Evlilik Pişmanlık

evlilikten de çocuktan da pişman değilim şükürler olsun
hatta bazen bekar olduğum rüyalar görüp kalktığımda ben evliyim deyip şükrediyorum.

Boyle yazinca çok komik olmuş yalniz. 😁
Ruyada insan nasil bekar oldugunu goruyor ben ruyalarimda evli miyim bekar miyim hic dusunmemiştim. 😁

Bekarken aile hayatiniz sorunlar ve travmalarla doluysa o ayri ama bekar olmadigima sukrediyorum demekte sanki bekarlik hastaligi diye bisey varmiş gibi oluyor. 😬

Yani kendimi camdan atacak duruma geliyorum ama dert gormuyorum demek... 😬 Bu nasil dert gormemek.

Aslinda basbaya pismanlikta oluyordur dertte goruluyordur ama bunu soyleyebilmek kolay birsey değil bizim toplumda anneye annlige yuklenen şeyleri biliyorsunuz ki o baskinin cogunu kadinlar yine kadinlara yapiyor boyle.

Ayrica cocuk yani pişman olup dert gorsen ne olacak vazgecme şansin yok artik yapmissin bi sekilde dert gormuyorum diye kabullenmek sorun cocukta olsa da sorun degil gibi gormek işleri kolaylastiriyor olabilir. 😬

Bazen sevimli bir bebek yapasim geliyor benim de ama keşke dogar doğmaz en azindan temel sorumluluklarini kendi alsa. 😂😂😂 Ozmaan hemen yapardim.
Çok haklısınız bence. Annelik toplulumuzda çok önemli yerlere konuyor. Hatta her kadın anne olmayı isteyip istememeyi derinden sorgulamak zorunda kalıyor, çünkü genel olarak kadın doğurmalı algısı var ülkemizde

evlilik evet doğası gereği zor

Çünkü bir insana uyum şaplamak zaman zaman da onun sana uyum sağlanması gerekiyor.

Arada doğal bir uyum yoksa çok zorluklar çıkabiliyor.

Ama yanında bir destek olması da bir o kadar güzel

Evlilik pişmanlıktır diyenler yanlış evlilik yapmışlardır.

Bir de insanın kendini tanıdığı , hayattan ne beklediğini bildiği bir yaşta evlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bir de evlenmeden önce baştan herkes dürüst ve açık olmalı.

Kimin ne istediği önceden bilinmeli.

Ben de hiç pişman değilim yine olsa yine eşimle evlenirim. Onu çok seviyorum, onun da beni çok sevdiğini değer verdiğini biliyorum. Hiç bir zaman beni sıkmadı, darlatmadı. Hatta keşke daha önce lisede tanışsaydık o zaman daha erken evlenirdik der bana.
Doğru insanı buldun mu huzuru da buluyorsun. İnşallah sende ve isteyen herkes de bulur .
Evet evlilikte sorumluluk var her iki taraf için de geçerli. Ama anlayış, sadakat ve güven oldu mu her şey çözülüyor. Mesela eşimin bir olaya nasıl tepki vereceğini bilirim o da benim. Şimdi bir oğlumuz olacak inşallah babasına çeker. Ileride evlendiği kız da benim gibi düşünür onun için 🤗

Çok haklısınız bence. Annelik toplulumuzda çok önemli yerlere konuyor. Hatta her kadın anne olmayı isteyip istememeyi derinden sorgulamak zorunda kalıyor, çünkü genel olarak kadın doğurmalı algısı var ülkemizde

Yasim kucukken cok dusunmuyordum da 28 oldum arada bana benzeyen cocugum (hatta kizim) olsaydi diye dusunuyorum BEN BİLE bu neyin egosuysa artik bana benzese ne olacak sanki ama içgudusel ureme şeyi herhalde sacma sapan, halbuki cocuk bakacak, sorumluluk alacak yapida degilim suan. 😁
Bu icguduyu veya algiyi susturmak herkesin yapabilecegi birsey degil. Ben istemiyor olsaydim ama eşim cocuk istiyor olsaydi muhtemelen ben de suan elimde cocukla birlikte dertleniyor olabilirdim. 🙄

Tam tersi birçok insan pişman olduğundan bahsediyor
pişman değilim memnunum diyenler çoktu en başta, tabi sonraki yorumları bilemiyorum, çoğu zorluğa rağmen pişman değilim yazmıştı okuduklarımda , bu çok önemli değil aslında önemli olan evliliği neler ve kimler zorlaştırıyor ? Ben en çok buna dikkat çekmek istemiştim 🙃

nişanlını çok iyi tanı ailesi mesela anneci midir,ailesini karıştırır mı ben o konuda şanslıyım şükür dün eşim izinli evdeydi,ben çocukları alıp eve geçicem neyse kayınvalidem yemek yapayım getireyim demiş ok dedim.Eşimi aramış demiş sonra eltimde yeğeni kendisinin evde hamile oda evde sıkılıyor onu alalım gelsin demiş.Eşimde her geldiğinde onu getirmek zorunda değilsin demiş getirmedi eltimi.Benim için sorun yoktu ama eşim mesela dan dan keser öteki türlü olsa ben istemesem mesela eşim ok deseydi benim için daha sıkıntı olurdu
Eşiniz ne iyi biriymiş maşallah. Çok şanslısınız.

Git köşede ağla :KK70:
Ya aslında kişiye göre değişir. Kuzenimin eşi 21 yaşında kız evlilik için dünyaya gelmiş. ben onun kadar olamam mesela. Dört dörtlük benim gözümde. Bir de bana bak 30 yaşında evlendim hala ağlıyorum sorumluluk ağır diye :KK70:
Ay calcifer adını görünce duygulandım. Yürüyen şato.. Bir kez daha büyüdüğümü fark ettim. Evlenmesem mi ben ya. 😭😭

Bence çocuk evlilikten bile daha zor bir şey, millet nasıl cesaret ediyor aklım hayalim almıyor. Her dönem farklı dertleri var, kendi hayatından çok onun hayatını düşünmelisin, neredeyse bireysel bir yaşam bile kalmıyor. Bazen çocuktan pişman olmak adlı konuları okuyorum da gözüm korkuyor. Anne olan kimse kabul etmiyor sanki bunları. Yukarıda biri de çocuğunun uykusunu dert edeceksen de vicdanını sorgularım diyor. Bana göre çok zor, büyük sorumluluk valla
gerçekten öyle
bende deliyim az deli cesareti var
kendi kendimin başını yaktım :-)
bireysel yaşam yok
banyoda 5 dk fazla vakit geçireyim hemen beni arıyolar evde:-)
çikolatama dondurmama ortak oluyolar en çok buna gıcık oluyorum çünkü onlara da alıyorum hemen yiyolar sonra ben yerken ağızlarının suyu akıyo bazen işe giderken alıyorum rahatça yiyeyim diye:-)

Eşiniz ne iyi biriymiş maşallah. Çok şanslısınız.
artıları eksileri var işte,annesine bu tarz davranma hususunda kayınvalidem şimdiki eltimin ablasını almak istemiş gelin olarak,eşimde istememiş daha biz tanışmadan bile neyse benle evlenince destek olmadılar biz yaptık herşeyimizi diğerlerinede hem eşya altın alınması hemde düğünde takılan altınları bıraktılar,ev aldılar peşinat verdiler filan derken derken eşimde bundan ötürü böyle sanırım.ilk yıllarımız çok zordu 50 kuruşluk ekmeği bile planlı alıyordfuk.Bende ilk zamanlar taktım ama sonra kayınvalidemin art niyeti yok sadece ayrım yaptı yeğeni ve bir yabancı arasında dedim olabilir dedim.Eşime gelirsek dediiğim gibi bazen çok bencil vurdumduymaz davranıyor bende son zamanlarda diyorum işte çocuklar küçük babasız psikolojisi bozuk 2 erkek evlat yetiştirmek istemiyorum.Büyüdüklerinde bırakıcam seni diyorum

artıları eksileri var işte,annesine bu tarz davranma hususunda kayınvalidem şimdiki eltimin ablasını almak istemiş gelin olarak,eşimde istememiş daha biz tanışmadan bile neyse benle evlenince destek olmadılar biz yaptık herşeyimizi diğerlerinede hem eşya altın alınması hemde düğünde takılan altınları bıraktılar,ev aldılar peşinat verdiler filan derken derken eşimde bundan ötürü böyle sanırım.ilk yıllarımız çok zordu 50 kuruşluk ekmeği bile planlı alıyordfuk.Bende ilk zamanlar taktım ama sonra kayınvalidemin art niyeti yok sadece ayrım yaptı yeğeni ve bir yabancı arasında dedim olabilir dedim.Eşime gelirsek dediiğim gibi bazen çok bencil vurdumduymaz davranıyor bende son zamanlarda diyorum işte çocuklar küçük babasız psikolojisi bozuk 2 erkek evlat yetiştirmek istemiyorum.Büyüdüklerinde bırakıcam seni diyorum
Boşanınca psikolojileri bozuk mu yetişiyor çocuklar ?
3 yaşında kızı olan yeni boşanmış bir anne olarak bu söylem biraz üzdü beni

Ben babamı hiç tanımadım. 2 yaşında boşanmışlar sonrada birdaha hiç beni görmeye gelmemiş. Annem dayanmak istediğini ama yapamadığını boşanmak zorunda kaldığını söyler onu asla suçlamam kimse bir adama katlanmak zorunda değil. Ayrıca psikolojimin bozuk olduğunu düşünmüyorum. Annemde hiç eksikliğini hissettirmedi sağolsun. Normal bir ergenlik geçirdim. Bence psikoloji bozukluğu herkeste olabilir tek bir nedene bağlı olduğunu düşünüp üzülmeyin. Kızınız her çocuk gibi büyüyecektir eminim ki ☺️

Boyle yazinca çok komik olmuş yalniz. 😁
Ruyada insan nasil bekar oldugunu goruyor ben ruyalarimda evli miyim bekar miyim hic dusunmemiştim. 😁

Bekarken aile hayatiniz sorunlar ve travmalarla doluysa o ayri ama bekar olmadigima sukrediyorum demekte sanki bekarlik hastaligi diye bisey varmiş gibi oluyor. 😬

yok aileyle aslında hiç alakası yok
aslında ilişkilerim travmalarla dolu :)
hani buraya yazıyorlar ya işte görüştük çok iyiydi ama sonra mesaj atmadı ya da şehir dışına gitti bilmem ne...
o insanları tutup sarsmak falan istiyorum. bırak onu bıraaaak o seni sevmiyor falan diye.
travma dediğim de bunlar yani, ya da çok güzel ilişkiyi bir noktaya getiriyorsun bakıyorsun yani evlensen olacak gibi değil adam; istemeye istemeye ayrılıyorsun ama yeni biriyle tanışınca sil baştan, tanış et, beraber geliş ilişki bir yerlere gelsin haydaa tekrar... bir yere gitmek istersin insan bulamazsın gidecek, her hafta sonu her aktivite kafa dengi birini bulma problemi...
Bilemiyorum belki ben beni gezmeye, keşfetmeye motive eden biriyle evli olduğum için şanslıyım ama gerçekten kalkıp ya bugün ne yapalım dediğinde yanında hazır biri olması bile mükemmel bir şey.

boşanmış ailelerin çocuklarına ben de çok üzülüyorum aslında ama mantıklı düşünecek olursak babalar çok da aktif rol oynamıyor çocukların hayatında. Bence kadın için daha zor tek başına uğraşmak.
Valla ben babamı çok çok severdim, kaybettik babamı ve tek çocuğum 9 ay oldu. Ama aslında büyümeme ne kadar katkı sağladı, pek değil. Baba sadece dengeleyici bir rol üstleniyor genelde, anne çok bunaldığında bir kaçış noktası tabi ki destek ama o kadar. siz de biraz fazla efor sarf ederek bence o açığı kaparsınız. Çünkü bence asıl yük annenin omuzuna biniyor çocuktan ziyade. Siz güçlü durursanız hiç bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum, boşanmış bir sürü aile var çevrede hepsinin çocuğunun psikolojisi bozuk olsa ohooo

yok aileyle aslında hiç alakası yok
aslında ilişkilerim travmalarla dolu :)
hani buraya yazıyorlar ya işte görüştük çok iyiydi ama sonra mesaj atmadı ya da şehir dışına gitti bilmem ne...
o insanları tutup sarsmak falan istiyorum. bırak onu bıraaaak o seni sevmiyor falan diye.
travma dediğim de bunlar yani, ya da çok güzel ilişkiyi bir noktaya getiriyorsun bakıyorsun yani evlensen olacak gibi değil adam; istemeye istemeye ayrılıyorsun ama yeni biriyle tanışınca sil baştan, tanış et, beraber geliş ilişki bir yerlere gelsin haydaa tekrar... bir yere gitmek istersin insan bulamazsın gidecek, her hafta sonu her aktivite kafa dengi birini bulma problemi...
Bilemiyorum belki ben beni gezmeye, keşfetmeye motive eden biriyle evli olduğum için şanslıyım ama gerçekten kalkıp ya bugün ne yapalım dediğinde yanında hazır biri olması bile mükemmel bir şey.

İliskilerde herkes üzmüş veya üzülmüştür. Biriyle goruşsem mesaj atmasa travma gecirmezdim. 😂 Hatta ben bikac kere aldatilmiştim bile ama travma filan olmadi

Flort etmek, yeni biriyle tanişmak cok guzeldi bence, ben severdim. Etrafimda mutlaka gezecek, tozacak, flort edecek erkekler olurdu hiç oyle bir yokluga düşmemiştim evlenmeden once.

İlişkilerimi belli bir noktaya getirip sonrada evliliğe taşimak zorunda hissetmiyordum kendimi belki o yuzden... 🙄

Evlilik yürütülmesi oldukça çaba isteyen zor bir süreç bence. Genelde insanlar böyle sıkıntıları varsa bile gerçek hayatta dile getirmiyorlar.

Dürüst olmanızı bekleyerek evlenenlere sormak istiyorum.

Evlendiğinize pişman mısınız? Eğer öyleyse neden?
Çocuk olmasa boşanırdım diyen, daha bekleseydim çok daha iyi olurdu, erken evlendim ya da daha uygun bir eş seçmek isterdim gibi dertleri olan var mı?
Sevdiğin ve daha da önemlisi anlaşabildiğin biriyle evliysen pişman olmazsın.
Erken evlenme... Evlenince de gezer tozarsın ama bekarken de bunların tadına bak.
Evlenmeden önce eşin olacak kişiyle her şeyi konuş. Evlilik bir bakıma hayat ortaklığıdır. Bu ortaklığı resmiyete dökmeden önce bütün anlaşmaları yap.
Ben mesela yaptım. Hergün yemek yapmam, evim dağınık olabilir, ev hanımı olamam çalışan bir kadınım buna engel olmamalısın, ilk 2 sene çocuk yapmam vs gibi herşeyi konuştum.
Herşeyi konuşursam karşımdaki insanı kaybederim korkusu yaşama sakın. Yanlış bir evlilik yaparsan ilerde kaybettiğin kendin olursun.
Evlilik hakkında sayılacak o kadar çok şey var ki...

sizi üzdüysem özür dilerim tabiki saygım sonsuz ama oğullarım babalarına düşkün boşanırsam onları babasız üzgün mutsuz babasız büyütmek anlamında söyledim aslında

Hiç üzülmeyin. Bu sizinle kızınızın arasındaki iletişime bağlı. Anne babası boşanan çok insan gördüm. Birçoğu da güçlü ve ayakları üstünde duran insanlar. Eğer babası babalık yapıyorsa, kızının hep yanında olacaksa hiç sorun değil. Aksi durum tabii biraz daha zor ama ben öyle bir durumda olsam çocuğu küçük yaştan itibaren pedagoga götürürdüm ve öyle bir yol çizerdim. Hiçbir şey çözümsüz değil.

X