Çok teşekkür ederim inşallah en kısa zamanda geçer.Bende bir insan icin tüm sevdiklerimi geride birakip nicin baska ulkeye geldim düşünceleriyle 5 6 ay hayati dar etmiştim kendime.... Dediginiz gibi yeni evlenenlerin çoğunda oluyor baska bir ev baska bir hayat kolay degil. Kendinize zaman tanıyın onyargili davranislardan uzak durun. Ben 6 ayimu kendime vesvese vererek çürüttüm hic geregi yokmuş. Mutlulugunuza bakin
Çok teşekkürler. Konuştukça rahatlıyorum.Her yeni olayda bir adaptasyon sureci olmasi normal, hepimiz yasadik benzerlerini. Alisacaksiniz
Evet okudum oluyormuş. İnşallah en kısa sürede geçer.Aynı duygu çocuk doğduktan sonra da oluyor
Yani hayatımızın yönü değiştiğinde, yeni sorumluluklar yüklendiğimizde.. Alışma süreci kişiden kişiye değişiyorAma geçiyor bu duygular
38 yaşındayım, hep ailemle yaşadım, 3 yıl önce annemi kaybettim. Çok güzel vakit geçiriyoruz, iyi ki evlendim de diyorum ama işte bu duygu durum anlayamadım.Hayırlı olsun öncelikle
Yaşınız kaç veya hep ailenizle mi yaşadınız bilmiyorum ama bunlar etken olabiliyor şu anki duygularınıza. Bir süre sonra iyi ki evlenmişim diyeceksiniz. Alışmak zaman alabiliyor. Anti depresan bırakımı da zor bir süreçtir, tuz biber olmuştur. Kısa sürede atlatırsınız umarım
ilk zamanlar kendı anne babamın evıne doğru gidip lan ben evlendım dıye bır anda afalladıgımı bılıyorum.kendını birşeyleri yapmak yada yapmamakda zorunlu hissetme mesela bu konuyu eşinede aynen bu sekılde anlat bır haftasonu aılenın yanına gıt orda kal ıstedıgın zaman ıstedıgın seyı yapabıldıgını farkedınce bu hıs sana ıyı gelecektır umarımHerkese merhaba,
Forumun eski üyesiyim, bir gün evlenip buraya yazacağımı tahmin etmezdim, kısmet :) daha yeni evlendim, bir ay bile olmadı ancak çoğu günler neden evlendim diye sorguluyorum. 5 yıldır beraberiz, endişelerim kaygılarım tavan durumda, anti depresan bırakıyorum arada ona da bağlıyorum. Böyle bir alışamama, niye evlendim ki, yapmasamıydım, ya alışamazsam korkuları içindeyim. Dün gece araştırdım çoğu yeni evlenende aynı şeyler olmuş, arkadaşlarımda da olmuş anlatmamışlar. Paylaşırsam belki iyi gelir yalnız olmadığımı anlarım dedim. Yardımlarınızı, fikirlerinizi bekliyorum.
8 sene kullandım ve zorlu dönemler geçirdim. Mutluyum ne güzel sevdiğimle evlendim diyorum sonra evi ablamı özledim diyip ağlıyorum. Delirdim mi acaba?Ben mutsuz olduğum evliliğimde yaşamıştım. Ama onun nedeni mutsuz olmamdı. Normalde bukelemun gibiyimdir. Girdiğim kabın şeklinide alırım.
Ama sizinki sanırım antidepresandan kaynaklı. Geçer inşallah. Zamanla nelere alışımıyoruz ki. Alışırsınız.
Konuştum, her şeyin bir çaresi vardır, tabi ki bu bir süreç dedi, istediğim zaman kalmama da sorun yapmıyor.ilk zamanlar kendı anne babamın evıne doğru gidip lan ben evlendım dıye bır anda afalladıgımı bılıyorum.kendını birşeyleri yapmak yada yapmamakda zorunlu hissetme mesela bu konuyu eşinede aynen bu sekılde anlat bır haftasonu aılenın yanına gıt orda kal ıstedıgın zaman ıstedıgın seyı yapabıldıgını farkedınce bu hıs sana ıyı gelecektır umarım
Çok normal o halde. Ben de sizin yaşınızda evlendim. Çok uzun yıllar alışkın olduğumuz düzeni bırakıp geç evlilikle yenisine geçince oluşan duygular bunlar. Ben 15-20 günde alışmıştım. Yakın zamanda geçecektir. Artık iki kişilik bir aileniz, kendinize ait bir düzeniniz olduğunu farkettikçe daha da keyifli bir hal alacak.38 yaşındayım, hep ailemle yaşadım, 3 yıl önce annemi kaybettim. Çok güzel vakit geçiriyoruz, iyi ki evlendim de diyorum ama işte bu duygu durum anlayamadım.
ee o zaman sorun ne ?Yok, hiç olumsuz bir şey yaşanmıyor, eşim çok anlayışlı. Severek evlendim.
Tabi danışarak doz azaltmalı gidiyorumDoktorunuzla konuşmadan antidepresanınızı bırakmayın benc.
Arkadaşlarım da aynı duyguları yaşamış :) yeni düzen evet, en kısa sürede geçer inşallah.ee o zaman sorun ne ?
Alışırsınız zamanla
Evlilik yeni bir düzen
5 yıldır birlikte olduğunuza göre sevdiğiniz kişiyle evlenmişsiniz şanslısınız
Alışırsınız zamanla
Ay ben de öyleyim işte, yıllardır yemek yapan ev temizleyen biriyim ya beğenmezse ya olmadıysa diye kendimi yiyorum.6 ay oldu evleneli ilk 1,5 ay sürekli ağlayasım geliyordu kahvaltıyı yetiştirememek bile ağlamama yetiyordu sürekli evlenmese miydim evlilik bu mu diye düşünür ağlardımsonra geçti Şimdi çok huzurluyum Allaha Hamdolsun antidepresanla ilgisi yok değişiklik,sorumluluk insanı korkutuyor.
Ay çok teşekkür ederim. Çok rahatladım ya.Çok normal o halde. Ben de sizin yaşınızda evlendim. Çok uzun yıllar alışkın olduğumuz düzeni bırakıp geç evlilikle yenisine geçince oluşan duygular bunlar. Ben 15-20 günde alışmıştım. Yakın zamanda geçecektir. Artık iki kişilik bir aileniz, kendinize ait bir düzeniniz olduğunu farkettikçe daha da keyifli bir hal alacak.
Çok tatlısınız yaaAy ben de öyleyim işte, yıllardır yemek yapan ev temizleyen biriyim ya beğenmezse ya olmadıysa diye kendimi yiyorum.
Çok önyargılısınız, ne beni ne hayatımı, ne yaşadığım şeyleri biliyorsunuz. Evliliğin tokadı da ne demek? Eşimden şiddet mi görmeliyim?
antidepresan kullanıyordum Çünkü annem gözümün önünde öldü, lütfen insanları tanımadan önyargılı konuşmayın. Ben burada beni rahatsız eden bir şeyi paylaşıyorum verdiğiniz yanıt tepki o kadar ayrımcı ki. Hepimiz kadınız, ayrımcılığı böyle yapmayalım bari.
O sizin güzel kalbinizÇok tatlısınız yaa
Şu an o sizin elinizden zehir olsa yer emin olun
8 sene kullandım ve zorlu dönemler geçirdim. Mutluyum ne güzel sevdiğimle evlendim diyorum sonra evi ablamı özledim diyip ağlıyorum. Delirdim mi acaba?
Kayınvalidem çok tatlıdır, evlenmeden ailedendim o nedenle o yönden hiç sıkıntım yok, insanın duygu durumu acayip, bazı kadınlarda olabiliyormuş.Yanlış anladiniz.
Evlilik tokadı derken evlilikten sonra ortaya pek çok sorunlar cikar genelde.
Melek kv şeytana döner.
Deli divane eş umursamaz olur.
Gerçek yüzünü gösterir.
Bir çok hayal kırıklıkları yaşanabilir.
Bunu yaşayan çok kadın var hem de cicim ayları bitmeden..
Bu durumda evlilik sonrası olmuyor ki sizin sorununuz ama zor şeyler yaşadım aşamıyorum diye açmalıydınız konuyu.
Zira evlilikle hiç bir ilgisi yok.
Neden evlendim diye sormanız da çok anlamsız oluyor.
Anneniz için bas sağlığı ve sabir diliyorum.
Keşke kendinizi daha doğru ifade etseydiniz bu durumda.