Aynılarını söyledim beyefendiye. Bir de ben zaten evlenmek istemiyordum. Ağzımdan girdi burnumdan çıktı ikna etti şimdi de korkuyorum diyor. Gururum kırıldı. Kendimi ona yamıyormuş gibi hissediyorum.

derin sularda derin sularda psikolojik tahlillerinizi hep çok yerinde buluyorum. Fikrinizi alabilir miyim
Öncelikle AbsolutPromise AbsolutPromise 'in özgürlük-kısıtlama ile ilgili görüşlerine katıldığımı ifade etmek isterim.
Uzaktan,hiç tanımadığım birinin ruhsal durumu ve davranışları hakkında yorum yapmak kolay ve doğru değil bununla birlikte ben sorunun kaynağının,sözlünüzün,kendi aile dinamikleri ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
Çocukluğunda anne-babasının geçimsizliğine şahit olup,huzursuz bir aile ortamında büyüyen yetişkinlerin evliliğe yönelik genel davranış kalıbıyla uyumlu genç adamın tavırları.
Evlilik için acele etmemenizi ve mümkünse çift terapisi almanızı öneririm.

Öncelikle AbsolutPromise AbsolutPromise 'in özgürlük-kısıtlama ile ilgili görüşlerine katıldığımı ifade etmek isterim.
Uzaktan,hiç tanımadığım birinin ruhsal durumu ve davranışları hakkında yorum yapmak kolay ve doğru değil bununla birlikte ben sorunun kaynağının,sözlünüzün,kendi aile dinamikleri ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
Çocukluğunda anne-babasının geçimsizliğine şahit olup,huzursuz bir aile ortamında büyüyen yetişkinlerin evliliğe yönelik genel davranış kalıbıyla uyumlu genç adamın tavırları.
Evlilik için acele etmemenizi ve mümkünse çift terapisi almanızı öneririm.
Teşekkürler

Bence kendinizi geri çekin. Ciddi söylüyorum. Hiç sorgulamaya bile gerek yok neden böyle dedin diye. İlgi alakayı da kesin. Üstüne düşmeyin. Düğün süreciyle ilgili asla konu açmayın.

Nedir bu tripler. Düğün öncesi gerginlik olur elbet ama özgürlüğüm gidiyor diye mızmızlanmak? Kimse kimseyi zorla nikah masasına oturtmuyor. Kendini nimetten sanmasın bence. Kendine gelsin.

Evcimenlikle ilgisi yok bence. Bazi insanlar en cok nerede vakit gecirirlerse gecirsinler bu evde olabilir, yalnizliktan hoslaniyorlar. Bu nedenle yalniz kalma suresinin azalacagini düşünüyor olabilir.

X