Evlilikte sabrin sonu selamet

gulo02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2008
34
0
Sizce evlilikte sabrin sonu selametmidir yoksa degilmidir, yorumlarinizi bekliyorum kizlar

:icecream:
Sizce evlilikte sabrin sonu selametmidir yoksa degilmidir, yorumlarinizi bekliyorum kizlar

karşınızdaki kişiye göre degışir bazı kişiler zamanla degişirbazılarıda yıllar gecsede aynı kalır sozun kısası karşınızdakine kişiya baglıklava:

bence sabrın sonu selamet değildir.bir insan 7 sinde ne ise 70 indede o oluyor değişen bişey yok.herşey aynı olan o güzelim yıllara oluyor.....

bence evlilik sabırla yürümez o zaman eziyet olur... evlilik sevgiyle yürür..evet sevginin sonu selamettir,mutluluktur,huzurlu bir yuvadır...

sabır gözyumma, tepkisiz olma şeklindeyse olumlu bir sonuç doğurmayacağı gibi olumsuzu daha da pekiştirir ancak fevri olmama, hoşgörülü davranma ve ufak kusurları anlayışla karşılama olgunluğunu gösterebilme şeklindeyse mutlaka olumsuzu olumluya çevirecektir...

Ben sabrın sonunun selamet olduğunu düşünenlerdenim.
19 aylık evliyim. Dönüp baktığımda çok yok katetmişim. Kavga gürültü derken bu zamana kadar geldim. Bazen bunaldım ayrılmak istedim ama sabrettim. Ama çok şükür şimdi iyiyim.Bazen ufak tefek pürüzler oluyor ama o ilk zaman ki kavgalarımıza göre bunlar hiç bir şey.
Allah herkesizn evine mutluluk ve huzur versin.

bence evlilik sabırla yürümez o zaman eziyet olur... evlilik sevgiyle yürür..evet sevginin sonu selamettir,mutluluktur,huzurlu bir yuvadır...

Songülcüüme katılıyorum.
Sabır size üzüntü, sıkıntı veren birşeylere katlanmaktır.
Eğer evliliğinizde sabretmenizi, katlanmanızı gerektiren ölçüde sorunlar varsa zaten o işin sonu pek hayırlı olmayacaktır.
Evlilik saygıyla, sevgiyle, anlayışla, güvenle yürür..
Ve asıl o zaman gerçek değerini bulur..
Birbirine sabrederek aynı evde yaşamaktan öteye gidemeyen iki kişi değil, birbirine bağlı, saygılı ve sevgi dolu bir "Çift" olursunuz.
Birbirini tamamlayan, birbirine destek olarak aynı hedefe doğru yürüyen....
"Çift olmak" adı üstünde işte... a.s.

Hayatta her konuda sabrın sonu selamet bence...
Ancak neye sabrettiğine bağlı...
Seni döven, seni aldatan bir kocaya sabır gösteriyorsan, selamete ulaşman zor...
Senin sabrın onu sadece daha arsız yapacaktır...

Ama çalışmıyorsa veya biraz sorumsuzsa belki sabır işe yarayabilir...

Duruma göre değişir bence...
Sabrettiğine değmeli karşındaki kişi, ihtiyacın olduğu için değil,
sevdiğin için sabretmelisin...
Yoksa bir arpa boyu yol alınmaz...

duruma,kisiye,zaman gore degisir ama bence herseyde sabrin sonu selamettir....
test ettim onayladim a.s

bilmiyorum daha çok baştayız biz ama herhalde öyledir buarada eşin geldi mi düzeldi mi aranız içkiyi bırakmıştır inş.

sabretmeniz gereken çok şey varsa kendinizden çok taviz vermeniz de gerekecektir.
bu durumda selamete ulaşmayı beklersiniz ama, giden yıllarınız ve sağlığınız olur.
eğer yaşamda ufak tefek pürüzler varsa sabır işe yarar.
onun dışında polyannacılık oynamak gibi birşey olur.

sabrın sonu tabiki selamettir ama her şey için geçerli değil bu
mesela dayakçı bir kocanız varsa sabretmek aptallıktır bunun sonu selamet değil hastane olur ancak

Çok yakınım olan biri, evlendiği ilk aydan itibaren sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldı .Biz boşan diyorduk ama o 5 yıl direndi, şuan 14 yıllık evliler ilk 5 yılını kötü geçirmesine rağmen şimdi herşey değişti :uhm:
Bu konuda kararsızım açıkçası.Ben katlanamazdım boşanırdım.

Bence neye ne kadar sabredileceği göreceli bir kavram ...
Yani katlanılacak ve zamanla düzelebilecek şeyler vardır ama bir yanda da asla tamiri mümkün olmayan hatalar vardır onlara da sabredelirse insan ömrü yetmeyebilir ...

yok güzelim sabrın sonu selamet değilmiş bunu öğrendim nişanlılığımdan beri ailesi çok huzurumu bozdu yok yere vede eski eşim hiçbişey demedi onlara hep evimizin içinegirince düzeliriz diye bekledim evimizin içine girdik yine aynı hep ailesi yüzünden huzurumu bozdu hep sabrettim oda derdi sen çok sabırlısın ben senin kadar olamadım diye ama sonunda bendeki sabrıda tüketti ve dayanamadım ayrıldım.sabretseydim düzelirmiydi sanmıyorum bende o kaynana olduktan sonra taviz tavizi getirdi devam etseydi o annesi oldukça ben sağ çıkmazdım sanırım o evden

Sabrin Sonu çoğu Zaman Selamettir Evet.
Ama Sabredip Sabredip Yinede Selamete
Eremeyenleride Gördüm Yanii..

aslına bakarsanız bir çok şeyde sabrın sonu selamettir. ancaaak huysuz insanlara sabır göstermek demek resmen ömrünüzün en güzel yıllarını çöpe atmak demek....
ömrümün en güzel yılları beni çökertip yıpratacaksa, sonunda gelen selamette ne kadar işe yarar bilmiyorum

sabir kisinin sinirlarina bagli,,,denizde kiyiya yakin yerlerde yuzuyorsaniz vucudunuz zaten suya yarim degiyordur ve usumeye baslamaniz cabuk olur,,ve kiyiya cabuk cikarsiniz,,--evlilikte sabir azligi---,, ama daha derin sularda yuzuyorsaniz kiyiya cikmaniz zaman alir ve derin sularda usumekte daha az hissedilir kiyiya hic cikmak istemeyebilirsiniz---evlilikte sabir coklugu---
Kocacigina,,, evine ,, evliligine nasil bakiyorsun iste sabrinin derecesini belirler bu.
Sabrin sonu selamet olmasi icin dua etmekten baska fayda yok herhalde,, cunku belirsiz bir soru.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…