• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik veya çocuk asla istemiyorum

Arkadaşlar birden aklıma geldi bunuda sormak istedim görüşlerinizi merak ediyorum. Benim ideallerim arasında evlenmek aile kurmak veya çocuk yapmak gibi şeyler hiç yok. Şuan hedefim olan kariyerime odaklanmak istiyorum. Arkadaşlarım bu konuda garipsiyor beni. Ben böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum ona bu kötülüğü yapamam. Evliliğide düşünmüyorum tamamen maddi kaynaklı imzalı sözleşmeye dayalı bir olay gibi geliyor. Öyle söz nişan gibi adetlerde gözüm yok ama davet tarzı düğünleri seviyorum atıyorum yazın büyük bir tekne kiralayıp parti vermek gibi. Bunada düğün denmez pek daha çok birlikteliğim olduğu bireyle ve sevenlerimizle bir kutlama gibi. Bu fikirlerimin değişmesi çok zor. Bana ve hayatımda zararı olur mu. Henüz 20 yaşındayım. Çocuk konusunda fikrimin değişmesi için o çocuğun bu dünyadaki kötülüklerle kolayca baş edebileceği kadar çok büyük mal varlığına sahip olmam lazım. Hayatta tek başına bile kalsa kimseye muhtaç olmamalı. Ama bu da imkansız. Bakamayacağım çocuğu ne diye getireyim dünyaya diye düşünüyorum. Garipsenecek kadar anormal mi sizce?
Istemeyebilirsin evkenme de cocuk da yapma fikrin anormal degil... sadece yaslandiginda evlen o da yalniz kalmaamak yasli zamaninda sana destek biri olsun diye...

Bana kalirsa bu saydiklarinizi ozgurlukten ziyade insani insan yapan temel haklar olarak nitelendirmek daha dogru. Bu durumda ozgurlugun tanimi da farklilasiyor.

Bana gore ozgurluk, insanin yasamini idame ettirebilmesi icin ustlenmesi gereken temel sorumluluklar dahilinde - bir baskasinin yasam alanina zarar vermeden - sahip oldugu hareket serbestisidir.

Dunya her gecen gun yasanmaz bir gezegen haline gelirken ve sirtimizdaki sorumluluklar o kadar fazlayken bu sorumluluklari evlenerek veya cocuk sahibi olarak katmerlestirmenin rasyonel olmadigini dusunuyorum ben.
ben dediklerinize zaten bise demiyorm ama cocuk sorumluluk insanin ozgurlugune engel degil bana sacma gelen de bu kendimi 4 cocuk yaparak esarette gibi his ettim sacma degil mi ben ozgursem ve. cocuk sahibi olmak istiyorsam rabbimde veriyorsa buna .kimse engel olmaz arkadaslarin saydiklari yanliz yasamak .gunu gun etmek bana. bu sacma geliyor zaten biz ozgur bir ulkede yasiyoruz. baska tutucu bir ulkede yasamiyoruz kapali degilsen zorla kafani kapatmiyorlar kadinlar araba suremiyor. hic bir resmi bir yerde kendini ifade edemiyorsa. cocuk siniri varsa gezme tozmaya karilosiyorsa o zamn gercekten ozgur degilsin sadece cocuk yap kocanin dizinde dur biz boyle bir ulkede degiliz cok sukur ve hepimizde ozguruz

ben dediklerinize zaten bise demiyorm ama cocuk sorumluluk insanin ozgurlugune engel degil bana sacma gelen de bu kendimi 4 cocuk yaparak esarette gibi his ettim sacma degil mi ben ozgursem ve. cocuk sahibi olmak istiyorsam rabbimde veriyorsa buna .kimse engel olmaz arkadaslarin saydiklari yanliz yasamak .gunu gun etmek bana. bu sacma geliyor zaten biz ozgur bir ulkede yasiyoruz. baska tutucu bir ulkede yasamiyoruz kapali degilsen zorla kafani kapatmiyorlar kadinlar araba suremiyor. hic bir resmi bir yerde kendini ifade edemiyorsa. cocuk siniri varsa gezme tozmaya karilosiyorsa o zamn gercekten ozgur degilsin sadece cocuk yap kocanin dizinde dur biz boyle bir ulkede degiliz cok sukur ve hepimizde ozguruz

Insanlarin dunya gorusleri ve buna gore sekillenen ozgurluk tanimlari farklilasiyor iste.

Insanlarin dunya gorusleri ve buna gore sekillenen ozgurluk tanimlari farklilasiyor iste.
bana gore herkes ozgur. baskasinin ozgurlugunu kistlarsan iste o esaret baslar . ben sizin dusuncelerinize saygi duyuyorm. su konu basligi sadece buyuk lokma ye buyuk soz konusma demisler unitulmasinki birda bir suru evli cocuklu kadin var. hani gercekten ozgurlukle sorumluluk cok farkli seyler bende buni ifade. etmek istiyoru ona bakarsaniz insan calisirkende. sorumluluklarinin disina cikarsa o zamn ozgur olmuyor issiz gucsuz oluyor .oyunculuk yapan siyasete atlan mankenlik sarkicilik yapan. doktorluk vs meslek yapan kadinlar var ve. bagzilari evli olan esarette mi degiller ben okuluma devam etseydim suan erkeklerin icinde santralde calisiyor olcaktim evli olup olmamam buni degistrmezdi kendi hur ozgur irademle biraktim yani ozgurluk irade kendi fikrini ortaya atmak ve bunu uygulamak konuyu arkads saptrmis ve ben tartisma icin bunlari yazmiyorum ciddi anlamda rahatsiz oldum

Sizin kararıniz kimse sizi zorla evlendirmiyor yada çocuk yap demiyorsa ortada dert edinecek birşey yok demektir..
Ama evliliği tanımladığıniz şey yanlış, ne eşim ne de ben sözleşme gibi bir evlilik yaptık. Gönül bağıyla baglyiz çok şükür. Evlendigim için de yani en azından eşimle evlendigim icinde mutluyum Allah daim etsin herkesin mutluluğunu..

Çocuk konusuna gelince de böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemem lafı bana saçma geliyor , dünya kötü ise ben öyle bir evlat yetiştirmeye çalışırım ki tüm kötülüklere karşı gelecek dünyayı güzelleştirecek bir insan olsun..

ben bu yeni neseli anlamayacam cidden ozgurluk aljol gezmek tozmak mi oluyor biri bana bunu aciklasin cok mu geri kafayim diyecem ama bnsde 29 yasindayim ozgurlugun terimini ciddi anlamda bilmiyoruz yada. kendimize gore ozgurlugu tanimliyoruz insan evli ve cocuklu olunca esarette mi kaliyor. suan evli ve cocukli kadinlar esarette bunu anladim

29 yaşında, bekar ve özellikle çocuğu özgürlük kısıtlayıcı olarak gören bir kadınım. Temel insan hakları ile bireyin özgürlüğü farklı şeyler, siz bu ikisini karıştırıyorsunuz. Seçme ve seçilme hakkı, dini haklar, yasal haklar, bunların hepsi zaten yasalarla size verilmiş haklar. Bireysel özgürlük ise sizin kendi hayatınıza dair özgürlükler.

Benim özgürlüğüm ne biliyor musunuz? Aklıma estiğinde yurtdışında bir hafta sırt çantamla bilmediğim şehirlerin ara sokaklarında gezmek. Keyfim yoksa mutfağı darmadağın bırakıp, salonu toplamayıp, yemek yapmayıp yorganımın altında uyumak. Haftasonu öğlene kadar yataktan çıkmamak. Pazar günü ütü yapıyorken arkadaşımdan gelen telefonla ütüyü boşverip kendimi sokağa atmak. Boş olur diye sinemanın en geç seansına bilet alabilmek. İstediğim arkadaşımda kimseye hesap vermeden kalmak, isteyen arkadaşımın da evimde kalabilmesi. Saçımı kimse "bu renk ne ya" demeden istediğim renge boyayabilmek. Haftasonu hiçbir yere çıkmadan evde dört sezon dizi bitirmek. Elimi hiçbir şeye sürmeden gerekirse sabahlayıp okuduğum kitabı bitirmek. Bunlar ve yazmadığım daha nice onlarca küçük şey benim özgürlüğüm. Çocuk bunların hepsini kısıtlayıcı.

Bunlar size göre saçma olabilir, size saçma gelebilir. Beni ilgilendirmiyor. Herkesin hayatında beklediği şeyler farklı, ben nasıl ki sizin hayat anlayışınıza, sizi mutlu eden şeylere saçma demiyorsam sizin de başkalarına saçma deme hakkınız yok.

29 yaşında, bekar ve özellikle çocuğu özgürlük kısıtlayıcı olarak gören bir kadınım. Temel insan hakları ile bireyin özgürlüğü farklı şeyler, siz bu ikisini karıştırıyorsunuz. Seçme ve seçilme hakkı, dini haklar, yasal haklar, bunların hepsi zaten yasalarla size verilmiş haklar. Bireysel özgürlük ise sizin kendi hayatınıza dair özgürlükler.

Benim özgürlüğüm ne biliyor musunuz? Aklıma estiğinde yurtdışında bir hafta sırt çantamla bilmediğim şehirlerin ara sokaklarında gezmek. Keyfim yoksa mutfağı darmadağın bırakıp, salonu toplamayıp, yemek yapmayıp yorganımın altında uyumak. Haftasonu öğlene kadar yataktan çıkmamak. Pazar günü ütü yapıyorken arkadaşımdan gelen telefonla ütüyü boşverip kendimi sokağa atmak. Boş olur diye sinemanın en geç seansına bilet alabilmek. İstediğim arkadaşımda kimseye hesap vermeden kalmak, isteyen arkadaşımın da evimde kalabilmesi. Saçımı kimse "bu renk ne ya" demeden istediğim renge boyayabilmek. Haftasonu hiçbir yere çıkmadan evde dört sezon dizi bitirmek. Elimi hiçbir şeye sürmeden gerekirse sabahlayıp okuduğum kitabı bitirmek. Bunlar ve yazmadığım daha nice onlarca küçük şey benim özgürlüğüm. Çocuk bunların hepsini kısıtlayıcı.

Bunlar size göre saçma olabilir, size saçma gelebilir. Beni ilgilendirmiyor. Herkesin hayatında beklediği şeyler farklı, ben nasıl ki sizin hayat anlayışınıza, sizi mutlu eden şeylere saçma demiyorsam sizin de başkalarına saçma deme hakkınız yok.

Hayata ayni aciyla bakabilmek guzel Lyanna Mormont Lyanna Mormont . :KK200:

ya ne gibi bir olay gerekebilirki aldatılmak dışında. e zaten aldatan sevgiliykende aldatır çıkarda kokusu ortaya bi şekilde. bence karşı tarafa güvenmemek gibi bir şey bunu garantilemeyi istemek. yani insan tamamen güveniyosa aldatmayacağına eminse imzayada ihtiyaç duymamalı
O zaman doğacak bebeğinize nufuz cüzdanı da cıkartmayın .Aa çok ayıp sen bana güvenmiyormusun ben senin annenim ne gerek var böyle maddi şeylere diyin evlilik sadece bir imzaysa güven aslolansa. Heralde herkes güvendiği insanla evleniyor. Elmayla armudu karıştırmayalım. Evet çok saçma düşünüyorsunuz. Ama yaşınız çok genç. Saçmalamanız normal o yuzden :spor: ve bebek konusunda da bence maddiyatım olsa yaparım demeniz yanlış. Zengin insanlar daha çok kötü alışkanlıklara kötü çevreye bulaşabiliyor.medyadan magazinden vs den görüyoruz. Maddiyatınızı değil bebeğinizin maneviyatını güçlendirmeniz lazımki bu dünyanın kötülükleriyle savasabilsin. Kendini her türlü pislikten koruyup iyi olmayı secebilsin .Bunun da parayla hiçbir alakası yok. Ve son olarak bir tespitte bulunacağım. Evlenmeyi düşünmüyorum istemiyorum diyip hangi evlilik ritüeliyle evlenmek istediğinizi yazmanız ayrıca trajikomik olmuş. Evli bir ablandan tavsiye. Doğru insanı bulursan evlen. Çünkü doğru kişiyle yapılan evlilik mutluluğuna mutluluk katar

ay yani niye bunun için konu açtın ki? tersini düşünmeye başladı yoksa evlenenleri falan görünce? bunlar kişisel konular herkesin deneyimi farklı kimse sana 20 yıl sonra bu yüzden çok mutsuz ya da mutlu olacaksın diyemez ki!
20 yaşındasın ama biraz daha aklını kullanın lütfen

sizde evlilige olan bakis aciniz. sacma demeyin cunku biz esaret altinda degiliz gayette rahatiz bunlari evli olan insanlarda yapiyor ben kimsenin ozgurlugune laf etmem ozgurluk dediginiz sey rahatliksa ewwet siz cok ozgursunuz biz esaret altindayiz iyi gunler

sizde evlilige olan bakis aciniz. sacma demeyin cunku biz esaret altinda degiliz gayette rahatiz bunlari evli olan insanlarda yapiyor ben kimsenin ozgurlugune laf etmem ozgurluk dediginiz sey rahatliksa ewwet siz cok ozgursunuz biz esaret altindayiz iyi gunler
Hanımefendi ben size saçma veya esaret altındasınız mı dedim? Nasıl bir alınganlıkla okuyorsunuz pes doğrusu.

Size de iyi günler.

son nokto .burda cok evli kadin var. isteyen hayatini baskasiyla birlestrir isteyen evlenir cocuk yapar ben bekar arkadaslara zaten bise demiyorm. herkesin yasam tarziyla zaten ozgurdur bizde kendi aklimiz fikrimizle evlenip yuva kuruyorz ki. bunu evlenmeden once nikah memuru kendi ozgur hur iradenle ewet diyor musun diye soruyor . benim tercihim colul cocuk yapip iyi insanlar yetistrmek. evet bagzi seylerden. uzak kalbilirim uyku vs bunlar rahatlik ama ben bu sekilde mutluysam kendimi gercekten iyi his ediyorsam kus gibi zaten ozgurummm. bnmm anlasamadigim nokta evlilik esarett degilll herkese iyi gunler

Hanımefendi ben size saçma veya esaret altındasınız mı dedim? Nasıl bir alınganlıkla okuyorsunuz pes doğrusu.

Size de iyi günler.
ben size demedim bu sekilde dusunen herkese dedim alinganlik degil. konu basligi bana sacma geldi asla diye birsey var mi 20 yasinda bir bayan bu sekilde konu acinca tuafima gitti inanin bunu sizin gibi biri acsaydi. tetcihiniz ve idallerinizde. gercekten guzel derdim cunku siz yasinizi almis ve. ne istediginizi. bildiginz icin vay be derdim imrendim bu kadina derdim ama konu evliligi esarete getirmis bir cok kisi bende bundan rahatsizlik duydum

ben size demedim bu sekilde dusunen herkese dedim alinganlik degil. konu basligi bana sacma geldi asla diye birsey var mi 20 yasinda bir bayan bu sekilde konu acinca tuafima gitti inanin bunu sizin gibi biri acsaydi. tetcihiniz ve idallerinizde. gercekten guzel derdim cunku siz yasinizi almis ve. ne istediginizi. bildiginz icin vay be derdim imrendim bu kadina derdim ama konu evliligi esarete getirmis bir cok kisi bende bundan rahatsizlik duydum

konuyu açan kişi dikkat çekmeye çalışıyor sadece.alınganlık yapmanıza gerek yok bence bu denli

konuyu açan kişi dikkat çekmeye çalışıyor sadece.alınganlık yapmanıza gerek yok bence bu denli
aynen ole . galiba haklisiniz ama inanin. biraz sinir bozucu bir durum. ilk sayfalarda yazilan seyler gercekten bu. denli. beni. cok konusmaya itti herkes mutlu oldugu konumda ozgurdur bende bunu ifade etmek istiyorm yada anlatamiyorm

Sana dogurma dememıs ki kız bu neyın kafası?
İyi okur musun orda şöyle birşey mi yazıyor?
“Bana niye doğurma dedin”
Ben baktım yazmıyormuş.
Anlatmak istediğim şey başka diğer mesajımda yazdım ama büyük ihtimal siz sırf polemik olsun yada muhalefet olayım diye aldınız kendinizce böyle garip bir kalıba soktunuz cümlemi.
Size ayrıca açıklama yapmıcam, başka biriyle tartışın daha önemli işlerim var.

O zaman doğacak bebeğinize nufuz cüzdanı da cıkartmayın .Aa çok ayıp sen bana güvenmiyormusun ben senin annenim ne gerek var böyle maddi şeylere diyin evlilik sadece bir imzaysa güven aslolansa. Heralde herkes güvendiği insanla evleniyor. Elmayla armudu karıştırmayalım. Evet çok saçma düşünüyorsunuz. Ama yaşınız çok genç. Saçmalamanız normal o yuzden :spor: ve bebek konusunda da bence maddiyatım olsa yaparım demeniz yanlış. Zengin insanlar daha çok kötü alışkanlıklara kötü çevreye bulaşabiliyor.medyadan magazinden vs den görüyoruz. Maddiyatınızı değil bebeğinizin maneviyatını güçlendirmeniz lazımki bu dünyanın kötülükleriyle savasabilsin. Kendini her türlü pislikten koruyup iyi olmayı secebilsin .Bunun da parayla hiçbir alakası yok. Ve son olarak bir tespitte bulunacağım. Evlenmeyi düşünmüyorum istemiyorum diyip hangi evlilik ritüeliyle evlenmek istediğinizi yazmanız ayrıca trajikomik olmuş. Evli bir ablandan tavsiye. Doğru insanı bulursan evlen. Çünkü doğru kişiyle yapılan evlilik mutluluğuna mutluluk katar

Bence siz yazdıklarımdan hiç bir şey anlamamışsınız zaten çocuk yapmayı düşünmüyorum düşünen insan zaten evliliğide düşünür. illa biriyle birlikte yaşamak demekte çocuk sahibi olmayı gerektirmez. Ayrıca uzun soluklu bir ilişkiye sahipte olabilirim belki yıldönümümdür, sevdiklerimle birlikte neden bunu kutlamayayım bunun nesi saçma? Bu kutlamayıda evliliğe bağlayıp ritüel diye tanımlamışsınız bence bu daha saçma o zaman. Ayrıca maddi imkanlarım çok geniş olunca çocuk yaparsam ona bu imkanı sunup maneviyatını güçlendirmeyeceğimi nereden çıkardınız. Ben maddi imkan sunabilmeyi sadece çocuğumun hayatta tek başına kalırsa güvencesi olması açısından istedim. Yaşınız kaç bilmiyorum fakat bence görüşlerimiz uymadığı için benimkiler size, sizinkiler bana saçma geliyor. Yinede fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim iyi forumlar

Back