Evlilikte küslük

Kızlar bana kızacaksınız bir çoğunuz biliyorum ama ben yine ilk adımı attım. Kendimi tutamadım. Çok tez canlıyım, içim şişmişti resmen bu küslükten. Bu gün tam 10 gün olmuştu konuşmayalı. Bir de eşimin huyunu bildiğim için "sen daha çok beklersin" dedim kendi kendime ve eşim evde değilken bu gün ona ilk mesajı attım:

Ben:"Kırgınım, farkında mısın?"
O: "Kırgın mısın? Yemek yapmana yardım da etmiyorum, yemiyorum da dediğim için mi?"
Sonra arka arkaya mesajlaşmaya devam ettik...

Yani adam daha neye kırgın olduğumu bilmiyormuş. Sizlere burada anlattığım gibi kırgın olduğum konuların hepsini mesaj yoluyla yazdım. Bazı konularda bana hak verdi.

Çocuğumla beraber hastanedeyken arkadaşlarına gitme planlarına gelince o konuda bir yanlış anlaşılma olmuş.
Şöyle ki;
Bütün bu olaylar yaşanmadan önceki planımıza göre o gün çocuğumuzu babası oyun merkezine götürecekti. Bu olaylar yaşandıktan sonra ben çocuğu alıp hastaneye getirdim ve serum yapılacağı zaman da mesaj attım. SMS yoluyla mesaj attım yani. (Whatsapptan yollamadım, çünkü internetini her zaman açık tutmaz.) Benim telefonum da iphone olduğu için mesajın teslim edildiğine dair iletim raporları gelmiyor bana. (Ya ben ayarlamayı beceremedim ya da iphone da o özellik yok bilemiyorum.. Yani ben gönderdiğim SMS'lerin iletilip iletilmediğini göremiyorum.) Neyse demek istediğim o ki eşim gönderdiğim mesajı almamış. Evden çıkarken çocuğun fazla ateşi yoktu, hafif ateşi vardı. Hastanede sadece muayene olup çıktık, hastaneden sonra da AVM'deki oyun merkezine gittik zannetmiş. Aşırı inat olduğu için de aramamış tabiki.

Ondan yardım istediğimde "tavırlı bir şekilde, emreder gibi sözler" sarfetmişim. "Karşımda kocam değil de emrimde hizmetçi var gibi" konuşmuşum. Öyle söylüyor. O da ona kırılmış.

Baya bir mesajlaştık. Sonra eve geldi, yanına oturdum. Konuşmaya başladık havadan sudan. Baktım konuya gireceği yok. "Eeeee gönlümü almayacak mısın?" dedim. Ben öyle deyince sarıldı işte, güzel bir şeyler söyledi. Sonuç olarak barıştık ama yine ilk adımı ben atmış oldum. Neyse buna da şükür. Burada bana destek veren, yanımda olan herkese çok çok teşekkür ederim tekrardan.
İyiki varsınız, sizi seviyorum:KK200:
Dün aklımdan geçmiştiniz, ne yaptığınızı merak etmiştim :) Ben de hâlâ kırgınım eşime. Küs değiliz. Havadan sudan mecbur olduğumuz şeylerden konuşuyoruz. Ama ne o adım atıyor ne de ben. Daha önceleri ben de sizin gibi ilk adımı atardım. Fakat bu kez haklı olmanın verdiği o kendinden emin hisle geri adım atmıyorum. Sizin adınıza sevindim. Umarım her zaman mutlu olursunuz. :KK66:

Bundan sonra bir sorununuz olduğunda küserek değil ,konuşup,anlaşarak çözüme kavuşturmanın daha iyi olacağını.Evdeki yapılması gereken işlerde eşinizin de size destek olması gerektiğini,çok bunalınca sizinde fevri davrandığınızı eşinize güzelce söyleyerek düşüncelerinizi anlatın.Daha önce söylediğim gibi bırakın,herşeyi mükemmel yapmak zorunda değilsiniz.Herşeye yetişmeye çalışmak,en güzelini yapmaya çalışmak yoruyor,geriyor insanı.Eşinizden sabırla ve sinirlenmeden yardım istemekten bıkmayın.Zamanla o da siz söylemeden yapmayı öğrenir zaten. Kim ne derse desin,evlilikte kadınlara düşen sorumluluk daha fazla oluyor.Bizlerde herşeyi tam yapmaya çalışarak kendimizi yıpratıyoruz.Gerek yok.

Bundan sonra bir sorununuz olduğunda küserek değil ,konuşup,anlaşarak çözüme kavuşturmanın daha iyi olacağını.Evdeki yapılması gereken işlerde eşinizin de size destek olması gerektiğini,çok bunalınca sizinde fevri davrandığınızı eşinize güzelce söyleyerek düşüncelerinizi anlatın.Daha önce söylediğim gibi bırakın,herşeyi mükemmel yapmak zorunda değilsiniz.Herşeye yetişmeye çalışmak,en güzelini yapmaya çalışmak yoruyor,geriyor insanı.Eşinizden sabırla ve sinirlenmeden yardım istemekten bıkmayın.Zamanla o da siz söylemeden yapmayı öğrenir zaten. Kim ne derse desin,evlilikte kadınlara düşen sorumluluk daha fazla oluyor.Bizlerde herşeyi tam yapmaya çalışarak kendimizi yıpratıyoruz.Gerek yok.
Ne güzel şeyler yazmışsınız. Aynen, hepsini uygulamaya çalışacağım. Gerçekten de öyle, güzellikle söyleyince her şeye yardım eder zaten. Çok teşekkürler :KK200:

Dün aklımdan geçmiştiniz, ne yaptığınızı merak etmiştim :) Ben de hâlâ kırgınım eşime. Küs değiliz. Havadan sudan mecbur olduğumuz şeylerden konuşuyoruz. Ama ne o adım atıyor ne de ben. Daha önceleri ben de sizin gibi ilk adımı atardım. Fakat bu kez haklı olmanın verdiği o kendinden emin hisle geri adım atmıyorum. Sizin adınıza sevindim. Umarım her zaman mutlu olursunuz. :KK66:
Bu sefer çok kararlıydım ilk adımı atmama konusunda ama dayanamadım yine. 10 gündür sürekli başım ağrıyordu; evde, okulda, her yerde çok huzursuzdum. Aslında en çok kendim için attım ilk adımı. En büyük zararı yine banaydı çünkü. Eşim pek kafaya takmaz bir şeyleri çünkü. Şu an çok daha iyiyim. Ama iyi bir konuşma yapacağım onunla.

Bende diyordum eşiniz nasıl bu kadar şımarmış
Nasıl bu kadar küs kalıyor diye
Yüzde yüz haklı olduğunuz konularda geri adım atan özür dileyen konumunda olan yine siz olmuşsunuz
Bu devran böyle gider
Siz de haklısınız. Ama çok fazla dayanamıyorum küslüğe ve böyle böyle şımarıyor farkındayım. Ama napayım benim de huyum böyle.

Siz de haklısınız. Ama çok fazla dayanamıyorum küslüğe ve böyle böyle şımarıyor farkındayım. Ama napayım benim de huyum böyle.
cok pişman olucaksin sana soyliyim cunku ayni tip ailede yetistim cocuklarini cok etkilicek babalarina saygi duymayacaklar kusura bakma kendini kandırıyorsun annemde canim annem aman çocuklar uzulmesin aman küslük olmasin diye babamin o haftalar aylarca suren aptal kusmelerini hep ayagina giderdi 32 yasindayim düşündükçe hala içim sizlar ama simdi ne oldu yillar gecti annemi mahvetti simdi en küçük birsey olsa kusucek korkusuyla annem bagirip cagiriyo ondan once birakip gidiyo babami sorarsan hala ayni ama kusemiyo tabi artik cunku takan biri yok annemi bizi mahvetti kisacasi bu yaptigina pisman olucaksin

uzun yazdim devaminida yaziyim belki gözünüz açılır iflah olmaz bir iyi düşünceyle ayagina gittin ya tamam garantiledi o adam sen bak bir hata yap bakalim anında kusucek yine ortada kalicaksin halbuki evladını hastaneye götürdüğünde ilgilenmeyen adami eve gelince kizilca kiyameti koparmaliydin ki bir daha cesaret edemesin ama sen altin tepside sunmusun zaten ne diyim babasi sürekli kusen bir babanin kizi olarak som sözüm bu ofke doluyum annemi bizi bu kadar uzdugu icin ve ni tarafim h8c affetmicek

Bence küsme olayını da görmezden gelin adamın böylesi işine geliyor olabilir ya da sizin bu duruma bozulduğunuzu gördukce kendini bişey sanıp ego tatmin ediyor olabilir. Yerinizde olsam küsse de küsmese de ısrarla sorumluluk vermeye devam eder sürekli yardım isterdim. Siz küsmesine tepki vermeyince eninde sonunda bu huyundan vaz geçer. Ne zamana kadar her işe siz koşturacaksiniz ki .

Güncellemelerinizi de okuyarak yorum yapacağım; çatlak duvarı bantla onarmaya çalışıyorsunuz gibi geldi. Eşiniz çok inatçı bu derece inadın ergenlikte kalması gerekiyor, yetişkin çocuklu insanlara yakışmıyor. Ayrıca küs olduğunuzda yine çocukların bakımı sizde. Siz mesela küsüp çocukları ona bırakabiliyor musunuz? O sorumlulukta mı? Adam ergen gibi sorumluluktan kaçıp oyun oynarsa ergen gibi azarlanır. Sanki eşiniz değil de büyük oğlunuz gibi görünüyor dışarıdan hal ve hareketleri.

Oyy karşımda bacim var zannettim. Oda senin gibi gözünün içine bakıp özür dilese her şeyi silecek.sırf çocuğu için. Ama o kadart vicdansız ki...böyleleri merhametsiz okuyor.yuzune karşı patla kardesim yoksa seni bu derde koyar.
İşte adam kardeşinizin bağışlayıcılığını bildiği için rahat ve umursamaz zaten

Kesinlikle
Ohh atmış kadının başına çocukları
Evin işi kadında ödemeler kadında
kendi İnternete sörfte
çok sıkıya gelirse bir küs ayağına yatıp aylarca rahat ediyor
Kadın gık diyemiyor adam yolunu bulmuş yani
Kesinlikle bu garibim de yine ayağına gidiyor barışmak için cidden üzücü

X