Evlilik sebebiyle işten ayrılma

moonthe

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2023
562
331
Kızlar merhaba çok acil yardıma ihtiyacım var eğer evlilik sebebiyle işten ayrılamıyorsam bir an önce ihbar başlatmam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.
Konu şu; birkaç ay önce evlendim ve evlilik sebebiyle bu ay işten ayrılacağım. İhbar süresi olmadığını, tazminat alabileceğimi, işten ayrılırken o iş yerinde bir yılını doldurma zorunluluğu olduğunu biliyorum. Ama bir şey kafamı karıştırdı. Ben evlendiğimde iş yerimde bir yılım dolmamıştı. Bu ay bir yılım doldu. Evlendiğimde iş yerimde bir yılımın dolmuş olmaması evlilik sebebiyle ayrılmada problem yaratır mı?

Kızlar merhaba çok acil yardıma ihtiyacım var eğer evlilik sebebiyle işten ayrılamıyorsam bir an önce ihbar başlatmam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.
Konu şu; birkaç ay önce evlendim ve evlilik sebebiyle bu ay işten ayrılacağım. İhbar süresi olmadığını, tazminat alabileceğimi, işten ayrılırken o iş yerinde bir yılını doldurma zorunluluğu olduğunu biliyorum. Ama bir şey kafamı karıştırdı. Ben evlendiğimde iş yerimde bir yılım dolmamıştı. Bu ay bir yılım doldu. Evlendiğimde iş yerimde bir yılımın dolmuş olmaması evlilik sebebiyle ayrılmada problem yaratır mı?

Evlendikten sonra bir yıl içinde işten ayrılma hakkınız var. Yani tazminat alma hakkınız var

Merhaba
Çalıştığınız yerde 1 yıl dolmadan evlenmeniz sorun teşkil etmez . Önemli olan ne zaman işten ayrildiginizdir . Resmi nikah tarihinden itibaren 1 yıl içerinde işten çıkma hakkınız vardır .bir yılınız dolana kadar bekler sonra evlilik sebebi ile çıkmak istediğinizi muhasebeye bildirir tazminat talebinde bulunabilirsiniz . Kıdem tazminatı alır ama ihbar tazminatını alamazsınız .

Nikah tarihinden itibaren bir yıl boyunca bu hakka sahipsiniz. Şuan işyerinde bir yılınız dolmuş şuan veya bikaç ay sonra da istifa etseniz tazminat alırsınız

Sorunuza cevap vermeyeceğim, konuya ilişkin bilgisi olan arkadaşlar cevap verecektir. Ancak şu soruyu sormak isterim.
Evlendim diye neden işi bırakıyorsunuz ki?
Geleceğin ne getireceği belli olmaz, sonrasında iş de kolay bulunmaz.
O yüzden bence ayrılma konusunu tekrar gözden geçirmek isteyebilirsiniz.

Merhaba
Çalıştığınız yerde 1 yıl dolmadan evlenmeniz sorun teşkil etmez . Önemli olan ne zaman işten ayrildiginizdir . Resmi nikah tarihinden itibaren 1 yıl içerinde işten çıkma hakkınız vardır .bir yılınız dolana kadar bekler sonra evlilik sebebi ile çıkmak istediğinizi muhasebeye bildirir tazminat talebinde bulunabilirsiniz . Kıdem tazminatı alır ama ihbar tazminatını alamazsınız .
Çok teşekkür ederim 😊

İstifa dilekçenize muhakkak evlilik sebebiyle işten ayrılmak istediğinizi ve haklarınızı talep ettiğinizi belirtin.
Çok teşekkür ederim yıllık izin ve evlilik tazminatı dışında bir şey talep etmem gerekir mi? Maaş zaten verilir diye düşünüyorum

İşten ayrıldığınız tarihten itibaren 1 yıl içerisinde tazminat alma hakkınız var.Cikis kodu evlilik sebebi olmalı.

Dilekce yaz İK'ya, evlilik nedeni ile is akdimin feshini talep ediyorum ve tum haklarimin verilmesini istiyorum vs. Ihbar kullanmana gerek yok, direkt cikarsin. Tazminat icin direnirler ama uzatabildikleri kadar uzatirlar. Olmadi noterden ihtar cekersin ona da...

Yapmayın bence ilerde pişman olma ihtimaliniz çok yüksek. Kuzenim bu şekilde yapti, sonra hemen çocuk oldu ona bakayım derken yıllar geçti istese de iş hayatına geri dönemiyor.

O verilecek olan tazminat tatlı geliyor sanırım sizler bu kararı verirken, ancak uzun vadeli düşünmek lazım. Daha yeni evlenilmis aslında evlilik oturmamış, ayrılmak isteyebilirsiniz, hayat bu belli olmaz.

Siz kararınızı vermiş bir şekilde öğrenmek için yazdınız biliyorum ama sonradan kimse beni uyarmadı, şimdiki aklım olsaydı* gibi cümleler soyleyeceksiniz biliyorum o gelecekteki halinizin şimdiki aklı olmak istedim.

Her şey en güzel şekilde olsun sizin için.

X