Evlilik yürütülmesi oldukça çaba isteyen zor bir süreç bence. Genelde insanlar böyle sıkıntıları varsa bile gerçek hayatta dile getirmiyorlar.
Dürüst olmanızı bekleyerek evlenenlere sormak istiyorum.
Evlendiğinize pişman mısınız? Eğer öyleyse neden?
Çocuk olmasa boşanırdım diyen, daha bekleseydim çok daha iyi olurdu, erken evlendim ya da daha uygun bir eş seçmek isterdim gibi dertleri olan var mı?
Evlilik ah bu evlilik
Acaba pişman mıyım diye kendimi sorguluyorum bazen
Bekar hayatımı, rahatlığımı, beğenilmeyi, paramın sadece bana kalmasını, bir gülümsemeyle flörtleştiğim günleri çok özlüyorum. Sanırım bu ölene kadar böyle olacak.
Lakin asıl konuya geleyim. Çocukluk aşkımla evlendim ama senelerce beraber değildik biz, çok uzun süren başka bir ilişkim oldu. 22 yaşındayken çocukluk aşkımla beraber olmaya başladım, 26 yaşında evlendim. O ara tek hayalim onunla bir an önce evlenmek, gezmek, sevişmek, eğlenmekti. Hepsi oldu
Peki pişman mıyım? diyorum, hayır değilim.
Acele mi ettim? Evet acele ettim. Uzun bir ilişkiden çıkıp hemen şimdiki eşimle beraber oldum, hataydı. Biraz kafamı dinlemeliydim.
Boşanır mıyım? Kendisi bana çok büyük bir hata(aldatma vs) yapmadıkça boşanmam çünkü eşimi çok seviyorum.
Evlendikten sonra şu kişi daha uygun olurdu dedim mi? Evet dedim ama o da ailesiyle yaşadığımız sorunlar veya çok anneci olması gibi konulardan ötürü. Yoksa tip, maddiyat, maneviyat olarak tam benim istediğim kişi
Evlilik ne kadar güzel olsa da sanırım herkes zaman zaman sorgular. Şu an 28 yaşındayım, bazen birilerinin bana ilgisi olduğunu hissediyorum(evli olduğumu bilmeyen kişiler) ve kendimi çok garip hissediyorum. Hemen başımı eğiyorum, huysuz, sert biri oluyorum. Evliyim ya, yanlış anlaşılmaktan çok korkuyorum. Sanki eşim duyacak da bana kızacakmış gibi.
Çok sosyal bir insandım, bir sürü erkek arkadaşım vardı, evlilik hepsini aldı götürdü.
Ha bu arada eşim açık açık asla yasaklar koymadı, koymaz da. Yaşadığımız zaman aldatma ve aldatılmaya ne yazık ki çok müsait. Bazen kendimi kasmaktan boğuluyorum.
Peki yine olsa yine evlenir miydim? Evet evlenirdim ama sanırım kendime biraz daha zaman verirdim.