Evlilik veya çocuk asla istemiyorum

Evet öyle bir ülkede doğup büyüsem benimde hayatım çok farklı olurdu çocuğumada güzel bir hayat aşılayabileceğimi hayatım boyuncada bileceğim için belki 30umdan sonra benim düşüncelerim arasında olabilirdi. İnsani değerler benim için çok önemlidir ve bunu sergilediğim hemen hemen herkesten bir zarar gördüm. Ne bir güvencem var doğru düzgün nede başka bir şeyim. Hep kendi başıma karşı çıktım yaşadığım zor durumlara. Kısacası çok yoğuruldum bu hayatta. İnsanında çocuğu kendi gibi olur neticede. Çektiklerimi çekmesin. Bide evlensem zaten kim bilir neler çekicem aile o kadar derin bi konu ki. Kaynanası mı dersin görümcesi mi dersin. Anca aile değerlerine geleneklerine bağlı olmayan ama yoldaş olacağına güvendiğim biriyle birlikte yaşayabilirim, zaten böyle biriyle uzun soluklu bir ilişkim var. Tabi gelecek neyi gösterir bilemem sorunlarımız oldu geçenlerde mesela. Yalnızlıkta hayatın bi gerçeği bende yuvadan erken ayrılan kendi kendini büyüten bir genç kadınım. Benim derdim zengin koca bulmakta olabilirdi ama kimseye muhtaç olmak istemem. Ekonomik özgürlüğünü eline almış kendi başına yetebilen biri olmak isterim. Aşk insanıyımdır çok severim aşk yaşamayı ama Mutluluğuda koca da aramam. Hayatın gerçekleri var. O koca beni ertesi sabah uyandığımda seni sevmiyorum seni terk ediyorum diyebilir ama kariyerim bana asla beni terk etmez

İşte şimdi öyle düşünüyorsun. Emin ol değişecek.

Değişmesi için yaşam şartlarımın değişmesi, garanti bir parlak gelecek sahibi olup o çocuğuda bunu bahşedebileceğimi bilmem lazım

Değişmesi için yaşam şartlarımın değişmesi, garanti bir parlak gelecek sahibi olup o çocuğuda bunu bahşedebileceğimi bilmem lazım

Kimse senin geleceğini sana bahşetmeyecek, kendin kazanacaksın. Evliliği alışveriş daha doğrusu alış olarak değil paylaşım olarak gördüğün zaman olacak bu.

Gerçi şimdi ne desek boş, yaşam gösterecek her şeyi sana ve hayat şartları düşünceni değiştirecek. Dedim ya benim 20 yaşımdaki halimsin. Ben o yollardan geçtim, sen benim şu an durduğum yere henüz gelmedin. Benimle aynı yönde değişeceksin demiyorum ama inan çoooook değişeceksin.

Bu yasta boyle dusunmek cok normal.hele cocuk ist3mek icin daha bir olgunlasmak lazim.ama ben soyle dusunuyorum.insanin dogasinda yalniz olmak yok bence.yani gencken anna baba veya kardesler oluyor bir sekilde hayatimizda ya da olmasalar da hayat ,is arkadaslar derken akip gidiyor.ama yas ilerleyince de insanin yaninda esi veya cocuklari ya da torunlari olmali bence.yalnizlik koyar ilerde insana ya.insanin dogasinda var cogalmak.

Bende çocuk istiyorum evlenmek istemiyorum
İstemeyebilirsin.ama bence istiyorsun çünkü gerçekten istemesen insanların ne dediğini sallamazdın.

Yirmi yaş böyle konuşmak için en normal yaşlar. Şimdi size 'kariyer yapmak' harika geliyor ama zannettiğiz gibi birşey değil. Beş para etmez egolu adamlara saygı göstermek zorunda olduğunuz, sabahin 8inde trafikte hayata lanet okuduğunuz, haftaici hiçbir etkinliğe asla gidemediginiz, bütün bir ömrü bir şirketin çıkarı için harcadığınız, bir sürü salak insanla muhatap olacağınız bir şey iş hayati.
Ha, ben çok calisicam kendi işimi kuracam dersen, yine degismiyor. Asıl o zaman daha çok çalışman, daha cok salak insanla muhatap olman, 5 para etmeyen ama torpille- bir gruba yakınlığıyla bilinen insanlara saygı göstermen-iyi anlaşman gerekiyor.
Ha evlilik iyi midir kötü müdür ayrı hikaye ama daha yirmi yaşındasin. Fikirlerin çok değişecektir. önceliğini kariyere vermek gibi düşünceler de bana komik geliyor mesela.
Bu arada evli değilim,yaş 27 :) ben de önceliğimi çok başka şeylere verdim

Dünya ile baş etmesini sağlaması değil, dünyada tek kalmak zorunda kalırsa güvencesi olması adına bu cümleyi kurdum
Tek korktuğun şey buysa ölüm sigortası yaptır. Aylık cuzi bir ödeme yapıyorsun. Ölürsen (atıyorum) 100 bin gibi bir parayı ailene veriyorlar. Yillar yılı sigortaya devam ettikçe bu para artıyor.
Yani tek derdin buysa dert etme:)

Evlilik bir takim sorumluluklar getiriyor ama yinede bekar hayatinizla eger esinizle uyumluysaniz cokda farkli olmuyor cocuk ise bambaska birsey hersey tersine donuyor apayri bir sorumluluk cocuk istmeyenleri anliyorum neticede bakacak olan kisinin kendisi istemiyorsa hazir degilse tabiki yapmamali bende ikinci cocugu dusunmuyorum aa kardessiz olmaz diyenlerde cok:) herkes kendi hayatina gore sekillendirmeye calisiyor baskalarinin hayatlarini sacma

Yaşın genç olduğu için böyle düşünüyor olmalısın. Ablam 38yaşında bekar.Evlilik düşünmediği için, şimdi bin pişman.Keşke daha erken yaşta evlilik düşünüp çocuk yapsaydım. Anne olsaydım diyor.Evliliği düşündüğü, teklif aldığı kişileri reddettiği için de çok üzülüyor. Bence sende şimdiden kesin net kararlar verme hayat ne getirir belli olmaz.

İşte sonra üç beş yıl geçiyor ve kına gecende yüksek yüksek tepelere çalınıyor. Denendi kesin bilgi yayalım lütfen

20 yaşında e bi zahmet evliliği düşünme isteme olgunlaş tam bir yetişkin ol kafanı öyle yor bunlara.

Seni de doğurmasalarmış o zaman. Annen de öyle dudunseydi. Bı dünyaya çocuk getirmicem diye.

Hayır normalsin
Herkesin hayali evlenip çocuk yapmak olmayabilir
Muhafazakar bi çevre ve yapıda değilsen sevgili edinirsin istediğin gibi bir ilişki yürütürsün.

Bende 20 yaşımda aynen öyle düşünüyordum annem cehiz adına bişey alacak olsa yada birileri evlenme konusu açsa kıyamet kopariyordum ama 27 yaşındayım 2 evladım var çokta mutluyum bazen ben.nasıl böyle şeyler yaptım diyip kendime sasiriyorum ama çocuklarıma bakınca iyiki de yapmışım diyorum dusuncende garipsenecek bişey yok ama fikir degisebilir çokta büyük konuşmayın asla dediginiz şey başınıza geliyo

20 yaşında bunu düşünüp bdv’ye konu açman istememenden daha anormal.

Zorluklar yaşamışsınız ve bu sizi olgunlaştırmış.
Şu an 20 yaşındaki yaşıtlarınıza göre çok bilinçlisiniz bu güzel bir şey.
Bir adamı çok da sevsen, aşkından ölsen de veya çok mantıklı bir kararla evlensen de ona bel bağlamamalıyız.
Çünkü neticede gün sonunda insanoğlu.
İleride hayat yoldaşım misal maddi olarak çok iyi durumda da olsa çalışmaya devam etmek istiyorum bunun nedeni erkeklere tamamen güvenemiyorum, çok hikaye duydum ve güvenim kalmadı.
Çocuk hakkında fikirleriniz değişebilir de değişmeyebilir de bunu zaman gösterir.
Ama ben 31 yaşındayım 21 yaşımdan beri bu ortamda çocuk sahibi olunmaz diyordum ve bu fikrimin hala arkasındayım.
Zaman beni daha da haklı çıkardı maalesef.
Kendinizi bilmeniz en güzeli, çoğu gençte bu bilinç 20 yaşında yoktur.
Çok klişe ama acı insanı olgunlaştırır.

Yani sen çok mal yapıp bi cocuk yaparsinda parada insani çok mutlu etmiyor wmin ol..babamin maddi durumu çok çok iyi ama hep amcamla nenemle maddi olarak bi kavga vardi..o yüzden zengin paralı biriyle evlenmeyecem dedim ve esim polis memuru babam kadar malı yok ama cokkkk daha mutluyuz..insanlar paraya tapar olmuşlar ben çok şaşırıyorum..para sqna hizmet etmeli sen paraya değil! !

Seni de doğurmasalarmış o zaman. Annen de öyle dudunseydi. Bı dünyaya çocuk getirmicem diye.

Annelerimiz farklı biz farklıyız.Şartlar,zaman, düşünceler hepsi farklı..
Kimseye doğurmayın demiyoruz ki.
Sadece biz farklı düşünüyoruz farklı hissediyoruz.
Ki ben eğer farklı bir iklimde yaşasaydım 1 çocuk isterdim..
Ama şu an istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…