EVLİLİK YILDÖNÜMÜM HÜSRANA DÖNDÜ

hepsini okumadim ama kimse artık orjinal beştaş takmiyor instagramda bi adres var herkes ordan alıyor emin ol , ne gerek var o kadar para vermeye ben cok guzel bi tane aldım kuyumcudan beyaz altın kimse anlamıyor bile :)

Anlaşılmaması çok ilginç. Tek taşlar hemen anlaşılıyor gibi geliyor bana. Beş taşlarda durum farklıdır belki. Güle güle kullanın

Burada beni paragöz olarak nitelendiren şahısları öncelikle terbiyeye davet ediyorum. ben konumda sizce paragöz müyüm değil miyim? diye değil, o bilezikleri yapmalı mıyım yapmamalı mıyım diye sordum ? Buradan tanımadığınız insanlara giydirmek çirkin yaftalar yapIştırmak kolay ! Ayrıca suçluluk psikolojisi diye birşey vardır . Eşimin çiçekle balonla gelmesi de bundandır. Belki aşırı tepki verdim ama bana bu tepkiyi verdiren eşimin ettiği o ağır laflar ! Ve bunun sonradan farkına vardığı için gönlümü almaya çalışmıştır. Eşi için fedakarlıklarda bulunan çoğu bayanın zoruna giderdi eminim o tavır ve sözler . Üstelik 9 yıllık sevgililik dönemimizde bile dışarı çıktığımız vakit bütün hesapları erkeğe kitleyen elini hiçbiryerde cebine atmayan o cimri ve PARAGÖZ kızlardan olmadım. Arabaya bindik biryere mi gidiyoruz gidiş parasını o verdiyse dönüşü ben vermişimdir sinemeya gittik parayı o mu ödedi yemek yediysek ödemeyi ben yapmışımdır . kesinlikle tek taraflı eşime evlenmeden bile yüklenmedim ki en kızdığı huyumda buydu insaların içinde bunu da ben ödücem tartışması yapardık. ben dururken sen para harcayamaZsın diye ama böyle birşeyi asla kendime yakıştırmam. Lise ve üniversite Zaman'larımda kendi harçlıklarımı harcamayıp ona en kaliteli hediyeleri almışımdır neden ona verdiğim değerden . Benim tek taşımda altın. kesinlikle pırlanta değil ve beştaşımı da zaten altın istedim pırlantaya milyarlar verdirecek kadar PARAGÖZ değilim hiçbir zaman da pırlanta Sevda'm olmadı. Anladığım kadarıyla katı ve aşağılayıcı bir şekilde Bu devirde bilezik takan mı var diyen arkadaşların çoğu ya bekar ya da boşanmış o yüzden onları yadırgamıyorum . Ama evli olup takmayı sevmeyen arkadaşlara veya bileziklerini bir şekilde bozdurmak zorunda kalıp takamayan arkadaşlara da saygı duyuyorum tabiki. Tabir ettiğiniz gibi şıkır şıkır takıp heryere öyle gidenlerden asla değilim! Söz günümüze kadar imitasyon bile yüzük takmadık ikimizde öyle takıp takıştırıp hava atmakta yok yani gözüm . Takılacak belli yerler vardır sadece.
yorum yazan herkese teşekkürler .

Tektas altin, bestas altin :KK70: Allah askina toplasan binlira etmicek yuzukleri ne diye parmagina dolduruyorsun ki :KK70: Sirf var desinler....
Umarim bileziklerini esin yaparda onlarida takabilirsin. :) diyecek birsey yok paragoz olmasanda gosterisi seviyorsun o belli.

Ay bu nedir yaa ..çocuk musunuz siz kolunuz bilezik olmayi versin zaten bilezik dert taksan millet goruyor evde dursa sıkıntı heryer adam kesenlerle hırsızlarla dolu..Adam almaya gönüllü değil bin kez al da al,al da al..zoraki alsa ne olucak gidip paranızı Çar çur etmemis ya bankaya koymuş. Yazık gunah.sistim valla

Bence isteğiniz çok makul, hiçbir aç gözlüklük görmedim. Evet ayrı gayrı olmaz ama siz bunu zaten araba alırken altınları vererek göstermişsiniz. Vermeyebilirdiniz de, böyle bir zorunluluğunuz yok. Daha sonra arabayı satınca size bilezikleri yine alma sözü vermiş.
Sonuç olarak, siz bilezikleri eşiniz işe yatırsın diye veya bankada para olarak tutsun diye vermemişsiniz. Araba için vermişsiniz ve sonradan ihtiyaç kalmamış.
Sadece bilezik gözüyle bakılıyor ama ben aynı zamanda kötü bir anda o bilezikleri kadının ihtiyacı için kullanabileceğini düşünerek kocasının tekrar parayı bileziğe çevirerek karısına vermesi gerektiğini düşünüyorum. Kadın durduk yere bilezik diye ağlanmıyor. Zaten kendisine ait bir şeyi vermiş, gerek kalmadığında da gerek maddi olarak gerekse aksesuar olarak kullanmak üzere geri istiyor. Bence iyi yapmış. Yoksa belki bir daha bilezik göremezdi. (Konu sahibinin çalışmadığını düşünerek bu pencereden bakıyorum.)
Neyse olay tatlıya bağlanmış Çiçek alıp gönlünüzü almış.
Size şimdiye kadar söylemeliydi, o parayı iş için tutuyorum diye. İş bu raddeye geldikten sonra çok da anlamlı değil iş için bilezikleri almadığını itiraf etmesi ama, dönmüş yine de. Bilezik parasını yatıracağı iş Nasıl bir iş? Onay vereceğiniz risksiz bir işse ve vermek istiyorsanız bileziği erteleyin. Ama istemiyorsanız bilezikleri alın dursun.
Şöyle her dara gelince karısının biriktirdiklerine veya bileziklerine takılarına saran, hatta alyansa kadar satan, sonra da onları geri yerine koymayan bir sürü adam biliyorum ve hepsine sinir oluyorum.

Ben burada hiç bir aç gözlülük göremedim. Bencede istekleriniz gayet makul. Size hediye istiyormusunuz diye sorduğunda siz elbetteki hayır diyeceksiniz. Naz yapmak kadınların doğasında var. Ama onun alması gerekirdi.
Bileziklere gelincede evet ayrı gayrı diye bir şey yok ama o bileziklerin sizin olduğunu eşinizde kabul etmiş ki size geri alacağını söylemiş. Sonuçta siz ona parayı bankaya yatır diye vermediniz. Bir hastalık olur sağlık olur kenarda ve sizde durması daha iyi bence. Çünkü erkekler kadınlar kadar ince düşünmüyor bu konuda. Eşinizde alıcam demiş zaten bence hiç itiraz etmeyin kabul edin gidin alın.

5 taş alsin,bileziklerimi yaptirsin, dogumgununde hedye almadi onu alsin..butun sorunlar maddi kaynakli..yok canim yok paragoz kim sen kim ayip etmis kocan!!!!!...

Arkadaşlar merhaba. Dün bizim 1. Evlilik yıldönümümüzdü. Ben hamile kaldıktan sonra işe başladım ve eşim beni işe götürüp getirebilmek için düğünde takılan takılar ve düğünde bana yaptığı bilezikler dahil bozdurup araba aldık . Kendim gönül Rızamla verdim bileziklerimi o Zaman arabaya ihtiyacımız olduğu için . Doğumuma iki ay kala eşim iş değiştirdi ve şirket ona araba verdi ve biz kendi arabamızı sattık . Eşim başlarda paranın bir kısmıyla kredi borçlarımızdan birtanesini kapatıp kalanıyla benim bileziklerimi yapacağını söyledi . Ama uzunca bir müddet ne kredi borçlarını kapattı ne de bileziklerimi yaptı. Aksine çok da istiyordum kredilerden birtanesini kapatmasını diğer krediyi de aylık cüzii miktarlarda ödücektik. Bu krediler düğün Zaman'ı çekmiş olduğu krediler eşim düğün Zaman'ı herşeyi kendi yaptı ailesinden bir destek almadı. Neyse doğum yaptım . ben aslında daha doğum hediyesi olarak beştaş istiyordum :KK43: eşim sordu işte Nasıl alayım ne alayım bende sanırım lohusalık duygusallığı ile yok aşkım ne gerek var oğlumuzun bir eksiğini alırız dedim oda almadı :KK43: arada lafını yapıyordum ama oda ben sana sordum sen istemedin diyordu haliyle. Her neyse benim doğum günümde geçti gece yarısı pasta sipariş etmiş kutladık öyle ama hediye yok ne istersin die sormuştu ama ben ık mık yapıyorum diye o yine bişi almadı .evlilik yıldönümümüz yaklaşırken Ben hep hatırlatmaya başladım o gün beştaşımı istiyorum diye :KK70: ayriyetten arabanın parası hesabında duracağına benim bileziklerimide yap diyordum eşimde ık mık ede ede ne yapıcam ne yapmıcam diyordu . Neyse geldi çattı dün yıldönümümüz . İşten baya erken geldi hatta çıkıcaz önce kuyumcuya gidicez sonra yemek yicez falan . İşte ben hazırlandım güzelce makyajımı yaptım oğluşumu giydirdim eşimde hazırlandı yine Bi hatırlatayım dedim kuyumcuda bileziklerimi de seçicem diye bu sefer eşim hayır bilezikleri şimdi yapmıcam beştaşı alıcaz diye benim moral sıfıra indi tabi hani niye yapmıyoruz zaten parayı kullanmıyorsun bari biLeziklerimi yap yok işte yapıcam ama bugün değil sakın zehir etme bugünü ısrar etme öyle mi dedim madem yapmıyorsun bende hiçbiryere gitmiyorum sendende bişey istemiyorum git o paralarla napıcaksan yap dedim . O kadar hevesle hazırlandığım üstümü çıkardım banyoda yüzümü ağlaya ağlaya yıkadım sonra eşimde benim üstünü başımı çıkardığımı görünce yok ben paragözmüşüm herşeyi zehir etmişim gidip şimdi o paraların hepsini getircekmiş bana söylene söylene çıktı evden . Halbuki ben düğün Zaman'ı herşeyi kendi yapıyor diye hiçbirşeyde onu zorlamadım . Evimin eşyalarını uygun yerlerden aldık. Düğünde set almadım sadece kolye aldık birtane 4 tane bilezik yaptı toplamda nişanda ve düğünde. İkisini nişanda ikisini düğünde taktı . Ben onu Zaman'ında bu kadar düşünürken bana paragöz demesi aşırı zoruma gitti .ben oğlanı uyuturken 5-10 dk sonra eve geldi hazırlan gidicez ne istiyorsan hepsini alıcaz diyor ama bağırarak. Kalk hazırlan falan bak git ben bu saatten sonra hiçbiryere gitmem hiçbişey de istemiyorum dedim . Ama boğazım düğüm düğüm ne hayaller kurmuştum o gün için ne kadar inatçı olduğumu da bilir ben gitmekten vazgeçtiysem asla çıkmam o evden ki çıkmadım da . Sonra eşim yavaş yavaş yumuşamaya başladı ben çocuk odasındayım geliyor gidiyor aşkım hadi kalk gidelim ne istiyorsan alalım sen benle inatlaşınca çok sinirlendim falan ama sen haklıydın kurban olsun sana paralar Dedi ama yok benim hevesim kursağımda kaldı bikere. Niye yapmak istemiyorsun diye sordum bir iş yapmak istiyormuş haber bekliyorum olursa o işe kullancam sonrasında ben zaten yapıcaktım bileziklerini şimdi yapsam 10 gün sonra iş için lazım aşkım diyip istesem üzülmücen mi Dedi . Bişey demedim . Sonrasında kötü de davranmadım Onunda üzüldüğünü görünce ama kalbim buruk. Aşkım hadi çıkalım dolaşalım yemek yiyip gelelim içim hiç rahat değil seni böyle görmeye diyor ama ben artık heves falan kalmadı çıkmam diyorum . Neyse bu yine dışarı çıktı bişeyler almak için . Biraz Zaman geçti baktım geldi kapıyı Bi açtım Kocaman Bi Çiçek yaptırmış 10 tane kalpli üstünde seni seviyorum yazan şişmiş Balon şok oldum çokda Mutlu oldum . Dün akşam yapamadığımız kutlamayı bu akşam yapıcaz kuyumcuya da gidicez ama şimdi o bilezikleri yaptırmalı mıyım yoksa yaptırnamalı mıyım ? Paranın Bi kısmıyla yapacaktı zaten hepsiyle değil ama iş için hepsi lazım diyor . Tutup bana kuyumcuda hadi seç bileziklerini de derse napıcam . Kendim çok istiyorum yeni gelin oldum hiç takamadım bileziklerime doyamadım ama eşime lazım diye düşününce de arada kalıyorum . Sizce ne yapmalıyım?
Yaptır canım bilezik istemediğin halde ufak bi tartismada para göz olunuyor bende yeni evliyim hibi bokum yok takmak icin bende set aldirmadim bilezikde 50 gram ayrica ilk evlilik yil dönümünde de hediye almadim ama başını yedim doğum hediyesi doğum günü evlilik bu yıl hepsini aldı 2 yillik evliyiz.
Aldır ben gibu saf olma erkekler böyle anliyo cidden eşimi cok seviyorum bu arada. :-)

Ya bastan bestas demissiniz sonra gerek.yok demissiniz
Bilezikleri vermissiniz sonra da al al diye bi de yildonumunuzde basinin etini yenissiniz.sizin yerinde olsaydim dun bilezik.konusunu hic acmazdim.ginlumce gider yuzugumu alirdim.aksam esimle guzel.vakit gecirip daha sonra bilezik konusunu konusurdum.
Ben de yeni dogum yaptim sizin gibi TEKTAS istiyordum dogum hediyesi olarak ama elimiz o kadar sıkıştı ki ben kendim vazgectim.gecen hafta evlilik yildonumumuzdu ve yine kutlama filan yapamadik cunku ben annemde kaliyordum dogum yaptigim icin.esim ne istersen alayim dedi gerek yik dedim.bibkac gun sonra da dogumgunum ama yine bi beklenti icinde degilim.benim huzurum sagligim yerinde olsun bebegimde sikinti olmasin saglikli olsun baska bisey istemem.bilezik yuzuk illa ki bi gun yerine gelir ama dil yarasi kapanmaz.o yuzden sen biraz daha yumuşak olmaya bak bu konuda.

Yanlış anlaşılmasın yorumum sizin şahsınıza değil sadece merak ettim. Siz doğum hediyesi olarak eşinize ne almayı düşünmüştünüz. Bir bebeğiniz oldu Allah bağışlasın uzun ömür versin bebeğinize. Siz eşinizi baba yaptınız ona bir evlat verdiniz TEKTAŞ istiyordunuz, eşiniz de sizi anne yaptı bir evlat oldu siz ona doğum hediyesi ne alacaktınız. Sorum size değil doğum hediyesi isteyen tüm bayanlara gelsin.

Eşinizin tutumu da yanlış. Siz sormasanız istemeseniz iş planından da haberiniz olmayacak. Keske arabayı satıp parayı aldığında konuyu size açsaymış. Bu süreçte kimbilir aklınızdan neler geçti kendinizi nasıl kurdunuz. Ha bu arada benim hiç bileziğim olmadı :KK43:

Yanlış anlaşılmasın yorumum sizin şahsınıza değil sadece merak ettim. Siz doğum hediyesi olarak eşinize ne almayı düşünmüştünüz. Bir bebeğiniz oldu Allah bağışlasın uzun ömür versin bebeğinize. Siz eşinizi baba yaptınız ona bir evlat verdiniz TEKTAŞ istiyordunuz, eşiniz de sizi anne yaptı bir evlat oldu siz ona doğum hediyesi ne alacaktınız. Sorum size değil doğum hediyesi isteyen tüm bayanlara gelsin.
Cevap veriym ben hemen. Eşim beni anne yapmak için çok zahmet çekmedi hatta gayetde keyif aldı. Ama ben hamileyken mide bulantıları kusma şikayetleri yaşadım. Sancılarım oldu. İçimde bir canlı büyütüyodum. Hormonlara bağlı duygusal iniş çıkışlarım da e hayli yordu beni. Belki gebeliğe bağlı şeker ve tansiyon hastalığı yaşadım. Bir sürü ilaç kullanmak zorunda kaldım. Bebeğimin kemiklerini kendi kemiklerimdeki kalsiyumumla besledim. Belki bu yüzden ileride kemik erimesi rahatsızlığım olucak. Karnım büyüdükçe nefes almakta zorlanmaya başladım. Bebeğim içimde ilk hareket ettiğinde onu ilk ben yani ANNESİ hissetti. O korkunç doğum sancısını çektim veya belki sezaryen olup ameliyat masasına yattım. Sonrasında lohusalık denilen o stresli dönemi yaşadım. Sütüm geldi gelmedi strese girdim emzirmek için. Belki de meme ucum yara oldu canım acıdı. Peki eşim naptı ben tüm bunları yaşarken. En fazla tüm gücüyle destek oldu saolsun varolsun. Amaaaa o yaşamadı ben yaşadım ANNESİ. Destek olmak ayrı birebir canından can vermek ayrıdır. Sen beni anne yaptın canım kocacımdan daha öte bişeydir bu
Karşılığında da o büyük harflerle yazdığınız TEKTAŞ nedir ki çok çok daha fazlasını hakediyor anneler.
NOT: Ben anne değilim. Ama tüm anneler baştacıdır.

Bizler bayan olarak hamilelik ve dogum surecinde erkeklerden daha fazla yipranip yoruluyoruz hem fiziksel hem de ruhsal anlamda.burdaki cogu arkadasin demek istedigi maddi olarak bir hediyeden ziyade ruhsal olarak bize iyi gelebilecek ve baktikca o ozel gunun hatirlanacagi bir hediye.esinize ne almayi dusunmustunuz diye sormussunuz. cevabi ev hanimi bayanlar oldugunuz icib en azindan simdilik maalesef bir hediye alamayacagim oluyor.ayrica anne olarak babalardan daha cok hediyeyi hak ettigimizi dusunuyorum.keza yirtigi,catlagi,fazla kilosu olan dogum korkusu ve sancisi ceken,7 kat kesilip sonra dikilen ve en onemlisi gece gunduz o bebekle her anlamda ilgilenen babalar degil,bizleriz..

eşlerimizden hediye beklediğimiz Zaman bizi paragöz olarak nitelendiren şahıslara sorum olacak mesajımın sonunda .... Bir çocuğumuz olacağını öğrendikten sonra duam hep önce sağlıklı olması sonrada cinsiyetinin eşimin gönlüne göre olmasıydı . Tipik kocalar gibi oda erkek istiyordu tabiki. Daha sonra cinsiyetini öğrendiğimiz gün Sevinç'ten bayılacaktı neredeyse . İlk 4 ay buzdolabını , bulaşık makinesini , çöp kovasını her açışımda içim dışıma çıkardı öğürmekten; sabahları işe gitmeden önce kapıdan çıkana kadar istifra ederdim iş yerinde bütün gün sersem gibi dolanırdım ama yine de o Halim'le ne yemeğini ne çamaşırını ne ütüsünü ne temizliğini eksik etmedim. (Sadece temizliğimi son 2 ay annem yapardı ) . Geceleri sağa sola döndüğümde aman çocuğuma bir zarar gelir diye tam yan yatmazdım hafif göbeğimi yukarda tutardım altına yastık koyarak o yüzden bel ve sırt Ağrı'larımdan uyku uyuyamazdım uykusuz gecelerimi tek bilen kişide eşimdir. Geldi çattı Doğum yapacağım gün 3 saat suni sancıyla 10 cm açılana kadar ölüp ölüp dirildim sanki . Nolur Bana yardım edin diye hemşirelere yalvarırdım eşim bir yandan elimi tutar Biyandan hemşirelerle kavga ederdi niye bişey yapmıyorsunuz diye .bir ara kendimi toplayıp eşimin suratına baktığımda dudaklarına varana kadar mosmor olduğunu gördüm sen çık dışarı beni böyle görme daha fazla kötü olma dedim de çıkıp dışarda hüngür hüngür ağlamış . Hastaneden de çıktık altta dikişler popomun üstüne oturamıyorum çocuğumu ayakta emzirirdim bazen ..sırf oturmamak için o dikişlerin ve makatımın Ağrı'sından . Geceleri ben uykusuz kalıp gözümü bebeğimizden ayırmazken eşim horul horul uyurdu aman o uyusun yarın işe gidicek derdim. çocuğu doyur altını temizle gazını çıkar uyut herşey anneye bakıyor baba gelsin sadece SEVSİN . Boşuna cennet anaların ayağı altında denmemiş. Şimdi bu kadar çileyi çeken ANNE mİ eşinden bir hediye bekledi diye paragöz oluyor ? Tabiki de bir karşılık uğruna yapılmıyor bunların hiçbiri zaten bu emeklerin hiçbirine paha biçilemez !!!! ama en azından kocalar kadınlarının kıymetini bilip kendilerini eşleri için değerli olduğunu hissettirmek zorundalar !

Onlara verdiğimiz nurtopu gibi evlattan daha güzel doğum hediyesi mi var babalar için ?

eşlerimizden hediye beklediğimiz Zaman bizi paragöz olarak nitelendiren şahıslara sorum olacak mesajımın sonunda .... Bir çocuğumuz olacağını öğrendikten sonra duam hep önce sağlıklı olması sonrada cinsiyetinin eşimin gönlüne göre olmasıydı . Tipik kocalar gibi oda erkek istiyordu tabiki. Daha sonra cinsiyetini öğrendiğimiz gün Sevinç'ten bayılacaktı neredeyse . İlk 4 ay buzdolabını , bulaşık makinesini , çöp kovasını her açışımda içim dışıma çıkardı öğürmekten; sabahları işe gitmeden önce kapıdan çıkana kadar istifra ederdim iş yerinde bütün gün sersem gibi dolanırdım ama yine de o Halim'le ne yemeğini ne çamaşırını ne ütüsünü ne temizliğini eksik etmedim. (Sadece temizliğimi son 2 ay annem yapardı ) . Geceleri sağa sola döndüğümde aman çocuğuma bir zarar gelir diye tam yan yatmazdım hafif göbeğimi yukarda tutardım altına yastık koyarak o yüzden bel ve sırt Ağrı'larımdan uyku uyuyamazdım uykusuz gecelerimi tek bilen kişide eşimdir. Geldi çattı Doğum yapacağım gün 3 saat suni sancıyla 10 cm açılana kadar ölüp ölüp dirildim sanki . Nolur Bana yardım edin diye hemşirelere yalvarırdım eşim bir yandan elimi tutar Biyandan hemşirelerle kavga ederdi niye bişey yapmıyorsunuz diye .bir ara kendimi toplayıp eşimin suratına baktığımda dudaklarına varana kadar mosmor olduğunu gördüm sen çık dışarı beni böyle görme daha fazla kötü olma dedim de çıkıp dışarda hüngür hüngür ağlamış . Hastaneden de çıktık altta dikişler popomun üstüne oturamıyorum çocuğumu ayakta emzirirdim bazen ..sırf oturmamak için o dikişlerin ve makatımın Ağrı'sından . Geceleri ben uykusuz kalıp gözümü bebeğimizden ayırmazken eşim horul horul uyurdu aman o uyusun yarın işe gidicek derdim. çocuğu doyur altını temizle gazını çıkar uyut herşey anneye bakıyor baba gelsin sadece SEVSİN . Boşuna cennet anaların ayağı altında denmemiş. Şimdi bu kadar çileyi çeken ANNE mİ eşinden bir hediye bekledi diye paragöz oluyor ? Tabiki de bir karşılık uğruna yapılmıyor bunların hiçbiri zaten bu emeklerin hiçbirine paha biçilemez !!!! ama en azından kocalar kadınlarının kıymetini bilip kendilerini eşleri için değerli olduğunu hissettirmek zorundalar !

Acaba dedim hanımefendinin konusu doğumda eşinden hediye istemişti eşi almamıştı da doğum yaptığı gün zehir mi olmuştu diye şüphe ettim. Öyle bir içerlemişsiniz ki bilezik konusu arada kaynamış. Size kimse çocuk doğurdunuz eşiniz size hediye almadı siz içerlediniz diye paragöz demedi ben şahsım adına zaten demedim. Ama konu bu kadar mı çarpıtılır ayrı bir konu okuyorum zannettim Allah sizi inandırsın. Ayrıca hanımefendi doğumu siz icat etmediniz buradaki hanımların bir çoğu ben dahil çocuk doğurduk. Bu kadar abartmaya henüz evlenmemiş olanlara henüz bebek sahibi olmayan hanımlara bu kadar zor anlatmaya gerek yok lütfen. Bakın ne güzel eşiniz doğumda yanınızdaymış mutlu olun. Eğer Rabbim erkeklerin çocuk doğurmasını sancı çekmesini yırtığı dikişi olmasını dileseydi ona göre yaratırdı biz canlıları.

X