Evlilikte karar aşaması

Aşk yok, sevgi yok, resmen mecburiyetten devam ediyor evliliğiniz.
Keyif almadığım evliliği neden sürdüreyim? Millet mutlu mesut gezip tozarken siz bu dertlerle yaşlanacaksınız, iyi düşünün. Ailesi de çok düzgün insanlar değil belli ki.
Ailesi de evcimen. Kv hiç biryere gitmez hep evdedir. Telefonla konuşmamız 1 dk geçmez çünkü bişi konuşmaz özünde iyi biri bir sorun yok ama görenler benim onların ailesi için fazla olduğumu söyler bizde aksine çok gezeriz tozarız sosyaliz ben ve ailem. Daha önce böyle ailesinin yanında bir kavgamız olduğunda babası bu kızı üzersen bir daha evine gelmeyiz dedi

Evet . Bazen bana da öyle geliyor. O bir odada ben bir oda da. Kulaklık takıyor oyun oynuyor oyun oynamadığı zaman maç bakıyor. Ben dizi bakmak istediğimde ee ama ben oyun oynucaktım diyor
Ev arkadaşı olsanız daha çok bile söz hakkın olur. Kaç yaşındasın acaba daha gençsin diye tahmin ediyorum? Kaybedecek birşeyin yok çalışıyorsun paranı da kazanıyorsun. Tek başına yaşasan daha mutlu olursun bunları düşünmezsin kafan rahat olur. Neden çekeceksin ki sevgi güven saygı kalmamış 🤷🏼‍♀️ Zararın neresinden dönersen kar... inşallah doğru kararı verirsin.

Nişanlılık döneminde ihanet sonrası ayrılmamışsınız şimdi de boşanacağınızı zann etmiyorum. Herhalde çocuk olsun düzelircilerin lafıyla gidersiniz siz
Çoçuk lafı ikimizinde arasında geçmiyor hiç.. onun yerine kedimiz var 😀 kediler yüzünden ile tartışma çıkıyor

İletişimimiz bu kayınpederimin olayından beri iyice koptu. Ben çok konuşkan güler yüzlüydüm artık içime kapandım iyice ve eşim hiç hani noldu ne var hiç sormaz .

En cok buna üzülüyorum biliyormusunuz. Sizin gibi becerikli ve hayat dolu kadinlarin ışıgını sömürüp söndürüyor böyle herifler, cünkü en cok ondan korkuyorlar. Ben isterdim ki hic bosanmalar olmasin, ama kadinlarimizin böyle insanlae tarafindan harcanmasina da asla razi degilim.

Ailesi de evcimen. Kv hiç biryere gitmez hep evdedir. Telefonla konuşmamız 1 dk geçmez çünkü bişi konuşmaz özünde iyi biri bir sorun yok ama görenler benim onların ailesi için fazla olduğumu söyler bizde aksine çok gezeriz tozarız sosyaliz ben ve ailem. Daha önce böyle ailesinin yanında bir kavgamız olduğunda babası bu kızı üzersen bir daha evine gelmeyiz dedi
Babası “ nasıl erkeksin, karını il dışına nasıl yalnız gönderiyorsun” demişsniz ya, orayı yanlış mı anladım acaba? Ben sanki sizi eleştiriyorlar gibi anlamıştım, o yüzden aile ile ilgili yorumu yaptım.

Merhabalar , biraz uzun olucak ama hakkınızı helal edin şimdiden zor durumdayım karar vermem gerekli..
Eşimle 6 yıl sevgililik 1 yıl nişanlılık 2 yılda evlilik toplam 9 senedir birlikteyiz.
Ben 27 eşim 29 yaşında. Ben üniversite mezunuyum o lise mezunu. İkimizde çalışıyoruz. Bu eğitim farkı yüzünden annem hiç istemedi. Ben kiloluyum eşim zayıf. Bu kilo konusu ara ara problem oluyor..
Eşimi seviyordum severek evlendik ama bende hep güven problemi vardı. Böyle bir problem varken de evlendim.
Sevgililik dönemimiz çok ayrıl barış , küs zamanlar çok geçti.Evlilik aşamasına geçmemiz ise kayınvalidemin bu kız seni oyalıyor diyerek eşime gaz vermesi sonucunda eşim ya ayrılalım ya evlenelim demesi üzerine ben aileme söyledim. Nişanlılık dönemimizde bana yalan söyleyerek kız arkadaşlarıyla dışarı çıkmalarını yakaladım yüzüne vurdum ama bir şekilde inanmış gibi yaptım. Evlendikten kısa bir süre sonra çok kötü kavga ettik ve bana vurdu. Birsüre küs kaldık aynı evin içinde.
Eşim ev işlerinde çok yardımcı yemek yapar , temizlik yapar ama çok da karışır. Onu niye öyle yaptın bu niye burda vs.
Evlendikten 6 ay sonra ev aldık. Tatile sadece balayı gittik. Günü birlik biryere gidelim diyorum ben istemiyorum diyip kestiriyor.
Bu süre zarfında her kavgamızda eşimin küfürleri hakaret etmeleri hep devam etti.hatta benle konuşurken bile küfürlü konuşuyor. İşim yoğun 10 da eve geldiğim zaman aç bekleyip benden yemek yapmamı yada o saatten sonra temizlik yapmamı bekliyor. Hiç çözümcül biri değil en ufak bir olayı büyütüp benim ogünümü dar ediyor.
en son artık iş için şehir dışına gitmek zorunda kaldığım bi vakit kayınpederim sen ne biçim erkeksin kız başına nasıl yalnız gidicek tarzında eşimi doldurdu. Bu yüzden kavga ettik. O günden sonra bana bir soğuma geldi. Ve şunu belirteyim eşim iş ev dışında biryere gitmez hep evde sürekli oyunda. Markete bile benle gitmek istiyor. 2 senelik evliliğimde evde yalnız kaldığım sayı çok çok azdır. Ancak birlikte ne bi film bakıyoruz ne dizi çünkü süreki oyunda. Çoçuğumuz yok ikimizde bu konuda hiç konuşmuyoruz. Ve daha neler neler var da çok uzun oldu.. ama son zamanlarda telefonunda eski normal bir kız arkadaşıyla konuştuğunu yakaladım bunu daha ona sormadım.. hala güven problemim devam ediyor.. boşanmayı düşündüm çünkü hayal ettiğim yaşantı bu değil. Eşim bi çözüm için adım atmıyor. Hep sorun çıkartıyor beni sevdiğini sözde söylüyor ama elimi tutmayalı yıl oldu
Gübenemediğin biri ile evlenmemeliydin

Bak öyle diyorsun ama çelişkili ifadeler var bir eşim çok ev işi yapar diyorsun bir beni bekler benden yapmamı ister diyorsun bir kp eşimi gaza getirdi sen nasıl adamsın dedi diyorsun bir üzersen gelmeyiz dedi diyorsun. Anlayamadım nasıl insanlar bunlar? Senin de kafanı karıştırmışlar. Bir iyi bir kötü akıl oyunları mı oynuyorlar seninle? Aile olarak da uyumsuzsunuz alışkanlıklar olarak da uyumsuzsunuz belli ki... iyi düşün derim.

O adim atmaz cunku halinden memnun. Esi calisiyor eve giren bir para var. Esi yemek de yapiyor, ev islerini de, adamin gonlunu de. Neden adim atsin ki? Siz konustunuz mu bu durumu peki?
Konustugunuz halde bir caba gostermediyse ve hala debelenen tarafin sizin olmasi umurunda degilse, yuklerinizden kurtulmanin zamanidir belki de. Ayrilmayi dusundunuz mu?
Kufur saygi bittiginde baslar. Saygi bitti ise sevgi de bitmis demektir. Sixinki sadece ayni evi payladmak gibi birsey olmus.

Uzun zaman da birlikteymissiniz, hic mi farketmediniz kumasini bu adamin?

Neyse her seyin farkindasiniz. Yapmaniz gerekeni de biliyorsunuz 🤷‍♀️
Biz ne diyelim ki?

Çoçuk lafı ikimizinde arasında geçmiyor hiç.. onun yerine kedimiz var 😀 kediler yüzünden ile tartışma çıkıyor
Evet öyle diyenlere inanmayın, zaten bence ihanetini yakalarsanız o insan bitmiş birisi boşanın gitsin. Hayat daha karşınızda.

Ev arkadaşı olsanız daha çok bile söz hakkın olur. Kaç yaşındasın acaba daha gençsin diye tahmin ediyorum? Kaybedecek birşeyin yok çalışıyorsun paranı da kazanıyorsun. Tek başına yaşasan daha mutlu olursun bunları düşünmezsin kafan rahat olur. Neden çekeceksin ki sevgi güven saygı kalmamış 🤷🏼‍♀️ Zararın neresinden dönersen kar... inşallah doğru kararı verirsin.
Ben 27 eşim 29 yaşındayız. Doğru kararı vermek için uğraşıyorum

Babası “ nasıl erkeksin, karını il dışına nasıl yalnız gönderiyorsun” demişsniz ya, orayı yanlış mı anladım acaba? Ben sanki sizi eleştiriyorlar gibi anlamıştım, o yüzden aile ile ilgili yorumu yaptım.
Ben kendim tek başıma gidicektim. Eşime babası böyle bir yorumda bulundu. Biz eşimle bu konuyu konuştuk eşim bana kendin git dedi ama babası öyle yorum yapjnca kararı değişti bi anda

Ben 27 eşim 29 yaşındayız. Doğru kararı vermek için uğraşıyorum
Çok gençsin hiçbir şey için geç değil. Ben de yardım etmeye çalıştım canım yanlış anlama elbette zor durumun. 9 yıldır tanıdığın kişi bambaşka biri oluyor... Laftan anlayacak biriyse konuş çöz dicem ama hangi birini konuşacaksın çok zor ve tamamen değişmesini istemen gerekir.

Bak öyle diyorsun ama çelişkili ifadeler var bir eşim çok ev işi yapar diyorsun bir beni bekler benden yapmamı ister diyorsun bir kp eşimi gaza getirdi sen nasıl adamsın dedi diyorsun bir üzersen gelmeyiz dedi diyorsun. Anlayamadım nasıl insanlar bunlar? Senin de kafanı karıştırmışlar. Bir iyi bir kötü akıl oyunları mı oynuyorlar seninle? Aile olarak da uyumsuzsunuz alışkanlıklar olarak da uyumsuzsunuz belli ki... iyi düşün derim.
Evet işte benimde kafam hep karışıyor. Sanki beni deniyor sınıyor. Sürekli aynı olsa anlıcam ama çok yoruluyorum anlamaya çalışmaktan yıprandım

Ya lutfen yapmayin sunu ya
Neden kendinizi sevmiyosunuz
Neden kendinize deger vermiyosunuz
Birde okumus gormusunuz
Siz kendinize deger vermediginiz surece karsindaki verirmi
Esim bana kufurlu konusacak ha!
Sinirinizi cizin ya

O adim atmaz cunku halinden memnun. Esi calisiyor eve giren bir para var. Esi yemek de yapiyor, ev islerini de, adamin gonlunu de. Neden adim atsin ki? Siz konustunuz mu bu durumu peki?
Konustugunuz halde bir caba gostermediyse ve hala debelenen tarafin sizin olmasi umurunda degilse, yuklerinizden kurtulmanin zamanidir belki de. Ayrilmayi dusundunuz mu?
Kufur saygi bittiginde baslar. Saygi bitti ise sevgi de bitmis demektir. Sixinki sadece ayni evi payladmak gibi birsey olmus.
Konuştum. Daha önce çok konuştuk. Aynı evin içinde daha önce kaç gün küs kaldık. Her seferinde adımı ben attım. O beni suçluyor ben onu suçluyorum. Ben düzelmek için uğraşdıkça o hiç adım atmıyor en son gittiği yere kadar gitsin dedi ve kaldık.

Ya lutfen yapmayin sunu ya
Neden kendinizi sevmiyosunuz
Neden kendinize deger vermiyosunuz
Birde okumus gormusunuz
Siz kendinize deger vermediginiz surece karsindaki verirmi
Esim bana kufurlu konusacak ha!
Sinirinizi cizin ya
Sınırlarımı çizmeye yeni başladım ne yazik ki. Çok ağrıma gitmeye başladı. Daha az önce ailemle yemekteyken kendi ailemin yanında bir konuda yüksek sesle beni uyardı. Yüksek sesle güldüğüm için çok ağırıma gitti

senın ısını sevmıyor olabılır ama onemlı olan senın ısınden memnun olup olmaman
sen ne hıssedıyorsun esıne karsı sevmesende bu kadar uzun gorusmezdın..ayrılmayı dusunuyormusun
Ben işimi seviyorum. Evet seviyordum ama hareketlerinden soğudum kendisinden. Yeniden içim kıbırdansın diye uğraşıyorum ama..

Sınırlarımı çizmeye yeni başladım ne yazik ki. Çok ağrıma gitmeye başladı. Daha az önce ailemle yemekteyken kendi ailemin yanında bir konuda yüksek sesle beni uyardı. Yüksek sesle güldüğüm için çok ağırıma gitti
Ya lutfen sizden rica ediyorum
Kendinizi ezdirmeyin
Esim bana yuksek sesle konusacak ve ailemin onunde!

Back