- 20 Mart 2016
- 26
- 22
- 3
- 41
- Konu Sahibi sessiz_prensesss
-
Ben bakire iken korunan görmedim ? Okumadan yazan herkese tskAldiriyim mi aldirmiyim mi sorularına illet oluyorum.bizde günaha giriyoruz. Karar senin.. Allah yardımcın sun.da bisey söylemeden de gecemicem. Yaşın büyük korunmayı bimiyomusun.
O ailesinden yardım isteyene kadar idi şimdi bebeğimin kürtaj parası hazır gunu de alındı hatta destek olacak mis o gün yanıma gelip..sevgilin evlenmek istiyormuş evlenin bence.Rabbim o bebeğin rızkını verir sen korkma nikah yapın düğün olmayıversin ama kıyma o masuma yazık
Onun gunahini tasiyabilecekmisin bnce evlen anlasamazsan ayrilirsin ama aldirirsan be lki hic anne olamiyacaksin evlat acisi cekmek gercekten cok zor rabbim bu sinavindan hatasiz gecmeni saglasin ins lutfen kiyma biraz cekeceksin ama bebeyinin gozlerine baktiginda elini tuttugunda dinecek ins
Bakire olduğunu buradan anlayamadım kusura bakmaBen bakire iken korunan görmedim ? Okumadan yazan herkese tsk
Biz bir evlilik yapacak isek , onun ailesinin hiç bir katkısı olmayacak evlatlıktan reddeceklermis . Tabi bebek olacağını bilmiyorlar . Erkek arkadasimda söyleyemem diyor . Işte benim kafamı karıştıran sebeblerden bir kaçı . Ben bayan olduğum halde bir şeylere göz yumabiliyorum ama o ailesinin onu reddedeceginden korktuğu için şehir disina çalışmaya gidiyorum deyip evlenecekmis.
çok üzüldüm canım Allah yardımcın olsun inşallah bundan sonrası iyi olurO ailesinden yardım isteyene kadar idi şimdi bebeğimin kürtaj parası hazır gunu de alındı hatta destek olacak mis o gün yanıma gelip..
Pko'ya rağmen bakireyken hamile kalmak.
Bizim aylardır korunmadığımız halde hamile kalmadığımız düşünülürse bir mucize.
Bence düğünü derneği boşverin evlenin.
Karşı taraf için bu kadar basit olmamalı. Ya gidin evine kpnuşın. Gerekirse tehdit edin. Bi nikah kıysınlar bebeği doğurun sonra istediği cehenneme gitsin. Paşa paşa nafaka ödemek zorunda. Yaşama tutunmak için bi sebebiniz olur sizinde belki bu sayede hastalığınızı atlatırsınızÖncelikle yorumunuz bir nebze içimi rahatlattı o kadar çaresiz cikmazdayim ki evet belki de bir daha çocuğum olmayacak ama ... ailemin karşısında ezik bir şekilde o çocuğu buyutemem böyle büyüyen bir bebek ne kadar sağlıklı bir birey olur . İsim olsa ayaklarım üzerinde duran bir kadın olsa idim su an herkese resti cekerdim . Ama malesef uzun süredir böbrek rahatsızlığından dolayı calisamadim şimdi de iş bulma imkanım kısıtlandı ayrı bir eve çıkma gibi bir sansimda yok mevlam umarım affeder cumaya gün aldım .
Biz bayana niye böyle yaptın cart curt diye cikismiyoruz..saygimjz var. De saçma gelen. Bakire olsun olmasın.yaşı 15. 18 degilki dünyadan bi haber olsun. Öyle bisey oldu durumu yok farkında bi hap almayo bilmemismi.niye o masum bebek annenin bilinçsizliği yüzünden aldiralacak . kbul etmiyorum ben yahu böyle biseyi o kadar mı basit her şey her kesin başına gelir diye de bisey yok. Bilinçli insan korunmayı bilir ertesi gün hapini bilir acaba hamile kalır mıyım diye önlem alır..yaşı büyük bilmemesi imkansız. .Sizde söylüyorsunuz hata insana mahsustur diye hata yapmış çünkü çaresiz çünkü mebcur ha bende kendini tamamıyla anlatamadığını düşünüyorum Mutlaka yanlış yaptı ki bunları yazabiliyor buraya sizede hak veriyorum aslında en başından düşünmek gerek ama bazen bazı seyler senin planladığın gibi gitmiyo. oda istermi sevinmesi gereken bi durumda çaresiz kalmayı. Bende hayatta yapmam dediğim şeyler yaptım isteyerek mi hayır bilerek mi hayır çaresizlikten bu yüzden kimin başına ne geliceği belli değil Allah kimseye altından kalkamicaği yük yüklemesin
üstüme alınıp yorum yapıyorum.Kimseyi eleştirmeye, hesap sormaya hakkımız yok, iyi niyet ve duygularla yapılmış olsa bile, ki ben bunun genelde bu duygularla yapıldığına inanıyorum. Önce bunu iyice bir kendimize öğretmeliyiz.
Ben hayatımda ufak bir yanlış birşey yaptığımda bile zaten bir sürü kötü eleştiri yapıp, kendi kendime beynimi yiyip bitiriyorum, zaten kendime yeterince suçlamalarda bulunuyorum. Etrafımızdakilerin de bunu yapması ne katıyor? Ne değiştiriyor? Geçmişe dönüp hiçbir şey değiştiremiyoruz ne yazık ki...
O yüzden eleştiri dolu ve sorgulayan yorumların karşınızdakine sadece daha da kötü bir ruh haline itmekten başka bir şeye yaramıyor, istemiyor olsanız bile alacağı kararları daha kötü bir ruh halinde almasına itersiniz. Hiç bir yorum yazmamak en iyisi eğer cidden çok ters geliyorsa bir durum size.
Sırf bu konu değil birçok konuda bunu görüyorum, insanlar buraya ne dertler yazıyor, ne olur birbirimize güç olsak elinden tutup kaldırsak?
Size çok uç gelebilir, ya da size göre bir dert sayılmayabilir karşıdakinin yardım istediği konu, ama o karşıdaki için o konu çok çok önemli. İnsanların yapayalnız kaldığı hissettiği zamanlar oluyor, Allah kimseyi o durumlara düşürmesin ve buraya gelip hiç görmediğimiz, tanışmadığımız insanlardan yardım istiyoruz, destek istiyoruz. Ve siz, bu forumun koca yürekli insanları ailemizden, yıllardır tanıdığınız arkadaşlarımızdan daha büyük destek olabiliyorsunuz. Birbirimize destek olalım, destek olmak karşınızdakinin yaptığını onayladığınız anlamına gelmek zorunda değil. Kimsenin kimsenin onayına ihtiyacı yok zaten.
Konu sahibi arkadaşıma da diyeceğim şu neye karar verirsen ver sonrasında pişmanlık duyarak hayatını çekilmez hale getirme. Olaylar gelişmiş, şöyle yapsaydım vs diye kendini yiyip bitirme, sadece önüne bak. Herkesin farklı sınavları oluyor bu hayatta, hepsi sana birşeyler katıyor. Eğer bu süreç boyunca konuşmak istersen her zaman bana yazabilirsin. Kararları senin adına başkalarının almasına izin verme, biz sana ne yapacağını söyleyemeyiz ama destek olup süreci atlatmana yardımcı olabiliriz. Şunu da bil ne yaşanırsa yaşansın herşey yine bir şekilde yoluna giriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?