evlilik önemli yardimci olursaniz sevinirim

gunduzgece123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2015
2.329
1.502
63
kardesim icin soruyom evlenicekte bir evi tuzmek cegiz dahil kardesimin ceyizide yok ne kadar para tutar a dan z ye bir fikriniz varmi kizlar

Alacak olana göre değişir. Kaliteli olsun derse üst sınır yok.

2011 de tam 14 bin harcadım ceyizime
Gecen arkadaşım evlendi 4 ay önce 5 bin harcadı
İhtiyaca tercihe ve ekonomik özgürlüğe bağlı bu durum ..

iyi de neye göre düzmek

4+1 ev mi 2+1 mi

full elektronik mi

çamaşır makinası yeter mi

son moda stor mu

perdeciden basit tül mü

bir koltuk iki kanepe yeter mi avangard mobilya mı

vitrin vs ne gerek var bir küçük tv yeter mi

masif mobilyalar mı

her tercihe her bütçeye göre ev düzülür

ama önemli olan içinde huzur olsun yere minder de atıp oturulur

Yapacağınız masrafa göre değişir.
15bin ortama mobilya
6bin civarı beyaz eşya
E bunun düğün salonu altın sever aile ise takısı tokası gelinliği derken 50bin civarı olur diye düşünüyorum.

kardesim icin soruyom evlenicekte bir evi tuzmek cegiz dahil kardesimin ceyizide yok ne kadar para tutar a dan z ye bir fikriniz varmi kizlar
Tuzmek dizmek,cegiz de ceyiz herhalde..orhun kitabelerini çözer gibi hissettim kendimi
Soruna gelirsek kalitesine göre degisir..bi de kiz tarafi neleri yapacak..ama bi 10000 gözden cikabilir

Ne alacaganiza nerden alacaginiza bagli degisiklik gosterir bana 15000tl yetmisti ama ayni sene 1 ay farkla evlendiim arkadasim sadece kendi ceyizi icin 135000 harcamisti biraz zevkleri luks ve butceside bunu almaya uygundu

Ev kredisi için ödediğimiz 25bin peşinat ve 100bin kredi de sayılıyor mu?

İhtiyaca ve imkana göre değişir. Biz 2 buçuk sene önce sırf mobilya, beyaz eşya ve halılar için 19000 civarı harcamışız. Kaldı ki ev aldığımız için pahalı almadım hiçbirini.

Ayrıca iş bununla bitmiyor. Küçük ev aletleri, kap kaçak da az görünür ama bir dünya tutar.

2+1 ev icin;
mobilya+beyaz esyalar 11 bin tl
Hali+perde 5 bin tl (ucuzu olabilir, ben ikisini ucuz almadim)
Kiz ceyizi denen kisim a z'ye 3500 - 4 bin tl

2015

Kardeşiniz bayan sanırım, adan zye eksiksiz bir çeyiz(uçuk fiyatlarla bir ürünü almadan) en az 20bin tl. Bundan aşağı fiyatta alan eksik almıştır kesinlikle. Rv düzmek demisken, beyaz esyalar 10bin+davkumbaz seti 2bintl. Mobilyasiydi bilmem nesiydi pda en az 30bin tutar.

Benim 1 oturma grubum,yatak odası takımım,tencere,çatal bıcak seti,yemek takımım,halılarım,yemek masam,tv 14 bin tutmuştu. Az ama kaliteliydi. A'dan Z'ye ne gerek varsa... bu benim fikrim tabii. Sizin düşüncenize göre kesin 20.000'i geçer eşyalar .

Alacak kisini tercihime göre farklılık gösterir şahsen ben 30-40 binden fazlasını gereksiz görüyorum yazık günah o kadar masrafa zaten küçük ev daha şeker donatılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…