evliliği hemen düşünmüyorsanız,bu kadar hayatınızı zehir etmeyin..sevgilinizin bu konudaki düşünceleri,yaklaşımı,tavırları önemli olan..sizin yapabileceğiniz,karışabileceğiniz bir durum değil..kimin ne aldığı ne kadar borca girdiği şimdiden sizi ilgilndirmemeli,karışmamalısnız..doğmamış çocuğa don biçmemelisiniz..herkesin hayat tarzı kendisine aittir..pisliği-temizliğide kendilerinedir..hayata pozitif yaklaşın..ayrıca evet evlilikte aileler çokönemli..sadece eşle değil ailelerlede bir hayat birleştiriliyor...
Çok önemli canım herşeye karısırlar sonrasında
merhaba...
Benim durumumu okudunmu bilmiyorum kasımda evlendim 4 aylık evliyken babamın evine döndüm 2 aylık evliyken çocuğum karnımda öldü şuan ayrılıyoruz mahkemeye verdim seviyorum çok onsuz yapabilirmiyim bilmiyorum ama kendimi ateşe atamam.
Kesinlikle aile evleneceğin kişidende önemli bizde de aynı şeyler oldu bankaya kredi borçları bitmiyor ortada alınan bişeyde yok tatile yemeye içmeye kıyafete kredi çekiyor bacısı annesi bizede yansıyordu hep sorun oluyor bunlar bende çok titizim kayınvaldemde gezmekten kuaförden temizliğe fırsatı yok oraya giderdik hergün yemek yaparken ağzında sigara ki ben nefret ederim heryerim alerji olurdu yemesen olmaz ayakkabıyla içerde gezer çok pisti bu bile bi sorun bak herşey dengi dengine bence eğer eşimin adam gibi ailesi olsaydı biiz ayrılmazdık çok iyi gibi görünüyorlar ama görümcem 2 çocuğuyla eşimi kullanıyor kayınvalidemde saf ayağına yatıyor ben aptal değilim ama kocam aptal ufak şeyler birikti birikti bizim bi sorunumuzda herşey patlak verdi ve bu haldeyiz bende 1 çöpleri yok ne takı ne bişi evime zerre yok eşim ne yapsınlar yok diyor ama kuaförden mağazalardan çıkmıyolar bu da beni kahrediyor çünkü eşim sürekli ailesinin borcunu söyleyip duruyor benim yüzümden diye ama nişan kıyafetine kadar ben aldım bize ne yaptılarda 35 milyar kredi ney bu kıyafetlerine herşeylerine ondan harcadılar sorumlu sen oldun diyorum derdimi paylaşmak suç diyo tartışıyoruz zoruma gidiyo bana bişey yapmadılar ve eşimde bunu göremiyor işine gelmiyor yada ailene uygun değillerse bu ufak şeyler atlatılır sanma evlenince daha ballı oluyo anası babası bekarken eve girmeyen eşim şimdi ailene mesafe koy bizi topla sonra görüşürsün dediğmde yapmıyor onun ailesinin borcu bitmez bizde kıt kanaat geçiniyoduk zaten ben varlıktan eşimle yokluğa düştüm lafını yapmadım ama eşim biraz toparlansa onlar orda borç öderken eşim rahat dururmu ister istemez destek olacak hep geçim sıkıntısı ben hep idare eden onlar bu borcun arasında tatile giden tipler aile eşden daha önemli başında büyük olmayan adamdan adam olmaz der babam bizim duruma gelirsiniz ailesi seni zerre aramaz işlerine gelir babanlara dönmen çünkü senin gitmen demek onların bankamatiğinin eve dönmesi demek sen teferruat oluyosun inan çünkü para kesilecek senin gitmenle bizde aynen böyle oldu yine sen bilirsin kardeşim. mübarek aylarda allah hayırlısını versin hepimize.
Anlayamıyorum, kötü giden bir ilişkinin neyini sorguluyorsunuz ? Bu kadar mı kıymetsiz bir hayatınız var ?
Hem kötü giden bir ilişki var, hem aileyle ilgili endişeler, ne bekliyorsunuz ayrılmak için ?
cnm yaşadıklarımı yaşasan anlardın,şimdi burada o kadar ayrıntıyı anlatmak istemiyorum.Malesef kendimi çok kıymetsiz hissettim çocukluğumdan beri.Anne baba sürekli kavgalı,öyle bir ortamda büyüynce insan böyle oluyor işte.Aşamıyor
Evlilik düşünen bir insan evliliğin olgunluğuna gelmiştir demektir.
Bu da demk oluyor ki geçmişte ne yaşamışsa yaşamış doğru karar verebilme olgunluğunda olmak zorundadır.
İLİŞKİNİZ KÖTÜYSE ayrılmalısınız.
Böyle evlenirseniz çok daha mutsuz olursunuz. Tamam anlıyorum kötü durumlar yaşamış olabilirsiniz ama bundan sonra ki hayatınızı yakmak için neden mi bu şimdi ?
arkadaşlar bneim bir sorum olacaktı,bnm kötü giden bir ilşkim var çok aklımda onunla ilgili sorunlar.Ama en büyük sorun ailesi..Daha önceki kız arkadaşı da ailen bize uygun değil diye ayrılmış ve şuan benimm de en büyük problemlerimden biri de bu..Biraz farklı bir aile yapısı var.Mesela herkes kayınvalideden korkar bende tam tersine kayınpederin sözü geçiyor.Ve benim kayınpederim nasip olursa tabi sözünü bnm sevgilime çok geçiriyor ve arada duygu sömürüsü yapıyor.Ve sevgilimin babasına karşı büyük zaafı var.Bana dedi ki babam benden çok şey bekliyor.Şuanda da borçları var 80 milyar ev aldılar,anne baba emekli onunla ödeyecekler.Erkek arkadaşm zaten kazandığı tüm parasını babasına verdi üç sene.Evlenincede öyle mi olur o borcu bize mi ödetirler acaba diye düşünüyorum..Biz ikimizde çalışıyor olacağız o zaman.Zaten ailesi bizim için bişey yapamayacak,o sorun değil de ya evlenince bizim kazancımıza çok karışırlarsa diye korkuyorum.Bugüne kadar öyle oldu çünkü.Tam erkek arkadaşım biriktirecek babası ister sonra erkek arkadaşım veremem diyince sen karı ağzımı bakıyorsun demiş.Bu arada babası engelli yürüyemiyor,o yüzden kıyamıyoruz ona.Ama kendi emeklilikleri var,dükkanları da var.şimdi erkek arkadaşım yeni işe girdi ve birikitircem diyor..Ona da karışırlar mı acaba bilemedim ki.Bir de kayınvalide de biraz sert,kendine bakmıyor falan.Duyduğuma göre evleride çok pismiş.Benim annem çok titizdir.Şimdi nişan fln olunca tüm bunlar sorun olacak,annem laf edecek.Zaten aramız başka şeylerden erkek arkadaşımla ailesi de çok korkutuyor.Bir abisi var o da kendi havasında hiç bir şeye karışmaz sevgilisyle gezer tozar.Olan bize oluyor yani kızlarBir de abisi beni görünce konuşmuyor,selam vermiyor.Ben az konuşurum onun sevgilisi baya bi konuşkan demişti ki ben sessiz kızlardan korkarım.O kadar ağladım ki o gün.Sevgilimde bişey demeişti abisine .Off offf.Ne yapsam ben bilemedim kızlar
cnm çok saol paylştığın için ben okumamıştım senin durumunu çok üzüldüm ama kurtulmuşsun daha da devam edebilirdi.bizimkilerde benzer durumlar var annesi sigara içiyor bnde hoşlanmıyorum yolda,sonra işte 50 milyarlık araba aldılar,tatil,yeme içme son model..o kadar korkuyorum ki,herşey güzel olacak diye yalvarıyor şimdi ama bnde dönmüş bulunmaktayım ona.Ama içim hiç rahat değil cnmEvlenince kim mutsuz olmak ister ki kaç yıldır çıkıyoruz birikim yap dedikçe bağırdı çağırdı sen karışma ben kendi düğünümü kendim yaparım dedi,düğünde takılacak altınlara göz dikioyr şimdiden.Onlarla takılarla öderiz diyor falan ki onun sülalesinden ve çevresinden bize kimse bişey takmaz hep benm kendi babamın,annemin çevresi.Çok üzüldüm cnm sana,dua edicem sana sende bana et toparlayalım bir an önce.Ama bn ayrılamadım ki daha tam ayrıldım diyorum sonra bu adam beni zamanında ne kadar mutlu etti,en güzel zamanımı onla geçirdim diyorum .Ama mutlu ettiği kadar da mutsuz etti..