Evet dediğim çok oluyor
sabah gelirken düğünden vazgeçsem mi diye düşünüyordum konu tam üstüne denk geldi.Yuvayı dişi kuş yapar mantığıyla evle düğünle ilgili herşeyi biz bayanlar seçmek zorunda kalıyoruz yada zorunda kalmıyoruz da başta istiyoruz zevkle yapıyoruz.Daha sonra nedense bu zevkle yaptığımız şey bize zor gelmeye başlıyor ve neden nişanlım yapmıyor neden o seçmiyor neden o araştırmıyor diye söylenmeye başlıyoruz.Bunu nişanlına açıyorsun oda peki sen üzülme sıkılma ben bakarım araştırırım diyor üzerine alıyor herşeyi.Size bulduğu modelleri gösteriyor fikirlerini söylüyor ama siz hiç birini beğenemiyorsunuz ve böyle olmayacak diyip herşeyi tekrar üzerinize alıyorsunuz ve nişanlınızda hiç bişey yapamayan seçemeyen birisi olarak suçlanıyor.Nişan dönemi evliliğe hazırlık ev kurmaya hazırlık dönemi aileleri tanıma ailelerle kaynaşma dönemi dolayısıyla buluştuğunuz zamanlarda sadece bu konulardan bahsetme dönemi...Buluşursunuz sadece yapmak zorunda olduğunuz bu detaylardan konuşursunuz ve içinizdeki şeytan uyanıverir ve derki sen bu adamın neresine aşık oldun konuşması bile heyecan vermiyor ne kadar sıradan.Zamanla bu şeytan sizi daha fazla şeyler düşündürtmeye başlar.Ve geldiğiniz son nokta olur sanırım ben doğrumu yapıyorum zamanlama yanlışmı daha erkenmi diye düşünüverirken bulursunuz kendinizi.Nişan yapmak için ne kadar uğraştığınız ne kadar mücadele verdiğinizi unutuverirsiniz kendinizi bunları her gün anlatsanızda hergün kendinizi ikna etmeye çalışsanızda başaramazsınız ve kendinizi nişanlınızla kavga ederken buluverirsin.İşte nişanlı olmanın böyle zorlukları var umarım yardımcı olmuşumdur
Allahım sanki ben yazmışım bu satırları:))) ne kadar doğru, ne güzel anlatmışsın herşeyi.
ama sorun bizde bayanlarda yani. mnce herşeyi kendimiz yapalım diye uğraşıyoruz sonra karşı taraf sorumsuz ya da ilgisiz oluyor.
ben artık hiçbirşeyi tek başıma yapmamaya karar verdim. en küçük bir detay bile olsa herşeye birlikte bakılacak, birlikte yapılacak. sonuçta ikimizin evi değilmi:)