Evlilik ve iltihap belası

Idrarinizda yanma varsa enfeksiyon vardir uroloji cozer. Basit bir idrar tetkikiyle anlasilir. Kasiklarima degdiginde diyorsunuz kasiklara degmez degemez. Ilk zamanlar 6 ay kadar agri olur kimilerinde. Hatta karin kasik tüm agrir. Vajinada iltihap yara olsa devamli sıkıntısı olur. Çekilince agri kesiliyor diyorsunuz cunku. Sert mudahale olmasin zamanla geçer. Kadin dogum sikinti gormediyse normaldir. 5 ay cektim brucella mi acaba diye cok arastirma oldu sonucta vucut adapte olunca gecti. Sagliklar dilerim.

merhaba ablalarım ve arkadaşlar. Yeni evliyim ve önceki konumda da idrar yolu iltihabımdan bahsetmiştim. Sanırım o kadar antibiyotikten sonra tekrar iltihap kapıyorum. Eşim çok titizdir ve ilişkiden önce çok dikkat eder. Duşunu alır. Bende aynı şekilde öyleyim. Çekmeköyde bi özel hastane önerdi arkadaşım oraya gitmeyi düşünüyorum. Ancak size öncelikle sormak istedim. Afedersiniz ama ilişki sırasında çok ağrım oluyor. Sanki böyle içeride bişey var ve ona dokunulmuş gibi. Kıvrandırıyor beni. İlişkiyi yarıda bile kesmek zorunda kalıyoruz. İltihapla bi alakası var mıdır. Aynı durum başına gelen var mı. Şimdiden teşekkürler
Mantar da olablr enfeksiyon da

merhaba ablalarım ve arkadaşlar. Yeni evliyim ve önceki konumda da idrar yolu iltihabımdan bahsetmiştim. Sanırım o kadar antibiyotikten sonra tekrar iltihap kapıyorum. Eşim çok titizdir ve ilişkiden önce çok dikkat eder. Duşunu alır. Bende aynı şekilde öyleyim. Çekmeköyde bi özel hastane önerdi arkadaşım oraya gitmeyi düşünüyorum. Ancak size öncelikle sormak istedim. Afedersiniz ama ilişki sırasında çok ağrım oluyor. Sanki böyle içeride bişey var ve ona dokunulmuş gibi. Kıvrandırıyor beni. İlişkiyi yarıda bile kesmek zorunda kalıyoruz. İltihapla bi alakası var mıdır. Aynı durum başına gelen var mı. Şimdiden teşekkürler
Endometriosiz hastası olabilirsin cnm çikolata kistlerin olabilir. İyi bir kadın doğumcuya git. Enfeksiyon için Bi üroloğa gidip böbreklerine de baktır ihmal etme. Bi de yeni evlilerde bayanların erkekte ki bakterilere bağışıklık kazanması biraz zaman alıyor

Yeni evlisin cok normal bir surec. Hatta balayi sistiti denen bir durum var.

Misal bende yara varmis yaktilar. Sonrasinda aci duymadim.

Bir de sen kuruyken deniyorsaniz o da acitir. Sonucta kadin dogum kontrollerinde bir sey cikmamis.
Biraz zaman. Gecmis olsun.

Yumurtlama zamanlarında o tarif ettiğiniz Ağrıyı bende çekiyorum kötü bi ağrı gerçekten ama iltihap dolayısıyla olan bir ağrıysa ki temiz demiş doktor muhtemelen yumurtlamadan kaynaklıdır diye düşünüyorum tabi doktorunuz daha doğru bilgiyi verecektir

Vajinanın giriş kısmında ağrı olsa sıkıntı olmaz küçük derdim. Ama derinlerde kasıklarıma değdiğinde ağrıyor çok fena
benimde öyle işte sanki karnıma değiyor gibi doktora sorduğumda rahmin küçük ondan demişti yinede ihmal etme detaylı baktır geçmiş olsun :)

Hayır ilişki esnasında oluyor. Hatta afedersiniz ama eşimin cinsel organı içerde bişeye değiyor gibi hissediyorum. Canım çok yanıyor. Geri çekildiğinde ağrı diniyor
İdrar yolu enfeksiyonunuz varsa iliski sirasinda agriniz olur, enfeksiyonun agrisina paralel olarak agri da artar. Endişelenmeyin, tedaviniz suresince bikac gün iliskiye girmemenizi öneririm

kadın doğum kontrollerinizden bir şey çıkmadıysa, ilişki esnasında tahriş oluyor olabilirsiniz. bu da ne kadar dikkat ederseniz edin sistit e yol açar. su bazlı kayganlaştırıcılardan kullanabilirsiniz ilişki esnasında. ilişkiden hemen sonra idrarınızı yapmaya çalışın. eşiniz mümkün olduğunca ilişki esnasında nazik olsun. ıslanmadan ilişkiye başlamamaya çalışın. bir de sistit olduğunuz dönemlerde ilişkiye ara verin. çünkü farkında olmasanız da sistit in ilerlemesine sebep oluyor. en azından bende öyle olmuştu.

Geçmiş olsun, benim de benzer sorunlarım oluyor. Ultrason ve çatal muayenelerim temiz çıkıyor. Mantar ve enfeksiyon olmaya başladığında anlattığınız rahatsızlığı ben de duyuyorum.Hastalık tamamen kendini gösterdiğinde zaten ilişki mümkün olmuyor acıdan ve hijyen açısından.

Iltihapta vardi enfeksiyonda. Hatta sanirim hafiften iltihap tekrarliyo. Dediginiz agridan ziyade iltihap ve enfeksiyon oldugu zaman yanma hissediyodum ben iliski sirasinda

Bu yalnızca pislikten değil titizlikten de artabilen bir rahatsızlık. Duş alırken o bölgeyi sabunla vs yıkıyorsanız, sık sık banyo yapıyorsanız oranın doğal ph değerini bozuyor olabilirsiniz. Bu da sistite ağrıya yol açabilir. Ayaklarınızı her zaman sıcak tutmanızı, özel bölgenizi sabun, duş jeli, intim jeli vs şeylerle yıkamamanızı tavsiye ederim.

Bu yalnızca pislikten değil titizlikten de artabilen bir rahatsızlık. Duş alırken o bölgeyi sabunla vs yıkıyorsanız, sık sık banyo yapıyorsanız oranın doğal ph değerini bozuyor olabilirsiniz. Bu da sistite ağrıya yol açabilir. Ayaklarınızı her zaman sıcak tutmanızı, özel bölgenizi sabun, duş jeli, intim jeli vs şeylerle yıkamamanızı tavsiye ederim.
Parfümlü tuvalet kağıtları ve günlük pedlerin devamlı kullanımı da florayı bozan etkenler arasında.eskiden ev arkadaşım mantar olduğunda doktor söylemişti

kadın doğumu daha iyi bilir tabi ama benimde senin gibi canım yanıyordu rahim ağzı darlığı çıktı ve histereskopi oldum ondan sonra ağrım olmadı şükür

Canım benim bu normal ama böbrekleri bi kontrol ettir bendede oluyodu hep gerekiyordu kendini. Bende böbrekler yapio demişti doktor ve eşime de bulaşmıştı. Korunsun esin takı iltihap gidene kadar yoksa erkeklerde daha büyük risk var.

idrar yolu enfeksiyonu yada yeni evlilerde sistit denilen şey benimde başima geldi aynı sizin dediginiz gibi agrıda oluyordu ancak doktor bi toz vermisti suya karıstirip icilen ondan cok fayda gördüm birde antibiyotikleri bitene kadar kullanmaniz gerekiyor yoksa tekrar ediyor kendini hastalik...gecmis olsun

Hayır ilişki esnasında oluyor. Hatta afedersiniz ama eşimin cinsel organı içerde bişeye değiyor gibi hissediyorum. Canım çok yanıyor. Geri çekildiğinde ağrı diniyor
Öncelikle geçmiş olsun.
Sonrasında sorularınızın nedenlerinden bahsetmek istiyorum
-yeni evli olduğunuz için kendinizi kasıyor olabilirsiniz.
-İlk başlarda neredeyse 1 yıla yakın ilişkiye girerken ilk girişte dar bir duvara çarpıyor gibi bi his oluyor bende yaşadım . Vajinusmus atlattım %95 diyeyim kendimi sıktığım her an da aynı acıyı duyuyorum. Hatta bazen öyle bir baskıda hissediyodum ki en başta idrarim kaçırcak gibi oluyordum -Sonrasında ilişki Esnasında kuruluk olabilir Ph ı Vajina uyumlu kayganlastirci öneririm.
-idrar yolları enfeksiyonu ağrıya sebep olabiliyor soğan kürü tavsiye ederim dozunda fazla kullanmamanizi süresini asmamanizi tavsiye ederim . Kesinlikle ilaçtan önce denemenizi tavsiye ederim çok rahatlatıyor.
-Vajinal muane esnasında bir doktor çok aşırı acitmisti canımı 2 3 gün oturamadim ağrıdan ilişki esnasında çok ağrım olmaya başladı başka bi doktora gittim 10 cm kadar yaran var dedi .
-günlük pedler sürekli kullanımı olunca havasız kaldığı için enfeksiyon ve mantarı tetikliyor . Ara ara peçete veya sık çamaşır değişmenizi öneririm.

bn seni cookk iyi anliyorum acinida ayni sekilde iltihap gecmesini istiosan camasirini islak tutmicaksin afedersin kendini yikadin mi kurulicaksin bu cok onemli bir digeri ise tuvalet kagidiyla silerken alttan yukari dogru degilde yukardan asagiya dogru sileceksin (cok ozurdiliyorum) lavabonu camasir suyu ile hergun dezenfekte et ve disarda avm de baska yerde klozete oturma asla ve asla bunlari yap kurtulcab bu illetten ve iliski esnasinda bahsettiginde kadin dogum doktoruna git vajinal muayene ol kist falan olabilir ufakta olsa agri yapar

Back
X