• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte eşya vb. gibi sorunlar

Flowersx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2025
6
1
1
28
Herkese merhaba,
Ben 3 aylık nişanlıyım yaklaşık 2 yıl önce atanmıştım ve atandığım şehirde sıfırdan eşya dizmiştim.
Hayatıma birisi girdi ve şimdi birlikteliğimiz var.
Nasipse evlenmek istiyoruz, belki size problem olarak gelmeyecek ama evlendiğimiz zaman sıfırdan eşya almak istiyoruz, evimdeki eşyalardan memnunum ama hepsini hiç ileriyi düşünmeden olabildiğince küçük almışım mesela çamaşır makinem çok küçük gibi.
Elimdeki eşyaları spotçuya satayım dedim ancak spotçu resmen ölü fiyatına rakamlar veriyor.
Siz olsanız ne yapardınız, aslında ben eşyalarım ile bir süre daha devam ederim ancak açıkçası eş adayım pek istemiyor ve teknolojik şeyleri çok seviyor.
Ayrıca beyaz eşya vb. gibi marka önerilerinize de açığım, evlenirken ev eşyalarımızı aileler yapmayacak eş adayım, nişanlım ile birlikte yapacağız.
Bundan dolayı da açıkçası ne aldıysak gönlümüzce içimize sinen alalım istiyoruz ve elimdeki buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ankastre set gibi bildiğiniz tüm ev eşyalarımı da satabilmem için önerilere açığım.

Bence olanları özellikle beyaz eşyaları kullanabildiğin kadar kullan. Zaten sürekli teknoloji yenileniyor. Çamaşır makinası küçük olsa da iki kişiye yeter. İlerde çocuğunuz olunca ihtiyaca göre daha iyisini alırsınız.
Memursanız başka şehre ya da memlekete atanma olasılığınız var. O yüzden çok eşya mantıklı değil. Gideceğiniz yere göre gerekirse orası için yenilerini alırsınız.
İkiniz beraber alacaksanız herşeyi, düğün takılar , eşyalar sizi bir kaç yıl borç içinde bırakır, hiç gerek yok. Bir araba ve ya ev taksidine girmeniz daha verimli olur.

Herkese merhaba,
Ben 3 aylık nişanlıyım yaklaşık 2 yıl önce atanmıştım ve atandığım şehirde sıfırdan eşya dizmiştim.
Nasipse evlenmek istiyoruz, belki size problem olarak gelmeyecek ama evlendiğimiz zaman sıfırdan eşya almak istiyoruz, evimdeki eşyalardan memnunum ama hepsini hiç ileriyi düşünmeden olabildiğince küçük almışım mesela çamaşır makinem çok küçük gibi.
Elimdeki eşyaları spotçuya satayım dedim ancak spotçu resmen ölü fiyatına rakamlar veriyor.
Siz olsanız ne yapardınız, aslında ben eşyalarım ile bir süre daha devam ederim ancak açıkçası eş adayım pek istemiyor ve teknolojik şeyleri çok seviyor.
Ayrıca beyaz eşya vb. gibi marka önerilerinize de açığım, evlenirken ev eşyalarımızı aileler yapmayacak eş adayım, nişanlım ile birlikte yapacağız.
Bundan dolayı da açıkçası ne aldıysak gönlümüzce içimize sinen alalım istiyoruz ve elimdeki buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ankastre set gibi bildiğiniz tüm ev eşyalarımı da satabilmem için önerilere açığım.
İkinci el sitesinden satabilirsiniz. Ayrı eve çıkacak kardeşiniz varsa ona verebilirsiniz. Düğüne yakın satmanız lazım ama şimdi kullanıyorsunuz muhtemelen.

İkinci el sitesinden satabilirsiniz. Ayrı eve çıkacak kardeşiniz varsa ona verebilirsiniz. Düğüne yakın satmanız lazım ama şimdi kullanıyorsunuz muhtemelen.
Evet bir yandan da diğer eşyaları almak istiyoruz çünkü fiyatlar sürekli arıyor nasipse sonbaharda düğünümüz var bu eşyalar da elimizde kaldı, annem çok söylemişti yeni gelin evi gibi bekar evi dizme ileride kullanırsın kullanmazsın diye acemiliğime geldi diyelim :110:

Beyaz eşyalar ciddi pahalı, mobilyalarda öyle. Başlı başına evlenmek pahalı zaten. Yani öyle mini boy buzdolabı falan yoksa kullanın derim. Onlara vereceğiniz parayla tatil yaparsınız.

Hepsini ikinci el esya sayfalarina koyun ve sagin ice bese bakmayin es adayinin esyalara cokmek istememsi bence cok guzel bisey en iyi markalardan donatin iste siemens ev eayalari icin ideal

Bence olanları özellikle beyaz eşyaları kullanabildiğin kadar kullan. Zaten sürekli teknoloji yenileniyor. Çamaşır makinası küçük olsa da iki kişiye yeter. İlerde çocuğunuz olunca ihtiyaca göre daha iyisini alırsınız.
Memursanız başka şehre ya da memlekete atanma olasılığınız var. O yüzden çok eşya mantıklı değil. Gideceğiniz yere göre gerekirse orası için yenilerini alırsınız.
İkiniz beraber alacaksanız herşeyi, düğün takılar , eşyalar sizi bir kaç yıl borç içinde bırakır, hiç gerek yok. Bir araba ve ya ev taksidine girmeniz daha verimli olur.
Eşyalarımı beğenerek almıştım ben de çok kullanmak istiyorum ama nedense nişanlımın içinde de heves var kendi evimiz oluyor yeni eşyalarımız olsun diyor, ben kadın olduğum halde bu kadar önemsemiyorum ancak o istemiyor ne yazık ki ..

Beyaz eşyalar ciddi pahalı, mobilyalarda öyle. Başlı başına evlenmek pahalı zaten. Yani öyle mini boy buzdolabı falan yoksa kullanın derim. Onlara vereceğiniz parayla tatil yaparsınız.

Hepsini ikinci el esya sayfalarina koyun ve sagin ice bese bakmayin es adayinin esyalara cokmek istememsi bence cok guzel bisey en iyi markalardan donatin iste siemens ev eayalari icin ideal
Evet beyaz eşyalar çok pahalı mobilyalar da öyle, ortalama bir evi dizmemiz neredeyse 500.000 TL'ye bedel.
Bende çok borca girmek istemiyorum ama nişanlım birlikte çalışırız birlikte öderiz diyor.
Bu konuda da sıkıntı çıkarmak istemiyorum, elimde de ev eşyaları ile kaldım resmen satarken yok pahasına satılacak

Evet beyaz eşyalar çok pahalı mobilyalar da öyle, ortalama bir evi dizmemiz neredeyse 500.000 TL'ye bedel.
Bende çok borca girmek istemiyorum ama nişanlım birlikte çalışırız birlikte öderiz diyor.
Bu konuda da sıkıntı çıkarmak istemiyorum, elimde de ev eşyaları ile kaldım resmen satarken yok pahasına satılacak
Yani tabi ki sizin kararınız ama ben olsam satmazdım. Sizde daha geçen yıl almışsınız öyle ikinci el 10 yıllık aletler değil, o parayla yiyip içip gezmek bana daha cazip geliyor. Zaten gün geliyor en kaliteli beyaz eşya bile bozuluyor illa ki değişiyor ama nişanlınız çok ısrar ediyorsa satacaksınız mecbur

Çok çok iyi gelirleriniz yoksa 2 yıllık eşyaları satıp dünya kadar borca girmek hiç akıl karı değil. Evlenir zaman içersinde de değiştirirsiniz bazı şeyleri. Bir sürü borçla evlenenler evliliklerin tadına varamıyor ilk yıllar. Nişanliniz azıcık mantıkli olsa keşke.

İkinci el eşya satan sitelere koymayı deneyebilirsiniz.

Ailenizin köy evi vs var mı yollayabileceğiniz? Yani eşyaları da borçla alacakmışsınız, gerek yok bence. Nişanlınızla konuşun elinde olana ne yetiyorsa onu alsın, kalan şeyleri de zamanla alırız yeni evli olacağız neden aylarca borç ödeyelim, gezer tozarız vs deyin.

Ayrıca birlikte çalışır birlikte öderiz vs kabul etmeyin bence. Hazır yeni eşyalar varken beğenmiyorsa kendi alıp kendi ödesin, size güvenmesin.

Çalışıp ödemek mi, sizin nişanlınız matematik bilmiyor galiba. Taksitle almak isteseniz 9 taksit falan , 9 ayda çalışıp ödeyemezsiniz. Kredi çeker önümüzdeki 3 yılı tatile gidemeden bu borçları nasıl ödeyeceğiz derdi ile geçirirsiniz. Ayrıca öderiz diyorsa sizi de katıyor işin içine. Ben size söyleyeyim , size kredi çektirecek. Sonra siz ödemek zorunda kalacaksınız.
Nişamlım bunu istiyor , nişanlım bunu diyor , sizin eliniz armut mu topluyor. Oturup hesaplayın herşeyi, nasıl çalışıp ödenecekmiş, o paralar size bir göstersin.

Evet bir yandan da diğer eşyaları almak istiyoruz çünkü fiyatlar sürekli arıyor nasipse sonbaharda düğünümüz var bu eşyalar da elimizde kaldı, annem çok söylemişti yeni gelin evi gibi bekar evi dizme ileride kullanırsın kullanmazsın diye acemiliğime geldi diyelim :110:
Amaan boşverin hevesinizi aldınız sefanız olsun..hem de acemiliği atmışsınız . Şimdi eşya alırken daha doğru alısmeriş yaparaınız iyi olur. Ben evlenirken koltukları vs hep kötü sećmişim şimdi tekrar değiştirmek zorunda kaldım. Takılmayın böyle şeylere. Alın yeni kullanın mis gibi. Hatta maddi durum yeterse çamaşır kurutma makinesi ile robot süpürge de alın. Mobilyayı alabilirsiniz depolarında tutarlar siz ev tutana kadar birkaç ay. Beyaz eşyayı da tutarlar bence aile evinizde yer varsa getirilebilir de.

Çalışıp ödemek mi, sizin nişanlınız matematik bilmiyor galiba. Taksitle almak isteseniz 9 taksit falan , 9 ayda çalışıp ödeyemezsiniz. Kredi çeker önümüzdeki 3 yılı tatile gidemeden bu borçları nasıl ödeyeceğiz derdi ile geçirirsiniz. Ayrıca öderiz diyorsa sizi de katıyor işin içine. Ben size söyleyeyim , size kredi çektirecek. Sonra siz ödemek zorunda kalacaksınız.
Nişamlım bunu istiyor , nişanlım bunu diyor , sizin eliniz armut mu topluyor. Oturup hesaplayın herşeyi, nasıl çalışıp ödenecekmiş, o paralar size bir göstersin.
Bu fenaymış ben para var sanmıştım

Biz eşimle evlenirken beraber yaşıyorduk evi sıfır ikinci el eşyalarla dizmiştik. Hiç masraf yapmadık sadece tv ve çamaşır makinesi yeniledik onu da bozuldu diye. Sonra 3 sene sonra kendi evimiz oldu ona sıfırdan eşya aldık eldekileri direkt kirada olduğumuz evin sahibine sattık. Tayinle tekrar başka yere gidecek misiniz? Eşya yerine altını çok alın. 2 senelik sıfır eşya yenidir.

Ben eşimin hazır evine geldim. Bütün teknolojik aletleri kullanmaya devam ediyorum sadece süpürge aldım kendime. Yazık yani çalışan eşyaya kıyamam ben.. mobilyalara bile kıyamadım belli başlı değişmesi gereken ve beğenmediğim şeyleri değiştirdim yeni ve güzel olan hiçbir şeye dokunmadım.

Biz eşimle evlenirken beraber yaşıyorduk evi sıfır ikinci el eşyalarla dizmiştik. Hiç masraf yapmadık sadece tv ve çamaşır makinesi yeniledik onu da bozuldu diye. Sonra 3 sene sonra kendi evimiz oldu ona sıfırdan eşya aldık eldekileri direkt kirada olduğumuz evin sahibine sattık. Tayinle tekrar başka yere gidecek misiniz? Eşya yerine altını çok alın. 2 senelik sıfır eşya yenidir.
Tayin ile gideceğiz nakliye masrafı olacak evet

biz evlenirken eşimin bekar evi vardı tüm eşyalar olmasa da çoğu vardı. Buzdolabını çamaşır makinesini bulaşık makinesini küçük boy fırınını falan kullandık çünkü zaten kiraya çıktık. Fırın bozuldu ankastre aldık mesela. Çamaşır makinemiz de zamanın en ucuzuydu zaten bozuldu tamir ettirdik sonra tamiri çok pahalıya gelince yenisini aldık. İnşallah önümüzdeki dönemde ev alma niyetimiz var. Ben bu eve perde halı almadım koltuk takımı aldık yatak odası takımı aldık o kadar. Yemek odası vardı zaten eşim büyük masaları falan çok sever. Ben süpürge almıştım galiba sadece 😂 kiraya çıkıyorsanız 500 bin ve kira ev geçindirme ne olursa olsun yük. Biz o borçları yapmadık birikim yaptık biraz gezdik daha keyifli oldu çünkü şu an bebeğimiz var o kadar esnek gezemiyoruz. Borç ödemek mi gezmek mi dersen gezmek derim. Ayrıca teknoloji bebek olduğu zaman çok daha önemli oluyor. Çamaşır makinemizi bebek doğduğu zaman yeniledik önceden çok önemsemediğim özelliklere dikkat ettim mesela.

Herkese merhaba,
Kendiniz satın ya da yeni atanan birine evinizi olduğu gibi eşyalı devredin , Olmaz mı ?

Back