hahah cok ıyı zaten daha 20 yasındaymıs.30-40 oldugunda gormek duymak ısteriz.20yasındayken hersey hos:)
Ben böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum ona bu kötülüğü yapamam. Çocuk konusunda fikrimin değişmesi için o çocuğun bu dünyadaki kötülüklerle kolayca baş edebileceği kadar çok büyük mal varlığına sahip olmam lazım. Hayatta tek başına bile kalsa kimseye muhtaç olmamalı. Ama bu da imkansız. Bakamayacağım çocuğu ne diye getireyim dünyaya diye düşünüyorum. Garipsenecek kadar anormal mi sizce?
Yani sen çok mal yapıp bi cocuk yaparsinda parada insani çok mutlu etmiyor wmin ol..babamin maddi durumu çok çok iyi ama hep amcamla nenemle maddi olarak bi kavga vardi..o yüzden zengin paralı biriyle evlenmeyecem dedim ve esim polis memuru babam kadar malı yok ama cokkkk daha mutluyuz..insanlar paraya tapar olmuşlar ben çok şaşırıyorum..para sqna hizmet etmeli sen paraya değil! !
Konu sahibine yazdim ama kötü veya art niyetle degil paranın hele hele tekken hiç bir faydası olmadığını anlatmak istedim bunu bizzat yaşamış bir "EVLAT" olarak..demek size çok dokunmuş yazdiklarim ki size degil konu sahibesine yazdim...Lütfen konu sahibinin yukarıdaki yazısını bir daha okuyun.
Ona göre bu kötü dünyaya çocuk getirmek istemiyor.
Dünyada çok kötülük olduğunu düşünüyor ve Allah korusun çocuğu bu kötülüklerle karşılaşırsa ve yanında kimsesi kalmazsa (para şu an dünyadaki en geçerli değişim aracı olduğu için) en azından para ile bazı kötülüklerden korunabilir diye düşünüyor.
Konu sahibi paraya tapmıyor. Paranın getireceği güveni istiyor.
Bunu bende istiyorum bu paragöz olduğum anlamına gelmez.
Tamamen konu sahibinin endişesi dünyadaki kötü atmosferden korkması. Para ilk etken değil.
Tüm cevaplarını okuyun bence az bilgi ile yapılan yorumları beğenmiyorum.
Konu sahibine yazdim ama kötü veya art niyetle degil paranın hele hele tekken hiç bir faydası olmadığını anlatmak istedim bunu bizzat yaşamış bir "EVLAT" olarak..demek size çok dokunmuş yazdiklarim ki size degil konu sahibesine yazdim...
o çocuğun bu dünyadaki kötülüklerle kolayca baş edebileceği kadar çok büyük mal varlığına sahip olmam lazım. Hayatta tek başına bile kalsa kimseye muhtaç olmamalı.
Bak dikkatli okursan kötülüklerle bas edebilecek kadar büyük bir mal varlığından bahsediyor..e bende diyorumki çok para eşittir doyumsuzluk kanaatsizlik kavga..ve etrafindakilerin hepsi paran için yaninda ben bu durumlari çok gördüm ve yaşadım sadece demek istedimki bir evlada iyi bir hayat sadece çok büyük mal birakmaktan gecmiyor para var ama his ve duygu yok garip..
Beni alintilamayin lütfen.
Sadece kibledim sizi çünkü benim yaşadığım duyguları anlamamakta israrcisiniz..evet ne yazikki günümüzde insanlar paraya tapar olmuşlar halada bu sozumun arkasindayim aksini söyleyin yada gosterin o zaman..aama ne yazıkki su anda günümüz yuzyilinda bile açlık ve susuzluktan insanlar öluyorsa evet buda insanlarin paraya taptigini gosteri 4 kkazaniyorsan birini de ihtiyaç sahibine ver desen herkes güler tabiiii..herkes biseylerin üzerine bişey eklemek derdinde yahu ölüm var heyhattt..kime kaldiki sana kalsin ebediyyen..birazda etrafina bak gözünü ac sadece kendin icin degil insamlik adina da yaşa vesselâm.Bir kere ben özgürce istediğim kişiyi alıntılama yaparım, eğer alıntılanmak istemezseniz burada fikirlerinizi paylaşmazsanız.
Üslubunuz sert ve kinayeli idi fakat size buna rağmen sert, saldırgan yazmadım sadece konu sahibinin düşüncesini açıklamak istedim.
Ben burada yorumlarımı benim duygu durumuma dokunup dokunmaması üzerinden yapmıyorum, saldırgan yorumunuzu eleştirdim o kadar.
Çok para = Doyumsuzluk, kanaatsizlik ve kavga.
Bu biraz iddialı bir söylem bence.
Bu arada siz ilk mesajınızda çocuğa iyi bir hayat sadece para bırakmaktan geçmiyor, duygu ve his de önemli dememişsiniz.
İnsanlar paraya tapar olmuşlar diye haksız itham yapmışsınız, kendinizi keşke biraz daha açıklasaydınız bende sizi saldırgan bulmazdım.
Kimse senin geleceğini sana bahşetmeyecek, kendin kazanacaksın. Evliliği alışveriş daha doğrusu alış olarak değil paylaşım olarak gördüğün zaman olacak bu.
Gerçi şimdi ne desek boş, yaşam gösterecek her şeyi sana ve hayat şartları düşünceni değiştirecek. Dedim ya benim 20 yaşımdaki halimsin. Ben o yollardan geçtim, sen benim şu an durduğum yere henüz gelmedin. Benimle aynı yönde değişeceksin demiyorum ama inan çoooook değişeceksin.
Tek korktuğun şey buysa ölüm sigortası yaptır. Aylık cuzi bir ödeme yapıyorsun. Ölürsen (atıyorum) 100 bin gibi bir parayı ailene veriyorlar. Yillar yılı sigortaya devam ettikçe bu para artıyor.
Yani tek derdin buysa dert etme:)
Seni de doğurmasalarmış o zaman. Annen de öyle dudunseydi. Bı dünyaya çocuk getirmicem diye.
Yani sen çok mal yapıp bi cocuk yaparsinda parada insani çok mutlu etmiyor wmin ol..babamin maddi durumu çok çok iyi ama hep amcamla nenemle maddi olarak bi kavga vardi..o yüzden zengin paralı biriyle evlenmeyecem dedim ve esim polis memuru babam kadar malı yok ama cokkkk daha mutluyuz..insanlar paraya tapar olmuşlar ben çok şaşırıyorum..para sqna hizmet etmeli sen paraya değil! !
Bu yasta boyle dusunmek cok normal.hele cocuk ist3mek icin daha bir olgunlasmak lazim.ama ben soyle dusunuyorum.insanin dogasinda yalniz olmak yok bence.yani gencken anna baba veya kardesler oluyor bir sekilde hayatimizda ya da olmasalar da hayat ,is arkadaslar derken akip gidiyor.ama yas ilerleyince de insanin yaninda esi veya cocuklari ya da torunlari olmali bence.yalnizlik koyar ilerde insana ya.insanin dogasinda var cogalmak.
Çok büyük konuşuyorsunuz bana kalırsa.Arkadaşlarınızın garipsemesi,sizin de bunu mesele etmeniz tuhaf ayrıca.Ben de zaman zaman derim ''bu ülkede evlenilmez ya'' diye ama üzerinde hiç oturup düşünmüyorum,öylesine söylüyorumEvliliğin gelenek yönünden yanlış bulduğunuz taraflarını eleştirin de evliliği ya da çocuk fikrini direk silmek anlamsız.Direk neden şartlıyorsunuz kendinizi ''ben evlenmeyeceğim,gereksiz'' diye ? Aşk bu sonuçta,ne paraya ne kariyere hiçbir şeye bakmıyor,asla yapmam dediğiniz şeyleri yapmak istiyorsunuz.Ayrıca yaşınız 20 imiş zaten,biraz ilerleyince doğa size güzel bir oyun oynuyor çocuk konusunda
Konuyu mesele haline getirdiğimden değil ben bir şeyden bahsederken uzun yazan biriyim yapım bu şekilde. Garipsenmem dışında merak ettiğim bir şey bu düşüncelerin ileride zararını görür müyüm görmez miyim, o yüzden görüşleri almak istedim yoksa çokta oturup kafa yorduğumdan değil. Tabii yaşım daha çok genç, benim oturup kafa yorduğum konular tek başıma verdiğim hayat mücadelesi, bunu yaparken aynı zamanda okuyup, çalışabilmek ve sosyal ilişkiler ile ilgili. Zaten yazıya öyle birden aklım takıldı diye başlamışım bi baktım destan olmuş haberim yok :))
Çünkü bizim topluma göre kadın demek anne demek işte anlatamazsın kimseye bunu neyse ki bu fikri paylaşan bir çok insan varmış . Sen şu köşeyi imzala ben işlemleri hallederimOlabilirim tabii, nereyi imzalıyorum
Şaka bir yana ben yıllardır bıktım "ileride fikrin değişir, ileride çocuk istersin, annelik şöyle harika böyle mükemmel" laflarını duymaktan. Bizim insanlarımız bir kadının çocuk sevmeyebileceğini, istemeyebileceğini kabul edemiyor maalesef.
10 sene sonra mutlaka görüşelim. "benim ideallerim arasında yok" dedim zaten evlenene mani olmuyorum olağanüstü görmüyorum. Toplumun çevrenin veya ailenin onayıda umurumda değil, ömrümü tabiki yalnız geçirmek istemem mutlaka yanımda bir yoldaşım olur. Ama üzerimde evlilik konusunda hiç bir baskı olmadığı için bir imzaya gerek duymam, o imza benim haklarımı koruduğu kadar karşı tarafında hakkı olmayan şeyler doğurabiliyor. Zaten birlikte yaşamaya karar verip güvendikten sonrada evlilik adı altında bir şeyleri garantileme ihtiyacı duymam. Devletinde bilmesine gerek yok kimle yaşayacağımı devlet yada elalem bilse nolur bilmese nolur bir şeyleri resmileştirmekte saçma geliyor bana.
30lu yaslari gecince bu dusuncelerinizi merak ediyorm dedim bunu yazan bir 30 lu yaslarda bir kadinsa gercekten cok tutarli idalist ama sen 20 yasindasin ve gercekten cok kucuksunArkadaşlar birden aklıma geldi bunuda sormak istedim görüşlerinizi merak ediyorum. Benim ideallerim arasında evlenmek aile kurmak veya çocuk yapmak gibi şeyler hiç yok. Şuan hedefim olan kariyerime odaklanmak istiyorum. Arkadaşlarım bu konuda garipsiyor beni. Ben böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum ona bu kötülüğü yapamam. Evliliğide düşünmüyorum tamamen maddi kaynaklı imzalı sözleşmeye dayalı bir olay gibi geliyor. Öyle söz nişan gibi adetlerde gözüm yok ama davet tarzı düğünleri seviyorum atıyorum yazın büyük bir tekne kiralayıp parti vermek gibi. Bunada düğün denmez pek daha çok birlikteliğim olduğu bireyle ve sevenlerimizle bir kutlama gibi. Bu fikirlerimin değişmesi çok zor. Bana ve hayatımda zararı olur mu. Henüz 20 yaşındayım. Çocuk konusunda fikrimin değişmesi için o çocuğun bu dünyadaki kötülüklerle kolayca baş edebileceği kadar çok büyük mal varlığına sahip olmam lazım. Hayatta tek başına bile kalsa kimseye muhtaç olmamalı. Ama bu da imkansız. Bakamayacağım çocuğu ne diye getireyim dünyaya diye düşünüyorum. Garipsenecek kadar anormal mi sizce?
ben bu yeni neseli anlamayacam cidden ozgurluk aljol gezmek tozmak mi oluyor biri bana bunu aciklasin cok mu geri kafayim diyecem ama bnsde 29 yasindayim ozgurlugun terimini ciddi anlamda bilmiyoruz yada. kendimize gore ozgurlugu tanimliyoruz insan evli ve cocuklu olunca esarette mi kaliyor. suan evli ve cocukli kadinlar esarette bunu anladim
ozgurlugun tanimi evli ve cocuklu olmamak yoksa beni taslarlar:) benim ozgurlugum kendimi her platformada ifade etmektir istet evli olayim ister bekar olayim yasama hakkim .secme ve secilme hakkim dilim kulturum. herseyimle ozgurummmm...O zaman ozgurlugun tanimini alalim sizden.
ozgurlugun tanimi evli ve cocuklu olmamak yoksa beni taslarlar:) benim ozgurlugum kendimi her platformada ifade etmektir istet evli olayim ister bekar olayim yasama hakkim .secme ve secilme hakkim dilim kulturum. herseyimle ozgurummmm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?