- 19 Kasım 2017
- 3.561
- 8.959
- 108
Kültürün amacı hediyeleşmektir,Sizden ne aldığı size ne verdiği değerlidir.
Köylü bir aile hatrı sayılır bir hazine barındırır, tıpkı sizin ailenizin de barındırdığı hazine gibi.Olayı çatışmaya üstünlük kurma çabasına dönüştürmek elinizde ,güçler savaşı gibi görürseniz ki kim güçlü o da faili meçhul bir soru olur!Diyeceğim o ki eğer aileniz gerçekten eğitimli ve kendini yetiştirmiş bir aile ise olaya bu çerçeveden bakar,değilse sorun ailenizdedir. Bu yaşadığınız endişeyi Köylü aileye sahip olan Nişanlınız neden yaşamıyor sizce?
Valla bu sorun olur mu bilmiyorum ama mezhep farkı da varsa kesin sorun olur bizimkilerde farklı köylü eğitimli olarak değilde kültür farkı var kaynanam mesela sürekli bizde böyle söyle der bizde bambaşka olur ama onlara gelin geldim diye hep bizim dediğimiz olsun isterdi doğumumda bile en ufak şeyde sorun çıkarırdı annemle kayinvalidem nerdeyse hiç görüşmüyorlar aileler yani öyle denk gelirse merhaba merhaba neden öyle benn bile hala anlamıyorum ama eşim taraf biraz kendini beğenmiş aslında okuma yazması bile yok kayınvalidenin cat pat biliyo eşim lisans mezunu ablasına öyle mühendis ama farklılar iste her insan aynı değil zor yani illaki insan kendi tarafından evlenemiyor ki aileler öyle istesede olmuyoCiddi anlamda ne yapacagimi bilmedigim bi durumun icerisindeyim, evli olan arkadaslar ozellikle yardimci olursa cok sevinirim.
Sevdigim adamla ayni meslegi yapiyoruz, ayni egitim duzeyindeyiz ama ailelerimiz arasinda daglar kadar fark var. Benimkiler universite mezunu onunkiler ilkokul. Ve ben sehir hayatina adapte bir sekilde ilkokuldan itibaren kolejde okuyarak buyudum. Lisede yaz okuluna amerikaya egitim almaya gittim. Bu ayrintilari yaziyorum cunku durumu aciklamama yardimci olacaklarini dusunuyorum. Ama sevdigim adam koyde buyumus tarlalarda vs. Calismis. Annesi ve babasi da oyleler. Bizimkilerden tamamen farkli bi yasantilari var yani. Maddi olarak da farklar mevcut, benim hicbir sekilde ev ve dugun vs. Acisindan ihtisamli beklentilerim yok ama annem birazcik bunlara onem veriyo. Ben 1 oda 1 salon evde yasarim mesela. Ama anneme gore bu mumkun degil. Mesela annemle kayinvalidem ayni ortamda asla ortak bi konu bulamiyolar konusacak. Babam zaten oyle.. ne yapmam gerektigini bilmiyorum ve evli arkadaslar yardimci olursa sevinirim sizce bu durumlar ilerde bana sorun acar mi? Yani cok mu onemli ailelerin denk olmasi?
bence önemli değilCiddi anlamda ne yapacagimi bilmedigim bi durumun icerisindeyim, evli olan arkadaslar ozellikle yardimci olursa cok sevinirim.
Sevdigim adamla ayni meslegi yapiyoruz, ayni egitim duzeyindeyiz ama ailelerimiz arasinda daglar kadar fark var. Benimkiler universite mezunu onunkiler ilkokul. Ve ben sehir hayatina adapte bir sekilde ilkokuldan itibaren kolejde okuyarak buyudum. Lisede yaz okuluna amerikaya egitim almaya gittim. Bu ayrintilari yaziyorum cunku durumu aciklamama yardimci olacaklarini dusunuyorum. Ama sevdigim adam koyde buyumus tarlalarda vs. Calismis. Annesi ve babasi da oyleler. Bizimkilerden tamamen farkli bi yasantilari var yani. Maddi olarak da farklar mevcut, benim hicbir sekilde ev ve dugun vs. Acisindan ihtisamli beklentilerim yok ama annem birazcik bunlara onem veriyo. Ben 1 oda 1 salon evde yasarim mesela. Ama anneme gore bu mumkun degil. Mesela annemle kayinvalidem ayni ortamda asla ortak bi konu bulamiyolar konusacak. Babam zaten oyle.. ne yapmam gerektigini bilmiyorum ve evli arkadaslar yardimci olursa sevinirim sizce bu durumlar ilerde bana sorun acar mi? Yani cok mu onemli ailelerin denk olmasi?
Bu arada yanyana gelirlerse de his sohbet ediyorlar orası ayrı hiç bi zaman tartışma yüksek ses anlaşamama gibi birşey görmedim aralarında ama bana yapio o öyle değil bizde bu biyle değil diye annemlere yada babama yapamıyorlar illaki akademik konuşmak şart değil normal sohbet ederler ayda yılda birCiddi anlamda ne yapacagimi bilmedigim bi durumun icerisindeyim, evli olan arkadaslar ozellikle yardimci olursa cok sevinirim.
Ben aileme cok bagliyim ve bu yuzden evliligi olabildigince ertelemek istedim hatta. Nisanlim cok bagli degil yani cok faza vakit gecirmeyi sevmiyo ailesiyle hatta babasiyla anlasamiyo ama annesine bagli oda baya. Kopamaz sonucta gibi geliyo. Ben tolare edebiliyorum onun ailesiyle farkliliklari hani uyum sagliyorum aralarina girince ama benim ailem biraz problem yasiyo gibi...
Ne kadar burnu havadaAma bunu ben asagilamak yada farkli bisi icin soylemedim gercekleri konusuyorum gercekten uyumsuzlar hani ortak bi konu bile yok oturup konusulacak.
Ben nisanlimla iyi anlasiyorum ayni okulda okuduk ayni meslegi yapiyoruz bana da gel koyde oturalim demedi 3 yildir beraberiz kulturel olarak catismamiz olmadi fikirsel tabiki uyumsuzluklar var .. benim tek endisem aileler yoksa ben olabildigince uyum saglarim aslinda
Evet annem memnuniyetsizligini hemen belli eder hem bana hem karsi tarafa. Hatta dugunden vs. Cok beklentileri var. Ben ihtisamdan nefret ederim minimalist bi insanim mesela o yuzden zaten buyuk seyler istemiyorum ama annemin beklentileri cok fazla. Ve kendisi doktor kayinvalidem ilkokul mezunu ev hanimi.. oturup konusmuyolar bile ve bu beni hasta ediyo .
ikinizde ailenizin her dedigini yapmıcaksanız evlilik yürür.Ciddi anlamda ne yapacagimi bilmedigim bi durumun icerisindeyim, evli olan arkadaslar ozellikle yardimci olursa cok sevinirim.
Ayni bizim gibi, benim de anne babam universite mezunu, gezmeyi gormeyi seven (yurt disi dahil), kulturlu insanlar. Esimin ailesi ilkokul mezunu, tarla, bag, bahcede vakit geciren, yasadigi ilceden neredeyse cikmamis insanlar. Baslarda cok sorun olmadi, benim ailem istemedi tabi evlenmemizi ama bi sekilde ikna oldular. Zaten kirk yilda bir goruseceklerdi farkli ilde yasadiklari icin. Ama dogum zamani kayinvalidem ve annem birarada 1 ay falan kaldilar ( benim hamileligim ve sonrasi sorunlu gectigi icin hem benimle hem bebekle ilgilenecek birileri lazimdi ) ve o ara ne olduysa oldu artik aileler hicbir sekilde konusmuyorlar :) kusler yani. Zaten onceden de bayramda seyranda konusurlardi. Napalim kismet. Uzulmuyo muyum evet anlasmalarini isterdim ama sirf bu yuzden de esimden vazgecemezdim :)Ciddi anlamda ne yapacagimi bilmedigim bi durumun icerisindeyim, evli olan arkadaslar ozellikle yardimci olursa cok sevinirim.
Küfür etmeleri hoş mu? Şimdi gülerek anlatıyorsunuz ama ilerde çok sorun olacak. Bence herkes dengi dengine. Her gün alkol alan insan alkoliktir. Bununla baş edebilir misiniz? Her şeye toz pembe bakmayın derim. Biraz gerçekleri düşünün. Mesela eşim alkolik diye konular var. Hepsi de evlenmeden önce alkol aldıklarını biliyordu ama başedemediler. Okuyun derim.
Sırf zengin diye harika olmuyorlar ve yaptıkları doğru olmuyor. Lütfen mantıklı hareket edin. Benden size tavsiye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?