- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.428
-
- Konu Sahibi Queen of the North
bu evlilik stresi sadece bayanlarda mı oluyor ya
yoksa biz detaycı olduğumuz için takılıp kalıyormuyuz, abartıyormuyuz
bilemiyorum yani:)
Biz erkek arkadaşımla 3 yıldır beraberiz ve anca 3 yıl sonra evlenebilicez bence böyle beklemek daha sinir bozucu ve yıpratıcı bir durum halinize şükredin.
All bendende o kadar...
bende cok bekledım kızlar asker yolu bekledım iş bulmasını bekledım nısanlanmayı bekledım ama emın olun nişandan sonra daha ii anlıcaksınz nişan dönemi başka bişiye benzemıyo gercekten
Oyy yaa.. İnşAllah hayırlısıyla, kolayca atlatırsınız ve çooookk mutlu olursunuz tatlımm
kızlar dene sevgiliyken iyisinizde nişanlanınca sorunlar başlıo
neler yaşadığınızı yazarmısınız ne gibi konular mesela
canım sen nişanlandığına pişmanmısın
keşke her engeli kaldırıp 1-2 aylığına nişanlansak daha ii olur dedinmi hiç
ay evet anlatiim kızlar anlatacak kimse olmayınca dahada sıkılıyor insan..
şimdi bunun bi arkadaşı var, o çocuktan neffffrettt ediyorum ama neffret ediyorum yaani. böyle gıcık biri olamaz.. biz nişanlımla birlikteyken sürekli arar durur, saçma sapan şeyler sorar nişanlıma, o benimle birlikte olduğunu söylesede patt 5 dak sonra yine arar falan, bide utanmadan yaa lemlem ne zaman gidiyo evine ya onu gönderde yanıma gelsende film izlesek falan der, ki onun en canalıcı noktasınnda bu olduğunu bildiği için, tam onun zevkinde güzel bi film ismi söylerki benimki dayanamayıp beni eve göndersin onun yanına koşsun diye.. bu dediğim çocuk erkek haa yanlış anlamayın ama gerçi ben şüpheliyim erkek olduğundanda neyseeee... işte bugünde mobilya bakacaktık akşam iş çıkışı, gerçi ben nişanlıma söylememiştim ama işyeri benm yolumun üstü olduğu için her akşam mutlaka yanına uğrarım birlikte biraz yürürüz falan. bugünde akşam çıkışta telde konuşuyorduk dedim bi mobilyacı var oraya gidelim, yok dedi akşam bora gelecek onla biyerlere gidecez... ben tabiii kıyameti kopardım kapattım teli suratına, sonra yine dayanamadım aradım nere gideceksiniz dedim. söylersem kırk tane yorum yaparsın dedi söylemedi bile, bende gururuma yediremediğim için çok ısrar edemedim bide dedim o öküz arkadaşın yanından gidene kadar beni arama... şimdi meraktan çatlasamda arayıp soramıyorum telimide kapattım, aradımı aramadımıda bilmiyorum. ama o söylediğim laf işine gelmiştir aramazda biliyorum... off neyse kusura bakmayın çok yazdım... ama rahatladım biraz sankii..
Evet dediğim çok oluyorsabah gelirken düğünden vazgeçsem mi diye düşünüyordum konu tam üstüne denk geldi.Yuvayı dişi kuş yapar mantığıyla evle düğünle ilgili herşeyi biz bayanlar seçmek zorunda kalıyoruz yada zorunda kalmıyoruz da başta istiyoruz zevkle yapıyoruz.Daha sonra nedense bu zevkle yaptığımız şey bize zor gelmeye başlıyor ve neden nişanlım yapmıyor neden o seçmiyor neden o araştırmıyor diye söylenmeye başlıyoruz.Bunu nişanlına açıyorsun oda peki sen üzülme sıkılma ben bakarım araştırırım diyor üzerine alıyor herşeyi.Size bulduğu modelleri gösteriyor fikirlerini söylüyor ama siz hiç birini beğenemiyorsunuz ve böyle olmayacak diyip herşeyi tekrar üzerinize alıyorsunuz ve nişanlınızda hiç bişey yapamayan seçemeyen birisi olarak suçlanıyor.Nişan dönemi evliliğe hazırlık ev kurmaya hazırlık dönemi aileleri tanıma ailelerle kaynaşma dönemi dolayısıyla buluştuğunuz zamanlarda sadece bu konulardan bahsetme dönemi...Buluşursunuz sadece yapmak zorunda olduğunuz bu detaylardan konuşursunuz ve içinizdeki şeytan uyanıverir ve derki sen bu adamın neresine aşık oldun konuşması bile heyecan vermiyor ne kadar sıradan.Zamanla bu şeytan sizi daha fazla şeyler düşündürtmeye başlar.Ve geldiğiniz son nokta olur sanırım ben doğrumu yapıyorum zamanlama yanlışmı daha erkenmi diye düşünüverirken bulursunuz kendinizi.Nişan yapmak için ne kadar uğraştığınız ne kadar mücadele verdiğinizi unutuverirsiniz kendinizi bunları her gün anlatsanızda hergün kendinizi ikna etmeye çalışsanızda başaramazsınız ve kendinizi nişanlınızla kavga ederken buluverirsin.İşte nişanlı olmanın böyle zorlukları var umarım yardımcı olmuşumdur
Allahım sanki ben yazmışım bu satırları:))) ne kadar doğru, ne güzel anlatmışsın herşeyi.
ama sorun bizde bayanlarda yani. mnce herşeyi kendimiz yapalım diye uğraşıyoruz sonra karşı taraf sorumsuz ya da ilgisiz oluyor.
ben artık hiçbirşeyi tek başıma yapmamaya karar verdim. en küçük bir detay bile olsa herşeye birlikte bakılacak, birlikte yapılacak. sonuçta ikimizin evi değilmi:)
Evet dediğim çok oluyorsabah gelirken düğünden vazgeçsem mi diye düşünüyordum konu tam üstüne denk geldi.Yuvayı dişi kuş yapar mantığıyla evle düğünle ilgili herşeyi biz bayanlar seçmek zorunda kalıyoruz yada zorunda kalmıyoruz da başta istiyoruz zevkle yapıyoruz.Daha sonra nedense bu zevkle yaptığımız şey bize zor gelmeye başlıyor ve neden nişanlım yapmıyor neden o seçmiyor neden o araştırmıyor diye söylenmeye başlıyoruz.Bunu nişanlına açıyorsun oda peki sen üzülme sıkılma ben bakarım araştırırım diyor üzerine alıyor herşeyi.Size bulduğu modelleri gösteriyor fikirlerini söylüyor ama siz hiç birini beğenemiyorsunuz ve böyle olmayacak diyip herşeyi tekrar üzerinize alıyorsunuz ve nişanlınızda hiç bişey yapamayan seçemeyen birisi olarak suçlanıyor.Nişan dönemi evliliğe hazırlık ev kurmaya hazırlık dönemi aileleri tanıma ailelerle kaynaşma dönemi dolayısıyla buluştuğunuz zamanlarda sadece bu konulardan bahsetme dönemi...Buluşursunuz sadece yapmak zorunda olduğunuz bu detaylardan konuşursunuz ve içinizdeki şeytan uyanıverir ve derki sen bu adamın neresine aşık oldun konuşması bile heyecan vermiyor ne kadar sıradan.Zamanla bu şeytan sizi daha fazla şeyler düşündürtmeye başlar.Ve geldiğiniz son nokta olur sanırım ben doğrumu yapıyorum zamanlama yanlışmı daha erkenmi diye düşünüverirken bulursunuz kendinizi.Nişan yapmak için ne kadar uğraştığınız ne kadar mücadele verdiğinizi unutuverirsiniz kendinizi bunları her gün anlatsanızda hergün kendinizi ikna etmeye çalışsanızda başaramazsınız ve kendinizi nişanlınızla kavga ederken buluverirsin.İşte nişanlı olmanın böyle zorlukları var umarım yardımcı olmuşumdur
evet aynen dediğin gibi bizdede hata buyuk erkekler ne anlar canım diyip herseyi kendı üstümüze yıkıyoruz ama en buyuk hata ise yuvayı dişi kuş yapar diyenler nie erkek kuş yapmıyo erkek kuşlar ne işe yarıyo
evet aynen dediğin gibi bizdede hata buyuk erkekler ne anlar canım diyip herseyi kendı üstümüze yıkıyoruz ama en buyuk hata ise yuvayı dişi kuş yapar diyenler nie erkek kuş yapmıyo erkek kuşlar ne işe yarıyo
ha ha erkek kuş dişi kuşun binbir mekle düzenlediği evin salon kısmında kumanda ile zap yapar:)))))))
ha ha erkek kuş dişi kuşun binbir mekle düzenlediği evin salon kısmında kumanda ile zap yapar:)))))))
amaaan 2 ucu b.. değnek herseyi sen yapıyosun yoruluyosun bunalıyosun ona bırakıyosn odun kafaları basmıyo ne olacak böyle nereye kadar
hiç bir şeye karışmayınca kızıoruz ama ben nedense karışıncada kızıorumm:)) senmi karar vericen benmi karar vercem diyorum :))
çok sorunluyuz çookk
kız milleti olarak inan çok dengesizis..uff şu dönemi atlatalım bitsin artık ya..evlenince bir başlık açıcam nihayet bitti stres die:))