Evlilik stresi nasıl geçecek

Halimize güleyim mi ağlayayım mı bilemedim...

Dün gece nasıl görmemişim ben bu konuyu hayret.Her gece ki olağan kavgamızdan sonra nette gezindim bende bu konularla alakalı olarak.Tabii bunun evlilik stresiyle alakalı olacağı aklıma bile gelmedi.Akıl bırakmadı ki artık.

Biz sürekli mesajlaşıyoruz.Ve hemen hemen her gece kavga ediyoruz.Beyefendi ağzına gelen olur olmaz,saçma sapan herşeyi sayıp uyuyor,ben kalıyorum sap gibi.Bütün gece dön dur yatakta.
Valla bıktım artık,ya yol yakınken bitsin herşey diyorum,ya da geçici bir durumsa bir an önce evlenelim bari de kurtulayım bu işkenceden.
Ki biz 9 senedir seviyoruz birbirimizi,kavuşabilmek için çok çaba harcadık.Şimdi ise korkuyorum artık onun gibi biriyle evlenmeye.

Çok dertliyim çooooooooooookkkkkkkk...

Aynı benim yaşadıklarım o zaman nişanlım şu an eşim kavga ederdik nişanlıyken o zıbarır yatardı bense gece boyu ayakta uyku bana haram olurdu hatta o zaman okuyordum final zamanı olurdu ben ders filan çalışamazdım.Hatta derdim ne gamsız adam zıbarıyor olan bana oluyor ve bazen hıncımı alamazdım onu uyandırırdım tam kavga edicem ben uyuyacam deyip kapatırdı tlfonunu da ben kudururdum hatta.Sonra evlendikten sonra geçti bunlar kızlar.Hepsi stresten emin olun.Ben 1 yıl sözlü 3 yılda nişanlı kaldım ve stresten yedik birbirimizi düğüne yakın.Evlenince gülüceksiniz inanın:KK1::KK1:

Aynı benim yaşadıklarım o zaman nişanlım şu an eşim kavga ederdik nişanlıyken o zıbarır yatardı bense gece boyu ayakta uyku bana haram olurdu hatta o zaman okuyordum final zamanı olurdu ben ders filan çalışamazdım.Hatta derdim ne gamsız adam zıbarıyor olan bana oluyor ve bazen hıncımı alamazdım onu uyandırırdım tam kavga edicem ben uyuyacam deyip kapatırdı tlfonunu da ben kudururdum hatta.Sonra evlendikten sonra geçti bunlar kızlar.Hepsi stresten emin olun.Ben 1 yıl sözlü 3 yılda nişanlı kaldım ve stresten yedik birbirimizi düğüne yakın.Evlenince gülüceksiniz inanın:KK1::KK1:

İnşallah dediğiniz gibi olur yaa...

Ama hiç umudum kalmıyor böyle durumlarda.Ya ben onun yüzünden kendimi eve kapattım resmen.Hiç biryere çıktığım,gittiğim yok.Ayda yılda bir bi yere gitmek istesem dünyanın sonu gelmişcesine kavga ederiz.Çok bunaltıyor ve baskı kurmaya çalışıyor üstümde.Aynı şeyler bir zaman sonra onunda başına gelince nasıl davranacağımı şaşırıyorum.Acaba bana davrandığı gibi mi tepki versem diyorum,önce öyle yapıyorum,ama sonra onun kadar kırıcı olamıyorum zaten.Görüş ve düşüncelerimiz farklı.
Yapabildiğim tek şey alınmak,üzülmek,ağlamak,unutana kadarda küsmek.Psikoloğa gitmekte çare olmuyor malesef.Beraber gidilecekse veya o da gidecekse ancak çare olabilir,ama ne zamanı var,ne de zaten kabulleniyor yaptıklarını,davranışlarını.
Şu dünyada tek namuslu,doğru,hatasız erkek oymuş gibi yükseklerde görüyor kendini...

Düğün olur,ailem gidelim der,beyefendi istemez gitmemi,sen gitmezsen o düğün olmayacak sanki der,ailem hiç eliçine çıkmıyorsun diye üzerime gelir,o diğer taraftan dırdır eder zorlamı götürüyorlar sanki,gitmiyorum diyeceksin bitecek der...
Cumartesi günü için teyzemin kızı aramış,kızı için diş buğdayımıymış herneyse,onun için çağırmış,şimdi ona kızıyor,ne işin var,ne gerek var,annenler gidiyorsa gitsin,gitmezsen çocuğun dişleri eksik çıkar falan dimi,ve bunun gibi bir sürü insanı çileden çıkaran sözler...

Çok sinirliyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmm:KK47:

kızlar yaaa bende hiç stresli değilim bu konuda nedendir bilmiyorum...
siz böyle şeyler anlatınca acaba bende bir problem mi var diye strese girdim bak şimdi:KK53:

Ama hiç umudum kalmıyor böyle durumlarda.Ya ben onun yüzünden kendimi eve kapattım resmen.Hiç biryere çıktığım,gittiğim yok.Ayda yılda bir bi yere gitmek istesem dünyanın sonu gelmişcesine kavga ederiz.Çok bunaltıyor ve baskı kurmaya çalışıyor üstümde.Aynı şeyler bir zaman sonra onunda başına gelince nasıl davranacağımı şaşırıyorum.Acaba bana davrandığı gibi mi tepki versem diyorum,önce öyle yapıyorum,ama sonra onun kadar kırıcı olamıyorum zaten.Görüş ve düşüncelerimiz farklı.
Yapabildiğim tek şey alınmak,üzülmek,ağlamak,unutana kadarda küsmek.Psikoloğa gitmekte çare olmuyor malesef.Beraber gidilecekse veya o da gidecekse ancak çare olabilir,ama ne zamanı var,ne de zaten kabulleniyor yaptıklarını,davranışlarını.
Şu dünyada tek namuslu,doğru,hatasız erkek oymuş gibi yükseklerde görüyor kendini...

Düğün olur,ailem gidelim der,beyefendi istemez gitmemi,sen gitmezsen o düğün olmayacak sanki der,ailem hiç eliçine çıkmıyorsun diye üzerime gelir,o diğer taraftan dırdır eder zorlamı götürüyorlar sanki,gitmiyorum diyeceksin bitecek der...
Cumartesi günü için teyzemin kızı aramış,kızı için diş buğdayımıymış herneyse,onun için çağırmış,şimdi ona kızıyor,ne işin var,ne gerek var,annenler gidiyorsa gitsin,gitmezsen çocuğun dişleri eksik çıkar falan dimi,ve bunun gibi bir sürü insanı çileden çıkaran sözler...

Canım bu anlattıkların benim yaşamadığım şeyler,bunlar evlilik stresine benzemiyor daha çok iki farklı insanı anlatıyorsun gibi.Bu kadar baskı kurmasının sebebi neymiş sordun mu?

amannnn seninki tavanda yaşıyor o zaman evlilik stresini... hayatım yanlış anlama ama neden bu kadar hayatına karışmasına izin veriyorsun...
hadi düğüne gitmeni istemedi diğeri teyzenin kızı...
gerçi benm bir arkadaşım vardı sevgilisi o kadar kıskanırdı ki anlatamam şuraya gitme şunu yapma diye
benim arkadaş da bir o kadar fıttırık tabi:))
giderdik hep beraber bi yerlere tabi sevgilisinin haberi olmazdı...
arardı çocuk nerdesin diye bu konuşurken hepimizi sustururdu.
hayatım evdeyim yatıyorum derdi:KK66:
şimdi evlendiler ve bu bahsettiğim arkadaşım karsa öğretmen olarak atandı
hiçbirimiz ihtimal vermezdik ki eşi göndersin ama gönderdi çocuk...
belki de ayrı olunca içlerine bi şüphe kurdu kaçıodur bu erkeklerin???

Canım bu anlattıkların benim yaşamadığım şeyler,bunlar evlilik stresine benzemiyor daha çok iki farklı insanı anlatıyorsun gibi.Bu kadar baskı kurmasının sebebi neymiş sordun mu?

Soruyorum tabii sormaz mıyım...

Onun söylediği hiç birşeyi yapmıyormuşum,sanki ben onun kocasıymışım :)) Bir kere dediği birşeye de karşı çıkmadan yapsaymışım değer verdiğimi anlayacakmış,benmişim kavga çıkaran...

Benden mantıklı şeyler istemiyor ki,herhalde karşı çıkacağım...

amannnn seninki tavanda yaşıyor o zaman evlilik stresini... hayatım yanlış anlama ama neden bu kadar hayatına karışmasına izin veriyorsun...
hadi düğüne gitmeni istemedi diğeri teyzenin kızı...
gerçi benm bir arkadaşım vardı sevgilisi o kadar kıskanırdı ki anlatamam şuraya gitme şunu yapma diye
benim arkadaş da bir o kadar fıttırık tabi:))
giderdik hep beraber bi yerlere tabi sevgilisinin haberi olmazdı...
arardı çocuk nerdesin diye bu konuşurken hepimizi sustururdu.
hayatım evdeyim yatıyorum derdi:KK66:
şimdi evlendiler ve bu bahsettiğim arkadaşım karsa öğretmen olarak atandı
hiçbirimiz ihtimal vermezdik ki eşi göndersin ama gönderdi çocuk...
belki de ayrı olunca içlerine bi şüphe kurdu kaçıodur bu erkeklerin???

Aslında arkadaşın en doğrusunu yapıyormuş bu tip erkeklere böyle yapılır.Benim arkadaşımda bana kızıyor herşeyi söyleme diye.Ama yapamıyorum işte.O da sevgilisinin istemediği yerdeyse evdeymiş gibi konuşuyor.Ben kavga edeceğimide bilsem illa o an ne yapıyorsam onu söylüyorum...
Biz senelerce ayrı şehirlerdeydik.Yine de şu anki halimizden iyiydik :))
Şimdide aynı şehirdeyiz ama haftasonu görüşebiliyoruz,o 5 gün kavga,haftasonu hiç bişey olmamış gibi...

Soruyorum tabii sormaz mıyım...

Onun söylediği hiç birşeyi yapmıyormuşum,sanki ben onun kocasıymışım :)) Bir kere dediği birşeye de karşı çıkmadan yapsaymışım değer verdiğimi anlayacakmış,benmişim kavga çıkaran...

Benden mantıklı şeyler istemiyor ki,herhalde karşı çıkacağım...

Aslında arkadaşın en doğrusunu yapıyormuş bu tip erkeklere böyle yapılır.Benim arkadaşımda bana kızıyor herşeyi söyleme diye.Ama yapamıyorum işte.O da sevgilisinin istemediği yerdeyse evdeymiş gibi konuşuyor.Ben kavga edeceğimide bilsem illa o an ne yapıyorsam onu söylüyorum...
Biz senelerce ayrı şehirlerdeydik.Yine de şu anki halimizden iyiydik :))
Şimdide aynı şehirdeyiz ama haftasonu görüşebiliyoruz,o 5 gün kavga,haftasonu hiç bişey olmamış gibi...

Hmm o zaman büyütülecek bir şey bence biraz asi bir yapın varsa erkekler bunu çok söyler,kendilerince dizginleri kızlara kaptırmamak için.Asi bir yapın varsa biraz uysal olmayı dene bakalım aynısı devam mı ediyor

Hmm o zaman büyütülecek bir şey bence biraz asi bir yapın varsa erkekler bunu çok söyler,kendilerince dizginleri kızlara kaptırmamak için.Asi bir yapın varsa biraz uysal olmayı dene bakalım aynısı devam mı ediyor

Tek bir soru soracağım o halde.Önce ki mesajda yazdığım gibi,ailenizle bir yere gitmenize bile birsürü laf söylüyor.Mantıklı bir davranış mı bu,sizler kabul eder,tamam sen ne dersen o olsun der misiniz?

Hala kavga ediyoruz,Allah'ım bana sabır ver...

o zaman heyecanla bekliyorum desem güler misin halime:)))
ayy bakalım ben şu an evlili stresinden çok şu 3 ay nası geçcek stresindeyim
hep bakıyorum 3 ay:))

:KK53::KK53::KK53: İlk senden duyuyorum bunu eeee siz nasıl yaptınız bu eşya olayını filan nişanlın her detayla ilgilendimi yada ne bileyim bişeyi sen değilde o mu düşündü....

ay inşallah güleriz canım benım kırgınlık nefrete ve tahammülsüzlüğe dönüşmeden şu günler bitse gecse:KK70:

canım tepkisiz kalırsan üzülürsünde ezilirsinde bak ben asla sessız kalmıyorum tamam üzülüyorum sonunda cıkan tartısmadan ama ama en azından kesın tavrımı ve huyumu bilir fazla üstüme gelemez

kızlar yaaa bende hiç stresli değilim bu konuda nedendir bilmiyorum...
siz böyle şeyler anlatınca acaba bende bir problem mi var diye strese girdim bak şimdi:KK53:

bacım senın vaktın var daha birden havaya giriceksın bak gör :KK70:

Son düzenleme:
Tek bir soru soracağım o halde.Önce ki mesajda yazdığım gibi,ailenizle bir yere gitmenize bile birsürü laf söylüyor.Mantıklı bir davranış mı bu,sizler kabul eder,tamam sen ne dersen o olsun der misiniz?

Hala kavga ediyoruz,Allah'ım bana sabır ver...

Canım benim seni anlıyorum inan benim eşim daha nişanlıyken iş yerinden arkdaşlarıyla gördüğümüz yerde konuşurduk (adamların yaşı da büyük düşün)eğilip öpmeye kalkan olurdu benim ki sanki ben adama eğilmiş öpüyormuşum gibi pis bir bakış atardı.Hiç unutmam şimdi aile dostumuz olan bir arkadaşına nasılsın demeye bile bir ara korkardım düşün yani bazen erkeklerde kafayı yiyor:)))))Ben sürekli sen ne dersen o olsun de demiyorum bir kaç gün dene bakalım ben denedim eşim eski normal haline döndü ondan dolayı dedim,Eşim nişanlıyken beni halamlara bile yollamak istemezdi:))))

kızlar bugun dayanamadım sordum dedim ki biz niye böyle olduk 9 aydır nişanlıyız 4 yıldır birbirimizi tanıyoruz neden hep kavga ortamı içinde buluyoruz kendımızı ne dese iyi araştırmıs evlilik stresi içinde oldugumuzun kanısına varmıs ve düğün gününe kadar sürebilirmiş ee o zman dediğinden şunu anlıyoum hiç bir çaba göstermıceksın stres diyip gececek bu mudur dedim hık mık etti tamam durmak yok stresli nişan dönemine devam hiç caba gösterme aman kılların kımıldamasın dedim....çözüm üretmekten acizler vay be kızlar evlilik stresi olmuşuz biz nişanlım teşhis koydu hahahahahaha

kızlar bende 3 ay sonra evleniyorum günler yaklaştıkça bende bi acayiplikler olmaya başladı.önceleri evlenmek için can atıyodum biren önce düğünümüz olsun istiyodum.ama şimdi kavga etmek istiyo canım.evimden ayrılacağım çin içten içe nişanlımı suçluyorum.abuk sabuk şeylere kızıyorum kavga etmyorum tutuyorum kendimi ama bazen tutamadığımda oluyor.sonra evlenince ev işi yapacağım,yemek yapacağım bide çocuk yapacağım aklıma geliyo bunlar aklıma gelince çok korkuyorum şimdi prensesler gibiyim anneciğim yemeğimi bile önüme hazırlıyo evlenince bunları yapmak çok zor geliyo korkuyorum sanki beceremezmişim gibi geliyo.çocuk doğurmaktan ve bakmaktan korkuyorum.evlenince özgürlüğümün gideceğinden korkuyorum sonra son kavgamızdan sonra ecabe doğru kişiylemi evleniyorum diye düşünmeye başladım.kavgamızda incir çekirdeğini doldurmaz ama bana bunları düşündürdü.

tamda beni anlatıyorsun sanki..benim ewlenmeme daha 1 sene war ama aynı durumlar benide korkutuyor :KK43: özelliklede tartışmalarmz..bazen ewlendıkten sonrada tartışmalarımızn dewam edecgnı duşunuorum..sanırım nişanlılık surecı uzun oldugu zaman ilşkiyi fazlaca yıpratıor..allah herşeyın hayırlısını nasip etsin hepimize kızlar..

kızlar bugun dayanamadım sordum dedim ki biz niye böyle olduk 9 aydır nişanlıyız 4 yıldır birbirimizi tanıyoruz neden hep kavga ortamı içinde buluyoruz kendımızı ne dese iyi araştırmıs evlilik stresi içinde oldugumuzun kanısına varmıs ve düğün gününe kadar sürebilirmiş ee o zman dediğinden şunu anlıyoum hiç bir çaba göstermıceksın stres diyip gececek bu mudur dedim hık mık etti tamam durmak yok stresli nişan dönemine devam hiç caba gösterme aman kılların kımıldamasın dedim....çözüm üretmekten acizler vay be kızlar evlilik stresi olmuşuz biz nişanlım teşhis koydu hahahahahaha

:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:Ben evliliğe yakın eşimi boğmak istiyordum:))))

ya sende çok fena yakalamışın :KK1: bende sorduğumda kısmen aynı cevabı almıştım seninkinden farklı olarak sabret geçecek demişti onu söylemeyi unutmuş nişanlın:KK1::KK1::KK1:

bence önemseyip araştrdıgı için şükretmelisin :) onu yapmayanlar da war .. ben bazen okusun dıe mail atıorum bu tarz şeyleri,okumaya üşenıor .. güler misiniz ,ağlar mısınız..

tamda beni anlatıyorsun sanki..benim ewlenmeme daha 1 sene war ama aynı durumlar benide korkutuyor :KK43: özelliklede tartışmalarmz..bazen ewlendıkten sonrada tartışmalarımızn dewam edecgnı duşunuorum..sanırım nişanlılık surecı uzun oldugu zaman ilşkiyi fazlaca yıpratıor..allah herşeyın hayırlısını nasip etsin hepimize kızlar..

Nişanlılık süresi de önemli.Ben eşime bakıp ığğğ ben bu adamla nasıl bir ömür geçirecem derdim hatta bir keresinde sinirimden adama zonta bile demiştim.Geçiyor inanın bunlar çok normal

X