Evlilikten beklentim bu değildi

Benim yerimde olsanız ne yapardınız?

• Ayrılırdım

OY: 28 17,9%
  • Sabrederdim

OY: 20 12,8%
  • Bilmiyorum kafam çok karışık

OY: 10 6,4%
  • Sadece ZAMAN

OY: 98 62,8%

• Ankete Katılan
    156
  • Anket Kapalı .
Tabiki içimden geçen emek verdiğim ilişki mi bir kerede silip atmak değil zaten sabır ve zaman düğün gecesinden beri ama en hayırlı zaman ...

sen neden ankete bu kadar takılıyorsun ? Ben sorunumu anlattım ve yardımcı olabilecek arkadaslardan yorumlar bekliyorum anketle tabiki karar verilecek bişey değil !
Güzelim sana yardımcı olmak adına yorum yapıyorum.Herkes kendi hayatı kendi bakış açısına göre cevap verir.Dışardan davulun sesi kulağa hoş gelir.Boşan der çoğu boşanacak mısın.Boşan ma der çoğu boşanmayacak mısın.Yardım için ankete gerek yok.Bu sağlıklı bir çözüm olmaz.Kafan karışır.Ama mantıklı yorumlara kulak ver tabi.Ve bende sana yazmışım.Ciddi anlamda oturup konuşmalısın olmuyorsa aileni çaırmalısın diye.Yok sa ben de amaaaan der anketten bir seçeneği tıklar geçerdim.

İlk yıl genelde zor geçer. Sudan sebepten kavgalar olur. Alışma süreci zor. Düşün bak ben nasıl sacmaliyordum. Eşim bardagima Nescafe koymuştu bağırdım adama benim işime Karışma ben yapabilirim diye. Hahaha şimdi adama Nescafe yapsana bana diyorum :KK66: ilk yıldan sonra düzeliyor canım bişeyler alisiyorsun bibirinize

Takı meselesinden çok kavga çıkar bizde o sorun yaşanmadı evlndigimiz zaman normal olarak borcla evleniliyor ve takılar borca gidiyor böyle yaptık en iyisi senin ailemle eşinin ailesinin barışması sende bu konu icinde olma esine yeni evliyiz bu kavgaları yapmamız çok sacma bos yere kendimizi uzmeyelim mutlu olmak varken niye mutsuz olalım biz severk evlendik ve kavga etmek istemiyorum de bitir canım canını sıkma

O konuları açma . O acsada sen açma devam ettirme biraz daha zaman ver sabret umarım değişir .

Biz de ilk 2 ay öyleydik.Boşanmanın eşiğine geldik.Sonra geçti Allaha binlerce şükür.Sanırım her evlilikte oluyor bunlar..Biraz zaman ver.

İlk yıl genelde zor geçer. Sudan sebepten kavgalar olur. Alışma süreci zor. Düşün bak ben nasıl sacmaliyordum. Eşim bardagima Nescafe koymuştu bağırdım adama benim işime Karışma ben yapabilirim diye. Hahaha şimdi adama Nescafe yapsana bana diyorum :KK66: ilk yıldan sonra düzeliyor canım bişeyler alisiyorsun bibirinize
Gerçekten olur olmaz seyden kavga cıkıyor insanlar bide nasıl tanımadın 3,5 yıl diyor sevgili iken başka evlenince bambaşka

Biz de ilk 2 ay öyleydik.Boşanmanın eşiğine geldik.Sonra geçti Allaha binlerce şükür.Sanırım her evlilikte oluyor bunlar..Biraz zaman ver.
Ya insan çıkmaza düşüyor evlendiğim günden beri 7/24 düşüncelerim arttı bide diyorlar ki hemen nasıl karar verir sin boşanmaya eminimi kimse boşanmak için evlenmiyor biz burda sadece dertleşmek çözüm bulmak için uğraşıyoruz inşallah bu günleri de atlatırız

Takı meselesinden çok kavga çıkar bizde o sorun yaşanmadı evlndigimiz zaman normal olarak borcla evleniliyor ve takılar borca gidiyor böyle yaptık en iyisi senin ailemle eşinin ailesinin barışması sende bu konu icinde olma esine yeni evliyiz bu kavgaları yapmamız çok sacma bos yere kendimizi uzmeyelim mutlu olmak varken niye mutsuz olalım biz severk evlendik ve kavga etmek istemiyorum de bitir canım canını sıkma
Barışmak mı benim ailem haklı olduğu halde bayramda gittiler bayramlaşmaya ama insan olsalar zaten bunları yaşatmazlardı ne konuştular nede unutturdular

Birbirimizi severek evlendik. 3,5 yıl çıktık.suanda 3 aylık evliyiz. Düğün gecesi Altınların ve takıların kavgası oldu. Balayı güzel geçmişti taaaaaki eve dönene kadar kv oğlunu kendi cephesine çekti. Eşim 360derece döndü ailemi ve beni suçladı takı konusunda evde sürekli tartışıyoruz okadar isteyerek evlendik insan 3 ay içerisinde kafayı Yicek gibi oluyor. Sürekli ağlamaklı halim var annemi babamı çok özlüyorum kendimi cok yalnız hissediyorum kendi evim bana yabancı annemin evine dönmek geliyor sürekli anneme de anlattım biraz sabret kızım diyor evlilik ona ağır gelmiş olabilir diyor bu alışma süresi mi yoksa böyle devam mı edecek insan da bazı seyleri yasamadan malesef bunları göremiyor hata yaptım diyorum bazen evlenmekle banada fikir verin yardımmmm
genelde alışma evresinden oluyor ve geri dönüşü olmayan hatalar yapıyorlar erkekler.sana tavsiyem seviyelerine düşme hep sakin dur ağır dur ve az konuş sabret dua et

Bu takı meselesi evlendiği ilk zamanlar, yeni evlileri ne kadar zora sokuyor;hay bu takıyı çıkaranın.....
Erkek kardeşim evlendiği akşam,düğünde, yanıma teyzem yanaştı,kızım takı takılacak gelinin yanına geç diye;geçtim bekliyorum neyi bekliyorsam? içten içe de hayıflanıyorum ne öyle çingene gibi birde düşünüyorum, yardımcı olacak biri lazım ama kızın annesi gerildi farkındayım!
Neyse takılar son buldu, yanımda kız kardeşim napalım napalım dedim en yaşlı kim burada? gelinin babaannesi! götürdük verdik ninemize,düğün sonu evlilere verirsin dedik......O gün bu gündür hiç kırmadık gelinimizle birbirimizi!ne yaparlarsa yapsınlar annem de hiç girmedi meseleye,babam rahmetli paşa paşa ödedik, kardeşimin altın borcunu!
Böyleleri çıban çıban!

Ya insan çıkmaza düşüyor evlendiğim günden beri 7/24 düşüncelerim arttı bide diyorlar ki hemen nasıl karar verir sin boşanmaya eminimi kimse boşanmak için evlenmiyor biz burda sadece dertleşmek çözüm bulmak için uğraşıyoruz inşallah bu günleri de atlatırız
İnş düzelir canım benim..Biraz daha sabret derim ben..

Kv lerdeki bu altin merakini ben anlamiyorum.sanki hak sahibiymis gibi ortalığı birbirine katiyorlar.basima gelmedi ama burda cok konusunu gördüm .
Ne olursa olsun olay este bitiyor.
Ne kadar paragoz ne kadar cirkef bir kv olursa olsun eş biraz aklı selimse üstesinden geliniyor .
Anladigim kadariyla esiniz olgunlasmamis.Hala annesinin himayesinde hareket ediyor.bir zahmet evli olduğunu hatirlatmasi lazim bi aile büyüğünün .
Annemde zamaninda bunu yaşamış ve babamin dayisi kardesine yani babaanneme kızmış karışma diye.babami da almis karsisina "artik ailesiniz,annen bile olsa baskasinin lafiyla degil kendi dusuncenle ailenin menfaatiyle hareket et " demis.
Sizde var mi bu tarz bir konusma yapacak kisi?
Evet evliligin ilk zamani zordur.
4.5 yillik evliyim ilk 1 2 sene zor oldu ikimiz icin.daha yeni yeni adapte olduk.
Ama bizde dis faktör yoktu.biz kendi icimizde catisiyorduk.
Arkadaslara hak veriyorum evliligin ilk zamanlari uyum saglamak adina zordur fakat dedigim gibi bu eslerin karakteriyle ilgili olur genelde .
Sizde direkt dis faktor yani kv müdahil olmus ve bu "amaan evliligin ilk zamani olur oyle" denip geçiştirilecek birsey degil.
Kv ile iliskiniz nasıl baslarsa oyle gider.
Görünen o ki esinizin anneci tutumu da sizi olumsuz etkileyecek.
Tabii ki bosanin demeyeceğim .
Fakat taviz de vermeyin kendinizden.
Tartışmadan kavgadan olabildigince uzak durarak bir tavir sergileyin.
Eşiniz sizin kararlı tutumunuzu,sinirlarinizi gorsun ve ona göre davransin .

Bu takı meselesi evlendiği ilk zamanlar, yeni evlileri ne kadar zora sokuyor;hay bu takıyı çıkaranın.....
Erkek kardeşim evlendiği akşam,düğünde, yanıma teyzem yanaştı,kızım takı takılacak gelinin yanına geç diye;geçtim bekliyorum neyi bekliyorsam? içten içe de hayıflanıyorum ne öyle çingene gibi birde düşünüyorum, yardımcı olacak biri lazım ama kızın annesi gerildi farkındayım!
Neyse takılar son buldu, yanımda kız kardeşim napalım napalım dedim en yaşlı kim burada? gelinin babaannesi! götürdük verdik ninemize,düğün sonu evlilere verirsin dedik......O gün bu gündür hiç kırmadık gelinimizle birbirimizi!ne yaparlarsa yapsınlar annem de hiç girmedi meseleye,babam rahmetli paşa paşa ödedik, kardeşimin altın borcunu!
Böyleleri çıban çıban!
Patlamayan çıban bu

Kv lerdeki bu altin merakini ben anlamiyorum.sanki hak sahibiymis gibi ortalığı birbirine katiyorlar.basima gelmedi ama burda cok konusunu gördüm .
Ne olursa olsun olay este bitiyor.
Ne kadar paragoz ne kadar cirkef bir kv olursa olsun eş biraz aklı selimse üstesinden geliniyor .
Anladigim kadariyla esiniz olgunlasmamis.Hala annesinin himayesinde hareket ediyor.bir zahmet evli olduğunu hatirlatmasi lazim bi aile büyüğünün .
Annemde zamaninda bunu yaşamış ve babamin dayisi kardesine yani babaanneme kızmış karışma diye.babami da almis karsisina "artik ailesiniz,annen bile olsa baskasinin lafiyla degil kendi dusuncenle ailenin menfaatiyle hareket et " demis.
Sizde var mi bu tarz bir konusma yapacak kisi?
Evet evliligin ilk zamani zordur.
4.5 yillik evliyim ilk 1 2 sene zor oldu ikimiz icin.daha yeni yeni adapte olduk.
Ama bizde dis faktör yoktu.biz kendi icimizde catisiyorduk.
Arkadaslara hak veriyorum evliligin ilk zamanlari uyum saglamak adina zordur fakat dedigim gibi bu eslerin karakteriyle ilgili olur genelde .
Sizde direkt dis faktor yani kv müdahil olmus ve bu "amaan evliligin ilk zamani olur oyle" denip geçiştirilecek birsey degil.
Kv ile iliskiniz nasıl baslarsa oyle gider.
Görünen o ki esinizin anneci tutumu da sizi olumsuz etkileyecek.
Tabii ki bosanin demeyeceğim .
Fakat taviz de vermeyin kendinizden.
Tartışmadan kavgadan olabildigince uzak durarak bir tavir sergileyin.
Eşiniz sizin kararlı tutumunuzu,sinirlarinizi gorsun ve ona göre davransin .
Evet eşim henüz olgunlaşmamış bunu bende net görüyorum annesinin sözünden çıkamıyor bende bunu ona hep hatırlatıyorum biz evliyiz bizim evimiz artık ayrı ! Bu konuşmayı annem yapalım diyor ama bu konuşmadan anlar mı bilmiyorum direk olay onun ailesine uzanır mı ?korkum bu yönde o yüzden bu konuşmayı şimdilik erteledim ama durum böyle giderse ona geçicez sadece ailemi daha fazla üzmemek için sabrediyorum

Birbirinize zaman verin,henüz çok yenisiniz,bu takı meselesi yüzünden şu an boşanma aşamasında bir evli çift var eşimin kuzeni.....Değer mi hiç düşünün emeğinizi,sevginizi,ve sadece altın denen şeyin bunu bozacak ,sizi darmadağın edecek gücü olduğunu!
Ben zaten sabır ve bekleme aşamasındayım ama insan öyle bir an geliyor ki kv ile eşim öyle bir anda sıkıştırıyorlar ki ne yapacağımı şaşırıyorum

X