• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte bakım!!!

Ona şüphe yok zaten.
Zamanında ben de dibe vurduğumda saçımı taramadığımı,uzun kot etekten başka bişiy giymediğim dönemlerimi bilirim.
Ama arkadaş,psikolojim bozuk yardım edin dememiş ki.
Üşeniyorum demiş.
O yüzden öyle yazdım ben de...

O da doğru :13:

bakımlı insanlara hep özenmişimdir tırnaklar ,saçlar, ince detaylara özenmek isterdim..
:49:

Olsun sende bakımını çok da güzel yapıyorsun önemli olan da bu kuzum :16:

Ben bekarken de bakımlıydım, evlendim hala öyleyim hatta daha fazlası. Çünkü bakımsız durunca kendimi kötü hissediyorum, aynaya her baktığımda kendimi güzel hissetmeliyim.
Mesela hafif gözaltı morluklarım var ve ben onları görmekten hiç memnun olmadığım için sabah yüzümü yıkadıktan sonra ilk iş onları kapatırım kapatıcıyla😊 2 yıllık eşim bile daha farketmemiştir o morlukları
Cildimi hep temiz ve nemli tutarım bunun için kullandığım özel bakım ürünleri olmadan asla bi yere gitmem
Eyeliner çekmeden evde bile dolaşamam:)
Hep mis gibi kokarım, saçlarım hep bakımlıdır
Bütün bunları kendim için yapıyorum ve yaparken keyif alıyorum çünkü güzelleşiyorum:) sen de böyle düşün
Şimdi hamileyim ve iş arkadaşlarım diyoki sen çocul olunca saçını taramaya bile vakit bulamıycaksın
Gerekirse 2 saat önce kalkar yine bakımımı yaparım kardeşim, herşey insanın kendi elinde😊

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba kızlar,,

Ben açıkçası öyle kendine çok bakan biri değilim. Hatta baya bakımsızım da denilebilir. Bunun yanında kilo sorunum var ve bu sorunu çözmeye çalışıyorum.

Ama benim esas sorunum, evet her zaman bakımlı olmalıyız ama ben ailemle yaşıyorum ve o kadar rahat saldım çayıra mevlam kayıra modundayım ki bazen düşünüyorum evlenmiş olsam ve eşim beni bu halimle görse boşar yeminle :D sarkık bir vücut, üzerimden çıkmayan pijama, eksik kişisel bakım vs vs. kusurum o kadar çok ki. Ne yapmalıyım nereden başlamalıyım bilmiyorum, biraz da üşengecim sanırım şimdiden bir düzen kurmaya çalışsam 1 yıla ancak kurarım gibi.

Bir de kıl-tüy işlerini nasıl hallediyorsunuz? Bekarken bir tık daha rahat olabiliyoruz,azcık çıksa da sorun olmuyor ama ilerde hep temiz gezmek nasıl mümkün olacak?

Desteğinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum,,

Kıl tüy isi icin eskiden agdaya giderdim ama simdi lazere gidiyorum. 2 senelik evliyim bende 11 aylık bi cocugum var haliyle de biraz kilo sıkıntım var(hos herkes normal insan kilosuna geldin diyor ya neyse) bi kac hafta once bende bakımsızim modunda geziyordum. Sonra once gidip sacımı boyattim ve yıllar sonra ilk defa tek seferde istedigim tuttu :). Yeni gecelikler aldım. Spor ama sık seyler falan da. Hatta esim az once dedi sende bu ara harika bi degisim var diye :) gece yatmadan mutlaka parfüm sıkarım. Gunduzden esimin yastığına da sıkarım ki hep beni koklasin :) disi duzenli fırçalamak,tırnak bakımı cok onemli. Bide evlenirken eski püsku esofmanlarin hic birini sokma evine. Yatarken bile sık ol.su icmek cildi patlatmada inanılmaz etkili. Ben sebamed le yıkıyorum hergun cok memnunum birde cilt tipine uygun nemlendirici ve sikilastirici tonik al. En son da Gül suyu. Bugun cilt bakımı bu kadar maddiyatin varsa arada bakıma git. Sabah kalkar kalmaz pijamayı değiştir yoksa uyuşukluk gitmez üstünden. Birde yemek yaparken önlük ve aspirator kullanmak cok onemli üstün yağ kokmasın hic bi zaman.kasina bıyığına dikkat et belli olmasın hic bi zaman. Ve bunları herseyden once kendini beğenmek icin yap :)Aklıma gelen bu kadar :)

herşeyden önce temizlik imandandır 21 yasındayım ve evde öyle bakım mzlmelerim varki tıka basa doldu :D ve hepisni uygularım tesettürlüyüm ama tırnagıma cildime ağdama kadar herseyimi kendim yaparım kşımı bıyıgımı kndim alırım 1 günümü ayryıp aylık tmzlik yaparım evde sacımı masalarım fönlerim donuk topuz yaparım balıksırtı modelinde örük yaparım tayt penye giyerim 1.68 65 kiloyum basenim vaer bnde taytın üzerine baseni kapatcak penye giyiyorum miss gibi oluyo :D bnce depresyon gibi bi durum seninki kendine gelirsin inşallah bi an önce bi ara bende böyle oldum ama cok kısa sürdü :) bayanların olur arada beklar olman avantaj az sorumluluk yani daha bakımlı olma ihtmalin yüksek bi adam için süslenilmesi yanlış sen önce kendiine değer vercen kendin güzel olcan :1: internetten arastır neler öğreniyo insan :) :16:

yüz yıkadıktan sonra evde her gün mahhhyajlı yaşamanın bakımlı olmaktan çok takıntı ve özgüven problemi olduğunu düşünüyorum. bakımlı olacaksan da bu raddeye gelme bence. :D
yıkan, giy pijamalarını otur ya. güzel bir topuz yap. bağdaş kur takıl. ne öyle evde sokağa çıkar gibi giyinmek falan :D

İnsan eşi için falan değil, kendi için yapmalı bence bakım. Kendine özsaygısı olan her bayan bence bakımlı ve temiz olmalıdır. Neredeyse iki güne bir kahve telvesi maskesi yaparım. Süper etki eder yumuşacık ve pürüzsüz yapar cildimi. Daha sonra limonla toniklerim.(zaten makyaj malzemelerinin tümü kimyasal, bari bunlar doğal olsun istediğimden ev yapımı malzemelerle bakım yaparım.) Evde hep BB krem sürerim yüzüme ve mutlaka kaş kalemi hatta iyi günümdeysem allık bile kullanırım;) deodorant kullanmamak için uğraşır gün içerisinde koku hissettikçe koltukaltlarımı karbonat ile yıkar gerekirse 3 posta kıyafet değiştiririm. Saçlarım toplu yada topuzdur genelde çünkü malum yaz ayı ve salıkken kendimi rahat hissetmiyorum. Özellikle kokulara karşı çok hassasımdır ben. Parfüm mutlaka kullanırım fakat oğlum doğalı beri dışarı haricinde kullanmıyorum. Kıl, tüy vs bence insani bir ihtiyaç. Muhakkak yapılmalı. Ayda bir de olsa belirli bir gününü ona ayırabilirsin. Bence kendin için bakımına dikkat et. Hareketli bir müzik aç ve neşelen. Kendine gel! Kendine iyi bak!

herşeyden önce temizlik imandandır 21 yasındayım ve evde öyle bakım mzlmelerim varki tıka basa doldu :D ve hepisni uygularım tesettürlüyüm ama tırnagıma cildime ağdama kadar herseyimi kendim yaparım kşımı bıyıgımı kndim alırım 1 günümü ayryıp aylık tmzlik yaparım evde sacımı masalarım fönlerim donuk topuz yaparım balıksırtı modelinde örük yaparım tayt penye giyerim 1.68 65 kiloyum basenim vaer bnde taytın üzerine baseni kapatcak penye giyiyorum miss gibi oluyo :D bnce depresyon gibi bi durum seninki kendine gelirsin inşallah bi an önce bi ara bende böyle oldum ama cok kısa sürdü :) bayanların olur arada beklar olman avantaj az sorumluluk yani daha bakımlı olma ihtmalin yüksek bi adam için süslenilmesi yanlış sen önce kendiine değer vercen kendin güzel olcan :1: internetten arastır neler öğreniyo insan :) :16:
örük ne ya, örgü o.

Merhaba kızlar,,

Ben açıkçası öyle kendine çok bakan biri değilim. Hatta baya bakımsızım da denilebilir. Bunun yanında kilo sorunum var ve bu sorunu çözmeye çalışıyorum.

Ama benim esas sorunum, evet her zaman bakımlı olmalıyız ama ben ailemle yaşıyorum ve o kadar rahat saldım çayıra mevlam kayıra modundayım ki bazen düşünüyorum evlenmiş olsam ve eşim beni bu halimle görse boşar yeminle :D sarkık bir vücut, üzerimden çıkmayan pijama, eksik kişisel bakım vs vs. kusurum o kadar çok ki. Ne yapmalıyım nereden başlamalıyım bilmiyorum, biraz da üşengecim sanırım şimdiden bir düzen kurmaya çalışsam 1 yıla ancak kurarım gibi.

Bir de kıl-tüy işlerini nasıl hallediyorsunuz? Bekarken bir tık daha rahat olabiliyoruz,azcık çıksa da sorun olmuyor ama ilerde hep temiz gezmek nasıl mümkün olacak?

Dert ettiğin şeye bak :)

Ben evlenmeden önce bakımsızdım. Zaten kaş bıyık olayım yok. Bıyıgım cıkmaz hiç. Kıllarımı uzun süre almasam göze bile batmaz (Genital hariç)

Kuaför masrafım bile yoktu hiç. Saçlarım 1 günde yağlanır. Ama ben evlenmeden önce;

Yağlansa da umursamazdım.
Kremmiş, saç bakım ürünleriymiş vs kullanmazdım. Tek kullandıgım roll on ve göz kalemiydi. Bi de rimel.
Belli bi şampuanım bile yoktu. Sadece duş konusunda düzenliydim o kadar.
Bazen üşendiğimden kıyafetle yatıp sabah işe o kıyafetle bile giderdim :)
Hayatımda hiç saçımı boyatmamıştım. Kestirmiyodum bile. Yıllarca ara ara uclarından aldırarak belime kadar uzatmıştım. Ve hep senin gibi düşünürdüm. "Ben üşengecim. Bakımla uğraşamam. Beni alan yandı" derdim.

Bi evlendim. El kremim, ayak kremim, vücut kremim ayrı.

Saçımı evde şekillendiriyorum. Güzel giyiniyorum. Saçlarımı kısa kestirdim. Tarz bi model yaptırdım. 4 ay içinde 2 farklı saç rengi denedim. Kocamın gelme saatine yarım saat kala gerdanıma parfüm pıslatıyorum :)

Dişlerimi hep fırçalardım ama yatmadan önce fırçalamaya üşenirdim. Şimdi yatağa girmeden de fırçalıyorum. Saç bakım ürünlerim bile var. Önceden tüylerini jiletle alan ben makinaya döndüm. Tesettürlüyüm ama arada eşime güzel görünmek için bir ezan aralığında bile olsa kırmızı oje sürüp sonra çıkarıyorum falan filan :)

Ve bunları yapmam için kocam tek kelime etmedi.
içinden geliyo zaten insanın. Tırsma :)

yüz yıkadıktan sonra evde her gün mahhhyajlı yaşamanın bakımlı olmaktan çok takıntı ve özgüven problemi olduğunu düşünüyorum. bakımlı olacaksan da bu raddeye gelme bence. :D
yıkan, giy pijamalarını otur ya. güzel bir topuz yap. bağdaş kur takıl. ne öyle evde sokağa çıkar gibi giyinmek falan :D

al bendenden o kadar bende hic sevmem makyaji aslada yapmam ozel gunler haric ojeyi sevmeyen ilk bayan bendirim herhalde kesinlikle sevmiyorum:14:bencede aynen kasmaya gerek yok evde pijama haric esim kesinlikle yasak koydu :14:hic sevmiyor ama turkiyeye gidince ilk isim pijama partisi verecem kendime aldim 5 cesit rengarenk pijama sefam olsun millet valizde gunluk kiyafet tasir ben pijama:27::36:

al bendenden o kadar bende hic sevmem makyaji aslada yapmam ozel gunler haric ojeyi sevmeyen ilk bayan bendirim herhalde kesinlikle sevmiyorum:14:bencede aynen kasmaya gerek yok evde pijama haric esim kesinlikle yasak koydu :14:hic sevmiyor ama turkiyeye gidince ilk isim pijama partisi verecem kendime aldim 5 cesit rengarenk pijama sefam olsun millet valizde gunluk kiyafet tasir ben pijama:27::36:
ben evde dışarıda giydiğim gibi olduğumda rahat edemiyorum. iş yaparken, keyif yaparken, uzanıp tv izlerken vs. bilemiyorum başkaları nasıl yapıyor. :D

Ben de gece yatmadan dislerimi fircalarim ve picamami giyerim,göz kalemi surmeden evin icinde bile duramam.Bazen dinlendirmek icin evde cekmiyorum ama saçlarim uzun düzlestirmesem bakimsiz görünüyor,heran da yapamiyorum,heran bakimli saclara sahip görünebilmek için ne yapabilirim?Dalgali ve düzlestirmeyince ön taraflar özellikle tel tel oluyor dipte kisalar dans ediyor :)

Surekli sacinj duzlestirirsen bikac sene sonra sacin mahvolmjs olacak o zaman kestirmek isticek kuru ve yipranmis die yakinacaksin sakin o hataya dusme. Bide surekli surme cekmek istiosan eger arap surmesini cekmen gerekiyor.normal surmeler bakteri yuvasi diyebilirim ve goz sagligini bozar.bakimli olayim derken sagligindan oluosun ikisini ayirt et. Bakimi da sagligni etkilemicek en dogal seylerle yapablirsin :)

ben evde dışarıda giydiğim gibi olduğumda rahat edemiyorum. iş yaparken, keyif yaparken, uzanıp tv izlerken vs. bilemiyorum başkaları nasıl yapıyor. :D

aynen öyle :D benim için o kıyafetleri çıkarmak, yorgunluğu atmak demek. sanki yorgunluk somut bir şey de, ben de o kıyafetlerle birlikte onu çıkarıp atıyormuşum gibi dehşet iyi geliyor bana :))

Merhaba kızlar,,

bu mümkün değil ki,
bikini bölgesi için lazere gidiyorum, diğer kısımlar için illaki çıkmalarını beklemem gerekiyor.
her daim full bakımlı da değilim.
yine pijamamı giyiyorum
e saçım da yağlanabilir, hep makyajlı da gezemem, insanım ben de yani ;)

Bakimli olmak evin icinde bile guzel giyinmek degildir. Ben pazar gunleri evde oldugumda ve hici aksam asla pantolon yada elbise ile kalamam. Ise giderken zaten sacimiz yuzumuz yipraniyor ve giyinirken kasiliyoruz mecburen. Evde saclarim temiz hatta cogunlukla boneli olur. Evli ve calisan kadinin drami. Buldugun her zamani bakima ayirmak spora ayirmak temizlige ayirmak. Hele ki 25 ini astiysan spor ve bakim olmazsa olmaz. Ben aksamlari isten gelir makyajimi cikarir saclarimi fircalar sortumu yada elbisemi giyip gecerim mutfaga. Cuma ve sonrasi gunler kocaya suslenme ve ozenme zamanlarim. Evde sacimda bakim yaglari toz aldigim an cok. Yani diyecegim o iki bakim icin evlenmeyi bekleme cok sıkısırsin.

ilk is sir agdaya git guzellik merkezinde komple aldir.
Sonrasinda vucudunu nemlendir.
Her gun yuru ve spor yapma olanaklari arastir.
Evde giyilecek sort takim ve ev elbiselerinden edin.
Yuzunu sabah aksam temizle ve nemlendir.
Oje sur ve manikur pedikur yaptir sonrada ogren kendin devam et.
Sac bakim kürlerini her hafta uygula.
Diyete basla. Bu en guzel disiplin seklidir.
Kendin icin yap.
Sevgiler

Çeyizine gecelik-pijama alırken,günlük ev giysileri almayı ihmal etme:)
Göze hoş gelen,güzel renkli ve desenli ev eşofmanları veya pijamalar,penye veya havlu ev elbiseleri,sabahlıklar olabilir.
Ev giysilerin solmuş veya lekeli olmasın,birbirleriyle takım olmalarına dikkat et.Terliklerin de her zaman özenli olsun.
Ben de dışarı giydiğim giysiyle evde duramam.Evde makyajlı da gezmem,rahat edemem ama ev halime özen gösteririm.
Kıl tüy temizliği,el ve ayak bakımı zaten rutine binince hallediliyor.Genital ve kolaltı için lazere gidebilirsin.Manikür pedikür yapamıyorsan bile en azından tırnaklarını düzeltip topuklarını taşlarsın,eline ayağına krem sürersin.

önce kendin için temiz ve bakımlı olman lazım...
lazer epilasyondan başla derim ben..
kendine uygun bi diyetlede kilo verebilirsin...
akşamları yürüyüşe çıkman bile fark eder...
en azından ayda 1 bi kuaföre uğra bence...

Merhaba kızlar,,

Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama artık 50 yaş üstü bayanlar dahi bakımlılar.
Mağazalardan çıkmıyorlar dip boyalarını geciktirmiyorlar, kişisel bakımlarını önemseyip kilolarına dikkat ediyorlar.
Bence en önce düşünmen gereken şey evlenirsem eşim boşar olmamalı çünkü kendine özen göstermeyen birinin eş bulmasıda zor.
İlk önce kendini sev, ben bu görüntüyü haketmiyorum diyip değişime başla :32:

kişisel bakım karşındakinden çok kendine saygından dolayı yapılır cnm kendine saygın varsa birazda olsa bakımınıza kişisel temizliğinize dikkat edin derim zaten daha sonra etraftaki kişilerin sevgisi ve saygısı gelecektir...

bende dış görünüşüme pek önem veren biri değildim temiz giyinirdim vücut temizliğime özen gösterirdim ama saç ve makyaj konusunda pek ilgim falan yoktu ama dikkat etmeye başladıkça etrafımdan çok olumlu tepkiler alıyorum bakan bir daha bakmaya başlıyor doğal olarak kendime güvenim geldi ve bu durum hoşuma gitmeye başladı. güzel tepkiler aldıkça senin de kendine bakasın gelecek merak etme:34:

Merhaba kızlar,,

Evlenmeden önce bu düzeni kendinize oturtmuş olsaydınız şuan hiç bunları sormak yada anlatmak zorun kalmazsınız en basit evlendikten sonra özellikle evdeki giyimin kötü olsun özellikle eşim evdeyse psikolojik olarak giydiğim pijamalarıma bile dikkat eder oldum çalıştığım için eşimi bir akşam görebiliyorum elimden geldiği kadar en bakımlı halimi görsün diye çabalarım :34: :31:

Back