Kimseyi eleştirmeye, hesap sormaya hakkımız yok, iyi niyet ve duygularla yapılmış olsa bile, ki ben bunun genelde bu duygularla yapıldığına inanıyorum. Önce bunu iyice bir kendimize öğretmeliyiz.
Ben hayatımda ufak bir yanlış birşey yaptığımda bile zaten bir sürü kötü eleştiri yapıp, kendi kendime beynimi yiyip bitiriyorum, zaten kendime yeterince suçlamalarda bulunuyorum. Etrafımızdakilerin de bunu yapması ne katıyor? Ne değiştiriyor? Geçmişe dönüp hiçbir şey değiştiremiyoruz ne yazık ki...
O yüzden eleştiri dolu ve sorgulayan yorumların karşınızdakine sadece daha da kötü bir ruh haline itmekten başka bir şeye yaramıyor, istemiyor olsanız bile alacağı kararları daha kötü bir ruh halinde almasına itersiniz. Hiç bir yorum yazmamak en iyisi eğer cidden çok ters geliyorsa bir durum size.
Sırf bu konu değil birçok konuda bunu görüyorum, insanlar buraya ne dertler yazıyor, ne olur birbirimize güç olsak elinden tutup kaldırsak?
Size çok uç gelebilir, ya da size göre bir dert sayılmayabilir karşıdakinin yardım istediği konu, ama o karşıdaki için o konu çok çok önemli. İnsanların yapayalnız kaldığı hissettiği zamanlar oluyor, Allah kimseyi o durumlara düşürmesin ve buraya gelip hiç görmediğimiz, tanışmadığımız insanlardan yardım istiyoruz, destek istiyoruz. Ve siz, bu forumun koca yürekli insanları ailemizden, yıllardır tanıdığınız arkadaşlarımızdan daha büyük destek olabiliyorsunuz. Birbirimize destek olalım, destek olmak karşınızdakinin yaptığını onayladığınız anlamına gelmek zorunda değil. Kimsenin kimsenin onayına ihtiyacı yok zaten.
Konu sahibi arkadaşıma da diyeceğim şu neye karar verirsen ver sonrasında pişmanlık duyarak hayatını çekilmez hale getirme. Olaylar gelişmiş, şöyle yapsaydım vs diye kendini yiyip bitirme, sadece önüne bak. Herkesin farklı sınavları oluyor bu hayatta, hepsi sana birşeyler katıyor. Eğer bu süreç boyunca konuşmak istersen her zaman bana yazabilirsin. Kararları senin adına başkalarının almasına izin verme, biz sana ne yapacağını söyleyemeyiz ama destek olup süreci atlatmana yardımcı olabiliriz. Şunu da bil ne yaşanırsa yaşansın herşey yine bir şekilde yoluna giriyor.