Evlilik sizce kadermi?

Esimle evlenene kadar kadere inanmazdim. Insanin elinde saniyordum. Ama esim benim icin aklimin kosesinde olma ihtimali olmayan biriydi. Ve bir anda ona dogru akti her sey kendimi onunla evli buldum ara ara hala bakip biz evlendik mi diyorum hala inanilir gibi gelmiyor

Allah aklınızı kullanın diyor. Adam ipe sapa gelmez biri, size uymuyor ya da aileniz istemiyorsa gidip de adama yapışıp kaderim demek ahmaklik olur. Evlilik bir tercih, karşınızdaki jnsana davranış şekliniz bir tercih. Ha adam evlenmeden önce ön numaraydi, herkes begenirdi ama evlendim bir garip oldu durumu nasip ama bunu çekmem lazım kaderim bu demek yine ahmaklık.

Kader dediğimiz olay, bireyin hiç bir iradesi söz konusu olmadan yaşayacağı ve ona reva görülmüş olan olaylar bütünüdür. Misal doğum, ölüm, baştan geçen her türlü kaza ve bu kazaların hayatın geri kalanına olan etkisi kaderdir.
Ancak kişinin subjektif olarak yaptığı tüm tercihler ve bu tercihlerin sonuçları kader değil, kişinin kendi iradesidir.
Bizim toplumumuzda hayatın içerisinde yapılan her türlü beceriksizliğin, verilen her türlü yanlış kararın suçlusu kader olmuş maalesef. Bkz. Hapiste yatan kader mahkumu pek kıymetli suçlularımız..

Evlenilecek kişinin kader olması da koca karı safsatası tamamen. Çünkü karar bireyin ona Allah tarafından KULLANMASI için bahşedilen özgür iradesine bırakılmış.

Vallah bu insanda benim için öyledi o tip insanalar ay ne itici tip derdim sevdim

Bizim insanlar istediği olmayınca "kaderim bu" demeyi öğrenmiş; doğum ölüm neyse de evleneceğin kişiye bile kader diyor. Mantığı kullanıp biraz dışarıdan baksanız?

Kader böyleymiş diyince kendini iyi hissedeceksen devam et, ama işin aslı öyle değil. Birbirini seven insan ne olursa olsun kavuşur, aileler engel olamaz. Hele ki erkeğe, hiç engel olamaz, olmamalı.

Kader ile alın yazısı farklı şeylerdir.
Kader; bizim seçtiğimiz kararlardır. Bir sürü seçenek vardır önümüzde, tercih ettiğimiz yol kaderimizdir. Buna özgür irademizle karar veririz.
Alın yazısı ise; seçimimizin Allah tarafından ruh üflendiğinde ezeli bir şekilde bilinmesidir.
Yani, Allah bize seçme hakkı verdi. Ama ezeli ilmi ile ne seçim yapacağımızı gayet iyi biliyordu.

Akıl da verdi dolayısı ile, seçimlerimizin sonucu hüsransa bunu kadere atmak ne kadar doğru.

Zamanında baya araştırmıştım bu konuyu.

Biraz kader biraz kendi caban tabiki mesela ben eşimle çok severek evlendim ve ilk ailemle tanistirdigimda herkes karşı çıktı olmaz dedi kimse istemedi evlenmemziama biz direttik belki o an vazgecseydik şu an bu o kadar mutlu olamazdik

Allah mutlulugunu bozmasın sag salım evladını kucagına almayı nasip etsin

Hemen vazgeçmemenizi takdir ettim. Ama erkek arkadaşının bu konuda çabası var mı? Eğer yoksa bırak gitsin sonrasında daha çok üzülürsün.

Çok ince bir konu aslında.
Kendi yaptığımız şeylere kader deyip geçemeyiz.
Sonuçta evleneceğiniz Kişiyi biz seçiyoruz.
Ama onunla ne kadar yolumuz olacak , ne kadar zaman yasayacağız bublar kader.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…