-
- Konu Sahibi Kafamdadeli_sorular
Bende öyle düşünüyorum fakat hemen hemen her gün içimde bir sıkıntı üzüntü ağlamaklı hal insan evlilik hayali kurarken bunları aklının kenarından ufacıkta olsa geçirmiyor ben en azından içimdeki üzüntünün sıkıntının nasıl geçebileceğini düşünüyorum yardım
Ne düğün yapın ne de bu takı kavgasını işte. Kayınvalide düğün masrafları için istiyordur o takıları. Kendi yağınızda kavrulsanız da böyle yüz göz olmasanız keşke.[/QUOT
Gercekten böyle mi düşünüyorsunuz inşallah sabır hayırlı dualara ihtiyacım var kimse kötü olmak hayatını mahvetmek için evlenmiyor insanlara karşıdan yorum yapmak kolay, bazıları için konuşuyorum (siz alınmayın)teşekkür ederim Güzel yorumunuz ve desteğiniz içinAltın takı meselesi genelde oluyor ama biraz zaman a bırak. Hiç kavga ortamı yaratma daha yeni evlisiniz o yaratacak oldu mu odadan çık başka yere geç zamanla düzeleceğini düşünüyorum ..
Ailem kahroldu bu konular yüzünden beni hep kenara kıstırdılar o altınlar ikinizin bozdurun bu zamanda bilezik kullanmak saçma diye eşimde onlara hak veriyor ya deli oluyorumEşiniz annesinin iki ladına dönüyorsa zaten etki altında kalan annecidir.
Bence bu konuda net bir şekilde ikisine de söyleyin takıları borç olarak görüyorlarsa annenizin taktıkları geri döndü bunları alamaz. Ayrıca hukuken de onlar sizin mahkemeye verseniz video izleniyor sizin oluyor onlar.
Eşinize de ileride de böyle konularda sizi üzecek ve taraf tutacaksa bu işin yürümeyeceğini söyleyin. Annenizin taktığı altınların neden kayınvalideye verilmesi gerektiğini sorun? Kendiniz için yatırım amaçlı aldığınızı falan söyleyin bence.
Ben bu konularda çok sessiz kalınmaması gerektiğini düşünüyorum. Yumuşak durup iyice tepenize çıkarmanız da olası. Nasıl gelirse öyle gider. Sesiniz çıksın.
Taki meselesi neydi[/QUOT
aynı depresyonun içine girdiğinizde neler yapabileceğinizi tahmin bile edemezsiniz yorumunuz için teşekkürlerBoşanma işleri anketle karar verilecewk bir şey değil.Ciddi ciddi oturup konuşmalı,olmuyorsa aileni çağırmalısın.
İnan herşeyi yapıcaz edicez dendi düğün sonrası ne olduğumuzu sasırdıkKendi tarafına çekmek diye birşey yok kukla mı bu adam?
Orta yolu bulamayan bir tip.
Karı koca olduktan sonra işi bitmiş gibi davranmış hadsiz.
Ayrıca takı meselesi önceden konuşulmadı mı?
İşte sorunda bu parasında pulunda da değilim artık sadece ömür boyu benden uzak olsalar yeterÇok sinir bozucu. Kim ne taktı biliyor musun? Biliyorsan ayır, ver lanet olsun bunlar sizin tarafınızdan takılanlar de.
Senin ailenden, akrabandan gelenleri de sadece kendine harca derim.
Ama bu aileyle nasıl mesafe koyacaksın asıl mesele o....
Ailem kahroldu bu konular yüzünden beni hep kenara kıstırdılar o altınlar ikinizin bozdurun bu zamanda bilezik kullanmak saçma diye eşimde onlara hak veriyor ya deli oluyorum
Dediklernize bire bir katılıyorum sadece içimde yanan bir ateş var eşim sadece benden yana olsa bu dünya bize dar gelir şimdi ise o dünyanın içinde bir karınca bile değilim ...Ben de evliyim ve eşim ve ben tüm masraflarımızı kendimiz karşıladık ailelerden bir kuruş bile almadık.
Benim hiç anlamadığım konu takılar evlenen çifte yardım ,hediye,destek vs amaçla takılır.
Sonra bu ailelere noluyor da ne yüzle hangi sebeple istiyorlar gelinlerden anlamadım gitti.
Çok masraf yaptıysalar zaten onların görevi.
Gücünüz yoksa yapmayın düğün falan.
Nerede ne kadar gelenek görenek saçmalığı varsa yerin dibine batsın lütfen.
Bu kadar kısa sürede boşanma kararı alınmaz ama,eşini kendi tarafına çekemezsen ki artık onun ailesi sensin,bu iş yaş.
Azıcık akıllı ol,güçlü ol ve sürekli konuş eşinle.Zamanla düzelir.
Sessiz kalmadım kesinlikle ! Konuşsamda dinleyenim yokBen asla kabul etmem kimse kusura bakmasın.
Eşiniz de bir kendine gelsin.
Ne münasebet. O ailelerin taktığı bilezikler şov değil hediyedir. Hediye de geri alınmaz. İster takar ister satarsınız ama bu sizin tasarrufunuz. Kocanız dahil kimseyi alakadar etmez.
O altınlar da bence çifte destek için verilen hediyedir ama bazı insanlar taktıklarım geri dönüyor benim diyor. Eyvallah alsın kendi taktığı altınları ama eşimin arkadaşlarının ve benim akrabalarımınkini almak hırsızlıktır. Bunu da aleni söylerim.
Edepsizle de edepsiz olurum.
Sessiz kaldıkça tepenize çıkmışlar
Eşim benden yana olsa sıkıntı olmıcak eşim anasının gözünün içine bakıyor resmenOnların seviyesine inme bence. Kendi yakınlarının taktığı belli altınları al. Gerisini ver gitsin. Bu yaptıkları terbiyesizlik karşılığında aileyle araya mesafe koy.eşinle açık açık konuş. Daha yeni evlisiniz zamana ihtiyacınız var.
Buna herşey denebilir de terbiyemi bozmak istemiyorum insanlar böyle işte bazı seyleri kabullenemiyorlar oğlunun evlendiği mi felan vsben takıları neden istiyorlar anlamıyorum, tüm düğün masraflarını onlar mı yaptı? yani takılar bizim olacak dediler mi? benim aklım almıyor kendi taktıkları şeyi ne yüzle istiyorlar?
altılar ne alemde benim ici önemli olan oBirbirimizi severek evlendik. 3,5 yıl çıktık.suanda 3 aylık evliyiz. Düğün gecesi Altınların ve takıların kavgası oldu. Balayı güzel geçmişti taaaaaki eve dönene kadar kv oğlunu kendi cephesine çekti. Eşim 360derece döndü ailemi ve beni suçladı takı konusunda evde sürekli tartışıyoruz okadar isteyerek evlendik insan 3 ay içerisinde kafayı Yicek gibi oluyor. Sürekli ağlamaklı halim var annemi babamı çok özlüyorum kendimi cok yalnız hissediyorum kendi evim bana yabancı annemin evine dönmek geliyor sürekli anneme de anlattım biraz sabret kızım diyor evlilik ona ağır gelmiş olabilir diyor bu alışma süresi mi yoksa böyle devam mı edecek insan da bazı seyleri yasamadan malesef bunları göremiyor hata yaptım diyorum bazen evlenmekle banada fikir verin yardımmmm
Bu evlilik süresinde onun da inat tarafını gördüm inadı tuttu mu konu ne kapanıyor ne susuyorDoğru şu anda en büyük sorun eşinin senden yana olmaması. Sence rest çekme şansın var mı? ya kararlarımızı kimsenin etkisi altında kalmadan ikimiz alırız, ya da bu işin sonu kötü olacak, tarzında bir şeyler yapılabilir mi?
eeee hangi takılar kaynanada peki verdiysen yazık yaniiKayınvalidem normalde hepsine el koyacaktı ben bunu düğün öncesinde hissettim ve anneme takı gecesi benim takılarımı almasını ve düğün sonunda tekrar bana vermesini istedim öylede oldu fakat kv. Gelin odasında baya püskürdü tepki verdi düğün sonunda da ona takıları vermedim o gece düğün bitikten sonrada baya uzadı bu konu eşim o gece benden yanaydı fakat 1 hafta sonra balayından gelince kv eşimi kendi tarafına cekti şuan eşimlede aramız çok iyi değil anlamadığım takılar bizim geleceğimiz için kayınvalidem ne oldu da oğlunu kendi tarafına çekmeyi basardı