• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikde 17 yas farki

Benim arkadaşımın eşi kendinden 10 yaş büyük arkadasım evlendiğine deli gibi pişman diyo bu kadar yaş farkı olmamalıydı adamın fikirleri davranışları herseyi o kadar farklı ki istekleri öncelikleri o yüzden arkadaşınız bidaha düşünsün.

Arkadaşın 30 lu yaşlara geldiğinde adam 50 li yaslarda olacak.hic bir acıdan birbirlerine uyum sağlayamayacaklar baştan aşağı yanlış bence

1.Adam bir kac yil sonra antropoza girecek. Evlilikte cinsellik de onemli.
2. Su an mukemmel anlasiyor olabilirler. Sevgililik donemini evlilik ile karistirmayin. Ayni evin icine girince hic de oyle olmuyor. Su an gormezden gelinen ya da gorulmeyen seyler beraber yasamaya baslayinca batmaya baslayabiliyor.
3. Arkadasin ilk defa evlenecek. Oysa adam bunu daha once yasadigi icin arkadasinla ayni heyecanlari duymayacak.....
Aslinda yazilacak cok sey var ama anlayana... Belli ki arkadasin kararli. O yuzden yazmaya da gerek yok aslinda. Belli ki dinlemeyecek. Annem der ki: " insan cekecegi cileye asik olurmus".

Sizce ?
17 yaşındayken bir kız bebeğe bakan bir tipten bahsediyoruz. Babamden 5 yaş küçük. Sizce nasıl bir denklem bu ?
Yapmayın Allah aşkına reşitte olsa arada ki yaş uçurum resmen.
Bir de arada 15+ yaş olup övenler var. Yerseniz artık çok mutlularmış.
Jenerasyon farkı diye bir durum var. Beni kimse inandıramaz böyle bir evliliğin mutlu evlilik olduğuna.

Yaslar ilerledikce zorlasir diye dusunuyorum bana gore 10 yasa kdr ideal birde su var bazi adamlara bakiyorsun 45 ama adam 30 luklara tas cikartir hem kafa olarak hem fiziksel bilemedim yani 17 sene fazla duruyor ama bu nasil fark olurmu oyle sey diye sasiracagim sekilde de degil:)

Benim de bir akrabam evlendi yaş farkı vardı. Adam zaten görmüş geçirmiş, dünya görmüş bir profesör. Kızla evlendi kızın bir eli yağda bir eli balda. Hamile de. Üsküdardan deniz manzaralı müstakil ev aldı adam.. Kızın ailesi ankaralı diye ankarada da ev düzdü. Yani yaşın önemi yok, yaşıtlarla evlenip insan heba olacağına, olgun mutlulu olacağını bildiği biriyle devam etmeli. Yaş, dış görüntü vs hep geçici şeyler. Önemli olan anlaşmak, değerinin bilinmesi...

Hep maldan mulkten bahsetmissiniz
Arkadasiniz ticari bir anlasmayla mi evlendi?
Seks hayati nasil mesela?
Ya da ayni filme gulebiliyorlar mi?
Ayni seye aglayabiliyorlar mi?
Ikisi de ayni hayali kuruyor mu?
Ikisi de ayni sayida cocuk istiyor mu?
Cocuk bakiminda adam ne kadar sabirli ve ozverili olacak?
Bunlari anlatmazlar tabii...

Merhaba hanımlar bu konuyu kendim için açmadım bir arkadaş için actim kendisi 26 yasinda iki senedir biriyle görüşüyor arada 17 yaş var adam bir kez evlenmiş ayrılmış ama benim ve ailesinin takıldığı nokta yaş farkı şimdi evlenmek istiyor bu kişiyle ama aile onaylamiyor babanın haberi yok henüz konuyu onada açacak kısa sürede sizlerin benzeri tecrübeleri varsa nasıl bir yol izlenmeli kiz bir türlü vazgeçmiyor adamdan evlenirse ne gibi sorunlar yaşar başından geçen varsa yorumlarını esirgemesin
benim eşimle aramda 20 yaş var ve gerçekten çok mutluyum. beni her zaman anlayan aldatmayan ve herşey den sakınan bir eşim var. tercih meselesi ben çevremde daha iyisini bulamadım ve iyiki de evlenmişim. hiç bir sorunum sıkıntım yok. ama ben zaten olgun ruhlu bir insandır. yaşıtlarım bana çocuk gibi geliyordu. hayırlısı neyse o olsun

Benim de bir akrabam evlendi yaş farkı vardı. Adam zaten görmüş geçirmiş, dünya görmüş bir profesör. Kızla evlendi kızın bir eli yağda bir eli balda. Hamile de. Üsküdardan deniz manzaralı müstakil ev aldı adam.. Kızın ailesi ankaralı diye ankarada da ev düzdü. Yani yaşın önemi yok, yaşıtlarla evlenip insan heba olacağına, olgun mutlulu olacağını bildiği biriyle devam etmeli. Yaş, dış görüntü vs hep geçici şeyler. Önemli olan anlaşmak, değerinin bilinmesi...

Yaşın önemi yok mu cidden :D
Madem öyle, dünyayı görmüş profesör kendi yaşıtında bir hatunla evlenip ona Üsküdar'dan deniz manzaralı bir ev alıp Ankara'da ev düzseymiş? :)

Merhaba hanımlar bu konuyu kendim için açmadım bir arkadaş için actim kendisi 26 yasinda iki senedir biriyle görüşüyor arada 17 yaş var adam bir kez evlenmiş ayrılmış ama benim ve ailesinin takıldığı nokta yaş farkı şimdi evlenmek istiyor bu kişiyle ama aile onaylamiyor babanın haberi yok henüz konuyu onada açacak kısa sürede sizlerin benzeri tecrübeleri varsa nasıl bir yol izlenmeli kiz bir türlü vazgeçmiyor adamdan evlenirse ne gibi sorunlar yaşar başından geçen varsa yorumlarını esirgemesin
Yani buraya cevap yazan arkadaşlar bazen o kadar saçma yorumlar yapıyorlar ki. Yok sapıkmış yok babası yaşındaymış bilmem ne. Arada 30 yaş fark yok.
Eşimle aramızda 16 yaş var. Ben 27,o 43 yaşında. 9aylık evliyiz. Öncesinde de 1 sene aynı evi paylaştık. Ve çok şükür o kadar mutluyum ki. Karşınızdaki insanın karakterine ve hayattan beklentisine göre evliliğe karar vermelisiniz bence. Yani arkadaşınız için konuşuyorum.
Eşim bana çok uyum sağlayan,bir dediğimi iki etmeyen ve sevgisini çokça gösteren biri. Evlenip boşanmış çocuğu yok. Ama bana asla ikinci eşi olduğumu hissettirmedi. Ben de sanki eşim benden öncesini yaşamamış gibi hissediyorum.
Şimdi bir de kızımı olacak Allah nasip ederse. Yani doğru insanı bulduğunuzda rakamlar bütün önemini yitiriyor.
Ailem de eşimin bana ne kadar değer verdiğini gördükleri için evlilik kararımıza asla karşı çıkmadılar.

Su an yas uyumu iyi. 43 yas erkek icin hala dinc ve fit oldugu bir yas. Kisa donem iliski icin sorun yasamazlar yani. Ama isin icine evlilik giriyorsa, 10 yil sonrasini da dusunmek lazim. 36 yas kadin icin kendini kesfettigi ne istedigini bildigi yas. 53 yas bi erkek icinse olgunluga eristigi artik bir seylerin bittigi bir yas. Pisman olma olasiligi cok yuksek.

Biz insanlar yarına çıkacağımızı bilmezken 10 yıl sonrasını düşünüyoruz. Ne garip değil mi? Sevdiğin aşık olduğun bir insan var karşında. Senden 20 yaş büyük veya küçük. Aşıksın, seviyorsun, hayatının kalanını beraber geçirmek istiyorsun. Diyorsun ki; yok ben bir 10 yıl sonra kesin mutsuz olurum, yanıma yakışmaz. Boşver onu. Belki 5 yıl yaşayacaksın ama hayatının en güzel 5 yılını geçireceksin. Pişman mı oldun? Olabilir. Yaşadın, denedin olmadı. Ya yaşamadığın için pişman olursan? Ömür boyu keşke diyeceksin.
- Sizin o sapık dediğiniz adam belki yaşıtlarınızdan daha genç, daha eğlenceli ve sevgi dolu. İnsanlara bu kadar önyargıyla bakmaktan vezgeçin. Her şeyi kalıplara uygun yaşadığınız sürece sadece ot gibi, toplumun istediği gibi yaşarsınız. Bir kere olsun elalemi düşünmeden gerçekten istediğinizi yaşayan insanlar olun. Mutlu olan insanları yargılamayın. Kendi hayatınıza bakın. Kendi mutluluğunuzu yaşatmaya bakın. Saygı duyun.

Sizce ?
17 yaşındayken bir kız bebeğe bakan bir tipten bahsediyoruz. Babamden 5 yaş küçük. Sizce nasıl bir denklem bu ?
Yapmayın Allah aşkına reşitte olsa arada ki yaş uçurum resmen.
Bir de arada 15+ yaş olup övenler var. Yerseniz artık çok mutlularmış.
Jenerasyon farkı diye bir durum var. Beni kimse inandıramaz böyle bir evliliğin mutlu evlilik olduğuna.
Hanfendi ikisi de reşit olan iki özgür insandan bahsediyoruz ..17 ile 1 yaşındaki bebekten değil..ha 10 yıl sonra mutlu olup olmadıklarını görmeden bilemeyiz ..Ama lakin fakat hatta ...sizin sapık damgasını vurmanizi esefle kınıyorum..Ya sapık kelimesinin manasını bilmiyorsunuz yada içiniz fesatlikla çürümüş..Bence adamın hakkına girdiniz ..helallik alın sadaka verin ne bilim işte. Ayrıca siz daha önce boyle bir ilişki mi yaşadınız da kesin hüküm veriyorsunuz

Su an yas uyumu iyi. 43 yas erkek icin hala dinc ve fit oldugu bir yas. Kisa donem iliski icin sorun yasamazlar yani. Ama isin icine evlilik giriyorsa, 10 yil sonrasini da dusunmek lazim. 36 yas kadin icin kendini kesfettigi ne istedigini bildigi yas. 53 yas bi erkek icinse olgunluga eristigi artik bir seylerin bittigi bir yas. Pisman olma olasiligi cok yuksek.
Ha iste benimde anlatmak istediğim bu ..bir erkek 43 yaşında bitmemiştir...Ama 50 55 ten sonra neler olur bilemeyiz

Bu adamı neden istiyor çok mu zengin çok mu rahat bir hayat sunacak çok mu iyi kalpli neden yani sebebi ne?

Yooookkk artık gün geçmiyor ki olmadık bir şey daha duymayak🤣🤣🤣 olmaz o arkadaşına söyle o adam amca olur abi bile değil bak düşün

Back