• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik terapisti ve psikolog yardımı

hazel_3500

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2011
54
0
36
Manisa
merhaba arkadaşlar,

eşi ile problem yaşayanlar boşanmadan yada evlik sorunları çıktığında terapiste yada psikolağa gittiniz mi yardımı oldumu

Biz bir defa gittik ama iyi bir terapist bulman gerek, bizimki iyi değildi, eşim ikna olmadı birdaha da götüremedim.

peki durumunuz düzeldi mi neden bir arayış içine girmedin ki.

Arayışa girmedim çünkü eşim birine gittik kendimiz düzeltebiliriz onlara ihtiyacımız yok deyip vazgeçti ve aradan 1-2 hafta sonra da ayrı ev tuttu..Olan bu. Ama fırsatın varsa iyi bir terapiste gitmenizi öneririm. Ben şuan bi psikologa gidiyorum keşke diyorum keşke eşimle zamanında ona gidebilseydik belki başka türlü olurdu belki de olmazdı bilemiyorum.

Evet gittik evlilik terapisti cinsel terapist vs.vs. boşanmadık...fakat boşanmamız kesindi aldatma vardı ...eşim bu yüzden terapilere geldi ...genelde erkekler yakşlaşmıyorlar buna ve inanmıyorlar...son şansı olduğunu bilmese eşimde gelmezdi...eşim için çok faydalı oldu...üstüne birde bireysel terapi almalıydı gerçi ama almadı...sonuçta ona faydası olunca aldatmanın nedenleri ortadan kalktı bir daha denemeye karar verdik..birde kadını ve evliliği yanlış algıladığının farkına vardı ..işte böyle...istanbuldaysanız öneride bulunabilirim...

Son düzenleme:
benim evliliğimde hem bende hem eşimde asabiyet var inat var ikimizde alttan alamıyoruz.yani bunlar huy aslında
kalıplaşmış alışkanlık ve huylarada çare olabiliyorlar mı acaba terapistler....
ama inanın evliliğimi kurtarmayı çok istiyorum ama umutsuzum biraz
ne gibi bir yarım söz konusu giden arkadaşlar biraz açıklaabilirler mi

Terapist karşılıklı konuşabilmenizi sağlıyor ..bu arada yanlış anlaşılmalar , algılamalar tespit ediliyor...böylece her iki tarafta samimiyse bu konuda birbirlerini daha iyi anlamaları sağlanıyor..asabiyet biz dede var öfke patlamaları...belki bunun nedenlerini anlıyorsunuz karşılıklı buda size ilişki konusunda yardım ediyor...oturup konuşabilmenize yardımcı oluyor işte bir ölçüde...aileden öğrenilmiş yanlış şeylerin farkına varıyorsunuz...örneğin aynen annem gibiyim diyorsunuz aslında ne kadar yanlıştı bu yaptığı ben aynı davranıyorum gibi...çok gerekliyse ilaç desteğide alıp konuşmayı öğrenebilirsiniz ....ama istemek lazım...ve iyi bir terapist...

Terapist karşılıklı konuşabilmenizi sağlıyor ..bu arada yanlış anlaşılmalar , algılamalar tespit ediliyor...böylece her iki tarafta samimiyse bu konuda birbirlerini daha iyi anlamaları sağlanıyor..asabiyet biz dede var öfke patlamaları...belki bunun nedenlerini anlıyorsunuz karşılıklı buda size ilişki konusunda yardım ediyor...oturup konuşabilmenize yardımcı oluyor işte bir ölçüde...aileden öğrenilmiş yanlış şeylerin farkına varıyorsunuz...örneğin aynen annem gibiyim diyorsunuz aslında ne kadar yanlıştı bu yaptığı ben aynı davranıyorum gibi...çok gerekliyse ilaç desteğide alıp konuşmayı öğrenebilirsiniz ....ama istemek lazım...ve iyi bir terapist...

bilgiler için teşekkür ederim canımm.izmirde oturuyorum tavsiye edebileceğiniz birileri varmı ve maliyeti nasıl oluyor.
bildiğim kadarıyla seans başına ücret alınıyor yani 1 saat için.eğer tedavi çok uzun sürerse yüklü olabiliyor değil mi
evliliğimizi düzeltelim derken bu seferde mali açıdan bozulmasın.

Malesef izmirde bildiğim kimse yok...evet seans başı ücret alıyorlar ve baya yüklü...bizimki özel bir yerdi birde 2009-2010 da gittik seansı 300 tl idi zorladı bizi...ama bu iştedede en iyisine gitmezsen zararı dokunur yarardan çok..helede işin içinde mutlaka terapiye kulp bulmak için uğraşacak bir erkek varsa...

terapiste gitmedik ama bir arkadaşımın ailesi dağılmak üzereydi onlara bir psikolog bulmuştum evlilik danışmanlığı konusunda oldukça ünlüydü çok faydasını gördüler
başta ayrı ayrı gidip sonra birlikte gitmeye başlamışlardı

ben yurtdışındayken psikologla yazışmıştım
hala da zaman zaman yazışırım
beyin fırtınası yapmak hoşuma gidiyor, fikirlerini alıyorum

ofisine hiç gitmedim yolda görsem zor tanırım ama adam benim kişisel gelişime olan inancıma inanmıştı ve cidden bambaşka bakışaçılarıyla yardımcı olmuştu

Malesef izmirde bildiğim kimse yok...evet seans başı ücret alıyorlar ve baya yüklü...bizimki özel bir yerdi birde 2009-2010 da gittik seansı 300 tl idi zorladı bizi...ama bu iştedede en iyisine gitmezsen zararı dokunur yarardan çok..helede işin içinde mutlaka terapiye kulp bulmak için uğraşacak bir erkek varsa...

mavigece, istanbul icin tavsiyede bulunabilir misin? su anda ozelden mesaj atma iznim yok

ben hiç iyi bir sevgili değildim

hiçbirzaman doğru düzgün ilişki kuramıyordum

saçma span takıntılarım oluodu saçma sapan davranıodum
ama hep doğru yapanın haklı olanın kendim olduğunu düşünüodum

sonra Selin KARACEHENNEMİ takip etmeye başladım
1 yıl boyunca hiç kaçırmadan izledim yazılarını okudum

ardındada şu an eşim olan kişi ile tanıştım
ve okadının ilişkide evlilikte nasıl davranmak gerektiğini söylediği şekilde a dan z ye uyguladım ilişkimde

2 yıl sevgili olduk 1 yıl nişanlı ve 1 gün bile ayrılmadık şu an bir buçk yıllık evliyiz mükemmel bir ilişkimiz var

eşimde herzaman söyler senin akıllı mantıklı davranışların bu ilişkiyi buraya getrdi
yoksa ben bu kadar düzgün bir ilişki yürütemezdim diyor
çok agresif ve kuruntulu kendisi

Biz eşimle gittik ama hiç faydasını göremedik çünkü sorun bizden kaynaklanmıyordu..

Bizim kavgalarımızın baş sebebi ailesiydi..Bizim ilişkimiz maşallah balım-gülümdür..:nazar:

Sorun dıştan kaynaklanıyordu..Eşimin ailesi eşime baskı yapıyor,eşim bana bu konuda tek kelime etmiyor ama her daim üzgün her daim mutsuz..

Onun mutsuzluğu beni daha mutsuz ediyor..Böyle zincirleme devam ediyordu..

Psikiyatriste gittik ama sorun bizden kaynaklanmıyor,adam da diyecek birşey bulamıyor..Saçmasapan suçlamalar yöneltti..

Mesela "eşimle özel bir günümüzde eşimin ailesini misafir etmek istemiyorum" demiştim. "Ne var ki bunda,tahammülsüzsünüz" demişti..

Mesela eşim kendi ailesinin evinde gece beni tuvalete götürüyor,kayınvalidem hemen ışığı yaktığımız anda ne yapıyoruz diye dibimizde bitiyor..

Bu çok rahatsız ediyor demiştim..Siz de çok nazlısınız,yetişkin bir insansınız,ihtiyaçları kendiniz görebilirsiniz,demişti..

Oysa benim kayınvalidemin evinden bahçeye 22 basamak merdivenle iniliyor ve daha önce bir konuda bahsetmiştim tuvalette ışık yok..

Bahçe ışığını bulamıyorum,ev çok kocaman,perili köşk gibi,biraz ürkütücü,şato gibi mimarisi..

Karanlıkta hem o merdivenleri inerken hem de tuvalette korkuyorum,tanımadığım bir ev,tuvalete giden çimlerin içinden taştan dizilmiş bir yol..

Haliyle doktor fiziksel şartları bilmeden,daha önceki yaşanmışlıkları hesaba katmadan,bizi rahatsız eden sözün söylendiği atmosferi bilmeden yardım edebilmesi çok zor bana göre..

Oraya gidince kendimi hep suçlu hissettim,hiç rahatlama yaşamadım..Asıl terapiye gitmesi gereken biz değildik çünkü..

Bu arada terapistimiz dünyaca ünlü bir profesör ve eşimle meslektaş olduğundan uzman tavsiyesiyle bulmuştuk..

Ama bir daha gitmek istemem kesinlikle sinirlerim laçka oldu..

bilgiler için teşekkür ederim canımm.izmirde oturuyorum tavsiye edebileceğiniz birileri varmı ve maliyeti nasıl oluyor.
bildiğim kadarıyla seans başına ücret alınıyor yani 1 saat için.eğer tedavi çok uzun sürerse yüklü olabiliyor değil mi
evliliğimizi düzeltelim derken bu seferde mali açıdan bozulmasın.

Özel mesajlarına bakarsan umarım işine yarayacak bilgiyi vermişimdir.

Arayışa girmedim çünkü eşim birine gittik kendimiz düzeltebiliriz onlara ihtiyacımız yok deyip vazgeçti ve aradan 1-2 hafta sonra da ayrı ev tuttu..Olan bu. Ama fırsatın varsa iyi bir terapiste gitmenizi öneririm. Ben şuan bi psikologa gidiyorum keşke diyorum keşke eşimle zamanında ona gidebilseydik belki başka türlü olurdu belki de olmazdı bilemiyorum.

Canım psikolog yardımı dokunuyor mu
Bende düşünüyorum da bi yararını görebilir miyim
En azından sinirimi,stresimi alsın yeter
Çok sıkıldım çok

Canım psikolog yardımı dokunuyor mu
Bende düşünüyorum da bi yararını görebilir miyim
En azından sinirimi,stresimi alsın yeter
Çok sıkıldım çok

İnan çok faydası oluyor. Benim doktorum çok iyiydi belki bilmiyorum ama çok faydasını gördüm. Eşim aile terapistine gitmeyi kabul etmedi, boşandıktan sonra annem ile ilgili bir konu için gittik, kardeşim, eski eşim ve ben. Kimse boşandığımızı bilmiyordu da, boşandıktan 1,5 ay sonra benim tayinim çıkınca söyledik çevremize boşandığımızı. Her neyse, ben psikolg ile konuşurken krize girince annemden önce benimle ilgilendi psikolog. Evliliğim bitmişti ama ben bitmedim. Toparlanmama, kendime gelmeme çok yardımı oldu. Belki de olmasa şu anda bi enkazdım. Eski eşime gelince 1,5 yıldır aile terapistine gitmeyi kabul etmediği için başını duvarlara vuruyor. Anladı ki gitseydik kurtulacaktı evliliğimiz. Gitmedik, evlilik değil kurtulan ben oldum.

biz evlilik terapistine gitmedik eşim yalnız psikiyatra gitti ilaç kullanıyor öfke nöbetleri geçirip ne yaptığını bilmiyordu ilaçlar çok işe yarıyor iyi gibi şimdilik

Back
X