Evlilik stresi nasıl geçecek

bu evlilik stresi sadece bayanlarda mı oluyor ya
yoksa biz detaycı olduğumuz için takılıp kalıyormuyuz, abartıyormuyuz
bilemiyorum yani:)

erkekler kadar bazıları hariç gamsız olmayı hep istemısımdır ohh mis gibi kafa boş düşüncek bişiy yok valla erkek kadın eşitliğini savunan varsa buyursun hani bunun neresi eşitlik zaten eşit olsaydı kadın -erkek diye 2 farklı cinsiyet olmaz dı

bende cok bekledım kızlar asker yolu bekledım iş bulmasını bekledım nısanlanmayı bekledım ama emın olun nişandan sonra daha ii anlıcaksınz nişan dönemi başka bişiye benzemıyo gercekten

Oyy yaa.. İnşAllah hayırlısıyla, kolayca atlatırsınız ve çooookk mutlu olursunuz tatlımm

bende 2,5 ay sonra evleniyorum
ama nedense bende hiç stres yok sanki hiç evlenmiycekmişim gibi geliyor bana hayal gibi
nişanlım çok stresli nasıl yapıcaz nasıl olcak benimde sanki sinirlerim alınmış gibi
tuhaf brşey ya hiçbirşey düşünemiyorum
aslında ben evlenmek istiyorummu onuda bilmiyorum sorumluluk alabilirmiyim
nişanlımıda seviyorum of ya keşke şuan 15 yaşında olsam

Nişanlanmadan önce bu evlilik stresini duyardıım anlam da veremezdim
ne kadar güzel evleniyorlar neden bu kadar dert ederler ki derdim
bi kere şu gerçek ki nişanlılık sevgililikte ki döneme göre çok zor....
düğünüme 4 ay var ama şimdiden kafam davul :)
çok şeyi sorguluyorum sürekli karşılaştırma yapıyorum
ama yanlış yaptıgımın farkındayım
bunun sadece bi süreç olduğunu düşünmek lazım fevri Çıkışlarda bulunmamak gerekiyor
mutlaka ortak nokta bulunuyor aslında
ve yanlız değilsiniz,çok ca insan aynı stresi yaşıyor
böyle düşünmeli

Evet dediğim çok oluyor sabah gelirken düğünden vazgeçsem mi diye düşünüyordum konu tam üstüne denk geldi.Yuvayı dişi kuş yapar mantığıyla evle düğünle ilgili herşeyi biz bayanlar seçmek zorunda kalıyoruz yada zorunda kalmıyoruz da başta istiyoruz zevkle yapıyoruz.Daha sonra nedense bu zevkle yaptığımız şey bize zor gelmeye başlıyor ve neden nişanlım yapmıyor neden o seçmiyor neden o araştırmıyor diye söylenmeye başlıyoruz.Bunu nişanlına açıyorsun oda peki sen üzülme sıkılma ben bakarım araştırırım diyor üzerine alıyor herşeyi.Size bulduğu modelleri gösteriyor fikirlerini söylüyor ama siz hiç birini beğenemiyorsunuz ve böyle olmayacak diyip herşeyi tekrar üzerinize alıyorsunuz ve nişanlınızda hiç bişey yapamayan seçemeyen birisi olarak suçlanıyor.Nişan dönemi evliliğe hazırlık ev kurmaya hazırlık dönemi aileleri tanıma ailelerle kaynaşma dönemi dolayısıyla buluştuğunuz zamanlarda sadece bu konulardan bahsetme dönemi...Buluşursunuz sadece yapmak zorunda olduğunuz bu detaylardan konuşursunuz ve içinizdeki şeytan uyanıverir ve derki sen bu adamın neresine aşık oldun konuşması bile heyecan vermiyor ne kadar sıradan.Zamanla bu şeytan sizi daha fazla şeyler düşündürtmeye başlar.Ve geldiğiniz son nokta olur sanırım ben doğrumu yapıyorum zamanlama yanlışmı daha erkenmi diye düşünüverirken bulursunuz kendinizi.Nişan yapmak için ne kadar uğraştığınız ne kadar mücadele verdiğinizi unutuverirsiniz kendinizi bunları her gün anlatsanızda hergün kendinizi ikna etmeye çalışsanızda başaramazsınız ve kendinizi nişanlınızla kavga ederken buluverirsin.İşte nişanlı olmanın böyle zorlukları var umarım yardımcı olmuşumdur

Benim nişanlımında vardı böyle bir arkadaşı her seferinde ne kadar çıkarcı olduğunu sevmediğimi söyler dururdum ama nişanlım hep yanlış düşünüyosun derdi.Ama sağolsun benim bişey yapmama gerek kalmadan o kendini nişanlıma gösteriverdi sadece çıkar ilişkisine dayalı olduğunu aramalarının arkadaş bulamadığı için olduğunu çok güzel anlattı davranışlarıyla.Nişanlımı sözüme getirtti sağolsun.Düşme üzerine er yada geç vazgeçecek ondan.

hiç bir şeye karışmayınca kızıoruz ama ben nedense karışıncada kızıorumm:)) senmi karar vericen benmi karar vercem diyorum :))
çok sorunluyuz çookk

hiç bir şeye karışmayınca kızıoruz ama ben nedense karışıncada kızıorumm:)) senmi karar vericen benmi karar vercem diyorum :))
çok sorunluyuz çookk

kız milleti olarak dengesiziz anlasılan bende öyleyim ama erkeklere uygun bir sıfat henüz bulamadım .....

allahım feminist olma yolunda hızla ilerliyorum yardım et

kızlar öncelikle şu zor süreçte allh yardımcınız olsun.Bende 6 aydır nişanlıyım.Nişanlımla aramızda çok şükür sorun yok.sorunumuz onun ailesi ile..okadar zor şeyler yaşadık ki nişanlanmamızdan berii düğün tarihi belirlenemiyor çünkü ev problemimiz var ve nişanlımın çok muhterem annesi ve babasının tınında bile değil.. fıttırıyorum..yok böyle bi sorumsuzluk yaa..nişanlımda öle zor durumda kii.. çok üzülüyorum..ailem allhtan çok anlayışlı ve sabırlı yoksa çoktann atılmıştı bu nişan.. off..çok bunaldım.. ya işte böylesi de var kızlar..allh yardımcımız olsun..ben de mutlu olmak istiyorummmm...

bizde nisanliliktan once flort doneminde cok iyidik inanirmisiniz bi kez bile tartismamistik ama yuzukler takildi aradan 1 hafta gecti tartismalar basladi ve bu tartismalar dugune 1 hafta kala son buldu, oda esim yanima gelmisti demekki uzakliktan diyodum ama herkeste varmis normalmis demekki

nisanlilik donemini sorunsuz tartismasiz geciren cok arkadas gordum ve cok mutlular, ama ben iyi ki evlenmisim bu adamla diyemicem, hele ki su siralar hamilelikten dolayimi ne bilmiyom sinir oluyom ya gicik kocis

haftasonu kiralık ev baktık. salı günü karar verdik tutalım orası güzel falan diye. dün tartışıyoruz zaten kan beynime sıçramış. diyorki daha ne yapayım farkında değilsin galiba ama evleneceğiz eve de karar verdik işte ne yapayım daha.
sanki ne yaptı daha her hazırlıkla bire bir ben ilgileniyorum sadece karar aşamasında olsun olmasın fikrini söylüyor o kadar. Allahım ya sanki tuğla taşıdı paşam evi kendisi yaptı. ya aklıma geldikçe sinir oluyorum.

kız milleti olarak inan çok dengesizis..uff şu dönemi atlatalım bitsin artık ya..evlenince bir başlık açıcam nihayet bitti stres die:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…