• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte eğitim seviyesinin önemi!?

benim dayım ne varsa okudu yükseği falan eşi lise mezunuydu bana hep öğütlediği eşinle eğitim seviyen aynı olsun yoksa anlaşamazsınız derdi.kesinlikle buna inanıyorum eşimle ikimiz üni mezunuyuz ykseği içinde ikimizde hazırlık yapıyoruz ünide yaşadığımız şeyleri birbirimize anlatıp gülüyoruz birlikte ne günlerdi diyip iç geçiriyoruz.benim yaptığım hiçbirşeyi yadırgamadı.aramızda bir konu üzerinde güzel bir şekilde tartışıyoruz şu kitapta okumuştum şu makalede geçiyordu..birbirimize kitap tavsiye ediyoruz vs vs

Cok hos! :)

Bayanlar hep maddiyattan yola cikip yorumlamislar konuyu ama esinizle aranizdaki bu guzel ahengi yakalamak da egitim denkligiyle mumkun.

Arkadaşlar herkesin ahenk uyum vs gibi olayları nası eğitimle sağlayabileceğini düşünüyorsunuz anlayamadım. Bizim şu an için eğitim farkımız yok eşimle. Ama uyumumuz bundan kaynaklanmıyor ki. Hiç birbirimize üniversite anısı anlatıp okuduğmz makalelerden falan konuşmuyoruz konuşmadık da. Bunları zaten bazı kişilerle sürekli yapıyorum. Ben piaget pavlov falan değil de onun gülüşü üzerine konuşmayı tercih ediyorum eşimle.

Merhabalaar,

Kizlar evlilikte eşlerin Eğitim seviyesi ne kadar önemli?

Kadının, eşinden daha yüksek egitim seviyesi olması evlilikte sorun yaratır mı?

Ve gözlemlerime göre kadının eğitim seviyesi daha yüksek olunca erkeklerin gururuna dokunuyor ve aldatiyorlar.

Sizin düşünceleriniz nelerdir? Sizce eşlerin eğitim seviyesi birbirine yakın olması önemlimidir?
16 yillik evliyim, herhangi bir olumsuluk yaratmadi.

Merhabalaar,

Kizlar evlilikte eşlerin Eğitim seviyesi ne kadar önemli?

Kadının, eşinden daha yüksek egitim seviyesi olması evlilikte sorun yaratır mı?

Ve gözlemlerime göre kadının eğitim seviyesi daha yüksek olunca erkeklerin gururuna dokunuyor ve aldatiyorlar.

Sizin düşünceleriniz nelerdir? Sizce eşlerin eğitim seviyesi birbirine yakın olması önemlimidir?
bence birbirine yakin olmali ben uni. mezunuyum esimde oyle. oyle olmasinida istedim ama benim esim cok asosyal kendi alaninda cok basarili ama illa inu. degil karakter daha onemli mesela yakin arkadasimin esi lise mezunu kendi uni. ama cok iyiler adam kendini yetistirmis oyuzden hersey uni. degil bence ama eslerin birbirine denkligi de onemli

Mesleki eğitimden öte, kişilik eğitimi denk olmalı.
Yoksa altın semer dahi vursan...

Ama şöyle bir durumda var.
Okumayı tercih eden insanlarin hayata bakisi farklı, okumayanlarin hayata bakisi farklı.
Sonucta bu devirde imkanlar çok fazla, ders çalıştığı müddetce herkes okuyabilir.
Cevremde okumayi tercih etmeyenler kendilerine farkli bir yol cizmisler, kimi günü birlik çalışıp hayatini yaşıyor (ileriye dogru plan yapmiyor), okuyanlari kinayan bile karşıma çıktı, hayatı görmemişler yasamak nedir bilmiyorlar diye. Şimdi bu düsüncede biriyle hayat nasil gecer ki?

Ama haklısınız, kişilik egitimi önemli, bu yazdigim örnekte mesela kisilik egitimi yok

Ama şöyle bir durumda var.
Okumayı tercih eden insanlarin hayata bakisi farklı, okumayanlarin hayata bakisi farklı.
Sonucta bu devirde imkanlar çok fazla, ders çalıştığı müddetce herkes okuyabilir.
Cevremde okumayi tercih etmeyenler kendilerine farkli bir yol cizmisler, kimi günü birlik çalışıp hayatini yaşıyor (ileriye dogru plan yapmiyor), okuyanlari kinayan bile karşıma çıktı, hayatı görmemişler yasamak nedir bilmiyorlar diye. Şimdi bu düsüncede biriyle hayat nasil gecer ki?
İşte bu tam da benim dediğim kişilik eğitimiyle alakalı.
Birçok mesleğin eğitimini sadece ders kitaplarını alıp okuyarak edinebilirsiniz.
Fakat dünya görüşü, edep adap, hak ve adalet kavramları kendinizi okul dışı eğitimle yetiştirerek edinebileceğiniz kazanımlar.
Çevremde karısı avukat ya da doktor olup, kendi lise mezunu olan arkadaşlarımız var.
Ama hiçbir zaman o adamın günümüz tabiriyle iyi bir eğitim almadığını iddia edemeyiz ya da kınayamayız.
Davranışları, kibarlığı, dünya gündemini takip edişi ve global dünyaya ayak uydurmasıyla birçok şeyi hatmetmiş şekilde yaşıyor.
Aynı şekilde doçent olmuş ama insan olamamış, eşini ezen ve kadınları ikinci sınıf gören zihniyetler de var.
Üniversite, yüksek lisans vb eğitimler sadece maaşınızı arttırır, daha iyi bir ekonomik seviyeye ulaşmanızı sağlar.
Geri kalanı insanlıktır.
Burada bile bırakın kitap okumayı, gazete okumayan, toplumundan bihaber şekilde yaşayan çoğu çalışan kadın varken, eğitimi diploma ile ölçmek bana komik geliyor.

Üniversiteden ya da çalıştığınız ortamlardan kısmetler çıkmıyor mu?
Yurtdisinda yaşıyorum, burada unideki türkler evlendikten sonra okuyorlar, digerleri yabancı. Sosyal cevremdede bekar üni mezunu yok...
Sonra teyzeler geliyor ve kismetlerini reddedip yalniz ölenleri anlatiyorlar. Benim moralde yerlerde sürünüyor.
Acaba benmi yanlış düsünüyorum, okumak hersey degilmi diyorum, ama sizlerde benim gibi düsünüyormussunuz...
Tek tesellim sizsiniz kizlar :110:

Üniversiteden ya da çalıştığınız ortamlardan kısmetler çıkmıyor mu?

Sorduğunuz soruya cevap vermek gerekirse biriyle taşınırsınız seversiniz eğitim seviyesini tartışmaya gelir mevzu, onda bile bir ihtimal yani. Görücü usulü ile tanışacaksanız baştan eğitim durumunu bir tutmak daha iyidir bence.

İşte bu tam da benim dediğim kişilik eğitimiyle alakalı.
Birçok mesleğin eğitimini sadece ders kitaplarını alıp okuyarak edinebilirsiniz.
Fakat dünya görüşü, edep adap, hak ve adalet kavramları kendinizi okul dışı eğitimle yetiştirerek edinebileceğiniz kazanımlar.
Çevremde karısı avukat ya da doktor olup, kendi lise mezunu olan arkadaşlarımız var.
Ama hiçbir zaman o adamın günümüz tabiriyle iyi bir eğitim almadığını iddia edemeyiz ya da kınayamayız.
Davranışları, kibarlığı, dünya gündemini takip edişi ve global dünyaya ayak uydurmasıyla birçok şeyi hatmetmiş şekilde yaşıyor.
Aynı şekilde doçent olmuş ama insan olamamış, eşini ezen ve kadınları ikinci sınıf gören zihniyetler de var.
Üniversite, yüksek lisans vb eğitimler sadece maaşınızı arttırır, daha iyi bir ekonomik seviyeye ulaşmanızı sağlar.
Geri kalanı insanlıktır.
Burada bile bırakın kitap okumayı, gazete okumayan, toplumundan bihaber şekilde yaşayan çoğu çalışan kadın varken, eğitimi diploma ile ölçmek bana komik geliyor.
Haklısınız benimde okuyup adam olamamış tanidiklarim çok, bu yüzden kafam karışıyor, sizlerden fikir almak güzel oldu...
Yine başa döndüm ama :KK43:

Sorduğunuz soruya cevap vermek gerekirse biriyle taşınırsınız seversiniz eğitim seviyesini tartışmaya gelir mevzu, onda bile bir ihtimal yani. Görücü usulü ile tanışacaksanız baştan eğitim durumunu bir tutmak daha iyidir bence.
Teşekkürler, evet görücü olarak sormak istedim ama görücü kelimesi cok tartisildigi için yazmak istemedim :)
Aynısını bende diyorum, eger ortada duygu yoksa ve mantik olarak birisiyle görüsmeyi kabul edeceksem, mantiga uyan kisilerle görüseyim. Ama sonra okuyupta karakteri kötü olanlari görünce acaba yanlismi yapiyorum diye kararsiz kaliyorum

Konuyla alakası yok ama bu konu neden taşınmış ki? 3-4 gündür BDVde aynı konunun devamı şeklinde 3 tane konu açan bir arkadaş var hiç bir konusu kapatılmamış, ev hanımı diye kadınları aşağılayanlar var alınan bir aksiyon yok. Bugün öleceğiniz bilseniz ne yaparsınız diye anket niteliğinde konular açılıyor bdvye bunu kibleyen yok. Bu konu mu bdvye ait değil diye kiblenmiş ve hemen de taşınmış. Aferim yani.

Konuyla alakası yok ama bu konu neden taşınmış ki? 3-4 gündür BDVde aynı konunun devamı şeklinde 3 tane konu açan bir arkadaş var hiç bir konusu kapatılmamış, ev hanımı diye kadınları aşağılayanlar var alınan bir aksiyon yok. Bugün öleceğiniz bilseniz ne yaparsınız diye anket niteliğinde konular açılıyor bdvye bunu kibleyen yok. Bu konu mu bdvye ait değil diye kiblenmiş ve hemen de taşınmış. Aferim yani.
Benim Profille alakali galiba, geçen de rüyamda birsey gördüm, sizin iliskileriniz bla bla diye iliskiler hakkinda soru sordum, rüya yorumuna tasindi iliski bölümünden, ne alalaysa artik ...
Sanki rüyamin yorumunu istedim:KK12:

Bende geçen bunu düşündüm. Hatta başka bir sitede konu açmıştım.

Biri dediki " Annem çok zengin okumuş bir ailenin çocuğu ve babamda tam tersi. Fakat annemle babam çok severek evlenmişler ve 20 yıldır bir kere olsun bile parayla eğitimle ilgili bir tartışma duymadım.Hep saygı sevgi içinde geçiniyorlar. Annem bir kere olsun bile babamın bu konuda gururunu kıracak bir söz etmedi" dedi. Hatta bende takdir ettim ne güzel aile bu böyle.

Tabiiki denge olması çok iyi olur.Fakat para eğitim herşey değil. Biliyormusun ben eskiden bizim aile okumuş bende eğitimliyim illa kocam da eğitimli olsun. Para eğitim şart derdim.

Fakat aşık olduktan sonra aslında paranın eğitimin o kadar da önemli olmadığını anladım. Mutlu olduktan sonra yediğin soğan olsun.İki gönül bir olunca el ele vererek bir yolunu bulur para kazanılır.

Öyle insanlar var eğitimleri var kişilikleri sıfır,kibirli kendileride bir işe yaramıyor torpilli çocuklar. Fakat bazısı var eğitimi yok buna rağmen okumuş kulturel bilgisi fazla çalışkan ve eli ayağı düzgün. Hayatta önemli olan şey bence kişilik"Çalışkan ve hayatta hedefi olmak". Bunlar yoksa hayatta biryere varamazsınız.Hep ikinizde oturduğunuz yerde sürünüp durursunuz. Ya o seni çeker yada sen onu.

Eğer sen biriyle mutluysan, mutlaka elbet bir yolu bulunur. Yeterki evde saygı ve sevgi olsun.

Back