Başın sağolsun canım allah sabır versin...Evlilik gerçekten kader .ben Erenim le 2sene evli kaldım. 17 ekimsaat 22.15de onu benden aldılar .18 ekim saat 06 .45 doyamadigim kocam şehit haberi geldi.kader nasip imtihan. Diyebiliyorum sadece
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Başın sağolsun canım allah sabır versin...Evlilik gerçekten kader .ben Erenim le 2sene evli kaldım. 17 ekimsaat 22.15de onu benden aldılar .18 ekim saat 06 .45 doyamadigim kocam şehit haberi geldi.kader nasip imtihan. Diyebiliyorum sadece
Allah razı olsun vatan Sağolsun 25 gündür erenim yok . daha ne diyimBaşın sağolsun canım allah sabır versin...
İstemiyor kendiside ama ailesi çok baskı yapıyormus bayadır dalgın moralsız anlatmadı hiç bana, kaza atlatı sonunda dayanamadı anlatı ama dünya basıma yıkıldı ailesi aranı ac deyemiyorum gitte deyemiyorumkoca adamı baskıyla mı evlendireceklermiş? böyle bir şey olursa da eğer aile baskısıyla inandım diye bir palavraya inanma sakın , istemezse evlenmez istemezse hayır der.ücra bir yerde yaşayan okumamış etmemiş bir kız hakkında konuşsanız tamam derim de koskoca adam yani konudaki.hem bu kadar bir adama taparcasına kendinizi heba etmeyin.ne acılar var bu hayatta bu ne ki.akışına bırakın biraz.olursa olacaktır yani.olmazsa da hayırlısı, aman ailem çok ısrar etti diye başkasıyla evlenen adamla olmasın zaten.
Belkide ondan korkuyor anlasamayıp ailesinin laflarından... bilmiyorum görüsüyormu günlerdir kabuguma cekildim düsünüyorumKarşıdaki tipin maddi gücü elinde olsa ailesi ona direktif veremez; aileden direktif alıyorsa ya bir mirasçıdır aile ona istediklerini yaptırır ya küçüktür ceza ehliyeti yoktur.
istekleri doğrultusunda hareket edemeyen insan senin için yanlış bir tercih olur, evlenirsen de binlerce aile kavgası yaşarsın, kabul görmezsin/
Eğer isteklerine karar veremediği için bocalayan insan ise karşındaki iki seçeceğiz değerlendirip bunalımını yaşayıp bir sonuca varacaktır. Yani diğer seçenek ona mantıklı geliyordur ve bununla savaşmaya çalışıyordur . Ailenin kabul ettiği huzur veren bir evliliği kim istemez? Ailesinin kabul etmediği kafasında acabalar olan bir evlilik yaparsa sonunda mutsuz olursa biz sana demiştik diyip başına kakarlar. Hayta belki öteki kızla görüşüyor senin haberin yok.
sen otur konuş bakalım, karar alınır ve zaman her şeyi çözer.
Sorunun cevabı: evlilik senin seçimlerin doğrultusunda çevrende tuttuğun insanların ortalamasından oluşur
Evlilik kader evet.
Ama insan kendi kaderini kendisi çizer.
Salak oldugum belliKader dediğimiz bizim salak kafamız...
İnsallah canımNasibe kadere inanıyorum , ama insan göz göre göre kendini ateşe atmamalı . Misâl ; içkisi var diyor , kumarı var diyor ,ailesine saygısız diyor , kalkıp evleniyor .
Bazen olmuyorsa insan zorlamalı vardır bi hayrı .
İnşAllah hakkında hayırlısı olur .
bir seyi çok merak etmisimdir iki kez evlilik yapanların kaderinde iki kisimi yazıyor diye kafam Allak bullak yaniEvet kader diye birşey var ama irade de var bize verilen. Sevdiğiniz insan sizi seviyorsa zaten istediği kadar ailesi zorlasın günümüzde bu pek mümkün değil hadi kiz olsa bi nebze o zihniyet devam ediyor dicem ama erkek sonucta
Akışına bırakın kimse kimseyi zorla evlendiremez
Galiba off kafam daha çok allah bullak oldubir seyi çok merak etmisimdir iki kez evlilik yapanların kaderinde iki kisimi yazıyor diye kafam Allak bullak yani
Bide inanıyor musun ya daha nelerİstemiyor kendiside ama ailesi çok baskı yapıyormus bayadır dalgın moralsız anlatmadı hiç bana, kaza atlatı sonunda dayanamadı anlatı ama dünya basıma yıkıldı ailesi aranı ac deyemiyorum gitte deyemiyorum
Anlatı kalktım giderken sırtını dönme desteğine ihtiyacım var dedi.. sen istemedigin sürece kimse evlendiremez dedim ailemi bilmiyorsun dedi Evlencenmi dedim istemiyorum dediBide inanıyor musun ya daha neler
Zaten dogum ölüm ve evlilik diye biliyorum benEvlendiyimiz insan bizim kaderimizdir dusuncesine katilmiyorum.
Bana gore insan kendi kaderini kendisi yaziyor.
İnsanin kaderine katil olmak, uyusturucu kullanmak, kotu evlat olmak ve ya siddet gormek yazilmamistir bence.
Cok güzel yazmisin sagolİnsanın yaşadığı yaşayacağı herşey kaderinde yazılıdır. Dua kaderi değiştirir diye bir söz var, evet değiştirir ama Allah o duayı edeceğini bildiği için duan ile isteklerine şekil vermekte insanın iradesinde. Yani aslında ezelden bizim edeceğimiz duamız ile irademizle yaptığımız herşey de kaderimizde yazılıdır. Ben insanın duasını yaşadığına çok inanıyorum o yüzden yürekten bolca dualar etmek lazım. Allah herkesin kaderini hayırlı duaları üzerine yaşatsın
dogumla ölume katiliyorum ama evlilik kader degil bana gore.Zaten dogum ölüm ve evlilik diye biliyorum ben