İlk zamanlar benzer durumlar yaşıyor çoğu çift şunu belirteyim ki hatalar bizim için. Hatalar yapmışsınız bunu kabullenin. Çok veren taraf kız tarafı olunca böyle dengeler şaşıyor. Aileden çok eşiniz hatalı. Düzelme mevzusuna gelince ilk sizin düzelmeniz gerekiyor. Kafanızı toplayın ve tartışmayı bırakın. Kendinizi iyi hissettiğinizde eşinizle güzel bir akşam konuşun. Örnek verecek olursak “ biz yeni bir aile kurduk ve sorumluluğum bu ailedir. Yaşamış olduğumuz olaylar beni üzmekle birlikte sana ve ailene olan davranışlarımı etkiliyor. Bundan sonra para mevzusu istemiyorum vs vs” konuşma yapmalısınız. Sonrasında maaşınızı ayırıp ayrı birikim yapın ailesine sınır çizin. Zamanla düzelicektir.Eşim sıkıntı zaten ama öyle bir duygu sömürüsü var ki işte ben seni ne yokluklarla okuttum annesi temizliğe falan gidermiş.. bende bunları duyunca zaten hiç ekonomik beklentiye girmedim biz yaparız dedim ikimiz bir çok şeyi sonra dan aldık ikimiz ödüyoruz. Ama ailesi daha sıkıntılı insan çocuğundan niye para ister muhtaç da değil üstelik emekli aynı zamanda çalışıyor evi var
Benimde annem bizi temizlik yaparak büyüttü abim memur bende sağlıklıyım bi kere bile duygu sömürüsü yapmaz. Aksine kıyamaz hala para biriktirir bizim için.