Değerli kişi
Burda senin durumunu okurken sana o kadar üzüldüm, her cümleni okuduğumda allah yardımcın olsuın diye o kadar dua ettim ki... Ne yazık ki insanlar ne empati kurma duygusuna sahip, önüne geleni yaftalayıp taşlamaya çok meraklı, ne de bu tip bir şeyin kendi başlarına gelme ihtimalini düşünmüyorlar. Ha gelmese ne yazar, ben biraz empati kurabilmeleri adına demiştim. Danışabilecek kimsesi olmaması çok kötü insanın, biraz da olsa merhem olmasını umduğun insanların acımadan yorum yapmalarını izlemek üzücü. Ama yukarda bir arkadaşın söylediği gibi kimse ayıpladığı/hor gördüğü şeyi yaşamadan gitmez.
Çok çaresiz kalmışsın, inan çok kötü bir durumda olduğunu anlıyorum. Ama şartlar şöyle ki:
-Sevgilin seni sahiplenecek cesaret ve güçte değil, ilerde ailesi ve senle arada kalma durumu olduğunda seni hep yalnız bırakacağa benziyor. İnsan aşktan/sevgiden güç alır, zorlukları onunla yener, görmezden gelir. Senin sevgilin ne yazık ki bu meziyete sahip değil gibi görünüyor. Başlığını ilk okurken erkek arkadaşım çok istiyor bebeği deyince heh dedim en azından sevgilisi onun arkasında, destek çıkar. Ama durumlar ne yazık ki ters dönmüş.
-Ne senin ailen evlenmeniz konusunda destekçi ne de onunkiler. Aile cidden büyük bir sorun.
-Rahatsızlığından ötürü mesleğin yok, bebeğe bakman çok güç. Bebek bereketiyle gelir derler ama bu kadar kişi bu çocuğu istemezken sevgi dolu bir ortamda da ona maddi zenginlik tanıyamayacağın gibi manevi zenginlik de tanıyamazsın.
Hiçbir canın yükümlülüğünü üzerine almak doğru değil, yorumu yazarken bile allahın beni affetmesini diliyorum. Ama yine de şartları değerlendirip kararı vermesi gereken gerçekten sensin. Allah yar ve yardımcın olsun, günahlarını affetsin. Yüreğin inşallah daha faydalı bir insana çarpar ilerde.