• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik sizce kadermi?

Cart curt. Her şeye bir kılıf. Çok inanırdım önce böyle şeylere artık inanmıyorum. Ama yıllardır gelişen bir refleksle yine de zor anda dua ediyorum. Ne bileyim kader diyorum ama içime sinmiyor. Hayat cok acımasız ve hiç adil değil. İnsanoğlu sığınmak için çeşitli yollar aramış inançlar edinmiş. Kimisi öküze tapmış kimisi puta. Kimisi yoga yapmış rahatlamış. Bizler de bulunduğumuz coğrafya itibariyle bu inançla beslenmişiz. Ama insan Bi durup dışarıdan bakınca çokta gerçekçi gelmiyor ve bir yerde tatmin etmiyor.
Neden diyorsun? Bunları sorunca dinsiz hayırsız kötü kaka pis oluyorsun. Umuyorum bu konuda ki gel gitlerimden kurtulurum. Düze çıkarım.

Şimdi gelir Allah seni ıslah etsin yorumları. Siz inanıyorsunuz bacılar ben değil sizi ıslah etsin.
allah senı ıslah etsın dıyenlerı bence de ıslah etsın cunku ınsanlar bırbırıne saygı duymak zorunda
ınege tapanada puta da herkesın yasantısı kendıne sonucta. kımse kımseye zarar vermedıkten sonra ısterse kaktüse tapsın banane :D benım ıcın onemlı olan ınsanın nıyetı

Aradaki şu derde ulaşmak çok zor oldu. En başa yazsaydınız keşke.
Konu dine kayarsa konunuz kapanır bu arada.

Sevdiğiniz insan da sizi seviyorsa kim zorlarsa zorlasın evlenmez.
Hayat arkadaşını seçmek için ailesinin ağzına bakıyorsa sizinle evlenmemesi sizin hayrınıza olur zaten.
Kafam çok karısık nerden başlıcagımı inanki bilemedim.. hayal gibiken herşey kabusa döndü :(

Ailesi çok baskı yapıyor uzun zamandır ailesi ile kavga ediyor hep sorduğumda boşver takma kafana derdi büyük kaza atlatı kafasına cok takmaktan sonunda anlatı ama benimde başımdan asaya kaynar sular döküldü
Bi çok şey yazardım ama hassasınız kirilmanizi istemem ama inanmayın lutfen sizi bu hale getirmeyecekti

evlenecegimiz adama kendimiz karar veririz , az önce baska bir konuya yazdim eski sevgilimle ilgili birseyler. askimdan ölüyorum , gözlerinde eriyorum sanirdim ki evlenecektik . taki bana agzindan cikani duymucak kadar agir hakaretler edip psikolojik siddet uygaulamaya baslayana kadar. ne yapsayim yaninda kalip kaderim benim o mu deseydim ? tabiki hayir. güclü durdum ve 20 yildir bir baskasiyla asla ama asla keske demedigim biriyle evliyim.

erkek arkadasinda top. ne kadar adam oldugunu görüceksin bekle ve gör . bakalim ne kadar dik duracak senin yaninda

Evet kader.. kimle evleneceğin değişmez hiç bi şekilde. Birisi demiş ki “ilk gelenle evlenirdik o zaman secmezdik kişileri.” Ama öyle bişey değil o . Kaderinde o kişi yoksa muhakkak bi engel cıkar Olmaz. Oturup bi köşede mi beklersin yoksa arar mısın o kişiyi bilmem ama zaten karşına evleneceğin kişi çıkınca hissediyorsun. ☺
Hissettim bu evleneceğim insan dedim ilk gün ama başıma bu geldi keşke içimdeki fırtınayı anlatcak söz olsa

allah senı ıslah etsın dıyenlerı bence de ıslah etsın cunku ınsanlar bırbırıne saygı duymak zorunda
ınege tapanada puta da herkesın yasantısı kendıne sonucta. kımse kımseye zarar vermedıkten sonra ısterse kaktüse tapsın banane :D benım ıcın onemlı olan ınsanın nıyetı
Ama kuzum bu konu da rengimi belli ettim tak kötü insan oluyorum. Geçen biri diyor ki e öyle insan kocasını da aldatır kötülükte yapar ahlaksız olur VS. Dedim hiç kocamı aldatmadım çok şükür çocuklarımı da tam olarak sizin zihniyetiniz de yetiştirmenek için bu yolu seçtim.

evlenecegimiz adama kendimiz karar veririz , az önce baska bir konuya yazdim eski sevgilimle ilgili birseyler. askimdan ölüyorum , gözlerinde eriyorum sanirdim ki evlenecektik . taki bana agzindan cikani duymucak kadar agir hakaretler edip psikolojik siddet uygaulamaya baslayana kadar. ne yapsayim yaninda kalip kaderim benim o mu deseydim ? tabiki hayir. güclü durdum ve 20 yildir bir baskasiyla asla ama asla keske demedigim biriyle evliyim.

erkek arkadasinda top. ne kadar adam oldugunu görüceksin bekle ve gör . bakalim ne kadar dik duracak senin yaninda
Eskiden bende yasadim aynısını.. adı konuyorduki bitti olmayınca olmuyor galiba

Bildigim kadar evet desende birsey cikip olmaz o evlilik
Öyle bir şey olsa dünyaya gönderilen oyuncular gibi olurduk. Senaryo hazır sen önüne gelen senaryoyu oynuyorsun. Kendi iradenle yaptığın seçimlerden ibarettir kader. Tabiki her şey istediğimiz gibi gitmeyebilir. Zaten dünyaya geliş sebebimiz imtihan. Önemli olan iyi kötü farketmeksizin başımıza gelenlere nasıl tepki verdiğimizdir.

Öyle bir şey olsa dünyaya gönderilen oyuncular gibi olurduk. Senaryo hazır sen önüne gelen senaryoyu oynuyorsun. Kendi iradenle yaptığın seçimlerden ibarettir kader. Tabiki her şey istediğimiz gibi gitmeyebilir. Zaten dünyaya geliş sebebimiz imtihan. Önemli olan iyi kötü farketmeksizin başımıza gelenlere nasıl tepki verdiğimizdir.
:( tepki veremiyorum yol arıyorum bulamıyorum

koca adamı baskıyla mı evlendireceklermiş? böyle bir şey olursa da eğer aile baskısıyla inandım diye bir palavraya inanma sakın , istemezse evlenmez istemezse hayır der.ücra bir yerde yaşayan okumamış etmemiş bir kız hakkında konuşsanız tamam derim de koskoca adam yani konudaki.hem bu kadar bir adama taparcasına kendinizi heba etmeyin.ne acılar var bu hayatta bu ne ki.akışına bırakın biraz.olursa olacaktır yani.olmazsa da hayırlısı, aman ailem çok ısrar etti diye başkasıyla evlenen adamla olmasın zaten.

Back