• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik veya çocuk asla istemiyorum

Herkesin beklentisi, mutluluğu, hayatında istediği özgürlük kavramı farklı. Bu fark başkalarının isteklerini saçma olarak nitelendirme hakkını vermiyor.

Kalp de bilmukabele :KK200:
Hayata ayni aciyla bakabilmek guzel @lyanna mormont. :KK200:

Kızlar o kadar güzel cevaplar yazmışsınızki görüşlerinize son sürat katılıyorum hatta bana bazı şeyleri dikte etmeye çalışanlar olmuş onlarada açıklamayı yapmışsınız benim bir şey dememe bile gerek kalmadı aynı ağızdan konuşuyor gibi hissettim okuyunca. O yüzden bu kalplerde benden size :KK200: :KK200::KK200:

konuyu açan kişi dikkat çekmeye çalışıyor sadece.alınganlık yapmanıza gerek yok bence bu denli

Dikkat çekmek mi peki bundan benim çıkarım ne sonuçta sanal bir platformdayız :)) Ayrıca dikkat çekmek isteyen insanların burada nasıl konular açtığını biliyoruz istesem onlardan daha yaratıcı olabilirdim :)) komik bir önyargı

Olabilir. Herkes evlenmek çoluk çocuk sahibi olmak istemeyebilir.
Ben de 20 yaşında öyle diyordum, 24ten itibaren bir çocuk sahibi olma-evlenme isteği geldi.

Arkadaşlar konu sahibi zaten daha 20 yaşında.Ben 19 yaşımdayken kardeşimle dalga geçerdim erkek için ağlanır mı yeaaaa erkek nedir ki yeaaa evlilik de neymiş yeaaaa diye dolanıyordum.20 yaşımda aşık oldum erkek için ağladım ve o yaşta keşke okul bitse hemen evlensek dedim.Daha aşkla tanışmamış bir kişi için düşünceleri çok ama çok normal.Konu sahibi sana da şunu söylüyorum asla ama asla deme gün geliyor o aslaları bir bir yutuyorsun:) Ama sana şu an ne desem he he deyip takmıyorsundur muhtemelen.Çünkü ben de öyleydim.Hayatın senin için hazırladığı planlar var senin planların bazen etkisiz kalacak bunu da bil:) He 40ına geldiğinde hala böyle düşünüyorsan o zaman hayatla kendi planları uyuşmuş yüzde birlik kısma girdiğin için mutlu olmalısın:)

Diğer arkadaşlara gelince evli olmak veya bekar olmanın özgürlükle alakalı olduğu düşünmüyorum.Evlilik sorumluluk sahibi yapar sadece.Ama bu sorumlulukla büyük mutluluklar elde edebiliyorsanız en özgür insansınızdır.

Dikkat çekmek mi peki bundan benim çıkarım ne sonuçta sanal bir platformdayız :)) Ayrıca dikkat çekmek isteyen insanların burada nasıl konular açtığını biliyoruz istesem onlardan daha yaratıcı olabilirdim :)) komik bir önyargı

bir çıkar olmasına gerek var mı? dikkat çekmek de yeterli geliyor bazılarına
bence burada önyargıdan daha komik şeyler var, mesela diğer yazdığım yoruma neden cevap vermedin? tekrar soruyorum böyle bu kadar kişisel ve kimsenin bir başkasına akıl veremeyeceği bir şey için konu açmak neden?ben de seninle aynı fikirdeyim ve de uyguluyorum ama konu neden açayım ki? başkalarının yaşam tarzına eleştiride bulunulacağı gayet net, tahrik dolu konular bunlar.sen de bunun farkında olarak açtın sonuçta

Arkadaşlar konu sahibi zaten daha 20 yaşında.Ben 19 yaşımdayken kardeşimle dalga geçerdim erkek için ağlanır mı yeaaaa erkek nedir ki yeaaa evlilik de neymiş yeaaaa diye dolanıyordum.20 yaşımda aşık oldum erkek için ağladım ve o yaşta keşke okul bitse hemen evlensek dedim.Daha aşkla tanışmamış bir kişi için düşünceleri çok ama çok normal.Konu sahibi sana da şunu söylüyorum asla ama asla deme gün geliyor o aslaları bir bir yutuyorsun:) Ama sana şu an ne desem he he deyip takmıyorsundur muhtemelen.Çünkü ben de öyleydim.Hayatın senin için hazırladığı planlar var senin planların bazen etkisiz kalacak bunu da bil:) He 40ına geldiğinde hala böyle düşünüyorsan o zaman hayatla kendi planları uyuşmuş yüzde birlik kısma girdiğin için mutlu olmalısın:)

Diğer arkadaşlara gelince evli olmak veya bekar olmanın özgürlükle alakalı olduğu düşünmüyorum.Evlilik sorumluluk sahibi yapar sadece.Ama bu sorumlulukla büyük mutluluklar elde edebiliyorsanız en özgür insansınızdır.

Benimde uzun soluklu bir ilişkim var ve aşkımıda doyasıya yaşıyorum ama kalbim onu sevdiğim için pır pır atar evleneyim hemen diye değil. Benim yaşımdayken evlilik düşünmüşsünüz belki gerçekleştirdiniz belki sizi mutlu etti memnun oldunuz o yüzden böyle konuşuyorsunuz lakin benim bu yaşta düşüneceğim şeyler okulumu başarı ile tamamlamak sorumluluklarımı yerine getirmek ve kariyer hedefime adım adım ilerlemek. Aşkımdan ölsem dahi, ki önceki bi konum çok sertti ilişkimle alakalıydı herkes vazgeç derken sevgisi için mücadele eden birisi oldum, kazandımda orası ayrı. Fakat bir an önce nikaha basayım diye bir düşüncem hiç yok. Yorumunuz için teşekkürler ama hayata aynı açıdan bakmıyoruz yaşım ilerlediğindede çocuk fikrine gerekli şartlar sağlansa dahi sıcak bakabileceğimi sanmıyorum

bence burada önyargıdan daha komik şeyler var, mesela diğer yazdığım yoruma neden cevap vermedin? tekrar soruyorum böyle bu kadar kişisel ve kimsenin bir başkasına akıl veremeyeceği bir şey için konu açmak neden?ben de seninle aynı fikirdeyim ve de uyguluyorum ama konu neden açayım ki? başkalarının yaşam tarzına eleştiride bulunulacağı gayet net, tahrik dolu konular bunlar.sen de bunun farkında olarak açtın sonuçta

Başka bir şey yazmışsanız onu görmediğim için cevap vermemişimdir altında bir şey aramayın lütfen çok fazla yorum geliyor ve gözden kaçırdıklarım oluyor. Reel sosyal hayatımda zaten istemsiz olarak olumlu açıdan dikkat çeken hatta bazen bundan bunalan biriyim o yüzden böyle şeylere hiç ihtiyacım yok. Bu konuyu açma nedenim bu kişisel düşüncemin ileride bana bir zararı olur mu, olursa ne gibi zararları olur merak ettiğimdendi. Çünkü bana verilen nasihatlar bu yönde oldu. Bende görüşlerinizi merak ettiğim için aklıma birden takıldı sorayım diyerek yazma ihtiyacı hissettim.

dikkatimi bise cekti bayanin uyeligi 2012 yasi. 20 bi iste bir tuaflik var. ve inanki sana sonuna kadar hak veriyorm

Hayır evlenmedim.Hatta şu an evlen diyenlere amaan nasipte varsa olur her şey evlilik değil diyen biriyim.Sadece asla deme diyorum ve hala bunun arkasındayım.Bir zahmet 20 yaşında da kariyeri düşün zaten okulun ve iş hayatın olsun önceliğin:) Asla dediğin zaman hayat o asla dediğin şeyleri yaptırmak için döndürüyor çarklarını.Ama dediğim gibi yaşamadan ne demek istediğimi de anlayamazsın.O yüzden hayatın akışına bırak kendini gitsin
Benimde uzun soluklu bir ilişkim var ve aşkımıda doyasıya yaşıyorum ama kalbim onu sevdiğim için pır pır atar evleneyim hemen diye değil. Benim yaşımdayken evlilik düşünmüşsünüz belki gerçekleştirdiniz belki sizi mutlu etti memnun oldunuz o yüzden böyle konuşuyorsunuz lakin benim bu yaşta düşüneceğim şeyler okulumu başarı ile tamamlamak sorumluluklarımı yerine getirmek ve kariyer hedefime adım adım ilerlemek. Aşkımdan ölsem dahi, ki önceki bi konum çok sertti ilişkimle alakalıydı herkes vazgeç derken sevgisi için mücadele eden birisi oldum, kazandımda orası ayrı. Fakat bir an önce nikaha basayım diye bir düşüncem hiç yok. Yorumunuz için teşekkürler ama hayata aynı açıdan bakmıyoruz yaşım ilerlediğindede çocuk fikrine gerekli şartlar sağlansa dahi sıcak bakabileceğimi sanmıyorum

dikkatimi bise cekti bayanin uyeligi 2012 yasi. 20 bi iste bir tuaflik var. ve inanki sana sonuna kadar hak veriyorm

13 yaşımda buraya kayıt olmamın nesi tuhaf geldi size çünkü bana kayıt olurken hiç tuhaf gelmemişti

13 yaşımda buraya kayıt olmamın nesi tuhaf geldi size çünkü bana kayıt olurken hiç tuhaf gelmemişti
ilginc .. sadece tuafima gitti ben 13 yasindayken. ortaokul 8. sinif ogrencisiydim. evet oyunlardan derslerden .calisan anneme. yardim etmekten. dusunememism firsat bulamamisim. cok sanslisiniz. bu yuzden cok ozgur dusunuyorsunuz ne biley 13 yasinda bir cocuk kadinlar klubune uye olurken nasil. bir dusuncedeydi onu bilemedim. cunku birda cinsellikten ev. yemekleri gebelik belirtileri ne bileyim bekaret kadinliga ait hersey var bu yuzdrn bana tuaf geldi sakin beni yanlis anlamayin. bu fikrim yanlis mi ki demekki siz cok erken olgunlasmissinz

Arkadaşlar birden aklıma geldi bunuda sormak istedim görüşlerinizi merak ediyorum. Benim ideallerim arasında evlenmek aile kurmak veya çocuk yapmak gibi şeyler hiç yok. Şuan hedefim olan kariyerime odaklanmak istiyorum. Arkadaşlarım bu konuda garipsiyor beni. Ben böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum ona bu kötülüğü yapamam. Evliliğide düşünmüyorum tamamen maddi kaynaklı imzalı sözleşmeye dayalı bir olay gibi geliyor. Öyle söz nişan gibi adetlerde gözüm yok ama davet tarzı düğünleri seviyorum atıyorum yazın büyük bir tekne kiralayıp parti vermek gibi. Bunada düğün denmez pek daha çok birlikteliğim olduğu bireyle ve sevenlerimizle bir kutlama gibi. Bu fikirlerimin değişmesi çok zor. Bana ve hayatımda zararı olur mu. Henüz 20 yaşındayım. Çocuk konusunda fikrimin değişmesi için o çocuğun bu dünyadaki kötülüklerle kolayca baş edebileceği kadar çok büyük mal varlığına sahip olmam lazım. Hayatta tek başına bile kalsa kimseye muhtaç olmamalı. Ama bu da imkansız. Bakamayacağım çocuğu ne diye getireyim dünyaya diye düşünüyorum. Garipsenecek kadar anormal mi sizce?

Anormal bir durum yok, herkes evliliği istemeyebilir. 36 yaşında evlendim, çok uzun yıllar sizin gibi düşündüm, yapacak çokta işim vardı. Evlendikten sonra keşke daha önce evlenseymişim diye düşündüğüm çok olmuştur, epey yorulmuşum hayatın yükünü tek başıma taşımaktan. Yaşınız gereği gayet normal düşünceleriniz büyük ihtimalle ileride bu konuyu yeniden gözden geçireceksiniz

ilginc .. sadece tuafima gitti ben 13 yasindayken. ortaokul 8. sinif ogrencisiydim. evet oyunlardan derslerden .calisan anneme. yardim etmekten. dusunememism firsat bulamamisim. cok sanslisiniz. bu yuzden cok ozgur dusunuyorsunuz ne biley 13 yasinda bir cocuk kadinlar klubune uye olurken nasil. bir dusuncedeydi onu bilemedim. cunku birda cinsellikten ev. yemekleri gebelik belirtileri ne bileyim bekaret kadinliga ait hersey var bu yuzdrn bana tuaf geldi sakin beni yanlis anlamayin. bu fikrim yanlis mi ki demekki siz cok erken olgunlasmissinz

Evet özgür büyüdüm hatta kendi kendimi büyüttüm diyebilirim, yalnız şuan bu dedikleriniz ile bu işin içinde bir iş var demeniz hiç örtüşmüyor. Saçımı ilk kez boyayacaktım bununla ilgili araştırma yaparken siteye denk gelip kayıt oldum senelerdirde kullanmadım yeni yeni takılıyorum foruma. Bir yanlışınız daha var sadece yazdığınız konulardan ibaret değil bu site sonuçta. Neyse iyi forumlar diliyorum

Evet özgür büyüdüm hatta kendi kendimi büyüttüm diyebilirim, yalnız şuan bu dedikleriniz ile bu işin içinde bir iş var demeniz hiç örtüşmüyor. Saçımı ilk kez boyayacaktım bununla ilgili araştırma yaparken siteye denk gelip kayıt oldum senelerdirde kullanmadım yeni yeni takılıyorum foruma. Bir yanlışınız daha var sadece yazdığınız konulardan ibaret değil bu site sonuçta. Neyse iyi forumlar diliyorum
tessekurler

Bence siz yazdıklarımdan hiç bir şey anlamamışsınız zaten çocuk yapmayı düşünmüyorum düşünen insan zaten evliliğide düşünür. illa biriyle birlikte yaşamak demekte çocuk sahibi olmayı gerektirmez. Ayrıca uzun soluklu bir ilişkiye sahipte olabilirim belki yıldönümümdür, sevdiklerimle birlikte neden bunu kutlamayayım bunun nesi saçma? Bu kutlamayıda evliliğe bağlayıp ritüel diye tanımlamışsınız bence bu daha saçma o zaman. Ayrıca maddi imkanlarım çok geniş olunca çocuk yaparsam ona bu imkanı sunup maneviyatını güçlendirmeyeceğimi nereden çıkardınız. Ben maddi imkan sunabilmeyi sadece çocuğumun hayatta tek başına kalırsa güvencesi olması açısından istedim. Yaşınız kaç bilmiyorum fakat bence görüşlerimiz uymadığı için benimkiler size, sizinkiler bana saçma geliyor. Yinede fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim iyi forumlar
Asıl size iyi forumlar:halay:

Back