Şimdiiii sayın konu sahibi ilk olarak şunu anlamanız gerekli yazım tarzınız, zenginlik anlayışınız ve verdiğiniz bilgiler kendi yaşadığı şehirde ya da istanbulda her köşeye açılan özel üniversitelerden mezun, ailesi sonradan inşaat ya da ticaret gibi bir alandan zengin olmuş, siyasi bağları olan ve bundan yararlanan, mevcut ekonomik durumdan bir oranda uzak ve kendi dünyasının dışına çıkması gerekmemiş bir insan hissi veriyor. Bu da bir var oluş biçimi, bunda kötü bir şey var demiyorum. Böyle olmayabilirsiniz, tümüyle bir streotipleştirme ve genelleme yaptım. Ama bu farklılık nedeniyle u forumda kendi dünyasının dışına çıkmak, kendine yetebilmek, geçinebilmek ve gelişebilmek için çok emek veren kadınlarla bakış açılarınız uymuyor ve anlaşamıyorsunuz.
Düğün sizin düğününüz, anneniz babanız gelin damat değil. Onları uygun bir dille susturmak sizin göreviniz. Onların ne istediği o kadar da önemli değil, çok istiyorlarsa kendi düğünlerinde yapsalardı. Ama elbette evlat olarak ebeveynlerimizi sevdiğimiz ve önemsediğimiz için gönüllerini etmek isteriz, onların düğünü değil ama onlar için de önemli bir gün. Bunun için de orta yol bulmak size düşüyor ama siz tutturmuşsunuz "annem istiyo, otelde olsun". "Annemler istiyo napim" laflarınız sizi çok pasif bi konuma sokuyor, onlar isterken siz armut mu topluyorsunuz? Nişanlınızın arkasında duramaz mısınız? Siz (gelin ve damat) ne istiyorsunuz bilmiyor musunuz? Bence siz de istiyorsunuz çünkü ailenizin dediğinden farklı bir şey düşünmeye alışmamışsınız. Üstelik bu istekler sizi kötü gösteriyor. Kusura bakmayın ama her şey istiyoruz diye olmuyor. Bencilce bir beklenti bu. 1. Bunu nişanlınızla görüşmeniz lazım. 2. Orta yol bulmanız lazım. 3. Pasiflikten çıkıp kendinizi ve isteklerinizi tanımanız lazım.
Bunları halledeceğinizi umuyorum ve mutlu bir evlilik diliyorum