Evlilik veya çocuk asla istemiyorum

daha gül dalısın hele bir dikenlerin cıksın o zaman evde mi kaldım diye konuları dizersin merak etme

Bende gençken aynen sizin gibi düşünüyordum bana da "daha gençsin ileride böyle düşünmeyeceksin" diyorlardı, 52 yaşına geldim hala aynı düşüncedeyim. Özellikle çocuk konusunda. Babası çok zengin bir adam bile olsa benim onu tek başına büyütecek ona iyi imkanlar sunacak gelirim yoksa ben o çocuğu doğurmam , şu anda anne olma ihtimalim yok ama yine aynı düşünüyorum. Çocuk büyütmek yetiştirmek çok büyük bir sorumluluk. Evlilik konusunda da katılıyorum size.

20'li yaşlarda evlilik ve çocuk düşünmemeniz kadar normal birşey olamaz, ama ileride insan yaş aldıkça önemsediği şeyler de değişiyor, misal ben 20'li yaşlarımda hep gezeyim tozayım arkadaşlarımla takılayım isterdim, 30'lardan sonra ise daha çok ailemle, kardeşlerimle vakit geçirmeyi daha dingin bir hayat yaşamayı ister oldum. Bir de şunu düşünün, ileride yaşlandığınızda sizin kapınızı tek çalacak insanlar sizin arkadaşlarınız değil, aileniz, eşiniz çocuklarınız oluyor.

20 yaşındayken böyle düşünürdüm...evlilik kurumunun kendisine tümden karsiydim...27 yaşında telli duvakli bir gelin olarak yemekli bir düğünde eller havada oynarken buldum kendimi...Bu arada gerçekten 20 yaşında misin? 2012 de bundan 7 sene önce üye olmuşsun...garip geldi bana

Ben de aynı kafadaydım.evlenmeyecektim.çocuk fln da istemiyordum.ama büyük konuştum.sonuç,şuan evliyim.tüp bebek tedavisindeyim ve bugün transferim var.hep emin olamadım çocuk konusunda ama yaş olmuş neredeyse 30.insanın içinde bir yerlerde yaş geçtikçe çocuk olsa mı fikri oluşuyor.kaderimizde ne varsa o olacak.şimdiden çok takılmayın bunlara bence.

Henüz 20 yaş olması fikirlerinin değişmesi için yeterli bir süreye sahip olacağın anlamına geliyor.bende 20 yaşında evlenip çocuk sahibi olmayı düşünmüyordum.
Ayrıca bir dur bakalım 30 a doğru bir hormon salımı oluyor, evde mi kaldım diye konu açmazsın umarım.

Daha yasın çok genç 20 li yasların sonuna doğru fikirlerin değişir.
Hakkında Hayırlısı.

20 yaşında düşünme zaten. Tabiki o yaşta öncelik kariyer olmalı. Ben 25 yaşında evlenmeyeceğim diye tepiniyordum. Çocuk konusunda da benzer düşünüyordum. 29 olmak üzereyim, nişanlıyım. İnsan değişiyor.

Üst kat komşum 70 yaşlarında bir teyze ve beş çocuk doğurmus. Malesef ki çocuklarının uğradığı bile yok. Bir miras olayı vardı en son altı ay önce üç cocugu geldi kavga gürültü gittiler. Diğer iki çocuğunu yıllardır görmüyor bile. Onunla ilgilenen apartmanda çok saygıdeğer bir abla ve 40 yıllık arkadaşı dostu. Kadın her gün gelir kiyamam. Tahmin ettiğiniz gibi her doğuranin çocukları gelip gitmiyor hatta umursamayor pek çoğu malesef

Ya benim üniversite zamanımda böyle değildi. Hiçbir arkadaşım okul biter bitmez evleneceğim demezdi evlenmediler de. Hepsi işe güce yoğunlaştı. Ama son zamanlarda burda da hep buna benzer yorumlar okuyorum, arkadaşlarım evlenmek istiyor, çevremdekiler de hep evleniyor vs. Sosyal medyanın etkisi bence. Düğün, kına, gelinlik, gelin tacına kadar hepsi gösteriş haline gelmiş bakıyorum da. Sırf o fotoğrafı çekip paylaşmak için yapılan ritüellere dönmüş. Kına gecesine burun kıvırırdı bir dönem şehirli insanlar. Şimdi bakıyorum en sosyetiği tahtlarda geziyor. Bence genç kızlar bunlardan çok etkileniyor. Eskiden ünlüler evlenmezdi, şimdi senenin en konuşulan düğünlerine imza atıyorlar. Dönemin modası evlilik, o yüzden kızlar kariyer yerine düğüne düşmüş durumda.

20 yaşındaki ben:)

20 yaşındayken, kariyer odaklı yaşayan, mezun olunca yapacağım her şeyin tek tek planını yapmış olan, evlilik ve çocuk kelimelerini duyunca kaşınmaya başlayan idealist bir genç kızdım. Sonra hayat bana gerçek yüzünü gösterdi. Kariyer planları tek tek battı, istediğim ve hayalini kurduğum imkanlara hiç ulaşamadım. 27 yaşında pat diye aşık olduğum adamla evlenerek bütün çevremi şaşkınlığa uğrattım. Çocuk konusunda hala aynı düşüncedeyim ama. Her fikrim değişti çocuk yapmama fikrim değişmedi.

O biraz da yetiştiriliş tarzıyla alakalı bence, çocuklar anne babalarından ne görürlerse ya da gözmezlerse onları yapıyorlar, ben yakın çevremde de çok şahidim. Sevgiyle, ilgiyle büyüyen çocuklar ilerde de aynı şekilde olurlar diye düşünüyorum. Şuan 36 yaşımdayım, genelde arkadaşlarımdan maalesef hep kıskançlık gördüm, ama kendi kardeşim öyle mi, her zaman benim için en iyisini ister

Asla Asla sevgilim, asla asla deme hiç.
Hayat neler gösterir, belli olmaz sevgilim.

Yirmi yasında bırak evliliği düşünmeyi kimseyle konusunu bile konusmazdım
Siz buraya konu bile acabildiginize göre baya bir odak noktanız aslında kendinize itiraf edemesenizde ters pskiloji yapmaya calısıyor gibi geldiniz
Zaten mümkünse bu yaşlardada evlenmeyin

Bu yazı ileride yalnız kalmamak için çocuk yaparım diyenlere gelsin.
Böyle çok konu görüyorum burada, sırf ileride yalnız kalmayayım bana baksınlar diye düşünenler bu hikayeleri okumalı.
Çünkü artık devir değişti bazı çocuklar 18 yaşında üniversite ile evden gidiyor gidiş o gidiş.
Başka şehirde okuyor, sonra iş, güç,evlilik bir daha kırk yılda bir yanına gelebilirlerse ne ala.
Eskiden büyük aileler varmış.
Nineler, dedeler, anne, baba, çocuk beraber yaşarmış o artık çok nadirleşti en azından büyük şehirlerde.
Annelik çok zor.Bir de üstüne hayırsız evlat da çıkabilir.Seninle ilgilenmesini geçtim arada telefonla bile arayıp sormayabilir.
Ben o yüzden sıramı savmak istiyorum.
Ama hakkıyla annelik yapabilene saygım sonsuz..

Son düzenleme:
ben tapuda çalışıyorum, o kadar çokkk anasıyla babasıyla ev için kavga eden, miras için kavga eden görüyorum ki hergün. İmza atarken kalemi birbirlerinin önüne fırlatıyorlar. Bu forumda bayağı bir yüzde yalnız kalmayayım evleneyim, yalnız kalmayayım çocuk yapayım düşüncesindeler ama o küçük bebekler küçük bir insan , tamam bebekken çok tatlılar da büyüyünce ana babayı bile saymıyor çoğu. Bizim gördüğümüz tanıdığımız çocuklarının üstüne titreyen anne babaları bile aramayan sormayan evlat çok fazla. Hayırlı evlat çok önemli.

Daha çok gençsiniz. İlerde de evlilik , çoluk çocuk istersiniz istemezsiniz sizin kararınız , kimse hiçbir şeye mecbur değil. Ama yorumlarınızda o kadar çok felaket senaryosu yazıyorsunuz ki . Hayatta ne zaman ne olacağı elbette belli değil . Ya bina üstüme yıkılırsa diyerek evin içinde oturmaktan vazgeçmiyoruz , yıkılma ihtimali var mı var. Evlilikte de çocuk dünyaya getirmekte de olumlu -olumsuz pek çok ihtimal var, hayat zaten böyle bir şey . Sen gençliğini yaşa kariyerine odaklan. Zamanla düşüncen değişirse ona göre yol tutarsın zaten.

35 yaşındayım nişanlıyım, hep evlenmek isterdim , yani deli gibi evlilik meraklısı olmadım hiç ama evliliğe çocuğa sıcak bakardım hep, ama nişanlandığımdan beri aslında çok da evlilik istemediğimi anladım. O evliliğin, çocuğun sorumluluğunu düşününce boğuluyor gibi oluyorum. 35 yıldır rahata alışmışım tabi ama hayat, düzen böyle ilerliyor. Sen daha çok küçüksün bunları düşünmek için zaten. 27 28den önce hiç düşünme bile bu konuları.

20 yaşındayken bende asla evlenmicem he birgün aşık olursam 35den sonra evlenirim. Gezmem, kariyer yapmam lazım diyordum.
Çocuk içinde doğurmaktan ziyade evlatlık alırım, sahipsiz çok çocuk var diyordum.
Gezdim, müdür oldum sonra birine bağlanma ihtiyacı hissettim. Mantıktan ziyade aşkın baskın olduğu bir evlilik yaptım. Evlilikte 3 sene geçti bir bebeğim olmasını istiyorum, hormanların ve duyguların değişiyor içsel birşey derlerdi. He herkeste olmayabilir bilemem.
Söylemek istediğim zamanla yaşadıklarınla hissettiklerinle duygusal arayışınla düşünceler değişiklik gösterebilir.

Dediklerinize katılıyorum.
Çocuk sahibi olmak bir kumar bence.
Çok iyi anne olursun her türlü maddi,manevi emek verirsin kurslara,eğitimlere gönderirsin.Ama sonuçta hayırsız olabilir tamam o zaman vicdan azabın çok olmaz elimden geleni yaptım dersin ama bir de sadece sırf yalnız kalmayayım diye aslında anne olmayı çok da istemeyen kadınlar da çocuk yapıyor.Bu bana haksızlık geliyor.Hem maddi hem manevi ilgilenmeyeceksin hem de çocuk istiyorsun nasıl yani demek istiyorum.
Ama her türlü emeği verip de hayırsız evlat çıkarsa ben olsam dayanamazdım.Çok ağır bir duygusal çöküntü olurdu.Onun yerine çocuğum olmasa en azından nasip kısmet değilmiş der geçerim.Ama hayırsız evlâdım olsa nerede hata yaptım diye kendimi yerim.
Insan yalnızlıkla baş edebilmeli.Sırf yalnız olmayayım diye çocuk sahibi olunmamalı sonuçta o çocuklar da bir gün kendi yaşantılarını kuracak evden gidecek tekrar mı 50 yaşında çocuk yapmaya çalışacak o kadınlar..
O yüzden evliliğin de çocuğun da hayırlısı..
Yoksa hayırlı olmayacaksa gerek yok kafam rahat..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…