• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte aile uyumsuzluğu?

alice_wonderland

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2018
4
0
1
35
Selamlar,
7 aydan beri sevgilimle harika bir birlikteliğimiz var fakat çok açıkcası tabiri caizse benim ailem görmüş geçirmiş görgülü insanlar, fakat sevgilimin ailesi ise tek kelimeyle varoş. Ailelerimiz arasında uçurum var ve erkek arkadaşım bu durumdan yani ailesinden rahatsız. Kendiside ailesine kızıyor bize hak veriyor. Mesela nişanım olacak ailesi bir kez bile bizi aramadı, hiç birşey umurlarında değil. Ben sevdiğim kişi ile çok mutlu olacağıma inanıyorum. O da beni çok seviyor, ailesinin ağzına bakan biri de değil. Fakat ailem endişeli doğal olarak, istemeye gelecekler ve ailem "siz pek gönüllü değilsiniz" şeklinde konuşma yapacak. Sizce neler olur, yorumlarınız nedir.. Ne yapmak gerekir?

Geçen gün de buna benzer evli bir bayanın şikayeti vardı. Siz de bayağı tepki alacaksınız sanırım. Eş adayınız zamanla sizin küçümsemelerinizden bunalacak. Varoş çok kaba bir ifade. Yol yakınken ayrılın.Daha evlenmeden yargılamaya başlamışsınız. Bu iş olmaz.

Evet ifadem biraz kaba oldu ama gerçekten öyleler, nasıl tarif edebilirim başka? Nişanım olacak ve umurlarında dahi değil hiçbir şey. Biz kendimiz ayarlayıp yapıyoruz herşeyi, eş adayımı küçümsemiyorum kendisi harika bir insan her konuda. Fakat o ailesini kendi de bu şekilde tanımlıyor sadece ben değil.

Evet ifadem biraz kaba oldu ama gerçekten öyleler, nasıl tarif edebilirim başka? Nişanım olacak ve umurlarında dahi değil hiçbir şey. Biz kendimiz ayarlayıp yapıyoruz herşeyi, eş adayımı küçümsemiyorum kendisi harika bir insan her konuda. Fakat o ailesini kendi de bu şekilde tanımlıyor sadece ben değil.
İnanın nişanlınız şimdi öyle olsa da evlilikten sonra ailesine bakış açısı değişecektir. Ve zamanla bu evliliğinizde sorun oluşturmaya başlayacaktır. Benim eşimin ailesi de nişanda, düğünde çok ilgisizdi. Aile yapılarımız da çok farklı. Ama ben onları öyle kabullendim ve onları seviyorum. Eğer sevgiyle yaklaşacağını düşünebiliyorsan devam et. Aksi takdirde evlilik sonrası da eşim değişti mesajlarını yazmak zorunda kalabilirsin.

İnanın nişanlınız şimdi öyle olsa da evlilikten sonra ailesine bakış açısı değişecektir. Ve zamanla bu evliliğinizde sorun oluşturmaya başlayacaktır. Benim eşimin ailesi de nişanda, düğünde çok ilgisizdi. Aile yapılarımız da çok farklı. Ama ben onları öyle kabullendim ve onları seviyorum. Eğer sevgiyle yaklaşacağını düşünebiliyorsan devam et. Aksi takdirde evlilik sonrası da eşim değişti mesajlarını yazmak zorunda kalabilirsin.

eğer değişirse böyle bir durum olursa ayrılık gerçekleşir, yapılacak bir şey olmaz sanırım. Çünkü ayrılmak için evlenmiyoruz ama şöyle de bir durum var; eş adayım zaten yurtdışında veya şehir dışında yaşamış ve şu an türkiyede işten çıktıktan sonra bile evde vakit geçirmemek için (benimle tanışmadan önce bile) bir yerlere gider eve geç uğrar. Hani o kadar aileden kopuk bir şekilde büyümüş. Kendisine şunu sordum; eğer bu iş bozulursa ailem kabul etmezse tepkin ne olacak dedim, o zaman kötü yüzümü görürler ve onları tamamen terkederim dedi. Biliyorum risk var ama seviyoruz birbirimizi ve denemek istiyoruz. Birde birlikteyken bu konuları kolay hallediyoruz fakat uzaktayken tartışma olabiliyor hatta o düzeltiyor bile; ben biraz haksız bile olabiliyorum diyebilirim, o çok anlayışlı çünkü.

aslında işin özeti şu, sanki biz zorla kız veriyoruz gibi onlara; sebep şu ki bir gelin ya da mahalle kızı istiyorlar sebep bu olduğu için. Aslında işin özü bu; annem çünkü tanışmada kendilerine söyledi açık ve net bir şekilde benim kızımdan hiç birşey beklemeyin yapmaz diye. Onlar bu yüzden istemiyorlar diye düşünüyoruz.

Selamlar,
7 aydan beri sevgilimle harika bir birlikteliğimiz var fakat çok açıkcası tabiri caizse benim ailem görmüş geçirmiş görgülü insanlar, fakat sevgilimin ailesi ise tek kelimeyle varoş. Ailelerimiz arasında uçurum var ve erkek arkadaşım bu durumdan yani ailesinden rahatsız. Kendiside ailesine kızıyor bize hak veriyor. Mesela nişanım olacak ailesi bir kez bile bizi aramadı, hiç birşey umurlarında değil. Ben sevdiğim kişi ile çok mutlu olacağıma inanıyorum. O da beni çok seviyor, ailesinin ağzına bakan biri de değil. Fakat ailem endişeli doğal olarak, istemeye gelecekler ve ailem "siz pek gönüllü değilsiniz" şeklinde konuşma yapacak. Sizce neler olur, yorumlarınız nedir.. Ne yapmak gerekir?

Sizi istememeleri varoş olduklarının göstergesi değildir.

Back