Evlilik ve Vicdan Azabı

Doğru söylüyorsunuz ben maalesef zamanlamayı ayarlayamamışım yanlış zamanda bu olaylara girmişim ama bana ön ayak olan annemdi çok istiyordu mutluluğumu görmeyi.

Kardeşim yok dediniz... diğer yorumda acaba yazdığınız senaryoyu mu unuttunuz!!!

Kız kardesiniz yurtta mi kalıyor. Onun yanına taşınabilir. Kız kardeşinizin de ek iş yapması gerekli. Bilmiyorum ben mi çok zorladim hayatimi ama ben kışları özel ders verirdim, yazları fabrikada işçi olarak calisirdim. Bursum da vardı ama hiç aileme yük olmadan okudum. O yüzden anlayamıyorum. Ablası varken destek alması da kötü değil elbette ama siz evlenecekseniz mecbur o da çalışıp annesine destek olacak

Annenizi bi yolunu bulup emekli etmelisiniz, disardan prim borclanmasi yapın malulen eger yuzde 60 uzeri malullugu var ise prim gun sayisi sanirim 3 bin yetiyordu (araştırın) bunu doldurup emekli edin annenizi. En dusuk emekli maasi 7bin 500 su anda.

Anneninizin dul ve yetim maasi hakki olup olmadigini araştırın, anane ya da dede calismamis mi hic? Babaniz evli degilse ve sag ise durumu izah edin, tekrar evlendirin en azından öldüğünde onun maasi kalir.

Bulundugunuz il ve ilcenin belediyelerine, kaymakamlik ve valiiliklerine basvurun sosyal yardim baglatin, sosyal yardim vakfina da basvurun.

Calisamaz raporu almis ama yine de calisabilir durumdaysa yatili hasta bakiciliklar var onları da degerlendirebilirsiniz.

Anneler cok kiymetli, umarim cozum yolu bulursunuz. Ben sizin durumunuzda olsam evlilik aklimin kenarından geçmezdi bu arada, yargilamiyorum sadece cok uzuldum.

Kesinlikle nafaka arttırım davası açın babanıza. Sağlık sorunlarından dolayı malulen de emekli yapın. Belediye, kaymakamlık vs gibi onlardan da yardım ricasında bulunun muhakkak Ayrıca anneniz o kadar size bakmış büyütmüş. Annenizi yanınıza almanız şart, bir oda verin. Öyle bir komşumuz vardı, annesine oda ayırmıştı annesinin odasında tv, radyo, kettle, çay, kahve, su örgü ipleri, örgü şişleri, kitaplar, bulmacalar bir de bi kafeste kuşu vardı, saksıda çiçekleri, yok yoktu hobi odası gibiydi. Kadıncağız kimsenin huzuru kaçmasın diye damat gelmeden erkenden yer odasına çekilir orada takılırdı.Gündüz kolu komşu akraba gezmesinide eksik etmez motivasyonunu hep yüksek tutardı. Torunlarıda o büyüttü, adam etti. Annenizi almadan evlenmeyin. Çok üzüldüm ikiniz içinde.

Son düzenleme:
Bu nasıl bir önyargı ve sertlik?

Sizin daha dikkatli okumanızı tavsiye ediyorum. Kardeşim yok demedim. Abim ve ablam yok dedim
Ya kusura bakmayın, evleniyorsunuz tabi ki kendiniz için güzel şeyler almak isteyeceksiniz, robot süpürge de çalışanlar için elzem, onu almanız da gayet doğal çeyizinize. Ancak annemin geliri yok deyip, vicdan yapıyorum derken ya dyson da alayım mı demek yerine anneninizin sizden sonra zorluk çekmemesine odaklanmanız daha makul olmaz mı?

Ya anneniz sizinle yasayacak ya da evlenmeyeceksiniz. Ben baska cozum dusunemiyorum. Su durumda hasta kadini sokaga atacak haliniz yok.

Engelli maaşı, kaymakamlık yardımı hatta emekli maaşı ile bile yurutemez kira evinde. Anneni de alacaksın yanina.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…