Merhaba,
Bundan 6 ay önce bu konularda konu açacağımı hiç düşünmezdim.
Eşimi çok seviyorum sevgimin gücü her şeye yeter sandım. Kafam inanılmaz karışık öğüt alabileceğim kimsem yok. Bana tecrübeli, sağlıklı evlilikleri olan hemcinslerimin tavsiyelerine çok ihtiyacım var.
Konuya girecek olursam. 6 aydır evliyim. Eşimde çalışıyor bende çalışıyorum. Evlenirken kimseden bir şey beklemedim herkes kültürüne ekonomisine göre ne yapmak istiyorsa onu yapsın dedim. Altın eşya ıvır zıvır hiç birisine önem vermedim. Benim ailem üstüne düşeni yaptı, 1 yıl nişanlı kaldık eşim bekarken kredi çekip araba almıştı onun borcunu ödüyordu, bedelli askerlik borcunu ödüyordu. Benim ailemin aldıklarının dışında kalanları da eşim ailesiyle birlikte ödüyor diye düşünüyordum. Bu arada bir çok şeyi de ben destekliyordum nişanlıyken eşime para gönderiyordum. Neyse 1 yıl sonunda düğün oldu zaten sadece salon takımı aldık bide 2 tane beyaz eşya ev boştu yani. Ailem ödeyecek bizde evimizin geriye kalan eksiklerini yavaş yavaş alırız dedi. Tamam dedim. Düğünden 3 gün sonra ver altınların hepsini borçları ödeyecem dedi meğer ailesi hiç bir şey ödememiş. Altınları verdim. Bi göreve gitti toplu rakam aldı 30 bin kadar onu da verdik. Ay ay sürekli vermeye devam etti. Kısacası biz eve 50 bin liralık eşya aldıysak 100 bin lira ödemiş olduk. Nereye ödüyoruz belirsizlik. Bu konu böyle.
Diğer bi konu, ikimizde aynı semtte çalışıyoruz ama onun ailesi aynı binada oturmak istedi kendi evleri değil kiracıyız. Kabul etmedim güya kavga gürültü karşı binadan ev tuttuk. Sorun çıkmasın diye sustum.
Bütün bunları kapattım. Düğünden 3 4 ay sonra hâlâ kredisini masraflarını bizim ödediğimiz onların da istediği zaman kullandığı sözde eşimin ama babasının üzerine olan araba. Otururken babası sana zamanında bu arabayı alırken yardım etmiştim benim hakkımı öde dedi.
Çok uzamasın diye özetle anlatmaya çalıştım bütün bunlar benim fazlasıyla zoruma gidiyor. Tamam ekonomik destek zaten beklemedim ama ben eşimle oturmak istediğim evi seçemiyorum eşşek gibi çalışıyorum özgür olmak için okudum ettim hiç bir şey istemedim beni satın almasınlar diye ama artık benim bu yaşadıklarım kullanılmaktan öteye gitmiyor.
Böyle bi durumda nasıl davranmalıyım sürekli eşimle kavga ediyoruz saygımız kalmadı birbirimizi seviyoruz ama o ailesini kaybetmekten korkuyor. Lütfen bana taktik verin kısacası ya nasıl bi yol izlemem gerekiyor evlilik nasıl bir şey. Teşekkür ederim şimdiden